Ha valakinek van 2-3 napos belföldi kiránduláshoz ötlete, kérem ossza meg velünk.
Alsópáhok-Kolping Hotel
Erika
2004 Mar 11, 16:35
Ha kisgyerekkel szeretnétek menni nyaralni, akkor merem ajánlani az Alsópáhokon lévő Kolping Hotelt. Kimondottan gyerekkel üdülő családoknak ajánlott. Teljesen fel vannak készülve mindennel (babaetető, pelenkázóasztal stb.)Nagyon klassz a medence is, egyszóval egy ideális hely kisgyerekes családoknak. A hely is szép. közel van Hévízhez.
A www.kolping.hotel.hu oldalon több infót is megtalálhatsz róla.
kirándulás
Erika
2004 Mar 15, 18:27
sehová
Andika
Andika
2004 Mar 16, 10:32
bölcsődébe vaze!
Egyetértek Erikával!
zsó
2004 Mar 16, 19:19
Sehová! Hacsak nem akarod, hogy valahol elkapjon valami jó kis fertőzést, csak azért, mert nem birod ki, hogy pár hónapig otthon maradj, legalább addig, amíg ki nem fejlődik az immunrendszere.
most
Erika
2004 Mar 16, 23:36
mondjatok mar meg nekem, mi a f....nak akartok elmenni azzal a kicsi gyerekkel, es raadasul masokat is zavartok a gyerek sirasaval ?
Azt mindig mindenki elfelejti, hogy a gyereke sirasa CSAK NEKI olyan kis edes, masokat meg zavar.
Mas piheneset is elrontjatok vele. En mindig elkuldom a k....anyjaba az ilyeneket.
OKOSKÁK
Erika
2004 Mar 17, 13:44
Én az "első" Erika vagyok, és kérem a nevemben ne írjon senki vagy jelőlje meg magát másképp Pl:Erika2 vagy bármi más módon.
Egyébként üzenem a kedves hozzászóloknak, hogy majd megtudják milyen az állandóan otthon ülni ha saját gyerekük lesz (ha lesz egyáltalán). Azért mert valakinek kisgyereke van, az nem jelenti azt, hgy mindenről le kéne mondani. Ezért is vannak un. bababarát üdülőhelyek.
Ja, és ha ilyen okos hozzászólásokkal tudtok segíteni, javaslom menjetek át valami más fórumra, ahol ilyen IQ bajnokok vannak mint ti.
Erika1
Erika2
2004 Mar 17, 15:04
Akkor sem vagy jogosult arra, hogy mas uduleset elrontsd.
Ha gyereket vallasz, az sok lemondassal is jar, nem mondta az edesanyad ? Mert nekem igen, es tobbet kozott ezert nem szulok gyereket. Nem akarok fel-anya lenni, hogy ugye legyen gyerek is meg a sajat eletem is mert ugye bulizni azert kell. Szerintem az anyasag teljes odaadas es sajnalom, hogy a te gyreked nem ilyen anyat kap mnt en vagy majd amilyen en leszek, ha ugy dontok, hogy akkor johet a gyerek.
Addig meg maradj otthon es ne hurcold azt a szegeny gyereket, mas is mondta, hogy ilyen idos gyerekkel nem illdomos rohangalni, ezzel egyet is ertek teljesen.
Vagy menj es razd magad. A gyereked ha felno, majd koszonetet mond az egesz hozzaallasodert. Ami ugye kesobb sem fog valtozni es hasonlo modon fogsz hozza viszonyulni. Ugye majd a te szorakozasod akkor is fontosabb lesz, amikor neki is szuksege lenne valamire ( legyen az penz a taborra, fogszabalyzo, otthonlet, egyebek ) es habozas nelkul magadat reszesited majd elonyben ?
Atya eg...masoknak nem ad az Isten gyereketm neked adott. GOndolkodj mar el rajta.
a sírás még az anyának se jó
zsó
2004 Mar 18, 19:10
Valami másik helyen egy nagyokos a pár éves gyerekeivel hónapokra külföldre akar menni/Brazília, Taiföld stb/ és az Atya Úristennek sem akarja megérteni, hogy 1 év alatt a gyereknek szigorúan otthon a legjobb, 1 év felett, mondjuk 5.-ig pedig a kéthetes nyaralások nagyon klasszak főleg víz mellett,de semmi hónapokig tartó barangolás, hátizsákos túra nem jó a gyereknek se, meg a szüleinek se. Hosszú repülutakon már szinte sikítófrászt kapok attól a gondolattól, hogy esetleg egy pici baba lesz a közelben és 10 órán keresztül hallgathaton a sírását, pedig szeretem a gyerekeket.
2 gyerekem van. Egyikkel sem mentem semmi olyan helyre 1 éves koruk alatt, hogy bármiféle betegséget elkaphassanak, bárkit zavarhassanak, vagy bárki zavarhassa őket a mindennapi életükbe. Az már egy más kérdés, hogy emlékszem, hogy régen egyes vállalati üdülőkben az első és az utolsó, már szezonon kívüli turnus a kisgyerekeseké volt. De azok az idők már elmúltak.
Szerintem ki lehet birni 1 évet otthon, sőt!
zsó
kaminskaya
2004 Mar 18, 21:01
tisztelem a hozzaallasodat.
Valami szabalyozas nem artana, a gyerek es masok erdekeben. Annyi minden szabalyozva van, ez miert nincs ?
Nagyvilág
zsó
2004 Mar 19, 13:34
Akit érdekel, az a Magyarországon belül nézze már meg a "Gyerekkel a nagyvilágban" topicot. Érdemes!
rosszul írtam
zsó
2004 Mar 20, 07:25
A Nagyvilágban található. Bocsi.
zso
kaminskaya
2004 Mar 20, 09:18
megleltem igy is. koszi. erdekes.
minden csecsemősnek
tapasztalt
2004 May 14, 17:10
Hihetetlen az emberek önzése és tapintatlansága. Egyébként sem nekik, sem a gyereknek, még kevésbé a többi vendégnek - akik ugyanugy fizetnek, de egy elba..ott tartózkodásért - nem jó, ha csecsemővel mentek ilyen helyekre.
Tényleg ki lehetne birni 1-2 évig!
Még 1x mondom: nagyon nagy tapintatlanság.
Gyerekkel bárhová
Libella feher-katona@a... [Ellenőrzött E-mail]
2004 May 19, 22:14
Véletlenül néztem ide be, mert keresgéltem, hova menjünk pár napra. (Amúgy a 2 éves törpénkkel.)
Meg vagyok döbbenve egyesek hangneme miatt. (Névtelenül persze még bátorság sem kell hozzá!) Hát igen! Az intelligencia és a modern kor tecnikai lehetősége sajnos nem együttjáró fogalmak.
Csak megjegyzem, hogy mi is elvittük már 6 hónaposan a bébinket, és furcsa módon nem küldtek el (sem tettel, sem gondolattal) sehova bennünket.
Miért gondolja bárki is, hogy egy kisgyerek élete csak sírásból és ordításból áll?
Ha már egyáltalán valaki ilyen korlátokról álmodik, akkor miért nem terjeszti ezt ki a hangoskodó, netán részeg embertársaira, akik engem pl. sokkal jobban zavarnak.
Mi egyébként először Ausztriába mentünk, ahol amúgy az ár nagyjából ugynaz, mint egyes Mo-i helyeken, utána pedig síelni vittük.
Amúgy az immunrendszeri fejletlenség nem akadály semmiben, mert otthon is bármit elkaphat, hiszen nem üvegbúra alatt van.
Üdv, F. Gábor
szvsz
Lauder
2004 May 20, 09:09
Mindenki azt csinál a saját gyerekével, amit akar, amíg az nem megy környezete rovására. Engem spéci nem érdekel, ha a gyerekedet megzavarod a mindennapi rutinjában, betegséget kap el, csak ne az én fülembe ordítson és hisztizzen, mert hidd el,m Gábor, a legtöbb baba ilyen, ha utazni viszik.
Lauder
Erika
2004 May 21, 14:17
de jo, hogy van meg, aki igy latja !
Erika
Flashdancerin
2004 May 22, 12:47
A nagymamához, vagy egy teljesen külön álló házba, ahol senkit sem zavarsz. Én három gyerekkel kibírtam, hogy nem mentem sehova, a legisebb egy éves koráig, illetve a családban szerveztük meg, hogy a két nagyobbikkal keltem útra. A másik lehetőség, olyan helyek után kell böngészni, ahol hasonló körülmények között nyaraló családok vannak. Nincs jogod elrontani mások nyaralását. Érdemes megfontolni, más részt egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy az öt hónapos gyerek ezt a nyaralást igényelné, max... TE illetve a téma felvetője nem bír magával.
Erika és az IQ
Flashdancerin
2004 May 22, 12:58
"Egyébként üzenem a kedves hozzászóloknak, hogy majd megtudják milyen az állandóan otthon ülni ha saját gyerekük lesz (ha lesz egyáltalán). Azért mert valakinek kisgyereke van, az nem jelenti azt, hgy mindenről le kéne mondani. Ezért is vannak un. bababarát üdülőhelyek."
Nem is kell lemondani, de okasabban, türelmesebben kellene gondolkodni, akinek meg pár hónap után viszket a talpa az ne szüljön gyereket és nézzen körül a saját IQ-ja körül, mert abba az is beletartozik , hogy saját gyermekét minek teszi ki. Miért nem küldöd el egyenesen nyári táborba?
Gyere hozzánk
mirjam mirjam@v... [Ellenőrzött E-mail]
2004 May 23, 18:33
Nem kell foglalkozni a rosszindulatú hozzászólásokkal.
Hozzánk jöhetnétek,most is van nálunk egy 6 hónapos baba és semmi baja sincsen.
Van gyerekágyunk és etető székünk stb...
Ha érdekel www.loreleipension.hu vagy írj ide
Menj hozzajuk
Flashdancerin
2004 May 25, 18:09
Az emberek tobbsege nem rosszindulatbol szolt hozza, hanem joerzesbol.
menjetek kirandulni
saman
2004 May 26, 11:59
Ha mar tud ulni, hatihordozoban, esetleg kenguruban vagy akar a nyakatokban elvihetitek kirandulni, rovidebb utakra. Mi vittuk mar 3 honaposan, igazi duatlon buli volt, mert toltuk vagy 7 km-t erdei uton babakocsiban, aztan (mivel meredek es sziklas volt a folytatas) kenguruban/olben rovidebb tavon, aztan ujra a babakocsi. Kolok elvezte, kocsiban aludt, egyebkent meg mutogatott mindenre.
Mashol alvassal meg sajna nem probalkoztunk, csak kint a kertben satorban, hogy szokja a nomadkodast:)
Ami az immunrendszert illeti, szerintem egy 5 honapos gyerek, foleg ha meg kap anyatejet, sokkal ellenallobb mindenfele baci ellen, mint egy felnott.
Van egy turistaterkep a Budapest kozeli hegyekrol a Terkep-center ill. a Freitag kiadasaban (amugy az en kezem munkaja is benne van:)), ami kulon jeloli a helyszinelesek soran "babakocsival jarhato"-nak minositett turistautakat. Erdemes lehet esetleg belekukkantani.
Ja, es ha sokat mentek erdobe, es feltitek a kolkot a kullancs altali agyhugykovesedestol, lehet neki adatni oltast ellene (mondjuk nekunk csak 1 eves kor felett ajanlotta a doki).
bárhova ahol jól érzitek magatokat
apa
2004 May 26, 13:06
Hihetetlen sok a buta ember ! Ha valaki a kérdésre nem tud normális választ adni akkor miért pofázik (elnézést)bele.
Háromgyermekes családapa vagyok. A kisebbik gyerekem 4 hónapos volt amikor először nyaralni vittük. A legkevesebb gond vele volt. Csak evett és aludt. Mi akkor Bogácson voltunk. A strandon gyönyörűen aludt az árnyékban.Házat béreltünk ahol csak mi voltunk. SENKIT SEM ZAVARTUNK !!
A picinek külön szobálya volt,elvittünk neki mindent amire szüksége lehetett még a kis kádját is !
Szerintem jobb ha béreltek egy nyaralót bárhol ahol nektek jó. A családi hotelek inkább nagyobb gyerekekkel jó mint ilyen picivel .
Érezzétek jól magatokat,jó nyaralást !!!!!!
Nyaralás kisgyermekkel
Három gyerekes anya és
2004 May 29, 11:05
gyermekorvos: Nem szeretem ezeket az idétlen fórumokat, mert az emberek itt élik ki egész hetes agressziójukat. Tisztelet a kivételnek. A magam részéről, lévén szakmabéli, azt javaslom, hogy, ha nem muszáj, akkor inkább ne keljen útra. A kicsit megzavarja az ismeretlen hely, márcsak az anyán keresztül is érzi, hogy nem a megszokott környezetben élnek. (pl. szoptatási problémák adódhatnak, gyermek táplásának módja ezt pótlandó, meggondolandó!!!) Ha külön "szobálya" :-))) van, az sem oldja meg a zavartalan nyugalmát. (sajnos elég sok tragédiáról tudok, ami a korai nyaraltatás következménye.) Rovarcsipés, fürdés a nyaraló medencéjében stb. majd ennek következtében súlyos hasmenés, kiszáradás, kórház. Különbözőek vagyunk, konzultáljon a gyerekorvosával mielőtt eldöntené hova megy.
gyermekorvosnak
apa 2
2004 Jun 04, 08:22
Nem tudom miért lehet az ,hogy aki az egészsegügyben dolgozik az mindenről csak betegséget tud feltételezni.Rovarcsípés ("rovarcsipés" :-))) )és fürdés veszélyei az otthonában is leselked a kicsire !
Az anyán keresztül mindent megérez a kicsi ! Egy nyaralás járhat boldogsággal és örömmel is ,amit szintén érezni fog a pici.Azt is érzi ha örökké azon aggódunk,hogy milyen betegség és baleset érheti.Az otthoni környezet sem egy szanatórium,főleg ha van több gyermek is.
A lényeg amiért írtam,hogy nem lehet és szerintem nem is kell burokban felnőnie a gyereknek. De ez csak az én véleményem
dobbenet
Panda
2004 Jun 04, 09:02
mennyire maradi itt a szemlelet! nezzetek meg barmely nemzetkozi forumot, utazzatok nyugatra vagy keletre, es latni fogjatok, hogy egy gyerek soha sem akadaly az utazasba. szuleim mozeskosarat tettek a hordkeretes hatizsakra, es mentunk barmerre. a gyereknek, ha csak szopik 6 honapos koraig allat jo immunrendszere van, a szulein keresztul pedig ugyis benyalhat barmit. a gyerekorvossal abban ertek egyett, hogy a szulok feszultsege valoban azonnal tukrozodik a gyereken, es mivel ugy tunik, tobbsegnek itt stressz az utazas, ezert inkabb Ti, felnottek maradjatok otthon:)
Szerintem menjetek barhova, ahol TI jol erzitek magatokat, akkor a gyerek is ok lesz.
szvsz
Lajka
2004 Jun 09, 09:11
Aki nem bír annyi áldozatot hozni a gyermek érdekében, hogy az első 8 hónapban - 1 évben otthonmarad, az ne szüljön.
A túrák ( amik nem egynaposak ) megzavarják a pici nyugalmát. Egy kisbabának az adja meg a kiegyensúlyozottságot, ha a megszokott napirendje szerint él. Persze ez mehet kisebb nagyobb változtatásokkal napközben ( vásárlás, stb. ), de Ti tényleg komolyan gondoltok egy 3 hónapossal való ' nomádkodást' ?
Lajkanak
apa 2
2004 Jun 09, 09:48
Lehet ,hogy több gyerek is van és ők is számítanak(ennyit az áldozatról)!
El kellene olvasni amiket eddig leírtak mások !Nem sátorozásról beszéltünk !
túlrövidnév
túlrövidnév
2004 Jun 11, 10:55
Tehát, ha én elmegyek pihenni, de egy 5 hónapos gyerek állandóan ordít, akkor nem tudok pihenni. A szülők erre szarnak rá. Nem baj, fogom magam és rágyújtok. 1:1
apa 2
Lajka
2004 Jun 14, 14:21
Neked meg el kéne olvasnod az én hozzászólásomat. Nem kifejezetten sátorozásról beszéltem, hanem általánosságban igaz mindenre az, amit leírtam.
Nemzetkozi viszonylat
Ani
2004 Jun 15, 01:01
Ha mar Panda felhozta. Sogornom a szinten 5 honapos gyermekevel szinten nem tudott megulni a feneken. Megkerdeztek az orvost, hogy - bar csak egy New Mexico-New York tavolsag (kb 7 ora repulovel), s mindossze rokonlatogatas celjabol - mi a velemenye. Negativ volt termeszetesen. A kis kocsog no termeszetesen ugy dontott, hogy "akkor erre a velemenyre most nem adunk". Aztan itt letuk alatt megdobbenve tapasztalhattam, milyen odaadassal adja be kicsijenek a nyugtato folyadekot, mondvan az o 5 honaposarol "Tul sokat sir".
Termeszetesen ez nem azt jelenti, hogy mindenkirol, aki a "menni" velemenyen van, a hasonlot tetelezem fel, mint errol az agybeteg rufkerol.
Es vegezetul, szinten 3 gyermekes csaladbol szarmazom, s mint kozepso gyermek 5 eves voltam, a kisocsem pedig 3 mikortol minden evben mentunk nyaralni. Igy nem zaklatta szuleimet sem szoptatas, baba kaja keszites, pelenkacsere, stb. problemaja, s mi is elveztuk meg a setalos kirandulasokat is. (Egyebkent Leanyfalun voltunk egy SZOT uduloben elso alkalommal, ahol teljes ellatas volt, s az emlitett "csaladosok szezonja".
Barmok
Elbandi
2004 Jun 22, 20:12
Ha már voltatok Mo.-tól nyugatabbra akkor rájöttök, hogy egy kisgyermek nem képez akadályt ha nyaralásról van szó. Nyugodtan menjetek, mi is megyünk Horvátországba idén gyerekkel.
tulrovidnevnek
Adam
2004 Jun 22, 23:02
Granulalok
túlrövidnévnek és társainak
Nika
2004 Jun 22, 23:20
Megdöbbentő, hogy milyen hihetetlenül primítiv a hozzáállásotok. Biztos vagyok benne, hogy egyikőtöknek sincs gyereke, és magatokon kívül nem is érdekel benneteket más. Akkor sem vagyunk hajlandók mi gyerekesek alsóbbrendűnek érezni magunkat, mert ti úgy gondoljátok, hogy egy kisgyerekes kushadjon otthon, nehogy zavarja a ti köreiteket.
Szégyelljétek magatokat.
képzeld
Lajka
2004 Jun 23, 17:52
el, hogy senki nem mondta, hogy kisebb-rendűek vagytok..És szerintem pl.az én hozzászólásaim nem primitívek. Senki nem mondta, hogy kushadnotok kell otthon, de vannak bizonyos íratlan szabályok, ha az embernek kisgyereke van ( 1 év alatti ).
Aki ezt nem érti meg, az ne csodálkozzon a negatív visszajelzéseken!
Vannak olyan emberek, akik pl. Panellakasban laknak, nincs tiszta udvaruk, stb. ahol esetleg nem eleg kellemes a kornyek...(*bp-en az osszes park kutya@os) Talan ezert mennenek el 2-3 napra valahova mashova, talan friss levegot szivni peldaul, a gyermekkel egyutt. (nem Bp-re gondoltam, ahol megfullad az ember). Ez engem nem erint, mert a terngerparton lakom. De nem latom semmi akadalyat hogy aki az emlitett nem a legjobb korulmenyek kozott el egy 2-3 napos kirandulasnak gyermekkel, persze nem hegymaszo, vagy vadvizi evezesre gondoltam, megcsak nem is erdoben(a kullancsok es egyebek miatt). Ha a picinek nem tetszik, akkor meg az elso nap haza lehet menni.
Persze lehet hogy csak en latom igy..
Fürdés a nyaraló medencéjében persze rizikos lehet... Ami ennel is jobb, ha van egy gyermekorvos a csaladban :))
Szo ami szo en inkabb kimennek vele hetvegenkent a friss levegore, kulonben meg maceras vinni a csoppseget.
Lajkának
Nika
2004 Jun 24, 09:59
Én sem neked címeztem a hozzászólásomat, hanem főként a topic elején megszólaló, női neveken író IQ-bajnokoknak.
Milyen íratlan szabályokra gondolsz? (kicsit persze most provokállak, mert persze vannak alapvető dolgok, ebben egyetértünk. ;-)) Hogy ne menj nyilvános helyre, mert esetleg mások képtelenek a legapróbb dolgokat is tolerálni? Ha a nyaralásnál maradunk: ha egy baba sír, az elviselhetetlen, de ha egy társasg részegen vagy akár józanul dajdajozik (és ez gyakrabban fordul elő, mint az üvöltő baba!), annak ugye bunkóság szólni, hogy zavarnak, mert ők csak jól érzik magukat....
Ha már így belementünk a kisgyerek témába: igenis az ember hátrányos helyzetűnek érzi magát, mások hozzállása miatt is, meg a körülmények miatt is. A boltba nem lehet babakocsival bemenni, a postára, gyógyszertárba hosszú lépcsősorok vezetnek fel, és még folytathatnám, de ez már nagyon OFF lenne.
A nyaralás meg nagyon sokat tud segíteni abban, hogy a család feltöltődjön, a gyerek jóérzése ugyanis az anyja lelkiállapotától nagyban függ. Ha anyuka kicsit ki tud szabadulni a szokásos napi monotóniából, már jobban érzi magát. És persze, ne szüljön, aki nem tud áldozatot vállalni, meg lemondani a gyerekért, de ez nem jelenti azt, hogy a gyerek rabszolgájaként kell élnünk az életünket, saját igényeinkről teljesen lemondva.
Ráadásul a saját gyerekemből kiindulva: minél kisebb volt, annál könnyebb volt vele kimozdulni, különösen, hogy ilyenkor még rengeteget alszanak. Az én lányom szinte egyáltalán nem sírt, az éjszakákat meg átaludta, nem hiszem, hogy bárkinek a terhére lett volna.
NikaRibinek
kuss
2004 Jun 28, 11:06
Primitívek ám a kedves szüleid!
Én nem azért fizetek a pihenésért, hogy egy gyerek ordítását, vagy az anyja gügyögését halgassam éjjel-nappal.
Értve vagyok ?
Kussnak (akinek nickje önmagát minősíti)
Nika
2004 Jun 28, 14:26
Kedves(?) Kuss!
Először is: "hallgassam" két l-lel írjuk. Ennyit a primitívségről.
Nem szívesen mentem volna le a te szintedre, ezért először elszámoltam tízig.
Aztán nem maradt túl sok dolog, amit le akartam írni, úgyhogy csak annyi: én sem azért fizetek a pihenésért, hogy primitív önző ősbunkók miatt rosszul érezze magát a családom, vagy én. Jogunk van pihenni, ott, ahol akarunk, akár tetszik ez neked, akár nem.
Tovább nem magyaráznám, úgysem "vagyok értve", hogy téged idézellek....
Tudod mit, sajnállak az önzőségedért, a hisztérikus dühödért, frusztrációdért.....
Nika
nikaribinek
nikaribinek
2004 Jun 29, 09:18
Ej, de frappáns vagy ősbunkókám.
Ha 6 hónapig nem bírod nyaralás nélkül, akkor ne szülj gyereket! Így nem leszel "rabszolga".
Az előttem szólónak
Nika
2004 Jun 29, 10:18
Könyörgöm, olvasd már vissza a korábbi hozzászólásokat! Beszéltem 6 hónapról? A topikindító beszélt hosszú nyaralásról? 2-3 napra akart elmenni belföldön valahová, erre mindenki nekiesett. Ja, hogy el kellett volna olvasni rendesen a hozzászólást? Ahhoz egy páfrány IQ-jánál kicsit több kellett volna, meg aztán akkor nem lehetett volna ribizni, rüfkézni, fröcsögni, ugye???
Én legalább frappáns voltam, te viszont egyszerűen bunkó.
A nickem pedig Nika. A ribizést hagyjátok meg családon belül, ha ott ez a stílus járja....
Nikának - utolsó
Lajka
2004 Jun 29, 10:55
egyet kell értenem az előző hozzászólóval....ha nem bírsz ki 6 hónapot, akkor önző vagy, ne szülj.
Egy babának az első 6 hónapban nyugira van szüksége, mindennapos megszokott 'órarendre', rendszerre, ha ebből kizökkented, akkor kibukik, bőg, hisztis, stb...
Ezt hadd ne kelljen másnak hallgatnia egy étteremben/hotelben/kávézóban!
Az, hogy nem mész el az első 6.8 hónapban, attóül még - ahogy Te nagyon bután írtad - NEM vagy alsóbbrendű!
Ami a toleranciát illeti (lsd.amit feljebb írtál ), az ember azért megy nyaralni, hogy pihenjen és kikapcsolódjon. Nem akaralkalmazkodni és tolerálni, mert egélsz évben azt csinálja.
Persze, mozdulj ki, hopgy ne legyé frusztrált a monotómia miatt, de olvasd végig még egyszer a topikot, mielőtt döntessz.
BYE
leragadtunk
Gyermekorvos
2004 Jun 29, 21:32
Korábban már hozzászóltam, a véleményem tartom, de ez stílus, hihetetlen. Szerintem az anyuka visszatért már a nyaralásból. Jó lenne, ha már ekkora vitát kavart, hogy elmondaná, leírná, hogyan döntött s mit tapasztalt, hogyan élték meg ketten a csemetével az első nyaralást.
Lajkának (kivéve egy mondat)
Nika
2004 Jun 29, 23:21
Feladom.
Nem azt írtam (szerinted bután), hogy attól érzem alsóbbrendűnek magam (pontosabban próbálják mások sugallni), mert nem mehetek nyaralni. De már nincs kedvem tovább magyarázni, úgyis valaki mindig félreérti, máshogy érti.
Ráadásul az itt uralkodó stílus is kritikán aluli (ez nem neked szól, mielőtt félreértenéd), úgyhogy a további hozzászólások már időpocsékolásnak számítanak.
Kisgyerekkel utazni
Tünde
2004 Jun 30, 14:21
A véleményemet szeretném jelezni a kis gyerekes családoknak.
Nincs joga senkinek megtiltani hogy elmenjenek nyaralni, de válasszák meg hogy hová.
Nagyon jó a felnőttnek egy szálloda mondjuk AI ellátással.
De önzőek. Mi tavaly voltunk így nyaralni, utáltam az étterembe menni, mert a személyzetnek muszály volt engednie, de én röheltem a helyzetet.
Van egy 13 éves fiam s tudok mérlegelni.
De utáltam hogy visítás, sikítással kommunikáltak a gyerekek, rohangáltak, mindent elérhető ételt összetaperoltak, levertek.
Egy önnáló házba lehet menni ott nem zavarják senki nyugalmát!
De közösségbe ne rontsák el a mások által oly annyira vágyott pihenését.
Pl. a medence körül nem lehetet megmaradni az állandó visítás, hisztik miatt!!
Egy 5 hónapos csecsemővel tapintatlanság utazni, mert egy anyának természetes a pelus csere, de amikor kicsit büdösebb a produktum s azt a repülőn cseréli, s a többi utas eszik ....
Ugye nem kell folytatnom a gondolatomat.
Egy szóval saját tapasztalatom is azt mondatja kimozdulni egy-egy napra lehet, de meg kell várni a kb. 6 éves kort hogy nyaralni lehessen vinni egy gyereket ahol sok ember van.
Addig a többi pihenni vágyóra is gondolni kell!!
Az anyasággal, az apává válással egy gondolkodási mód váltást kell felfogni. Nem körülöttünk forog a világ. A gyerek az első!
igaz
Lajka
2004 Jul 01, 10:38
Mindenben egyetértek Veled Tünde, de szerintem nem kell várni a 6 éves korig...nem minden 2-3-4 éves hisztis..
Lajkának
Tünde
2004 Jul 01, 11:56
Valóban igazad van, de a korukból adódóan fáradékonyak, s olyan helyre nem célszerű vinni ahol "több" ember pihenésre vágyik.
Sajnos korukból fakadóan fáradékonyak, nyűgösek.
Sajnos én a németeket ezért nem szeretem, mert ők végkép nincsenek tekintettel másokra.
A gyerekeik mint egy csomag jönnek velük.
Amikor kicsi volt a fiam mentünk a Balcsira, külön faházban, s nem hiszem hogy bárkit is zavartunk volna!
Válassza meg mindenki hogy hová célszerű mennie. Először 1-2 naposra, majd messzebbre.
Kb. 5-6 éves korától tudják igazán élvezni a nyaralást.
Ellenpélda: volt egy holland apuka 3 gyerekkel. 8-4-3 évesek voltak a gyerekek. Annyira velük volt, hogy élvezet volt a játékukat nézni, homokvár építési verseny, ki tud a csepp homokozó vödörrel több vizet szállítani a tengerből ahomokból kivájt vár alagútrendszerébe. Kb. 3 órán keresztül megfeszítve dolgoztak.
Az ilyen nyaralótársra élvezet ránézni, arra nem aki végig fekszik a parton s mehet a gyerek amerre akar. A legtöbb hiszti az unalom miatt is van!
2+5 éves gyerekek...
dani
2004 Jul 08, 01:23
Tisztelettel minden hozászólónak...
Valóban nagy "gáz" gyerekekkel üdülni? Ha pl valaki 3-4órás repülöutat válal, 5* szallodába megy azt kinézik???
...szerintem tanácsért fordult ide nem azért hogy kicikizék...
daninak
Tünde
2004 Jul 08, 06:57
A felvetett kérdés az az volt: hová menjek 5 hónapos gyerekkel? Szerinted az azonos a 2 + 5 évesekkel?
Mellesleg a francba kívánom az olyan szülőket akik a 5* szállodába hozzák az ilyen korú gyerekeket! Igen nekem "gáz" mert azért fizetek ki egy kalap pénzt hogy pihenni menjek, ne nyávogó, fáradt gyerekek hisztijét hallgassam!
nyaralóban, ahol az egész ház a tietek
Tiszacsege
2004 Jul 16, 17:28
mi kipróbáltuk, gyerekkel, tiszta, nyugodt, zárt udvaros . 2 szoba+nappali, jól felszerelt konyha, pár perc a strand. Tiszán hajókázni lehet.
tel 20-218-1880. a ház 8ezer/éjszaka
Barhova!
Piri iripsukram@y... [Ellenőrzött E-mail]
2004 Jul 18, 00:54
Kedves Erika, en csak most beleolvastam a valaszokba, nem tunt erdemesnek tul sokat elolvasni. Nekem harom mar felnott gyerekem van, es azt ajanlom, hogy probalj olyan szabadul elni a gyerekkel amilyen szabadon csak tudsz. Termeszetes hogy el akarsz menni nyaralni, az neked is jo es a gyereknek is. Egy 5 honapossal meg kulfoldre is mehetsz, a nyakadba kotheted, vagy oda tolod a kocsiban ahova akarod. Emlekszem kb 4 honaps volt a anyom amikor elvittem az elso tuntetesere (en Londonban elek), es mondtam akkor egy baratnomnek, hogy most meg azt csinalok amit akarok, de majd nehany ev mulva a gyerek fogja megmondani, hogy irany az allatkert. Ez igy is lett, egyre inkabb ahogy az evek teltek. Konkretan ajanlani tudnam barmelyik Mediteran orszagot, ahol imadjak a gyerekeket. Nyugati orszagokban kevesbe gyerek-szeretoek. Magyarorszagon belul nem ismerem a helyzetet, nekem van egy hazam Szoladon, Balatonszarszotol 4 km-re, amit nagyon olcson kiadok, ha esetleg erdekel titeket, akkor egy korabbi hirdetes-szerusegben a reszleteket meg tudod nezni ugyanezen a forumon, es fenykepeket is tudok kuldeni most mar a web-ben keresztul, e-mail cimem: iripsukram@yahoo.co.uk
Egyebkent ne hagyd hogy masok, akiknek valoszinuleg nincs is gyereke, bebortonozzenek tanacsaikkal. Markus Piri
Élni kell és tudni is kell élni
Bebe
2004 Aug 04, 14:31
Lehet, hogy kései ide írni, de én is beleolvastam néhány megjegyzésbe és annyit mondanék: Pirivel teljes mértékben egyet értek és szörnyűnek találom az emberek ekkora mértékű rugalmatlan, körülményes gondolkodását. Én ugyan nem vagyok gyakorló szülő, viszont mi most jöttünk haza egy szigetközi evezős, pihenős nyaralásból és megjegyezném: társaságinkban tartózkodott egy 1éves és egy 3hónapos kislány.... érdekes módon senkit nem zavartak. Saját tapasztalatom meg az, hogy azon gyerekek, akiknek kezdetektől fogva mutatják meg a szülők a világot és nem zárják 4fal közé őket, sokkal érdeklődőbbek és nyitottabbak hasonló korú társaiknál!
Azt meg mindenkinek üzenném innen (akinek nem inge ne vegye magára): kicsit szedjék össze magukat és csiszoljanak a nyers, faragatlan, választék nélküli stílusukon!
Bebe
Olgi
2004 Aug 05, 12:43
Ha nem vagy gyakorló szülő, akkor lehetnek elképzeléseid, de hogy honnan szeded, hogy egy 5 hónapos gyerek, ha ide-oda hurcolásszák, akkor nyitottabb és érdeklődőbb lesz a társainál? Ezt fel nem foghatom! Az is biztos, hogy egy háromhónapos gyerekkel szigetközi evezőstúrán résztvenni nemcsak, hogy nem rugalmas, hanem- szerintem- végtelenül felelőtlen dolog. Hogy nem zavartak a gyerekek Titeket az nagyon jó, de vajon ha a gyerekek beszélni tudnának, akkor mit mondanának, hogy nekik is olyan nagyon jó volt?
Nem kell hozzá túl nagy műveltség, csak egy kis olvasottság, hogy mindenki megtudja: a gyereknek az élete első éve döntő jelentőségű. Az állandóság és a nyugalom a legfontosabb, mert ez adja meg neki a biztonságot. Minden nap ugyanakkor etetni, fürdetni, pelenkázni- így lehet rendszerességhez szoktatni. Utána meg már lehet vinni, sőt kell is, mert akkor tényleg kinyílik a világ előtte. Többnyire mire szobatiszta lesz, akkorra jön el ez az idő. A Jóisten ezt nagyszerűen kitalálta.
Egyébként kinek üzengetsz onnan? Ki szedje össze magát? Miért? Nagyon vicces, ahogy megdorgálod a Neked nemtetszőket és ahogy gyereknevelési tanácsokat osztogatsz gyerek nélkül.
Többeknek
Tünde
2004 Aug 06, 07:38
A válaszaimban olyan helyekre gondoltam ahova tömegesen viszik az "apróságokat" Egy 5* szálloda tele fáradt, nyávogó, hiszis gyerekekkel.
Türelmes vagyok, felneveltem a fiamat, de ha pihenni megyek nem vágyom arra, hogy kb. 20 visitsanak körülöttem, 10 belepacsál a mocskos kezével az ételbe, 5 sikít, 3 hisztizik, 12 fogócskázik az ételt az asztalukhoz vivők között, lerántják az abroszt mikor eszel... folytassam!
Ez nem pihenés.
Minden szülőnek meg kell tudnia választania azt a helyet ahol ő és a gyereke, gyrekei is kellemesen pihennek, kikapcsolódnak.
Más is azért megy el nyaralni, hogy PIHENJEN! S tényleg nagyon rosszul esett a repülőn a figyelmetlen anyuka sz@ros pelenkájának a cseréje, midőn én éppen ettem volna. Ja az előttem lévő sorban ült! Lehet hogy nem vagyok toleráns?
Tudtommal van a reülőn ilyen hely ahol intim dolgokat el lehet intézni diszkréten! Csak intelligencia is kell hozzá hogy használják.
Sokan elfeledkeznek arrol megyünk nyaralni s csak magukkal foglalkoznak, nem mint család mennek. A gyerekekre csak annyit figyelnek, ne legyen bajuk, s ők jót pihenhessenek.
Egyet értek Olgival, az 1 éves gyerekeknek kell az állandóság. Nem a csavargás. Kell a menetrend az életében.
A legtöbb olyan gyerek akit "szabadon" neveltek mint menjünk mindenhová, s a gyerek jöjjön, alkalmazkodjon a szülők kedvenc időtöltéseihez, nem is igen tudnak felelősség teljes felnőtt életet élni.
Van tapasztalatom, képtelenek pontosan dolgozni járni, képtelenek az alkalmazkodáshoz, mindenkit szeretnének maguk irányítani.
Tudom az eredei felvetéstől eltértem, de egy gyerek nevelése folyamatos, s azt kis kortól kell elkezdeni! Mindenre kihat!
inteligenciáról
apa 2
2004 Aug 10, 07:01
Régóta nem jártam itt ! Hihetetlen primitív amit itt van !
A topic indítója azt kérdezte az első mondatával,hogy "hova menjünk" nem azt,hogy menjünk-e valahova.Erre kellet volna válaszolni,segíteni és nem a jó magyar szokásnak megfelelően más dolgába belebeszélni.Tipikus eset,hogy mindenki okosabb a másiknál!Nem hiszem el,hogy csak visító,sikító belepacsáló stb gyerek van. Az enyémek sem azok !
Ha valakit ennyire idegesít a környezete béreljen egy házat és ott nem lesz más csak Ő.
apa2
Olgi
2004 Aug 10, 08:09
Pont fordítva! A kisgyerekes béreljen házat.
Egyébként rendkívül primitív dolog leprimítívezni bárkit ill. az ittlévőket.Ennyit az intelligenciáról!
Felneveltem két gyereket és büszke vagyok arra, hogy ezzel senkit sem zavartam a pihenésében és az életében, mert a gyereknevelés magánügy.
Teljesen egyetértek Tündével!
És ha régóta nem jártál itt, akkor az sem baj, ha megint sokáig nem jössz!
nyaralj
erzsébet enjela@f... [Ellenőrzött E-mail]
2004 Aug 11, 03:33
Nyaralni kisgyerekkel is lehet!Nekem van egy most elkészült családi házam,teljessen berendezve.Csendes, nyugodt környezet.Kirándulásra ideális és a Balcsi sincs messze.És ha inkább melegebb vízre vágysz akkor a Pápai élményfürdőt javaslom.
olginak
apa 2
2004 Aug 11, 13:32
Most már értem az előző hozzászólásaidat. Semmit nem értettél abból amit írtam. Nézzük sorba :
Nem primitíveztem le senkit. Ha értenéd a magyar nyelvet akkor a "primitív ami itt van" az nem azt jelenti,hogy valaki hanem hogy valami ! Nagy különbség annak aki éri.
Mindenkit megkérdeztél a környezetedben a nyaralásod végén,hogy nem zavartad-e ezért vagy ebben ennyire biztos ?
Örülök,hogy egyetértesz Tündével csakhogy nem a kérdésre válaszoltatok. Ez egyébként ne zavarjon ! A lényegét a mondanivalómnak úgylátszik nem értetted meg.
Érdekes,hogy egyeseket csak a gyerekek dolgai zavarják. Az éjszakában üvöltöző,tivornyázó,hahotázó felnőttek nem !?
Ezért írtam,hogy béreljen házat akit zavar a zaj mert azt gondoltam ,hogy akit a gyerekek zaja zavar azt a felnőttek Lehet,hogy ez nincs így !?
apa2
Olgi
2004 Aug 12, 08:35
Magyarázkodni lehet, ha akarsz. Nem akarok a szavakon lovagolni, de mindenesetre a " primitív, ami itt van" szerintem a jelenlévőket minősíti, meg az általuk létrehozott topicot.
A "hová menjünk 5 hónapos gyerekkel?" kérdésre pedig ugyanaz a válaszom, mint sokan másoknak: sehová! Babakocsival a közértig, meg vissza, max. sétálni jó levegőn, max félnapos programok délelötti alvás után, hogy mire délutáni, vagy esti alvásra kerül a sor, megint a megszokott helyen lehessen a baba. Ha valaki ezt nem fogja fel ésszel, annak kár gyereket szülnie.
Senkit sem kellett megkérdeznem a nyaralás végén, hogy a gyerekeim zavartak-e vagy sem, mert csak gyerekes társaságba mentem, ahol hasonlókorú gyerekek voltak, mint az enyémek,hogy társaságuk legyen, így jobban le legyenek foglalva. Kajaidő alatt pedig nem rohangásztak, nem rángattak abroszt és nem visítottak, mert úgy neveltem őket, hogy ezt nem lehet. Étkezési idő alatt az asztalnál ültek és ettek. Ennek ellenére úgy éreztem, hogy legalább 3 évesnek kell lenniük, hogy felnőtt társaságban szalonképesek legyenek.
Csak úgy
Móni
2004 Aug 12, 11:07
Beleolvastam a fórumba lévén egy 2 éves gyermekem és kiváncsi volam ki hogy áll a családi nyaralásokhoz, néha én is ledöbbentem... Épp céges naphoz keresünk helyeket találtáltam rá a Hotel Hasik (hasik.hu) weboldalára ott is az együtt a család cimű linket ajánlom, ha valaki mégis venné a bátorságot ahhoz hogy gyerekkel utazzon;o)))! Amire én is hajlok bár ezt 5 hónpos korában ezt kihagytuk de most biztos hogy macerásabb,egy örökmozgóval....
Őrség
wudubaba
2004 Aug 23, 18:14
A kisebb 4 hónapos volt, mikor elvittük Egerbe 3 napra, egy család kiadta nekünk a tetőtéri szobájukat, előzőleg megbeszéltük velük a dolgot, kirándultunk, pihentünk nagyokat.
6 hónaposan elvittük az Őrségbe, az egész család jött /6 fő/, kivettünk egy 2 szobás parasztházat,basic volt, de volt egy kis szauna, túráztunk, bringáztunk, amikor a srácok lefeküdtek, szaunáztunk nagyokat.
9 hónaposan elmentünk Zebegénybe a Hotel Kenderesbe 2 napra, télen, kiválóan érezte magát mindenki.
Másfél éves volt, a tesója pedig 8, amikor Törökországban jártunk. Persze, semmire nem emlékszik az egészből, de semmi probléma nem volt.
3 évesen saját lábán ballagott fel a Strombolira, az már maradandó volt, sokat emlegeti, vissza is mentünk később... Ezen az úton (16 nap) túráztunk is sokat, de figyeltünk arra is, hogy legyen benne laza tengerparti nap, nagy fagyizások, semmittevés és homokvárépítés is.
Mi így élünk, nem vagyunk extrém nomádok, de tegnap pl. azt kérte a nagyobbik, hogy aludjunk kinn a kertben. Ő sátrazott mi meg lestük a csillagokat a fűben - amíg el nem aludtunk. Jólesett nagyon, de egyáltalán nem bánom, ha valaki nem így él és más jelenti számára a kikapcsolódást. De ne ítélje meg, és ne fenyegetőzzön meg vádaskodjon, vagy rémísztgessen, élet sokféle van és ha valami nem pont úgy működik, ahogy a mi fejünken van, attól még működhet...
Persze, fontos a rendszeresség, biztonság meg a többi, de kinek mi adja a biztonságot? Nekem pl. nem a havi fix és a szépen berendezett lakás meg az új kocsi, bár ezek egy része megvan, de nem érdekel túlzottan. Sokkal inkább azok az emberek, akik körülvesznek, körülményektől kevésbé függően, a jó hangulatú, kötetlen együttlétek, sok aktivitással, nyitottsággal. Mi ettől érezzük jól magunkat, nem a vasárnapi harangszóra feltálalt rendszeres csirkepörkölttől. De ha valakinek az fontos, én egyáltalán nem bánom és nem fogom ettől minősíteni vagy elítélni, csupán megjegyzem, hogy nem egyformán látjuk a dolgokat.
wudubabának
bakancs
2004 Aug 24, 00:37
örülök, neked, sok ilyen ember kellene Magyarországra. Mi is sokat jövünk-megyünk. 8 és 3 éves gyerekeink vannak. Hol élsz kb? Nem kell pontosan.
wudubabának
apa 2
2004 Aug 24, 07:46
Olgi nagy bánatára ismét itt vagyok !
Én is örülök neked.Hasonlóan gondolkodunk a világ dolgairól!
Jó látni ,hogy más is így gondolja.
Üdvözöllek a megkövezettek között !
Kívánok nektek nagyon sok maradandó élményt a gyerekeitekkel. Ki kell használni minden lehetőséget,hogy együtt lehessünk velük hiszen csak néhány év az egész azután felnőnek !
Wudubaba
Andrea
2004 Aug 25, 07:56
Én mind a kétféle véleménnyel egyetértek. Teljesen igazad van. Ki így, ki meg úgy gondolja a dolgokat. Meg mindenkinek a maga gyereke és azt csinál vele, amit akar. De azért Te sem mentél 5 hónapos gyerekkel egy zsúfolt, 5 csillagos szállodába nyáron,( hanem egy barát által kiadott tetőtéri szobába) ahol egy halom ember egy csomó pénzt adott ki azért, hogy pihenjen. Ha jól olvastam 9 hónapos volt, amikor 2 napra Zebegénybe mentetek. Kettő napra és nem többre.
Az egész nagyon vagányul kangzik és biztosan jól csináljátok, de a magam részéről másként gondolom a dolgokat.Ennek ellenére megmondom őszintén, hogy nem 3 évesen sem voltam képes felgyalogolni a Strombolira.
baba
Lajka
2004 Aug 25, 12:51
Én a gyermekemnek nyugalmat akarok biztosítani az első 12 hónapjában.
A saját ágya, a megszokott környezete, semmi túrázás, sem tüntetésekre járás, semmi ilyesmi.
Ebben a korban még a gyerek sokat alszik és azt nem az utcán akarom, hogy a babakocsijában tegye (rendszeresen ne, néha persze előfodrulhat ).
Ez az a módja, ahogy mi csináljuk.
Mindenki másképp csináljaaa...:)
bakancs, apa2
wudubaba
2004 Aug 26, 15:10
köszönöm a jó szót, Wekerlén lakunk, egyszerű tsház, fura szomszédok, kis kert, néhány Baross u. gangos bérházban eltöltött év után... de azt sejtem, nem ez lesz a végleges... mennénk távolabb ám ebből a városból...
csak egy off topc mondat: tegnap a srácok megint az udvaron akartak aludni, sátorban, felvertünk kettőt, leköltöztünk testületileg,elaludtak, lekezdett zuhogni... persze én alig aludtam, csak azt vártam, mikor ordít a kicsi, hogy "anyuuu, csupavízvagyoook", nahát ehhez képest senki sem ázott el, úgy kellett reggel kiverni őket a sátorból és nagyokat röhögtek rajtam, hogy mit vagyok úgy betojva egy kis esőtől...
wudubaba
Andrea
2004 Aug 26, 22:07
Élvezzétek a jó dolgokat, mert nem baj, ha mást szerettek, mint a többség. Kicsit Te is gyerek leszel ilyen alkalmakkor.
Sose laktam a Baross utcában, hanem a legnagyobb örömömre Zugligetben nőttem fel. Ez annakidején olyan volt, mintha vidéken laktunk volna. A szüleim összes haverja hozzánk járt hétvégeken kirándulni. Abszolút szabad és önfeledt gyerekkorom volt. Valszeg azért állok ilyen stabilan a lábamon ma is, mert szép volt a gyerekkorom. Ennek ellenére- vagy éppen a hely miatt- a szüleimmel csak 6 éves korom uán jártunk a Balatonra nyaralni. Elég volt az otthoni kert azelött és nem éreztem hiányát annak, hogy jó lett olna helyet változtatni.
Mi Farkasréten lakunk, a gyerekeim itt nőttek fel, de 2 éves koruk előtt sehová sem mentünk. Nagyon ügyeltünk arra, hogy mindíg megfelelő biztonságban legyenek, pedig nehéz volt, mert a két gyerek között 5 év a korkülönbség. Amikor az egyikkel már mehettünk volna, a másik még nagyon kicsi volt. Túlvészeltük és érzem, hogy mindkét gyerek kiegyensúlyozott és boldogan emlékszik vissza a gyerekkorára, meg a későbbi utazásokra. Nagy dolog! Az egyik 28, a másik meg 23 éves.
Szubjektív
Dim
2004 Aug 30, 18:03
Sziasztok!
Elmondom az én véleményem is a dologról.
Mi a feleségemmel két másfél éves ikerpárnak vagyunk a szülei.Most mentünk először nyaralni mióta mgszülettek.
Nélkülük....Az én meglátásom a dologban a következő.
Rendkívül csodálatos dolog szülőnek lenni és végignézni az apróságok felnövését,de hihetetlen energiákat is emészt föl mindeközben.Csak azt tudom mondani,hogy kösse fel mindenki a gatyáját ha véletlen ikrei születnek.
Mondanom se kell,hogy az örömök mellett hihetetlen fárasztó dolog fizikálisan két gyermek gondozása egyszerre.
Görögországba mentünk és akármennyire imádjuk őket,eszünkbe se jutott,hogy levigyünk két másfél éves gyermeket.
Az év 365 napján szinte robotszerűen melózol és neveled a fiúkat akkor úgy gondolom 10 nap Pihenés!!!!! tényleg kijár a szülőknek.Nekem magyarázhat valaki arról,hogy gyerekkel is lehet pihenni de ha a szívére teszi a kezét akkor rájön,hogy nem mond igazat.Milyen pihenés az amikor kimégy a tengerre de két óra múlva már jössz be mert le kell fektetni a kicsiket,vigyáznod kell le ne égjen,egy percre sem tudsz kifeküdni a napra mert folyamatoasan a kicsiken kell,hogy legyen a szemed.
Nem beszélve arról,milyen király lehet 16 órát utazni másfél évesen....
Ha valóban pihenni akar az ember akkor azt 1-2 éves gyerekkel nem tudja megtenni.
A másik:Az apartman tele volt görög házaspárokkal akik tele voltak 1-2 éves gyerekkel,mondhatom elég sokszor a fenébe kívántam őket amikor a gyerekek elkezdtek éjfélkor rajcsúrozni meg sírni.A lépcsőház papírfalú volt meg a szoba falak is,úgyhogy nem sok pihenésben volt részünk.
Szóval özzegzésképpen az én véleményem az,hogy amíg a gyerek nem érik meg arra a korra,hogy önállóan a cselekedeteit kordinálni tudja addig kár erőlködni az utazással.Kivétel ha tényleg nem tudod megoldani valamelyik nagyszülővel.Ez kb 3-4 éves kor
Dim
Olgi
2004 Aug 31, 07:59
Teljes mértékben egyetértek Veled!
apa2nek
apa2nek
2004 Sep 01, 08:32
"Ki kell használni minden lehetőséget,hogy együtt lehessünk velük"
Hát nem erről pofázunk ?! Legyél vele együtt otthon amennyit akarsz, de ne más üdülését baszd el !
2004.sep.01. 08:32
apa2
2004 Sep 01, 10:05
Neved nincs ? Talán nem tudtad,hogy mit jelent a "feladó neve" rész ?
Szerintem a te inteligenciáddal( második sorod vége ha nem értenéd miről írok )nem kellene emberek közé menned.
Mindent elmondtál magadról ebben a két !!!!!!!!
Mostantól nyugodtan szidhatsz az eszedhez értem és nem fogok reagálni rá (reagálni= válaszolni a gyengébbek kedvéért !
Üdv
apa2nek
apa2nek
2004 Sep 03, 14:11
Bocs, igazad van, tényleg nem írtam oda a nevem.
Legközelebb jobban figyelek, kedves Apa2 János. Klassz név, a szüleid biztos sokat törték rajta a fejüket. De megérte, kihozták magukból a maximumot.
Az utolsó előtti mondatodat valahogy nem sikerült befejezned. Ennek már az alsó tagozatban sem örülnek a pedagógusok. Az utolsó mondatodat pedig képtelen voltam feldolgozni. Főleg a közepét. A zárójeles megjegyzést köszönöm, tanult barátom. Nem értettem ezt az idegen kifejezést.
Ja, az " INTELLIGENCIA " szó 2 (kettő) "L", TE BALFASZ !!!
apa2nek
apa2nek
2004 Sep 06, 15:29
Azt még elfelejtettem, hogy vannak olyan lapok a web-en, melyek szerint a Nap kering a Föld körül. Úgyhogy, csak óvatosan szedd össze a tudásodat !
aki akarja, elolvashatja
Olgi
2004 Sep 26, 22:19
Most jöttünk vissza egy 3 hetes görög-szigeteki túráról. Paros, Naxos, Santorini.Miután a 2 év alatti gyerekeknek( azt hiszem) ingyen van a repülő, hát elmondhatatlan sok gyerek volt a szülőkkel ezeken a szigeteken. Éttermekben este 10 után sok gyerek üvöltve sírt( ezzel persze borzolta az egyéb, ottlévő vendégek hangulatát, akik enni és szórakozni szerettek volna a pénzükért)A gyerekek fáradtak voltak, semmi keresnivalójuk nem volt késő este éttermekben, de a szülők húzták-vonták őket ide-oda.
Már a repülőtereken elmondhatatlan káosz volt a gyerekek miatt, akik csúszva- mászva, bőgve vártak a k.féle csatlakozásokra. Santorini-Athén között 40 perc a repülési idő és egy kb. 1 év körüli gyerek ezt az időszakot végigüvöltötte és ezt hallgatta 120 ember, akiknek szintén korán kellett kelniük. Athén Budapest között tele volt a gép kisgyerekesekkel 4 hónapos és 6 éves kor között. Teljes volt a hangzavar, meg a zavar. Erről nem a gyerekek tehettek, akikre sose tudok haragudni. Erről kizárólag és egyértelműen csakis az önző szülők tehettek, akik saját szórakozásuk és nyaralásuk érdekében feláldozták az a kb. 500 embert, akik a gépen tartózkodtak és sem aludni, sem pihenni nem tudtak ezalatt a 2 óra alatt. A gyerekek nem tehettek arról, hogy a légnyomáskülönbséget nem szerette a fülük, hogy ki voltak zökkentve a megszokott életükből stb.
Intelligencia, tolerancia ezekből a modern szülőkből teljes mértékben hiányzik, de a toleranciát saját maguk felé teljes mértékben elvárják.
Sajnálom, de bennem egy szemernyi sincs! Csak ingerültséget érzek a szülők felé, amikor látom ezeket az elgyötört kis emberkéket, akik nem tudják, hogy mi törénik velük.
Olgi
Andrea
2004 Sep 28, 21:02
Hát akkor most már tapasztalatból is írsz.
Ilyenkor vajon hol van apa2, meg a többiek?
Andrea
apa2 lover
2004 Sep 29, 07:14
Apa2 "Anyák Megmentője" János éppen az "inteLigenciáját" csiszolgatja, tehát nem ér rá.
www.mohapafrany.hu
Imi jankuly@f... [Ellenőrzött E-mail]
2004 Sep 30, 15:59
Bármekkora gyerekkel bárhová el lehet indulni, esetleg kicsit utána kell járni a dolgoknak.
Sajnos még nincs úgy kész a turistaházam, de 1-2 év és hozzám is lehet jönni, nyaralni, telelni, akár egy szekér kisbabával is.
Üdv Imi Erdélyből
sok helyre
Gombóc
2005 Apr 22, 19:31
Sziasztok,
Kivancsisagbol kukkantottam be ide, aztan el is olvastam az egeszet. Es nagyon felhaborodtam. :-(
Olgi,
bocs, de a harom hetes gorogorszagi utad alatt 2x2 ora repulouton nem tudtal pihenni. Hat erre mit mondjak? Nagyon sajnallak.... vagy este az etteremben zaj volt -hat persze, csak a gyerekek miatt- mediterran orszagban, meg veletlenul se ricsajoztak a felnottek..:-)))))
Tünde,
nem hinnem, hogy egy atlag magyar 5*-os szallodaba jar pici babaval nyaralni. Nem hinnem, hogy ezt tul sokan megengedhetnek maguknak. Ezert azt se hiszem, hogy az esetleg ott felbukkano 1-1 aprosag teljesen tonkretenne a tobbi nyaralovendeg nyaralasat.
Viszont hiszem, hogy egy atlag magyar csalad esetleg 5 honap utan elmenne kicsit kimozdulni a mindennapi robotbol, es 2-3 napra elmenne egy olcsobb helyre, akkor nem kene megkovezni, nekiesni, megtiporni...
Nem csodalom, hogy magyarorszagon keves gyerek szuletik. Amig ilyen a hetkoznapi ember mentalitasa (a hivatalokrol, a babakocsis kozlekedesrol, tamogatasokrol, bolcsikrol, ovikrol stb. meg mar ne is beszeljunk), addig ki fog szulni gyereket???
Csak akkor meg senki se csodalkozzon, ha senki sem fogja eltartani, amikor mar nyugdijas lesz!
Az ostoba személyeskedést ignorálva (nyugodtan fel lehet venni az inget bárkinek, aki úgy érzi, hogy az övé), én azt tartom a kisgyermekes nyaralásról, hogy természetesen el lehet menni, csak érdemes jó alaposan utánanézni, és leginkább bababarát helyekre látogatni. Magyarországon sajnos még nincs sok ilyen hely, de pl. a Kolping szállót nagyon dicsérik (sajnos eléggé drága), Bőszénfára is érdemes ellátogatni, mert ott is kifejezetten gyerekes családokat várnak. Szét lehet nézni a neten, különböző babás oldalakon (babanet.hu, babaszoba.hu stb), sokan hirdetnek.
Ami a babát illeti, ő ott érzi jól magát, ahol ott van az édesanyja. Véleményem szerint - hacsak nincsen bármilyen egészségügyi probléma és a gyerekorvost is megkérdeztük - 6 hetes kor után egész nyugodtan ki lehet mozdulni a kicsivel. Teljesen felesleges akár egy évre is befalaztatni magunkat a lakásba. Ez butaság. Ha a gyereknek tele a hasa, melegben van és biztonságban, akárhol lehet. Saját, és egészen friss tapasztalatból beszélek, van egy 3 éves és egy majd 1 éves gyerekem. A nagyobbik 4 hónapos volt, mikor étteremben megünnepeltük édeshármasban a házassági évfordulónkat. Békésen nézegetett a babaülésből, ha szoptatni kellett volna, azt is diszkréten meg tudtam volna oldani. Sajnos manapság prüdségből a legtöbb helyről ki vannak ebrudalva a szoptató édesanyák és kisbabáik, és legjobb esetben is a mellékhelyiséget mutatják nekik, hogy ott etessen. Pedig a baba is csak eszik, és melyikünk enne a vécén ülve, már bocsánat? Kevés helyen van csak olyan helyiség elkülönitve, ahol meg lehet etetni a gyereket, ha már a fal felé fordulás és semmilyen diszkréció nem elegendő.
Lényeg, hogy a kicsik első időkben nem csinálnak mást többnyire, csak esznek és alszanak, nyugodtan lehet velük utazni. Amúgy kialakult menetrendjük sincs még nagyon, amit meg lehetne zavarni. Egyik gyerekem sem vette zokon a 200 km-es autóutakat, igaz, min. 3 óránként megálltunk pihenni, ill. bármikor, ha jeleztek. Legrosszabb a 3-4 éves kor, mert akkor már van saját akaratuk, és ki is fejezik azt, hogy mit akarnak csinálni. :) Valóban semmi szükség arra, hogy fiatal bulizó társaságba menjenek velük a szülők, hát igen, ebből már kinőttek, tetszik vagy sem.
Repülőgépen is lehet utazni velük, mi a 20 hónapos csemeténkkel voltunk (a kicsivel akkor voltam 12 hetes terhes) semmi gond nem volt vele, nagy szemekkel bámult ki az ablakon, vagy ha nem, ketten szórakoztattuk. A pici babákat meg érdemes fel- és leszállás közben megszoptatni, akkor biztosan nem dugul be a fülük. Ami meg a pelenkázást illeti: sajnos túl kell esni rajta. Biztos nem szántszándékkal fújta hátrafelé a levegőt az anyuka, hogy beteritse vele háborgó utastársát. S amúgy inkább egy gyors peluscsere, mint egy kakiban üldögélő, kicsipett fenekű és ezért minden joggal kiabáló baba...
Amúgy engem még a gyerekeim születése előtt sem zavart soha nyaraláskor egyetlen egy zajongó csemete sem. Inkább azok az önző, csak magukkal törődő fiatalok, akik senkit és semmit nem látva zúztak át akár nappal a strandon, akár este a szórakozóhelyeken.
S még tisztáznék egy félreértést: a gyerekvállalás nem egyenlő a személyiségünk és egyéniségünk teljes feladásával.
Üdv mindenkinek.
sehová
Laca
2005 Apr 23, 00:20
Hát bárki bármit mond, a hurcolt kisgyerekek állandóan visítanak. Én is azt mondom, hogy 1 éves kor alatt tessék otthon maradni, jobb lesz a gyereknek is meg a többi embernek is. Személy szerint az ilyen önző szülőket mind körbekergetném vasvillával a szálloda udvarán.
Persze lehet menni a kretén bababarát szállodákba, oda én úgysem megyek, de a Lacabarátokat tessék békén hagyni!
(Jó, tudom, igeeen, primitív vagyok meg buta, szokásos szemforgató duma)
barhova
Gombóc
2005 Apr 23, 09:48
Hát barki barmit mond, engem meg a cigizo, vagy zajos, vagy oreg (40 folott) vagy ostoba vagy kekeckedo emberek zavarnak a nyaralasom alatt! Akkor ezeknek mind tessek otthon maradni, mert kulonben vasvillaval kergetem oket vegig a szalloda udvaran.
Kulonben is, honnan gondoljak, hogy van joguk nyaralni menni??? Maradjanak otthon, ne kornyezetszennyezzek es rontsak el az en draga nyaralasomat.
:-D
Gombóc,
a tolerans ;-)
Kedves Laca
mzsperx
2005 Apr 23, 21:59
"Hát bárki bármit mond, a hurcolt kisgyerekek állandóan visítanak."
tess mondani, ez személyes tapasztalat? nagyobbik lányunkkal eddig 2* voltunk nyaralni, fél éves és másfél éves korában, egy rossza szava nem volt, jajj szegény, hurcolászták a szüleik... nem visított, nem bőgött, ugyanis jól érezte magát. nem lett beteg sem.
nagyon kiakadtam a topik olvastán, úgy látom, a többség gyűlöli a gyerekeket. szerintem az utcára sem kéne kimenjünk, nehogy véletlen valaki meglásson, és rosszul legyen a látványtól. lehet, hogy az is kiborítja a gyereket a rendszerből, ha kimozdul, nem?
azon elgondolkodott már itt a gyerekeseket pocskondiázók valamelyike, hogy nyaralás közben tudom-e tartani a napirendet? miért ne tudnám? ugyanúgy lehet időben ebédelni, aludni, mint otthon. egy dolog változik: nem otthon vagyok. egy gyerek biza nem mindig ismeri a szabályokat, de a szülő feladata az, hogy betartassa az udvariassági formulákat.
arról már más is írt, hogy valahogy senkit nem zavarnak az esetleg "rosszul viselkedő", vagy hangos felnőttek. nekik szabad?
azt hiszem, veszek egy lakatlan szigetet, és odaköltözöm. bocsánat, hogy gyereket szültem
Kedves mzsperx!
Laca
2005 Apr 23, 22:59
Először is gratulálok a lányotokhoz, tényleg, nagy dolog, hogy nem visít, mert a legtöbb gyerek bizony visít, nem is szégyen az, én is visítottam, megkérdezheted anyukámat.
Azután - még mielőtt tévedésből elbujdosol - felhívnám a figyelmedet, hogy én például nem gyűlölöm a gyerekeket (gondolom rólam is ez volt a véleményed). Sőt, én kifejezetten szeretem a gyerekeket, ezért is írtam, hogy ne hurcolásszuk őket 1 éves kor alatt, mert nem jó nekik. Nna.
És még: senki sem mondta, hogy a felnőttek hangoskodhatnak. Csak az a különbség, hogy ha egy felnőtt visít a szállodában, őt kergetem meg a vasvillával, nem a szüleit.
Végül: még viccből se kérj soha bocsánatot azért, mert gyereket szültél, kevés ennél tiszteletre méltóbb dolog van ebben az elcseszett világban.
Laca
anyacsakegyvan
2005 Apr 23, 23:48
Kedves Laca, pedig elhiheted, nem lesz a gyereknek semmi baja, ha egy éves kor alatt elviszik nyaralni (telelni, őszölni, meg tavaszolni) a szüleik. Minél fiatalabb a baba, annál könnyebb vele utazni, mert ilyenkor még az eszik-alszik üzemmódban van. Idősebb korban pedig elég a kialakult rutint követni. Voltunk mi is nyaralni a két gyerekkel egy éves koruk alatt is, meg a nagyobbal fölötte is, tényleg csak a hely volt más, minden egyéb ugyanaz maradt. A bababarát szállodákat meg nem kell lekreténezni, pont általuk lehet elkerülni az összezördüléseket a többi korosztállyal. :)
Amúgy már én is éreztem, hogy anyaként az ember max. másodrendű pária mind az állam, mind a többi ember szemében.
csatlakozom
mzsperx
2005 Apr 25, 08:52
anyacsakegyvanhoz
az egy éves gyerekkel sokkal könnyebb elutazni, mint a nagyobbal. egy nagyobb gyerek jobban ragaszkodik a tárgyi világhoz, mint egy kisebb. a kicsi egy dologhoz ragaszkodik igazán: az annyához. megfelelő időben kap cicit, dédelgetést, lerakják aludni, akkor az neki elég is. a nagynak lehet, hogy hoányzik az otthoni mittoménmije. viszont a nagy már elég értelmes ahhoz, hogy ezen túltegye magát, hiszen kalandban vesz részt... nekünk semelyik életkorban nem volt gondunk a gyerekkel, idén debütálunk kettővel, kíváncsi leszek.
Én is csatlakozom
man cub
2005 Apr 27, 07:43
Szeretném majd Laca feleségét megnézni amikor egy év után elösszőr kimegy a gyerekkel fényre a lakásból!
Nekünk egy hónapos volt a gyerek amikor elutaztunk boldogítani a "Lacabarátokat" de sajnos a gyerek nagyon jól viselkedet.
gyere
szopatos
2005 Apr 27, 17:47
hozzámte a gyereket szopatod .én meg téged
ez igen
gyere
2005 Apr 27, 20:55
Tetszik az utolsó hozzászólás.
Emberünkből előjött az igazi magyar!!!
Az az igazi bugris fajta.
Man cub
Laca
2005 Apr 27, 22:51
Tetszik a humorod, muhaha.
Csak ismételni tudom magam: árt a fény a babának. Jegyezd meg jól, nem mondom el még egyszer.
Laca
Man cub
2005 Apr 28, 07:00
Ahogy te itt megnyilvánulsz látszik rajtad, hogy sötétben töltötted a gyerekkorod. Én ezt szeretném elkerülni.
Man cub
Laca
2005 Apr 28, 19:47
Az lehet, de én legalább már kijöttem belőle. Neked is azt javaslom: kövesd a példám!
ez a Laca
Joli
2005 Apr 28, 20:59
Igaza van Man cub-nak ez a Laca igazi anyjábavaló.
Joli
Laca
2005 Apr 28, 22:14
Hogy micsoda vagyok, kisszívem? Anyámbavaló? És az valami bók legalább? Mer' én nem értem. Mer' én ostobácska vagyok, és már meg is bántam, hogy elmondtam a véleményemet ezen a topicon, annyira intellektuálisak itt a vendégek, abszolúte nem az én súlycsoportom, mármint szellemi szintjüket tekintve, hogy le is gyaláztak keményen, megsemmisültem, szevasztok. De ti majd azér' nyomtassátok ki a topikot, és mutassátok meg a gyerekeiteknek, ha felnőnek, hogy milyen szellemes volt apu meg anyu; hogy lemosták brilliáns érvelésükkel a csúnya gyerekgyűlölő bácsit.
Ne is törödjél vele
Simon Ágota
2005 Apr 30, 15:43
Joli ne is töröddj ezzel a Lacával vagy szorakozik vagy baj van az IQ-jával, ilyen hülyeséget is hogy lehet leirni hogy árt a fénya kisbabának, kifejezetten jot tesz neki ha a szabadba van egy kicsit a levegőn.
Birka nép
Berhidai Péter
2005 Apr 30, 23:02
Jelenleg 14 hónapos lányom eddigi kiruccanásai:
2004. Júni (3 hónapos) Szabadszállás Tanyán.
2004. Júni (3 hónapos) Bajóti Öregkő szikla alatt sátorban, viharban.
2004. Júli (4 hónapos) Szögliget parasztházban, Aggteleki hosszútúra teljesítése kenguruban természetesen a barlangban...
2004. Augusztus (5 hónapos) Kapolcs, művészetek völgye sátorban.
2004. Augusztus (5 hónapos) Szabadszállás 1hét tanyán.
2004. Augusztus (5 hónapos) Tisza-tó Sátorban.
2004. Augusztus (5 hónapos) Diáksziget.
2004. Augusztus (5 hónapos) Magyar sziget sátorban.
2004. December (10 hónapos) Pázmánd parasztház szilveszteri buli
2005. Január (11 hónapos) Bükkszentléleki Túristaház
2005. Február (1 éves) Sappada Olasz o. Dolomitok jégmászás
2005. Március (13 hónapos) Szögliget Vass Imre barlang bejárása hátihordozóban.
2005. Március (13 hónapos) Paklenica Horvát o. Szikla alatt sátorban.
2005. Április (14 hónapos) Bajót sátorban.
Akkor az egy napos programokról még nem is írtam. A kit mennyire zavart gondolattal kapcsolatban meg lehet kérdezni az aggteleki nemzeti park képviselőit, a magyar hegymászó oktatók egyesületének a több mint 100 fős tagságát, népes baráti társaságomat és a zenei fesztiválokon megjelenő pár 100-1000 embert. Biztosíthatok mindenkit, nem sok negatív kritikát fog hallani. A gyerekdoki csak annyit kért tőlünk, hogy legyen minél többet szabadlevegőn, nem kellett külön kérvény. :-) A leányzó még nem találkozott betegséggel, pedig itt egy fővárosi lakótelep 8. emeletén ez igen ritka.
Bocsánat, hogy nem írok konkrét ötletet belföldre, de tessék felvenni a gyereket a hátunkra és felfedezni piciny országunkat: kicsi de szép és a mienk!
szerintem
masik magyar
2005 May 11, 14:02
egy othonapos takony, szar kolyokkel inkabb maradj otthon!!!
Jobban teszed, a legjobban az orditozo kolyok irritalja a turistakat. Agyban a helye, hogyha mar megcsinaltad, ne dobd a turistak nyakara, viseld a kovetkezmenyeit.
Barma!!!!!!!!!!!
Egy masik magyar abbol az igazi fajtabol
Szerintem meg
joe
2005 May 11, 21:17
apád inkább a wc-be engette volna mint anyádba, te bunkó
Berhidai Péter
Birka
2005 May 16, 17:09
Jégmászás, bazzeg, ez igen, bevállalós apuka vagy, meg kell hagyni. De azt majd nyilván nem írod ide be mindenki okulására, amikor véletlenül beejted a lányodat a vulkánba, vagy hasonlók. Végtelenül ostoba dolog folyton keresni a bajt, és amikor megúszod, lenézni az óvatosakat.
elkeserítő
Másikanya
2005 May 18, 15:08
Mivel a topic már régen nem arról szól, amire nyitották, csak egy mondatban: szerintem is lehet menni pici babával, neki az anya a biztonság, nem a saját kiságya, viszont nekem nem pihenés, ha két gyerekkel kell pörögnöm idegen környezetben.
De azért had mondjam el. Épp alszik a két fiam (6 hónapos, 2 éves), és - ahelyett, hogy mostam, főztem, takarítottam volna, ejnye - ebben a kis pihenőben valahogy ide keveredtem. Komolyan mondom, egészen elkeserítő volt ezt az oldalt elolvasni, elsősorban azért, mert nem gondoltam, hogy ennyire sokan ennyire szűklátókörűen gondolkodnak a gyerekekről, az anyukákról. Nem várok érdemrendet azért, mert két gyereket szültem, csak embernek szeretném érezni magam, márpedig az itt olvasottak alapján erre nem lenne jogom.
Nem értem, mire ez a gyűlölködés, mivel érdemelték ki a kisgyerekesek, a pici babák, a családok. Vagy a gyűlölködés oka tetszőleges? Ha kerekesszékben ülnék, akkor az intézetben kellene meghúznom magam, hogy ne zavarjak másokat a látványommal? Ha idős lennék, akkor a mankómat kellene a tévé előtt fényesítenem, hogy ne kelljen senkinek kerülgetnie? Ááá, mind1 is, csak hangosan gondolkodom, de felesleges.
Mindenkinek a legjobbakat kívánom,
Másikanya
Nem kell azért elkeseredni...
Laca
2005 May 20, 20:10
Kedves Másikanya!
Szerintem túlzol, itt senki sem gyűlöli a kisgyerekeseket, főleg nem a "pici babákat" (még azok se, akik ordenáré hozzászólásokat írogatnak - ez gyerekes vicc, semmi több, nem kell reagálni rá). A közönség egy részének viszont határozottan negatív a véleménye a kisgyerekek hurcolászásáról, és ennek hangot is adnak. Az a szomorú, hogy ezt a "hurcoláspártiak" legtöbször annyival elintézik, hogy gyerekgyűlöletről sopánkodnak.
Laca
Olgi
2005 May 21, 23:49
Teljes mértékben egyetértek!
Mindeni a saját elvét vallja. Én azt, hogy egy kisgyereket nem viszek k.féle tanyákra, ahol nem tudom, hogy mi a helyzet, valamint tényleg, ha már megszültem, akkor vállalom annak az ódiumiát, hogy elsődlegesen az ő érdekét nézzem. Szerntem neki az állandó és fix. helyzet a jó. Kibirtam, hogy a 2 gyerekem az első évét otthon töltötte, kivéve, hogy 6 hónapos lányommal olyan nyaralásba mentünk, ahol volt kiságy meg minden egyéb és az ottlévő emberek mind kisgyerekesek voltak. un. "gyeses" turnus. Az állandóság hive vagyok és amikor egy kisbaba ordít repülőn, vagy nyaralóhelyen, akkor egyértelműen a szülőt hibáztatom. Nem lehet kibirni az egyhelybenmaradást egy kicsit?
Még valami!
Olgi
2005 May 22, 11:57
Berhidai Péternek meg azt üzenem, hogy igen belevaló szülők! Igazatok van, nem kell lemondani egy szülőnek semmiről se. Ha szilveszter, vagy sziklamászás, hadd élvezze a pici is.
Az igaz, hogy pl. Diákszigeten egyik évben az egyik, másik évben a másik gyerekem (közel nem csecsemőkorban) az állandóan szálló portól, vagy a franc tudja, hogy mitől, olyan fertőzést kaptak, ( hányás, hasmenés, láz), hogy több, mint 2 hétig tartott a felépülésük. Az egyik gyerekemnél már ott tartottunk, hogy kórházba kell vinni, mert közel volt a kiszáradáshoz. De ezzel ne is törődj! Ti szerencsés csillagzat alatt születtetek.
Olgi
kawa
2005 Jun 11, 20:50
Kedves Olgi!
Látom Te is elvitted a gyerekedet nyaralni 6 hónaposan, szóval... A topic indítója egyébként is csak abban kért segítséget, hogy hova lehet elmenni. Gondolom nem akartak ők sem senkinek az idegeire menni, sem a gyerekkel kitolni, csak pihenni. Ezért kellett volna olyan válaszokat adni, amelyek gyerekbarát helyekről szólnak (néhány azért volt ilyen is).
Mi elvittük az akkor 9 hónapos gyerekünket Aggtelekre és környékére és nem zavartunk senkit. Egy hasonló cpőben járó családdal mentünk, kivettünk egy parasztházat és jól éreztük magunkat. A gyerekek nem sírtak, túlzásba nem vittük a túrázást és múzeumnézegetést, maximálisan az ő igényeiket vettük figyelembe. Mégsem maradtunk otthon!
Az idén külföldre megyünk, szintén külön álló házat veszünk ki, poros városunk hátrahagyjuk és irány a friss levegő!
kawa
Olgi
2005 Jun 17, 13:35
Kedves Kawa!
Igen. Elvittük a 6 hónapos gyerekünket a vállalati üdülönkbe, ahol a szezon elötti első és a szezon végén lévő utolsó turunusokat úgy hivták, hogy"nyugdijas-gyeses" turnus. Itt csak tényleg ezek voltak. 6 hónap volt az alsó korhatár. A szobákban rácsos ágy, a fürdőben gyerekkád, a szakács minden nap könnyen emészthető főzelékeket főzött ( amit le lehetet turmixolni és a turmixgép ki volt készitve). A szomszédaim mind kisgyerekesek voltak, tehát nem zavartam senkit se, de a gyerek teljes kényelme biztositva volt.
Ti se zavartok senkit se, mert hiszen önnálló házat vettetek ki. Ilyen esetben senki se kivánja, hogy otthon maradjatok.
Csak tudod, amikor egy 5 hónapos gyereket kivisznek a szülők aludni egy Diákszigetre, hát............Kétségbe vonom, hogy érettek-e a szülői szerepre.
Olginak
kawa
2005 Jun 17, 22:11
Kedves Olgi!
"Csak tudod, amikor egy 5 hónapos gyereket kivisznek a szülők aludni egy Diákszigetre, hát............Kétségbe vonom, hogy érettek-e a szülői szerepre."
Ezzel maximálisan egyet tudok érteni.
Szerintem a nyaralást azért nem kellene elvetni, mert valakinek kisgyereke van, ezért is írtam Neked (hiszen az előző hozzászólásaidból nekem ez csapódott le). Csak ésszel. Azért örülök neki, hogy itt is vannak olyanok, akik megpróbálják a gyerek érdekeit nézni (és nem csak szóban, hanem tettekben is).
óne görcs
Mari
2005 Jun 20, 23:54
Van egy 5 hónapos kisfiam és én otthon nyaralok vele. Ugyanis elküldöm az 5 éves másik kisfiamat a férjemmel együtt a Tisza tóhoz nyaralni. Nekem ez lesz a pihenés nyaralás, mert nem kell addig főznöm és és a napi szokásos házimunkákat végeznem, hanem csak a picivel lehetek. A nagyobbik fiam pedig boldog, hogy "férfi" program van apával és akkor csak vele fog játszani.
Marinak
Ketgyerekes
2005 Jun 21, 09:21
Nem vagyunk egyformak. Nekem ez meg veletlenul se lenne nyaralas. Ki is lennek akadva, ha nem mehetnek en is a picivel. :-(
A picit pedig nem zavarta eddig semmilyen utazas, vidaman nezelodik, es meg az etvagya is javul. :-)
Ketgyerekes
Olgi
2005 Jun 21, 14:42
Nekem viszont nagyon jó lett volna, de a férjem nem akart menni a naggyal egyedül. Nálunk is 5 év volt a korkülönbség.
Mamabarát
Mari
2005 Jun 21, 21:52
Ami jó a mamának az jó a babának. Ez egy nagyon találó mondat az én családomban. Ha én valami miatt rosszul érzem magam az kihat mindenkire, hiszen valljuk be a nők a mozgató rugói a családi életnek. Szóval ezért törekszem arra, hogy nyugodt, biztos háttér legyek nekik. No persze ez nem mindig van így, de az elhatározás meg van. Ha velük tartanék az nekem nem lenne nyaralás, hiszen ugyanazt csinálnám mint itthon. Egy ilyen korú kisbabának pedig csak az édesanyjára és a már megszokott környezetére van szüksége. Én úgy gondolom ettől nyugodt, kiegyensúlyozott lesz.
Marinak
Ketgyerekes
2005 Jun 21, 22:32
Hat ez tenyleg talalo mondat! :-)
Nekem pedig eppen a kornyezetvaltozas tesz jot! Ugyanazt csinalom, megis mashol, mas emberek kozott es mas kornyezetben. Engem ez nyugtat meg. :-)
NEkem pedig az a tapasztalatom, hogy mindket gyerekem imad utazni, a picit 4 honaposan vittuk el eloszor 3 napra, az addig hasfajos es etvagytalan gyerekem egesz nap nezelodott, aludt es evett. A nagyobbal eloszor 5.5 honaposan mentunk el szinten 3 napra, de ugyanez a tapasztalatom volt vele is. Ezert en ugy latom, hoyg ekkora kisbabanak tenyleg a nyugodt edesanyjara van szuksege leginkabb (es ugye itt jon be az egyeni kulonbseg, kit mi nyugtat meg :-) ), a megszokott kornyezethez pedig az utazoagyaba rakott jatek, takaro is elegendo.
utazás
beed
2005 Jun 23, 22:35
Hülye itélet
"Csak tudod, amikor egy 5 hónapos gyereket kivisznek a szülők aludni egy Diákszigetre, hát............Kétségbe vonom, hogy érettek-e a szülői szerepre."
Hm... talán ismerni kellene a szülőket, a körülményeket és persze a gyereket. De nem egyértelmű, hogy tényleg kint aludt-e a gyerek, mert semmi nem utal rá. Nézd meg a többi kiruccanást, mindenhol ott van a szállás. És ha pestiek, és minden nap otthon aludtak? Ez senkinek nem jut eszébe? És a szigeten vannak olyan helyek, ahol jobb a levegő, mint a belvárosban, nem száll a por.
Szerintem minden szülő azt csinál a gyerekével, amit akar, nem vagyunk egyformák. A gyereknek pedig az a jó, ami a szüleinek. (Aki utál utazni, annak a gyereke sem fogja szeretni, inkább leül a tv vagy számítógép elé és tömi magába a pattogatott kukoricát és kólát. Ilyen a világ. Melyik a jobb???) Nekem ez a véleményem, tapasztalatom. Pláne, ha panelban lakik a család. Miért zárnám be a gyerekem a 4 fal közé, ha van lehetőségem kivinni a friss levegőre?
Akinek pedig nem tetszik a gyereksírás, az fogja a cuccát és húzzon haza, szálljon le a buszról, stb...
Tanya: szerintem sokkal egészségesebb tanyán élni, mint a büdös városban.
Ennyi...
Szerintem mindenki nyugodtan utazzon a bébivel, nem kell bezárkózni évekre a lakásba. Persze meg kell nézni, hogy hova és milyen körülmények közé. Ha nincs kiskád, lehet venni felfújható medencét, ugyanolyan jó. Kapható utazóágy és még sorolhatnám...
beed
Laca
2005 Jun 23, 23:18
Kérlek taníts, oktass, nevelj bennünket! Végre itt van valaki, aki felismeri az összefüggéseket, például az utazás és a kólaivás között, valamint felnyitja a szemeket és elárulja, hogy tanyán egészségesebb élni, mint a büdös városban.
Na, én fogom a cuccom és húzok haza, szevasztok.
beed
Olgi
2005 Jun 27, 14:42
"hülye itélet" - választékos, döntő érv. Na rólad meg ennyit!
Ha aludt a Diákszigeten, ha nem, egyáltalán oda kivinni, ahol mindenféle ember megfordul, az én szememben eszetlen dolog. Na itt jön, mait mondasz. Mindenki azt csinál a gyerekével, amit akar! Nekem fizethettek volna, akkor sem vittem volna ki.
Laca után szabadon én is fogom a cuccom és húzok haza.
kirándulás
nane
2005 Jun 28, 09:09
ez a gyerek már 9 hónapos, ő mondja meg hová menjetek....
Mindenki másmilyen
Detti
2005 Jul 19, 01:49
Sziasztok!
Nem szeretnék véleményt formálni, csak annyit írnék, hogy fantasztikus, ámulatba ejtö nézeteltérés alakult itt ki.
Szerintem gyönyörü, hogy mindenki másképp neveli a gyermekét, ettöl leszünk különbözöek. Az élet csak így lehet szép! Fontos hogy így legyen!
Viszont könyörgöm, ne ócsároljátok egymást a másfajta életlátás miatt.
csók
Kirándulás részére, ha még olvassa a fórumot.
Zoli
2005 Jul 26, 09:11
Most jöttünk vissza Sikondáról, egy 6 hónapos gyerekkel. Jó volt.
Mi is
András
2005 Jul 27, 20:47
ma jöttünk haza Szlovéniából az 5 hónapos gyerekkel!
Nagyon jó volt!!
Én is
Lexi
2005 Aug 03, 22:11
Most jöttem ki a klotyóról!
Nagyon jó volt!!
Megint
András
2005 Aug 04, 20:22
egy igazi magyar!!
Van akinek sikerül!
Olgi
2005 Aug 05, 12:56
Barátaink most jöttek haza Antaliából, egy 14 hónapos gyerekkel voltak, luxusszállodában, all inclusive ellátással. A gyerek 5-dik napja van kórházban szalmonella fertőzéssel, amit egyértelműen ott kapott, de kaphatott még valami mást is, mert a 39 fokos láza a gyógyszerek ellenére sem megy le. A szülőknek semmi bajuk, csak hát a gyerek érzékenyebb, mint a felnőttek!
Mindenki oda viszi az 5-6-14 hónapos gyerekét ahová akarja.
Csak van akinek sikerül a kiruccanás, van akinek meg nem. Azonban a kár csak az, hogy a nem sikerült utaknál nem a szülő szívja, hanem a gyerek.
Olginak
Ketgyerekes
2005 Aug 09, 13:21
Mar bocs, de Te folyamatosan ilyen "extrem" peldakat hozol. Eddig ugye, az volt a bajod, hogy 1 ev alatti gyerekkel szerinted senki ne menjen sehova, mert az a gyerek ordit.
Most mar az 1 ev feletti gyerek kulfoldre utaztatasa is bűn szerinted. Konyorgom, akkor szerinted ovodaskoru gyerekkel se menjen sehova a szulo, mert az a gyerek meg hangos es virgonc, a 2 evessel meg azert ne, mert az eppen dackorszakban van?
Ha megnezed a topic indito kerdest, valaki 2-3 napra, belfoldre akart menni. Te meg hozod folyamatosan az 1-1 peldadat, ami se a topicindito kerdesre nem valasz, csak 1-1 kirivo negativ eset a kornyezetedben.
Es akkor en is hozzak neked ellenpeldat? Az en keresztfiamat, sot az ismeroseim kozul meg 3 gyereket 8-9 honapos korukban Egyiptomba vittek nyaralni. Kutya bajuk nem lett. Az en gyerekeim 1 eves korukig tobbszor voltak Magyarorszagon belul nyaralni, masfel evesen meg Horvatorszagban a nagyobbik. Es semmi bajuk. Sot, jobb lett az etvagyuk es jobban aludtak. :-)
Na? Ugye, hogy ez se bizonyitek semmire? Mint ahogy a Te 1 peldad se.
Mindenkinek ajánlom a sonnentherme.com oldalt.
Zoli
2005 Aug 16, 13:26
Különösen a Baby Világ részt. Aki ellene van, annak azért hogy lássa, hogy ilyen is van. Aki mellette van, annak azért, hogy választási lehetősége legyen. Igaz, hogy ausztriai, tudom, hogy belföldről volt szó, de ez Soprontól délre 35 km-re van a határ másik oldalán. Ennek megfelelően van magyarnyelvű leírás is, és elég sok magyar látogatja. Egy Soproni vagy Kőszegi szállással könnyen elérhető. A Baby részen 29 fokra mellegített levegő a 34 fokos víz mellett ahová felnőt is bemehet, játékok a vízben, pelenkázó, cumi melegítő, babakocsi, külön bébipezsgőfürdő stb...
Ketgyerekes
Olgi
2005 Aug 16, 15:30
Kiforgatod a szavaimat. Senki se mondta, hogy szerintem bűn a gyerek nyaraltatása 1 év felett külföldön, valamint arra sem emlékszem, hogy azt irtam volna, hogy ovodáskorú gyerekkel se menjen senki sehová, mert a gyerek, hangos,virgonc, vagy mert éppen dackorszakban van. Nem tudom, hogy ismered-e azt a kifejezést, hogy az " észszerűség határain belül" Ez szerintem elég találó pont erre a szituációra. Hogy kirívó eseteket említek? Hát a környezetemben ilyenek történtek, pedig nem kutattam a storyk után. Az ismerőseidnek igazuk van, hogy 8-9 hónapos korukban Egyiptomba vitték a gyerekeiket nyaralni, nekem meg azért van igazam, hogy ilyen meg sem fordult a fejemben. Nem vagyunk egyformák!
Amit Zoli ír az egy igazán jó dolog!!!!!!!!! Jó lenne, ha minden kisgyerekes megengedhetné magának.
Ketgyerekes
Olgi
2005 Aug 16, 15:47
Ja és még valami: A folyamatosan hozott és szerinted kirívó( extrém) 1-1- eset a környezetemből a saját gyerekeimmel fordult elő( DIáksziget-fertőzés)
Azért megnéznélek én, hogy hogyan tudnál ezektől az esetektől eltekinteni, ha a te gyerekeiddel történt volna meg. Mert én még mindíg nagyon emlékszem rá, pedig már jópár éve volt mind a kettő.
ahany haz...
Panda
2005 Oct 11, 11:00
A hugom gyereke meg nincs 5 honapos, csak anyatejet kap, es 9 kg. Teljesen kiegyensulyozott, vegigalussza az ejszakat, nappal eleg eber, ritkan sir. Eddig kb. 40 kulonbozo helyen aludt, Magyarorszagi utazasokat nem is emlitett, kulfold: az elmult ket hetben szuleivel es kutyajukkal Toscanaban nyaraltak, utazas osszesen kb. 3000km autoval. Elotte Salzburgban voltak, ahol 1400m magasra kirandultunk vele fel utolso 5m-en lancosuton, utazas: oda auto, vissza 6 oras vonatut, aludni alig aludt, nezelodott, es kb. 10 percet sirt, amikor ehes volt ( siras alatt a folyoson setaltunk vele). Ahogy latom, szoptatni es tisztaba rakni barhol lehet egy gyereket, az pedig, hogy a gyereknek mi tetszik teljesen azon mulik, hogy szulei az adott helyzetben mennyire erzik komfortosan magukat.
Engem ezen a forumon az dobbent meg, hogy akik ellenzik az utazast, azok szerintem nem latjak be, hogy gyerekkel alig kulonbozik az utazas, mint nelkule, illetve az ellenzok talan epp a maguk utazasat is ellenzik:) Ha ennyi utazos pelda nem volt eleg, mivel lehetne egy ember belatasara hatni?! De persze csatlakozom a fentiekhez, nagy az isten allatkertye, sok fele joszag megfer benne...
elképesztő
Agi
2005 Oct 12, 10:30
Kedves forumozók!
Döbbenve olvasom, hogy milyen módon reagálnak egyesek egy ötletet kérő anyuka kérdésére! Én épp most gondolkodom a babavállaláson, és nem látom be, hogy miért nem lehetne egy 5 hónapos babával utazni?!! Mivel külföldön élek, biztos, hogy nagyon korán utazgatnom kell majd babástól, és nem is biztos, hogy megvárom míg 5 hónapos lesz. Itt (Svédországban) nagyon jó a helyzet ebből a szempontból. Pl az éttermekben lehet kapni baby-ételt is. Mindenhol van etetőszék, pelenkázó, stb... Nagyon sajnálom, hogy olyn véleményeket olvastam, hogy egy babával otthon kell maradni. Hát, ezzel nem nagyon értek egyet. Szerintem ha a szülők felkészültek, akkor bárhova el lehet menni eg ybabával is. (persze nem az esti színházat értem alatta, mielőtt valaki belekötne a soraimba). Szóval én csak bítzatni tudlak kedves Erika, menjetek csak, ne hallgass az ellenzőkre. Remélem majd beszámolsz arról is, hogy merre voltatok, és hogyan éreztétek magatokat!
Sok sikert!
SZilvásvára- Hotel Lipica
Marcsó
2005 Nov 02, 11:37
Tegnap jöttünk haza és bizony nem bántam egyáltalán. Rengeteg kisgyerekes volt ott, hiszen nem egy drága hely, csak a neve hotel, egyébként elég lepukkadt, régi időkből ittmaradt vállalati üdülőszerűség. Már megérkezéskor úgy jöttek, hogy azt hittem kiesek az ágyamból. Üvöltözés ordítozás, ( egy szülő sem szólt rá a gyerekekre, hogy halkabban), majd bőröndkipakolás nyitott ajtóknál. A szülők épp olyan neveletlenek voltak, mint a gyerekek. Ők is üvöltöztek, rohangásztak. Majd másnap reggel arra ébredtem negyed 6-kor, hogy az egyik 3 év forma gyerek ordít a lépcsőházban az anyja után. Zengett az egész ház. Pedig ezek még csak nem is 5 hónaposak voltak. Kinek volt ez jó? Hát nekünk nem, az biztos. A cél persze az, hogy mindenki érezze jól magát, a gyerekes is, na meg a gyerek nélküli is. Ez itt nem jött be.
:-(
Ketgyerekes
2005 Nov 04, 15:44
Olgi,
eppen azt irtad, hogy a barataitok 14 honapos gyerekkel nyaraltak, aki beteg lett. O ugye, idosebb, mint 1 eves. A gyerekeidrol is irtal, akik szinten idosebb korukban betegedtek le, ezert batorkodtam irni, hogy ezek szerint az a velemenyed, hogy idosebb gyerekkel se menjen senki sehova?
Ha az en gyerekem betegedik le a nyaralas alatt, akkor igen, a sajat benasagomnak vagy pech-nek fogom fel. De azert ne ugy menjunk mar nyaralni, hogy alapbol feltetelezzuk, hogy beteg lesz a gyerek...Europan belul legalabbis....
Marcsi,
ez a forum egy 5 honapos gyerek miatt indult. Akikrol irsz, azok biztosan nem 1 ev alatti gyerekek voltak, azok meg nem rohangasznak. :) Legkozelebb kerdezz ra a szallason, hogy lesznek-e kisgyerekesek. En is mindig megkerdezem, lesz-e bulizos, dajdalozos tarsasag, mert ha gyerektelen barati kor nyaral a kinezett helyen abban az idoben, akkor valoszinuleg hangoskodni fognak es zavarni fognak minket. Es akkor nem megyunk oda.
Kulonben meg elonyben reszesitjuk a kisebb panziokat, maganhazakat, itt kevesbe van eselyunk bulizos gyerektelenek vagy morozus, rigolyas oregek tarsasagahoz. ;-)
Szoval a dolog megfordithato, nekunk, gyerekeseknek is vannak panaszaink mas embertarsainkra, de megse mondjuk nekik azt, hogy maradjanak otthon. Korultekinto szervezes es Tolerancia!
Kubába
mihaszna
2005 Nov 06, 03:24
menjetek.esetleg Banghlades vagy Szudán....
mihasznanak
Panda
2005 Nov 06, 10:31
koszi a tippet, most egyenlore az idokozben mar 6 honapot betolto Zorroval inkabb Luxembourgot valasztjuk egy hetre, hogy meglegyen a gyarapodashoz nelkulozhetetlen kb. 500-1000km/ho-s utazasi atlag:)
szombathely fortuna hotel
mókuska
2005 Nov 06, 19:03
szombathely fortuna hotelt ajánlom családosoknak
luxembourgbol hazaterve
Panda
2005 Dec 02, 23:41
fapadossal repultem tesommal es a 6 honapos kisfiaval. felszallaskor a sztui nem is tudta, hogy szoptatni kell a gyereket az egyenlites miatt. persze az elore bekeszitett cumisuveg tejjel a szelepenel eresztett, igy a szaja helyett a nyakaba folyt szegeny sracnak az ital. nem baj, gyorsan kikaptuk a babaulesbol (azt vittuk fel a gepre, amiben az autoban is ul) anyja magara kotozte, es elo a szopi. kb 1,5 ora ut alatt vegig fenn volt, csupa erdeklodes. utana a 1,5 oras buszuton azonnal bealudt. 1 het idegen kornyezet minden gond nelkul ment, ketszer akasztottuk ki, amikor nem ertunk az esti fel8as furdetesre haza. no, ekkor orditott a kocsiban egyszer 10 percet, egyszer felorat. hazafele ugyanilyen siman ment minden, csak ekkor mar a repulot is vegigaludta a szoptatos felszallas-leszallason kivul. ja, es kulonben napkozben itthon kb. 2Xfel orat alszik.
Erika2
Kata
2006 Jan 04, 10:33
Hihetetlen amiket olvastam. Méghogy a gyermek akadály? Milyen lelkületű emberek írhatták ezeket a sorokat. Lányom már 8 éves és kiskora óta vittem mindenfelé. Azóta is nagyon szereti a természetet, feltalálja magát, és csodálatos módon SEMMI BAJA NEM LETT.
Valószínű, hogy gyermek nélküliek írhatták, akiknek csak a saját nyugalmuk a lényeg. Másokra meg miért is gondolnának? Hajrá! Csak így tovább! Nagyon okosak vagytok.
Kolping Hotel
Noémi
2006 Mar 08, 18:19
Csak annyit szeretnék mondani, hogy én is bártan merem ajánlani a Kolping Hotelt!
A témaindító hozzászólásra reagálnék, a babának ott a legjobb ahol a szülei vannak.... Ez 100% biztos. Mindenesetre olyan távoli helyekre nem utaznék ahol a helyi "baktérium flóra" annyira kölünbözik a Mo.-tól hogy hasmenés és egyébb betegségeket okoznának a szülőknél. Amíg a baba szopizik nagyobb védetséget élvez a megbetegedésekkel szemben mint a néhány éves társaik, ugyanis az anyatejjel antitestek is érkeznek a baba szervezetébe és ezáltal védetséget élvez minden olyen betegséggel szemben amit a mama immunszervezete le tud győzni.
Szeretném megnyugtatni a kedélyeket és felhívni a figyelmet hogy egy baba sírása, kb 40 dB zajszintű, ott ahol ez áthallatszik a falon az gagyi hely. És hogy miért, csak menj végig az utcán mindenhol így építkeznek, betonvázszerkezet és válaszfalak. Nem az építő fog ott lakni így aztán spórolnak, nem érdekli hogy a fingás is áthallatszik. Lehet máskép csinálni is. Nálunk a nagymuter kissé süket, szóval a rádió, TV -t de úgy üvölt.... Mi a szomszédos szobában ebből nem hallunk semmit. Öregjeink tudtak építkezni, de gondolom a közel 1 m-es vájogfal is besegít :)
Hová menjek nyaralni egy 5 hónapos gyerekkel?
Papp Istvánné pappnevendeghaz@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 May 03, 18:46
Szezon előtt szivesen felajánlom a magánszállás helyünket, melyet az alábbi cimen találsz meg:
http://www.maganszallashely.hu/papp
Balatontól 200m-re lakunk, Siófokon. Lehet pihenni, sétálni, gyerekezni pár napot.
Most született unokám, többször volt lennt, 6 hetes, de semmilyen fertőzést nem kapott még el.
Amennyiben érdekel az ajánlatom, a pappnevendeghaz@freemail cimre irj, vagy 06/30/4077690-es számon tudok bővebb felvilágositást adni.
Papp Istvánné
biztatas
Panda
2006 May 09, 13:26
csak az utaztatasban biznytalankodok kedveert beszamolok az elmult felevrol: Zorro ma unnepli 1 eves szulinapjat. Eljen soka egeszsegben es jo kedellyel! A luxemburgi ut ota az alabbi repulovel megtett szakaszokat teljesitette: 2. londoni hosszu hetvege, 3. brusszeli het varosnezessel, 3. bulgaria egy hetes sieles.
babával
csokinyul csokinyul@c... [Ellenőrzött E-mail]
2006 May 09, 21:19
szerintem zalakaroson a hotel karos spa vagy bükfürdőn a caramell hotel pont jó, állandó az akció is, tehát nem drága...a www.top7.hu oldalon találsz több informácót is
5 hónapos gyerekkel
Tamás forumoknak@c... [Ellenőrzött E-mail]
2006 May 24, 17:32
Szia,
Szerintem a világon nagyon sok hely van, ahova lehet menni 5 hónapos gyerekkel. Persze itt most szálláshely kínálatokat
értem. Az már más kérdés, hogy a világnak mely szegletére
érdemes menni egy 5 hónapos gyerekkel. Szerintem, pl. ha
tengerparta szeretnétek menni, akkor 5 hónapos gyerekkel
mindenképpen valamilyen öböl szerűséghez kell mennetek. A nagy hullámok ugyanis veszélyesek lehetnek. Szállásokban
esetleg tudok segíteni, tippem is van:
http://www.hotelmesh.com/
bababarát nyaralóhyelek
lucsia
2006 Jun 01, 14:15
hasznos lehet:
http://www.bebilap.hu/nyaralohely/nyaralohely.htm
maradj otthon!
béci
2006 Jul 12, 19:44
Ép most tette tönkre a nyaralásunkat egy ilyen "kultúrált kisgyerekes család" aki képtelen volt felfogni , hogy a szomszéd erkélyen footbalozó sikítozó idiota gyerekei tizenegy másik appartman lakóját ZAVARJA! de a szülők nagyszerűen nyaraltak Görög országban.Nekünk egy év megtakarított pénzünket és egy év álmodozását tették tönkre. Legyenek rá büszkék!
Kolping
Emese
2006 Jul 13, 10:45
Sziasztok. Nekem is 5 hónapos a lányom, a fiam pedig 9 éves. A Kolping hotelt mi is szerettük volna kipróbálni, de telt ház van egész nyáron, igaz, viszonylag későn gondoltunk erre. Úgy hallottam, már február környékén le kell foglalni, ha nyáron szeretnél menni.
Mi a kislánnyal többször voltunk Budapesten (Debrecenben lakunk), illetve Miskolc és környékén. Nem volt vele semmi baj, nem mondom, hogy nem sírt néha, de ezt otthon is megtette volna. Most augusztusban lesz az első máshol-alvása, pár napra Szegedre megyünk.
Feketevölgy panzió Kemence
Gábor
2007 Oct 23, 11:56
2 hónapostól 6 évesig minden korosztály megtalálható, szóval kisgyerekesek rajta! A gyerektelenek, vagy az éppen csak pihenni vágyók azt is megbánják, ha ide jönnek, hogy megszülettek. A reggel 7-kor rohangászó gyerek apukájától kérdeztem, hogy miért nem szól rá a gyerekre, hogy itt 16 szoba van a folyósón és itt aludni szeretnének. A válasz:" ez nem szanatórium" Tényleg szivesen látják a kisgyerekeseket, nem drága és csodálastosan szép helyen található.
Anyám!
Bébé
2007 Oct 23, 23:09
Na ez azért jó, mert valaki figyelmeztet. Éppen Kemencére készülünk a párommal, de mi pihenni mennénk. Ott van a Kőrózsa panzió. Most akkor utána érdeklődöm, hogy ott is van-e sok kisgyerek, mert akkor nem megyünk.Én nem birnám ki. Mi felneveltünk 2 gyereket és remélem, hogy ezidő alatt nem voltunk senki terhére. Szeretném, hogyha a mai kismamák és kispapák ugyanígy gondolkoznának, de hát erre nem nagyon lehet számítani.
Mindenesetre Gábor kösz!
Utazzunk nyugodtan!
Miri mirr@t... [Ellenőrzött E-mail]
2007 Nov 11, 01:24
Néhány hónapja akadtam erre a topikra, mert van ugyan két 10-12 éves gyermekem is, de amikor ők születtek még nem repültünk sehová. Májusban született Lili lányunk és a nyár vége felé azon elmélkedtem, hogy az őszi szünetben el tudunk-e menni pótnyaralni a három lurkóval. Első körben a bejegyzések jelentős része nagyon felháborított, kifejezetten sértő, udvariatlan, szűklátókörű és feltehetőem gyermektelen hozzászólásokat találtam. Aztán voltak a nagyokosok, akik tudni vélik, hogy a gyereknek otthon a helye, mert máshol hatalmas kockázatnak van kitéve.
Én beszéltem olyanokkal, akik tényleg utaztak 5 hónapos gyerekkel repülőn, és eldöntöttük belevágunk. Már akkor eldöntöttem, ha visszaérünk, megírom a tapasztalatokat.
Alaphelyzetben leszögezem, hogy nyilván teljesen egyéni, hogy melyik család és csecsemő mit bír ki. Egy otthon is nyűgös, idegenektől ordító csecsemővel nem öröm az utazás. Sőt ez tényleg zavaró lehet a környezet számár is. Mi már nyáron (2-3 hónaposan) elég sokat autókáztunk, akár 5 órát is a nagy- és dédszülők között, valamint aludtunk itt és ott napokat is. Magyarul tudtuk, hogy Lili nagyjából ott érzi jól magát, ahol vele vagyunk, meg ahol megkapja a cicit . Sok csecsemős utazó jelezte, hogy velük még egyszerűbb is, mint a már unatkozni tudó 2-3 évesekkel.
A következő kérdés az volt, hogy hová lehet menni november végén, ahol az általános higiénés viszonyok, az időjárás, a víz hőrmérséklet megfelelő, és amihez nem kell 3-5 óránál többet repülni. És ahová indul közvetlen járat. A döntés egyszerű volt, mert ilyet csak a Kanári-szigetekre és Törökországba találtam, de csak az utolsóra volt repjegy. Tehát Törökországba, az Antalya-i Riviérára mentünk. Ettől sok GYES-es ismerősnek meredt a haja szála az égnek, hogy mi lesz ott a gyerekkel, de elég sokat jártunk már ott ahhoz (én munkaügyben is), hogy tudjam: semmi baj nem lesz. Főleg nem egy kizárólag anyatejes csecsemővel. Hogy ne szállodai szobában zavarjuk a szomszédokat, meg hogy el is férjünk egy különálló 3 szobás szállodai apartmant választottunk, ahol elfért a 2 nagy gyerek, mi a kicsivel, + a nagyi, aki lehetővé tette, hogy kettesben is legyenek óráink. Kétségtelen 4-5 csillagos kategória volt.
Majd a weboldalamon leírom a részleteket, de összességében egy kiváló, problémamentes és boldog családi nyaraláson vettünk részt. Sőt a pihenésen, és a nagy közös szeretgetésen túl voltunk Lilivel hegyet mászni, megnéztünk 3 romvárost, jártunk éttermekbe és bazárban is. Egyetlen óvintézkedés a gyakrabb (2-3 naponta leeséstől függően) cumi és rágóka kifőzés a teavízforralóban, és néha fertőtlenítő kendő használata a városi utazások közben. Egyéb faxni nem volt.
"Első körben a bejegyzések jelentős része nagyon felháborított, kifejezetten sértő, udvariatlan, szűklátókörű és feltehetőem gyermektelen hozzászólásokat találtam. Aztán voltak a nagyokosok, akik tudni vélik, hogy a gyereknek otthon a helye, mert máshol hatalmas kockázatnak van kitéve." Hogy ki a szüklátókörű? Szerintem az, aki nem tudja tolerálni, hogy mindenkinek egy bizonyos dologról esetleg más véleménye van. Azt meg nehezen hiszem el, hogy unalomból valaki a " hová menjünk 5 hónapos gyerekkel" cimű topicba irogasson akkor, ha neki nincs gyereke. A Te hozzászólásod is ilyen szempontból sértő, mert milyen alapon titulász valakit nagyokosnak. Ő csak a véleményét mondta el.
Mindenkinek szive joga, hogy azt csináljon a gyerekével, amit akar. De ha egy régen várt és költséges nyaralásodat esetleg 2 héten keresztül már rontotta el gyereksírás, esetleg reggelente nem akkor ébredtél, amikor akartál volna, mert a szomszédban minden reggel és este bömbölt egy csecsemő, vagy ha egy esti vacsorázóhelyen nem tudtad nyugodtan megenni a kajádat, mert a szülők úgy döntöttek, hogy a nekik is joguk van este vacsorázni pici gyerekkel együtt és nem érdekelte őket, hogy annak a gyereknek már akkortájt igencsak ágyban lett volna a helye- akkor megváltozna a véleményed.
Mellesleg gratulálok a nyaralásodhoz! Azért gondolj arra is, hogy sajnos nem miden kisgyerekes család engedheti meg magának a Kanári szigeteken a 4-5 csillagos szállodát.
Babinak
Miri
2007 Nov 25, 00:49
Babi!
Nem akarok vitatkozni veled, de a következő bejegyzésekre gondoltam és ezekről továbbra is fenntartom véleményem:
"bölcsődébe vaze!"
"Sehová! Hacsak nem akarod, hogy valahol elkapjon valami jó kis fertőzést, csak azért, mert nem birod ki, hogy pár hónapig otthon maradj, legalább addig, amíg ki nem fejlődik az immunrendszere."
"mondjatok mar meg nekem, mi a f....nak akartok elmenni azzal a kicsi gyerekkel, es raadasul masokat is zavartok a gyerek sirasaval ?
Azt mindig mindenki elfelejti, hogy a gyereke sirasa CSAK NEKI olyan kis edes, masokat meg zavar.
Mas piheneset is elrontjatok vele. En mindig elkuldom a k....anyjaba az ilyeneket"
Ezen bejegyzések szörnyűek és kizárt, hogy gyerekesek lennének.
Valószínűleg nem pontosan olvastad el, amit írtam, mert nem a Kanári-szgt-ken jártunk és azt is írtam, hogy kifejezetten úgy választottunk szállást, hogy ne zavarjunk másokat. Másrészt nem tudom milyen az, amikor elrontja a nyaralásom a gyereksírás, mert ha zavarna nem lenne három és nem akarnék negyediket :)
Azon továbbra is vitatkoznék, hogy akinek gyereke van ne menjen nyaralni, mert másokat zavarhat. Adott körülmények között egy hangoskodó, italozó, bulizós társaság hasonlóan kellemetlen, de igen gyakori nyaralótárs. Én őket is jól viselem, ha meg nem akarom, akkor nem megyek tömeges helyre.
De természetesen tiszteletben tartom mások pihenését, és véleményét is. Csak a fent idézett stílust vetem meg mélységesen!
Miri
Babi
2007 Nov 26, 08:18
Egyetértek! Megvetem én is a durva hozzászólásokat! De itt volt egy fiatal apuka, aki itthon hagyta az másfél éves ikreit, hogy kicsit kikapcsolódjon, viszont nem tudta megtenni, mert mások ennél kisebb gyerekeket vittek a környezetébe. Nem tudott pihenni, pedig nagyon szeretett volna, meg gondolom, hogy rá is fért volna.
Nekem is van két gyerekem, igaz már nagyok. Nagyon szégyellem- lehet, hogy a korom miatt-, de engem rettenetesen irritálnak a tengerparton sikítozó, bőgő és hisztiző gyerekek, akiket csak úgy kicsapnak a partra a szülők és nem foglalkoznak velük. Az a lényeg, hogy nem foglalkoznak velük, csak elhozzák őket, a szülők meg élik a maguk életét, teljesen függetlenül attól, hogy kisbaba, vagy kisgyerek van velük. Nem ők alkalmazkodnak a gyerek mindennapi dolgaihoz, hanem a nyaralás ideje alatt arra kényszerítik a gyereket, hogy velük élje a felnőttek életét, ergo a szülők nem mondanak le semmiről se és ennek isszák az ártatlan harmadikok a levét. A gyerekek kialvatlanok és fel van borulva a korábbi életük. Hidd el, hogy tapasztalatból írom, mert szinte mindenütt ugyanez a helyzet. Évente kétszer, hároszor megyünk belföldön-külföldön 1-2 hétre és ráadásul sose főszezonban. Ennek ellenére majd mindegyik utunkról ezt a tapasztalatot hoztam.
utazás
Amorphis666
2007 Nov 28, 16:23
Szia!
Én egy linket tudok ajánlani,ahol minden szolgáltatásról találhatsz hasznos információkat,és kiválaszthatod,melyik helyen mik a néznivalók,merre érdemes menni!Érdemes rákukkantani,télen is nagyon jó eltűnni a világ elől:)
www.telenitthon.hu
egy hatgyerekes anyuka hozzászólása
család mocivince@f... [Ellenőrzött E-mail]
2007 Dec 02, 19:52
Érdekesek az itt leírtak... Nekünk 6 gyerekünk van, 2 évestől 13 évesig, és bizony mi is megyünk velük pihenni, de természetesen olyan helyre, ahol kifejezetten baba barátnak hírdetik magukat. Pl. a Kolping Hotel tényleg ilyen. Tele van gyerekes családokkal, így senkit nem zavar a másik gyereke. Én magam rosszul érezném magam egy olyan helyen gyerekekkel, ahol diszkrét csend és nyugalom van, mivel a gyerek számára természetellenes magatartásforma a 2-3 napon keresztül csönben ülés. Természetesen azzal én sem értek egyet, hogy valaki mindent megenged a gyerekének, hisztizhet, akaratoskodhat. De ez nem minden gyerekes család jellemzője, gyerekeket lehet rendesen is nevelni. Az a hozzáállás viszont nagyon nem szimpatikus, aki a családosokat kizárná a pihenés lehetőségéből. Ezért van szükség direkt a gyerekesek számára kialakított szálláshelyekre, nem véletlen, hogy a Kolpingban folyamatos teltház van.
Ajánlom a csaladiprogramok.lapozz.hu oldalt, ott több ilyen hely is fel van sorolva. A gyerekeket vállalóknak sok erőt kívánok /ők a jövő emberei!!!/, azoknak pedig akiknek nincs: jó pihenést a téli ünnepnapokra egy olyan helyen ahol nem zavarja őket gyerekzsivaj /szerintem ilyenből több van az országban, mint kifejezetten bababarát, úgyhogy aki nagyon akar, az válogathat/
kellemes ünnepeket és több megértést kívánva
miért jó?
éljenek a gyerekek
2007 Dec 03, 15:08
Azok, akik ezen az oldalon negatívan szóltak hozzá, kicsit gondoljanak bele, hogy nyugdíjas korukban éppen ez a ma még 5 hónapos nemzedék kell, hogy eltartsa őket! Ilyen hozzáállással szépen el lehet venni a kedvet a gyerekvállalástól... Szerintem nem kell bezárkózni 5 hónapos gyerekkel sem, de érdemes olyan helyre menni, ahol másokat nem zavarunk. Gondolom az a kisgyerekeseknek sem jó érzés, ha folyamatosan utálkozva néznek rájuk. Keressünk olyan helyet, ahol sok gyerekes család van, vagy béreljünk ki egy falusi szálláshelyet!
Duna Panzio
dunapanzio
2007 Dec 24, 22:21
www.dunapanzio.mlap.hu
jajj
gittamama koller_gitta@h... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Jan 17, 10:00
aki csak káromkodni bír és a bulizás zavartalansága az első szempont... hááát, jobb, ha tényleg nem vállal gyereket míg fel nem nő, egyiküknek sem lenne jó. valószínűleg a gyereke is tele lenne indulattal, és az első szavaival elküldené a nyaraló jónépet a francba.
és hát, mindenki magából indul ki. akit minden és mindenki zavarni bír, az sem lehet kellemes társaság.
persze én is kibuliztam magam elég rendesen (részleteket jobb ha jótékony homály fedi...), mielőtt gyereket szültem, de most hogy higgadt vagyok, a gyereknek is azt tanítom, hogy hogyan érezze jól magát ott, ahol éppen van. egy hónapos koráig persze óvtuk, de mivel sok barátunk van, és járnak hozzánk rendszeresen egyik ölből ült a másikba a hatodik hét után. két hónaposan vittük először vidékre a nagyszülőkhöz, azóta rendszeresen (havonta legalább egyszer, de van hogy többször és messzire) utazunk, utazóággyal, egyebekkel, de elég minimális felszereléssel. 13 hónapos koráig szopizott, addig azért volt könnyű, most 15 hónapos, jár-kel, beszélget, szeret enni, most ezért könnyű vele. éjjel alszik, nappal játszik, és miért ne jönne velünk, ő a gyerekünk! vele, vagy sehogy. és nemhogy zavarna bárkit, még a bulizós fiatal srácokat is leveszi a lábáról pillanatok alatt.
minél többet lát és tapasztal, annál érettebb lesz testileg-lelkileg, vonatkozik ez a koszra és az emberekre egyaránt (de ne vonjunk párhuzamot és ne essünk túlzásba), a mi gyerekünk - lekopogom - még megfázva sem volt soha. az embereket pedig imádja.
remélem lesz még vagy két ilyen tesója, és akkor már csak az anyagiak szabnak határt az utazásnak! :-)
hajrá!
gáz
tomi01 koncztomi@t... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Mar 03, 20:48
Sajnos ez az ország a fenti dolgok miatt tart ott, ahol! Mindenkinek javasolnám, hogy olvassa el a legelső kérdést és nézze meg, hová jutottunk már el! Anyázás, ribizés ész nélkül egy nyaralási fórumon, tök király.
Nálunk amúgy most jön a baba, de valószínűleg mi is megyünk nyaralni, persze csak ha nem lesz sírós a kicsi. A gyereksírás szerintem is idegesítő a kívülallók számára, főleg nyaralás alatt. Ezt tiszteletben kell tartani, de az egyik hozzászólóval én is egyetértek, hogy a részegen randalírozó emberek még rosszabbak, csak ők ezt nem tudják magukról...
Erikának
tunde
2008 Apr 28, 15:05
Miért,neked nincs gyereked?gyerekkel is lehet nyaralni,az immunrendszere még legtöbbször 5-6 évesen sincs kifejlődve,ha arra vársz.....
akinek meg nem tetszik a gyereksirás az üljön otthon,alkalmazkodni tudni kell..
én sem szeretem a kutyaugatást pedig azt is viszik egyesek nyaralni..
kolping
Judit
2008 May 29, 14:17
sziasztok!
Mi most voltunk a Kolpingban, és ott tényleg nem ciki a gyereksírás. Abszolút odafigyelnek a gyerekekre, és tényleg nekik van kitalálva az egész.
Raktam fel képeket meg videot a nyaralásról, akit érdekel itt megnézheti:
az a szomorú, hogy ilyen témaba nem vágó hozzászólások érkeztek. Aki nem szeretne gyerek egyáltalán miért olvassa ezt a topikot????
utazás
parosa
2008 Jun 23, 09:40
Ez nevetséges!Azt ugye senki nem akarja mondani, hogy 1évig otthon ül a gyerekével?!?!Mert neki már az is utazásnak számít ha pár napra elmegyünk a nagyihoz!!!Képzelem milyen jó szülő az aki 1éven át csak sétálni megy ki a gyermekével...Ezt valószínű csak olyan mondja akinek nincs gyereke!!Nekem 2lányom van 3,ill.fél évesek.Nem fogunk otthon ülni egész nyáron!!!Én sokszor voltam nyaralni és nem a gyerekek szoktak zavarni, hanem a bunkó felnőttek, amilyenek ti is vagytok!!Az ne menjen sehova akit zavar a külvilág!!!Ezért tartunk itt...
érdekes...
Judit donka.judit@f... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Dec 16, 22:19
Sziasztok!
véletlen kukkantottam be ide,de számomra nagyon érdekes ez a sok vitatkozás ami talán felesleges is.. :)
igazából szerintem minden anya hallgasson arra amit a szíve súg az utazással kapcsolatosan,hiszen minden anya CSAKIS! saját maga ismerheti a gyermekét és döntheti el,hogy szerinte mi lenne neki a legjobb.persze az más kérdés,hogy nem mindig úgy sikerül,dehát emberek vagyunk,olykor tévedünk,főleg ha a legjobbat akarjuk..
NADE! ez a ritkábbik eset,mert minden anya ha befelé fordul egy kicsit,rájön,hogy a belső hang mindig jót súg.. :)
a baba sírása meg sajnos sem az anyának,sem az apának nem "édes" hanem terhes.. de ha oly sokat sír,akkor talán kicsit zaklatottabb a kelleténél,akkor pedig otthon kellene szétnézni először és nem utazgatni..
ha meg a baba lelke rendben van,akkor nem sír csak nagyon ritkán,az a kevéske pedig senkit nem zavarhat.. :)
üdv:6 hós babás anyuka
élmények
Aszija jozsatimi@p... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Jan 19, 16:44
Sziasztok! véletlen találtam erre a topicra és elszörnyedtem azokon amiket itt láttam. Mennyi ember van aki kizárná a világból a kisgyerekeseket.Grrr. Nekem három gyermekem van,9 éves a lányom, 2.5 éves a nagyfiam és egy éves lesz a pici fiam. mikor lányom négy éves lett -akkor egyedül neveltem- hirtelen ötlettől vezérelve fogtam magunkat és elrepültünk tunéziába egy hétre.Lányom akkor már nagy volt és nagyon élvezte a repülést,semmi gond nem volt a viselkedésével.Mikor a most nagyobbik fiam 7 hónapos volt fogtuk magunkat az apukájával és ismét elrepültünk tunéziába ekkor már két hétre.A repülőúton semmi gond nem volt, a reptéren és a repülőn is nagyon sok segítséget kaptunk, a gyerek sem sírt, nem hisztizett.Odakint tunéziában mint tudjuk nem azok a viszonyok vannak mint itt nálunk, de a gyereknek az ég világon semmi baja sem lett pedig akkor már nem volt anyatejes. Kint a szállodában sok külföldi turista volt -lengyelek csehek oroszok-szintén gyerekkel és ők nem figyeltek a gyerekre rohangáltak ordítoztak ezt a szállodai dolgozók nem igazán tolerálták. Nekünk a kisgyermekkel semmi gondunk nem volt, igaz mi is kedvesen viszonyultunk hozzájuk,most a két fiunkkal ismét elutazunk két hétre tunéziába. A nagylányom iskolába jár, ő azért nem jön most velünk, rá a nagymama vigyáz, nyáron ismét elutazunk három gyerekkel a tengerpartra. EGy szülő tényleg nem ülhet otthon. Mikor én gyermeket vállaltam tudtam, hogy sok lemondással jár, de nem lehet bezárkózni a négy fal közé.az én gyerekeim itthon is barátkozósak igy külföldön sem volt semmi gondunk, persze minden szülőnek tudnia kell hogy a saját gyermeke mit bír, hogyan viselkedik különböző helyzetekben.De azért mert valakinek gyermeke van már ne menjen sehova? akik ilyen és hasonló hozzászólással bír az inkább fogja magát és bújjon el valahova a világ végére ahol nincs semmi és senki. Az ilyen embereket nemcsak a gyerekek de saját embertársai is zavarják.Lehet most engem is megköveznek de nem érdekel. Énú úgy vagyok vele, hogy -bár a gyerekek kicsik- de azért az emlékeikben megmaradnak ezek a nyaralások a repülőút mondjon bárki bármit is és az embertől az emlékei azok amiket soha senki nem vehet el. A gyermek minél hamarabb kezdi el megismerni mások kultúráját annál nyitottabb és toleránsabb felnőtt lesz nagykorában.
hihetetlenek az emberek...
kiscsibe
2009 Mar 09, 22:52
Én is véletlen találtam erre a topicra, és úúúúgy szeretném, hogy elolvassák azok az emberek a hozzászólásomat, akik ilyen negatívan szóltak hozzá.
Számomra érthetetlen, hogy milyen emberek vannak. Ez az önzőség netovábbja!!!!!!!!! Egyszerűen nem találok szavakat, mert ami bennem forr azt csúnya lenne leírni.
Nem is ragozom, íme a mi történetünk.
A gyereket először 2,5 hónaposan vittük az Őrségbe. (Megjegyzem akkor már átaludta az éjszakát). Hihetetlenül jól éreztük magunkat MINDANNYIAN!!!!! Ott állt be a szoptatás nálam, itthon állandóan idegeskedtem a tej miatt. Ott nem ezzel voltam elfoglalva, és megjött a tejem is.
A gyerekhez igazán közel kerültünk, nagyokat nevettünk.
Fél évesen voltunk Balatonon többször. (hibátlan volt)
10 hónaposan Hévízen. Nagyokat pancsiztunk együtt, amit kifejezetten élvezett. Magunkkal vittük a nagyszülőket is, igazi kikapcsolódást jelentett az egész családnak.
Most 1 éves, jövő héten megyünk Ciprusra.
Azt mondják, ha egy gyereket 2 éves kor alatt elkezdik utaztatni, az lesz neki a természetes. Utána meg nem fogja érteni...
Én azt vallom ha a szülők boldogok, az átragad a gyerekre is. 1 éves kor alatt meg pláne!!!!! (lásd nálam, rendeződött a tejci kérdés)
Szóval nyugodtan vigyék a gyereket. Az interneten rengeteg bababarát szállodát lehet találni.
Megjegyzem, mi nem ilyen helyen voltunk, de az emberek állandóan mosolyognak, ha meglátnak minket a gyerekkel. Én szerencsére ilyen utálatos alakokkal nem találkoztam, mint itt a hozzászólók, és nagyon remélem, hogy nem is fogok.
És ha ezeknek az embereknek gyerekeik is vannak, mint azt döbbenten olvastam, hát azok valóban NAGYON SZÉGYELJÉK MAGUKAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
És ha gyerekmentes pihenésre vágynak, akkor ŐK béreljenek házat. Nehogy már én menjek máshova az ilyen tuskók miatt!
kiscsibe
Kati
2009 Mar 10, 10:44
Nem érzem magamat se tuskónak, se önző dögnek. Két gyerekem van, mindketten már nagyok és lassan nagymama leszek. A férjemmel nyugdijasok vagyunk már, mégha ezt fiatalosan is tesszük.
Januárban fogászati dologokkal foglalkoztunk, majd az ónos esős napon elestem és eltörtem a kezemet.Mikor 5 hét után levették a gipszet, elmentünk 5 napra a soproni Lővér szállóba, hogy megünnepeljük 34-dik házassági évfordulónkat. Az ellátás félpanzió. Direkt később mentünk vacsorázni minden nap, úgy 8-1/2 9 tájban. Rengeteg volt a 3 év alatti kisgyerek és többségüket ebben az időben vittek vacsorázni is(?). A gyerekek az egésznapi uszodázástól és sétától eszméletlen fáradtak voltak( gondolom, hogy még az is meglehet, hogy kimaradt a délutáni alvás). Hisztizve üvöltöztek, sírtak és persze eszük ágában sem volt enni, viszont enni én sem igen tudtam, mert görcsben volt a gyomrom a körülöttem lévő jelenetektől.A pincér odasúgta, hogy előző héten 44 kisgyerek volt a szállóban és mindet későn vacsoráztatták. Kinek volt ez jó? A gyerekeknek? Biztos nem. A kívülállóknak? Nekik sem. Aztán ugyanezen síró gyerekeket nem vitték fel vacsora után aludni és még 11 órakor is rohangásztak a szálloda halljában. Miért? Mert a mama is jól akarta magát érezni, nem akart 8 órakor a szobában maradni a gyerek miatt, ezért minket és a hozzánk hasonlókat feláldozta a cél érdekében. Ki itt az önző? Kinek kell szégyellnie magát? Biztosan nekem, mert én ezt annakidején nem így csináltam és messzemenőkig nem értek vele egyet!
Kati
kiscsibe
2009 Mar 16, 13:00
Egy jó tanács: Olyan helyre ne menjenek pihenni ha nem bírják a gyerekeket, ahol üdülési joggal mennek a családok. Én is mindig ilyen helyre megyek, és valóban tele van gyerekkel. Ez a soproni szálloda is apartman hotel...
mindenkinek
kiscsibe
2009 Mar 16, 13:15
Egyébként meg én annak vagyok a híve, hogy fogadjuk el egymást. A gyerekek sírnak, hisztiznek, rohangálnak. A felnőttek isznak, cigiznek, stresszesek a mindennapi élettől. A nyugdíjasok pedig valahogy állandóan rohannak (főleg az orvosi rendelőben) és mindent kikérnek maguknak.
Mindenkinek jár a pihenés!!!!! Tehát legyünk türelmesebbek, és empatikusabbak. Nem látom, hogy miért van több joga egy nyugdíjasnak elutazni valahova, és miért nincs egy kisgyerekesnek. Aki nem bérel egy saját házat magának valami faluban, az fogadja el, hogy más is pihen rajta kívül...
kiscsibe
Kati
2009 Mar 18, 13:32
Össze-vissza vagdalkozol abszolút logikátlanul, de azért eltaláltad. Mindenkinek jár a pihenés!!!! Akkor hogy is van ez? Azért, hogy az anyuka kipihenje magát, azért nekem nem szabad pihennem és nyugiban vacsoráznom? Volt olyan anyuka( jó példaként mondom), aki az üvöltő gyerekét azonnal felkapta és kivitte az étteremből. Sajnos nem sokan csinálták utána.
A felnőttek cigizése( megengedett helyen- nem kell odamenni!) és ivása, valamint a stresszük nem hangos és nem zavaró, hacsak be nem golyóznak. Azért, mert valaki stresszes, attól te még tudsz enni. Nem megy oda hozzád villámló szemekkel és habzó szájjal, hogy megzavarja a kajálásod.
Hogy hogyan jön a témához, hogy a nyugdijasok valahogy állandóan rohannak( főleg az orvosi rendelőben) és mindent kikérnek maguknak- ezt nem tudom. Ez egy rendkivül leegyszerűsített, sematizált helyzetábrázolása a mai nyugdijasoknak, de azért úgy nagyjából értem, hogy mire gondolsz. SZóval tulajdonképpen én vagyok az oka, mert nyugdijas vagyok és nem birok a véremmel
hm, izé..
pesti srác
2009 Mar 18, 16:21
iszákos, cigizős nyugdíjasok még utazni is akarnak? Na szép, ráadásul egy öt hónapos gyerekkel. Tiszta stressz az egész. Hová jutott a világ!
pipike
detail
2009 Mar 19, 03:49
Sajnos sok az olyan gyerekes anyuka-apuka akik egyszeruen nem tudjak a hisztizos, vagy siros gyereket kezelni. Foleg ha ok "pihennek". Nem kell ahhoz nyugdijasnak lenni hogy ez elrontsa masok vacsorajat/uduleset. Erre nem az a megoldas hogy kisgyerekes csaladok ne menjenek nyaralni, hanem az hogy elotte tanuljak meg hogy a gyerekeket hogy lehet megynyugtatni. Nem tudom en sem hogy a nyugdijasok mit kernek ki es hogy mennyit futkaroznak az orvosi rendeloben (ennyi hely van ott hogy rohangalni lehet?) Kiscsibem a pihenes nem "jog" kerdese, azok mennek udulni akik ki tudjak fizetni a szolgaltatasokat. Bar gondolom mint sok fiatalnak, szerinted neked is jar minden es mindenhez jogod van.
mindenkinek
kiscsibe
2009 Mar 20, 20:14
Tényleg nem találkozott senki még az orvosi rendelőben olyan nyugdíjassal (akinek egyébként más dolga sincs, csak hogy végig ülje a sort), hogy "tessék már engem előre engedni!" Csak nálunk vannak ilyenek?!
A témához pedig nincs több hozzáfűzésem. Látom, hogy úgysincs semmi értelme. A kisgyerekes maradjon otthon, és punktum!!! A nyugdíjas meg had pihenjen egy nagyot.
Én azért évi 5x elmegyek az egy éves gyerekkel nyaralni, és erre bíztatok minden kisgyerekes családot!!!!!
Fogy a magyar, de miattatok!
Anyuci
2009 Apr 13, 23:53
Úristen, miért lenne tapintatlanság pici gyerekkel utazni.
Én még ennyi sületlenséget, mint ami ebben a topikban össze van hordva.
Ilyenek, miért nem várja meg az anya, míg a gyerek immunrendszere kifejlődik?
Azért, mert nincs betegséggel ellenállóbb ember a földkerekségen, mint egy fél éves gyerek!
Titeket zavar a gyereksírás!?!!
Nincs intoleránsabb nép a magyarnál.
Én ha bementem egy étterembe, és hangoskodott a gyerekem, családostul kirúgtak, de más család esetében is szemtanúja voltam, hogy hisztis gyerekkel véglewg kitiltották egy magát gyerekbarátnak hirdető helyről.
Nem öröm ebben az országban gyereket nevelni, ahol természetes, hogy az anyának csak egy joga van, virrasztani a 20 centis sámlin a kórházban a beteg gyereke mellett!
kiscsibe
Kati
2009 Apr 14, 22:28
Mi köze van az orvosi rendelőben rohangáló és tolakodó nyugdijasoknak a kisgyerekes nyaraláshoz? Ezt sajnos még most sem értem, de mindegy! És te vajon mit keresel ott? A te korodban azt sem tudtam, hogy hol az orvosi rendelő.
Ha olyan toleránsan és okosan, gyerekcentrikusan, a gyerek érdekét mindenefelett szem elött tartva neveled a gyerekedet, mint amilyen toleráns és belátó saját magad is vagy, akkor nagyon igyekezlek kikerülni titeket az évi ötszöri nyaralásásotok alkalmával.Csak mindíg sikíts, hogy merre, mi meg majd az ellenkező irányba.
Anyuci
kati
2009 Apr 14, 22:39
Hát bizony a hisztis és bőgő gyerek nincs bekalkulálva nálunk sem egy éttermi ebédbe. Csúnya dolog tudom, de hát a más gyerekének üvöltése- rendkivül sajnálom-, de rohadtul idegesítő akkor, ha pl. én egy nyugodt ebédet tervezek, pénzt is adok ki, nem keveset, a saját gyerekeimmel szeretnék beszélgetni, de az üvöltés és rohangászás miatt nincs rá módom.
Az anyának több joga van, de az első, hogy szalonképessé tegye a gyerekét, mielött nyilvános helyre viszi és ezzel mások programját is tiszteletben tartja.
A sámlin való virrasztás az ember saját beteg gyereke mellett pedig nem jog, hanem énszerintem kötelesség, ráadásul olyan, ami nincs leírva, hanem belülről jön.
Kati
kiscsibe kedver@y... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Apr 15, 22:25
Kati! Kívánom, hogy csak ilyen kisgyerekesekkel találkozz, mint mi vagyunk.
Mint a korábbi hozzászólásomban írtam, ránk mindig mosolyognak, mert nagyon kedves a kisfiam. Még sose rohangált üvöltve egy étteremben, illetve üdülőhelyen sem.
És még annyit, hogy ugyan fiatalabb vagyok nálad, de toleranciából sokat tanulhatnál tőlem.
kiscsibe
Kati
2009 Apr 16, 17:11
Nem kivánok tőled semmit se tanulni, mert amit meg kellett tanulnom, azt már megtettem. Felneveltem 2 db gyereket úgy, hogy mindíg figyeltem arra, hogy abból senkinek se legyen kellemetlensége, hogy nekem gyerekeim vannak. Megéltem 57 évet úgy, hogy én sem voltam senkinek se a terhére, nem ordítoztam részegen, nem handabandáztam, betartottam az általános viselkedési előírásokat. Ennyit a toleranciáról! Ami meg a kort illeti, hát nem rohangászok az orvosi rendelőben és nem reklamálok, nem tolakodok. Ha tanulni kellene valakinek, akkor az te lennél, hogy ne általánosíts és ne nézd le a nyugdijasokat, mert esetleg még te is lehetsz egyszer az. Toleráld a korukat,hogyha már egyszer toleranciáról beszélünk- amiben ugye te olyan erős vagy-. Vagy a tolerancia csak a kisgyerekek felé érvényes, az idősebb korosztály felé már nem? Na de hagyjuk a személyeskedést, hiszen a topic nem erről szól.
HUHHH!
Hajni
2009 Apr 22, 12:04
Hát "Magyarok"!
Ez nagyon durva!!!
Eddig sem voltam büszke a magyarságomra, de ezek után......
Valamelyik topikban olvastam, hogy Churchill egyszer azt mondta: "ha van egy magyar barátod, más ellenségre nincs szükséged!"
Hát igen! A fentieket olvasva ez nagyon igaz!
Létrejött egy jó kis weboldal, hogy tanácsokat kapj, erre bármelyik topikba megyek, külföldi melók stb. hát mindenhol csak szapulják az emberek egymést!
Gondoltam ide is benézek, 5 hónapos babával hova menjünk, tuti valami kedveset olvasok végre, erre: BORZADÁLY!
Nem azt kérdezték a legelején, hova ne menjünk babával!!!
Egyébként nekem is kettő gyerekem van, a 8 évessel már 2 éves korától mentünk külföldre, semmi baj nem volt vele, még 2 évesen is ügyesen ült az étterembe, és nem kiabált, rohangált stb.
A pici most másfél éves, vele nehezebb lesz, kicsit energikusabb, s mí a nagynak 4 hónapos korára kialakult a napirendje, addig a kicsinek csak 1 éves korára, és hisztisebb is, de nem is megyünk idén olyan helyre, ahol mást is zavarnánk.
Szóval ez intelligencia kérdése is és nevelés kérdése.
Pl. én azt sme bírom ha buszon pl. kiabálva beszél egy gyerek, én mind2-t úgy nevelem, hogy ott is suttogunk, senkire nem tartozik semmi. Nem véletlen, hogy a mai tizenévesek nem tudnak tömegközlekedésen viselkedni...és sehol...tisztelet a kivételnek..
De visszatérve a nyaralásra, inkább bababarát hotelek listáját keresgéljük, ott több infot kapunk, mint itt!!!
Minden család magának mérlegelje, hogy mire van szüksége a gyerekének!
Nekem a nagy gyerekem volt olyan, hogy 8 hónapos kora óta ment, és attól fogva az ajtóban állt a cipőjével a kezében, és menni akart.
Őt ha 5 hónaposan levittük nagymamához semmi baja nem volt, vigyorgott, élvezte, ugyanúgy aludt, nem ordított.
És nem volt betegesebb.
A kicsi is szopizott 1 éves koráig, s kevesebbet utazgatunk vele, mégis betegesebb, most másfél évesen már 4x volt nagyon beteg, de csak azért mert a nagy hozza haza a bacikat a suliból, szóval ez tényleg nem utazás kérdése, bár szerintem is pl. Afrikába elég felesleges vinni egy 3-4 év alatti gyereket!!!
A kicsi is imád menni mindefelé, de ő ragaszkodóbb a helyéhez, az ágyához, így kevesebbet megyünk nagyszülőkhöz is, illetve ha megyünk nem alszunk ott, vagy csak 1-2 éjszakát.
Ezt mindenkinek magának kell tudni!
Más nem adhat tanácsot!
FŐLEG NEM OLYAN STÍLUSBAN, AHOGY AZT FENT OLVASHATJUK, SOK "KEDVES", "SEGÍTŐKÉSZ" EMBERKÉTŐL!!!!
Választ senkitől sem várok, s nem is jövök vissza többet erre az oldalra, mert csak felbosszantom magam......
Szép nyarat mindenkinek!
Te mondtad!
kati
2009 Apr 24, 16:56
"Szóval ez intelligencia kérdése is és nevelés kérdése. "
Nagyon tömören megfogalmaztad a lényeged!
pár nap kirándulás
Hédi hedvigk@i... [Ellenőrzött E-mail]
2009 May 05, 10:34
Kirándulni babával elég nehéz, de pár nap egy vidéki apartmanban, vízparton, kikapcsolódást jelent akkor is, ha a napi teendők szinte nem is változnak. A kicsi is új tapasztalokat szerez, a család együtt van. Ha megtehetitek,tudom ajánlani Alsóörsöt. A pihenés és szórakozás megannyi lehetősége adják a hely varázsát.
Apartman Gyulán
Pepa pe.pa@f... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Jun 17, 21:39
Sziasztok!
Családommal minden évben Gyulán nyaralunk és ugyanabban a kellemes és megfizethető apartmanban szállunk meg. 2 percre a fürdő bejáratától, pihenőövezetben található a 3 szobás, légkondicionált, modern a lakás. Gyerekekkel érkezők számára is tökéletes. Mindenkinek merem ajánlani!
www.otiapartmangyula.uw.hu
www.gyula.hu/otiliaapartman
Jó szórakozást!
Pepa
Szégyen
Viola
2009 Jun 24, 01:09
Azt hiszem ebben az országban is mindenkit anya szült és NEVELT. Hogy várhatjátok el egy pici gyerektől, hogy ILEDELMESEN, BENETEKET NEM zavarva LÉTEZZEN. Az még senkinek nem jutott eszébe, hogy kora és mérete ellenére neki ugyanolyan jogai vannak, mint nektek? Hogy nekik ugyanolyan élmény a tengerpart, a homok, a színes forgatag, mint nektek? Miért hiszitek azt, hogy nektek jár minden, nekik meg semmi? Vagy ti és a ti gyerekeitek ketrecben éltek 18 éves korukig, míg valaki engedélyezte a társadalomhoz való csatlakozásukat?
Talán az ellenzők herótot kapnak a saját csemetéiktől is? Na ti vagytok azok akik szarnak a sajátjukra és a máséra is. Ők a jövő, és igenis meg kell ismerniük az őket körülvevő világot, nekem meg látnom kell azt az ő szemükön keresztül. Mert ez egy csoda és az aki ebből az egészből csak azt látja, hogy őt zavarja egy üvöltő gyerek, jusson eszébe, hogy valaha ő is ordított (vagy debil volt)és mégsem csapták a afalhoz, mert ha így lenne nem írnának hülyeségeket. És még nagymamák is! Ezt nevezem toleranciának! Vagy csak irigyek vagytok mert nektek nem telik rá?
Én is kisgyerekes anyukaként néztem be ide, de csak egy tapasztalatot szereztem: SZÉGYELLEM a magyarságom! És csatlakozva egy előttem szólóhoz nem várok választ és soha többet nem jövök ide!
Viola
Ibi
2009 Jun 24, 04:44
Irigyek vagyunk. Most akkor jobban erzed magad? Tovabbi kellemes szegyenlest! Tolerancia tul van ertekelve. Melyik torvenyben van leirva a gyerekek joga a szines forgataghoz?
Ibi
Jólértesült
2009 Jun 24, 08:34
És az melyik törvényben van leírva, hogy Neked jogod van pl. a színes forgataghoz?
jolertesult
Ibi
2009 Jun 25, 03:44
My point exactly
Viola
bébé
2009 Jun 26, 01:00
Ebben a szines forgatagban, az élményes tengerparton és homokban, a modern anyukák napozgatnak,( apukák sörözgetnek) míg a csemetéik ordibálnak, egész nap szinte egyedül játszanak( ha játszanak), ha veszélyhelyzet van, hát ott a sok ember, majd valaki segít, de anyuka többnyire oda se néz. Ezt gyakorlati tapasztalatból irom. Nevelés nuku, foglalkozás a gyerekkel úgyszintén, viszont az ott nyaraló, gyanútlan, nyaralásra sok pénzt kiadó, szabadságát töltő ember mindezt élvezheti ha tetszik, ha nem. Ha nem tetszik, hát ne menjen!
Este a vendéglőben meg áll a bál, a gyerek álmos, aztán ennie kéne, de ehelyett ordít és hisztizik, miután fáradt. Belegyömöszkölik a babakocsiba, hátha elalszik, de az asztaltól sem apuka, sem anyuka fel nem áll. Jár nekik! Hiszen nyaralnak. Eszükbe sem jut úgy éjfél tájt hazaindulni. Má minek. Igazuk van. Engem nem csaptak a falhoz, debil sem voltam, de nem vittek 6 éves korom elött még a Balatonra se, a vállalati üdülőbe, de én sem vittem a gyerekeimet, mert hiszen tudom, hogyha engem valami zavar, az zavar mást is.
élmény
Ági
2009 Jul 15, 13:14
Nem szeretnék szegény Bébé gyerekeinek a helyében lenni!!!! Mennyi élményből hagyta ki őket a kedves anyuka.
Én örökké hálás leszek a szüleimnek azért, hogy minden vasárnap elvittek kirándulni, és évi többször nyaraltunk.
Még most is meghatódva emlékszem vissza azokra az időkre.
Remélem az én gyerekeim is ezt gondolják majd rólunk...
Immunrendszer
mami mariann110@f... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Oct 05, 19:25
Az immunrendszer már születésétől van a gyerekeknek, a védőoltás meg jól megpiszkálja, és gyengíti.Szerintem bárhova lehet egy 5 hónapos babával menni, ahol egy kicsit is gyerekbarát dolgok vannak, mert a lényege nem az hogy úgy nyaralj mint a bab előtt, hanem hogy környezet változás legyen, ami sokszor a picúroknak is jót tesz!
Az meg hogy ki mit szól, az kit érdekel, ha adnak szállást úgy hogy tudják babával vagy, ezzel számolniuk kell.
Persze van aki jobban szeret bedepizni 5 hónapig a 4 fal közt, hát egészségére.:))
mammamia
Papi
2009 Oct 06, 04:44
"adnak" szallast? Azt gondoltam hogy az ember a szallast megveszi es nem keri hogy adjak. Mi az a "bedepizni"?
papi
micike
2009 Oct 06, 20:31
Szőrszálhasogató!!!!!!!!!!!!!!!
A depresszió szót azért remélem ismered...
micike
mucika
2009 Oct 06, 21:48
Nem ismeri,azért lóg itt.
papi
mami
2009 Oct 07, 10:13
A bedepi az most a te jelenlegi helyzetet.Látszik nem nagyon utazol.szegény.:(
Mamika
Papi
2009 Oct 07, 11:01
Nem ismersz, fogalmad sincs rola hogy mennyit utazom. De ha a talagatastol jobban erzed magad- kolts hozza verset is. Csak nem gyerekkel beszelek egesz nap. Kinottem a pelenka beszelgetesbol. Reszvetem es tiszteletem a mamake akik a nap 24 orajaban igy beszelnek.
mindenkinek
micike
2009 Oct 09, 22:51
Tényleg mindenki ezen a topicon vezeti le a feszültségét? Szörnyű, hogy milyen hangnemben, válogatás nélkül írják le a véleményüket. Egyszerűen dühít ez az agresszió. De valahogy mégis mindig visszavonz ez a topic, mert hát legyünk őszinték kisgyerekes, sokat utazó anyukaként drukkolok magunknak :-)
En is
Papi
2009 Oct 10, 05:30
Micike ezutan es is drukkolok neked jo? Ha lenne egy varazsbotom hat elvarazsolam hogy ne duhitsen itt semmi, mert mint te is jol tudod nem eri meg mergelodni.
papi
micike
2009 Oct 11, 11:40
Köszönöm kedves soraid :-)
Miért?
Bébé
2010 Jul 25, 23:23
Miért gondolod, hogy a gyerekeim( 2 db) szörnyű szar gyerekkort értek meg, mert ilyen elveket vallok. Pont ellenkezőleg, miszerint, a gyerekkoruk nyaralásai alkammával csak velük foglalkoztunk. A tengerparton Apuka, ( vagy én) foglalkoztunk velük, nem hagytuk őket magukra. Délután alvás volt, este meg akkor is lefekvés 9 órakor, amikor az összes többi szülő gyereke még randalirozott.
Minden vasárnap kirándultunk a budai hegyekbe. Nyáron nyaraltunk , télen teleltünk a szlovák Tátrában. De nem a gyerekek alkalmazkodtak hozzánk, hanem mi alkalmazkodtuk hozzájuk, hiszen nem azért lettek, hogy csak úgy elviseljük őket.
A nagyobbik most 33 és fiú, a kisebbik 28 és lány. Minden telelésre és nyaralásra úgy emlékeznek vissza, hogy nagyon jó volt. Szóval akkor milyen élményből hagytam ki őket? Mert ők kihagyott élményekre nem emlékeznek csak olyan élményekre, amiket átéltek!