A vadkempingezéssel mint olyannal kapcsolatban lenne néhány kérdésem. Az első rögtön az lenne, hogy: mennyire legális ez a szállásforma kishazánkban? Lehet-e? Ha igen hol (bárhol?), ha nem akkor boldogan meghallgatnék néhány tippet, hogylehetne mégis abszolválni a dolgot. :)
Elsősorban a Pilis - Dobogókő terület érdekelne, energia magunkbaszippantási szándékkal, de bármilyen tapasztalatot/tippet szivesen fogadok.
Előre is kösz!
PsY
Senki??
Tina
2005 Mar 08, 20:28
Pedig engem is érdekelne, főleg a Mátra és a Bükk júniusban
én rendszeresen
szilgá
2005 Mar 09, 08:59
szoktam, igaz minden helyen csak 1-1 napig. Mi sokcsillagos
szállodáknak hívjuk ezeket a helyeket. Legjobb tudomásom szerint 1 napig bárhol lehet, ha nem természetvédelmi terület az a hely. Na és ne szemeteljen az ember...
Legutoljára a Bükkben voltam, idén is visszatérünk!
én is sokat
skipetar
2005 Mar 10, 10:36
vadkempingezem, bicaj- és vizitúrákon, de eddig nem zavart el a tisztelt hatóság. egyszer kőszárhegyen akartak odébbrebbenteni a rendőrök, mondván, felettébb gyanús, hogy a takarékpénztár/posta közelében verek sátrat, méghozzá éjjel. (ez tűnt a falu egyetlen, sátorverésre alkalmas helyének éjjel fél 1kor.) aztán mégis sikerült valahogy meggyőzni őket, hogy egy versenybicajjal, sátorral, hátizsákkal, hálózsákkal felszerelkezve hullafáradtan pillanatnyilag nem tervezek rablást:)
Na engem is érdekelne
keleman
2006 Apr 12, 00:00
Szeretnénk Május elején sátorozni a pilisben! Nem faluban, hanem igazi vadkempingre gondoltunk.
Akinek van ötlete írjon!
Köszi
Vadkemping
Zsolti zse05@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Apr 16, 18:09
Sziasztok,
én évek óta járom nyaranta az országot és eddig semmilyen konfliktusom nem volt. Soha nem zavartak el sehonnan mindenki segítőkész volt. De ha jót akartok nem a Pilisbe mentek inkább a Börzsönybe, ha Pestiek vagytok. A Pilis túl "civilizált". Gagyi hálózsákkal nem szabad menni, a felszerelést jobban össze kell állítani, mint egy szállodába menet. Én inkább az erdő mélyét ajánlanám, mint egy falu közelségét, mert ott tuti nem zaklatnak.
Amióta az eszem tudom minden nyáron 3-4 alkalommal vadkempingezünk. Soha nem volt gond.
Zsolti- Hálózsák? Van olyan hogy visszük, de az esetek 70% ban csak natúr eldölünk a tűz mellett és indul a szunya, de abban igazad van, hogy távol a lakott területtől.
A reggeli harmat nagyon sokakat zavar. Ez ezzel jár, hát ha még esik is :)
hálózsák vagy tűz
Zsolti
2006 Apr 23, 13:51
Régebben én is sokat aludtam tűz mellett főleg a vizitúrákon, de aztán láttam valami bugyuta műsorban, hogy egy félig szétégett srác beszélt arról milyen is volt arra ébredni, hogy ég a fél teste egy kipattant parázstól. Amúgy meg hajnalban rohadt hideg tud lenni, ha mondjuk 800 m tájékán a Mátrában túrázol, 3-5 'C-ig is süllyedhet a dolog és egy Tesco-s hálózsák aminek 15 'C az extrém határérték nem túl előnyös.......
A túra
Zsolti
2006 Apr 23, 14:59
Amúgy le a kalappal a nyári kék túra szervezése miatt. Remélem jól fog sikerülni. (Én is mennék csak kötelező nyári gyakorlat lesz az egyetemen és még pénzt is kéne keresni utána)
EU
Speedy
2006 Apr 24, 14:58
Sziasztok!
Ugy tudom,hogy az unio területén bárhol lehet vadkempingezni,ahol tábla nem tiltja,vagy nem természetvédelmi terület.De szigoruan csak egy24 orát,egy helyen.Ha fogod a motyot és átteszed egy méterrel arréb,akkor már ismét legális. :)
Svájc, és Norvégia talán ezért sincs a Zúnijóban :) Mert ott mindenhol kitáblázzák a No sátor-t, de ott törvény is van rá.
Mo-n a Gemencben lehet természetvédelmi területen 1x éjszakázni a Dunától 100m belül. Ez a hajósokra érvényes, de szerintem simán hátizsákkal is szabad aludni...
Fajsz-Baja között
szilgá
2006 May 02, 09:08
éjszakáztam a gemencim erdővel szemben, és igen kellemes volt. Csillagos éjszaka, csönd, hajnalban őzek "reggeliztek" a közelben, és persze volt egy kis lélekmelegítő. Másnap jött az eső, így szerencsénk volt.
Eu vadkemping?
deejani deejani@g... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Jul 02, 20:31
Ez az EU-ban szabad a vadkemping ez mennyire komoly?Mit tudtok róla?Vagy hol lehetne utánanézni?
A barátnőmmel nemsokára megyünk görögországba és úgy gondoltuk hogy végig sátrazzuk az országot(kell a sátor a kígyók meg skorpiók miatt)!!!
Csak büntetést nemnagyon szeretnék kapni!
Csáó!
Pilisi vadkemping
Barnaby barnaby@a... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Jul 15, 13:16
Nézzétek meg a térképen: Klastrompuszta
Kesztölc fölött egy csendes kis üdülőfalu, előtte egy nagy rét, ahol lehet sátrazni, és nem szól senki, és nem kerül semmibe! Van telefonfülke, kék kút, ami működik is.
Közelben Kéményszikla (nagyon szép kilátás), van két barlang is kb. 2km-re.
Dobogókő oda-vissza kb. egy napos túra kényelmes tempóban.
Garantált nyugi, büntetés pedig biztos, hogy nincs.
Onnan tudom, hogy ott van egy házam, ahol egy szint kiadó 1500.-/fő/éj áron. Na csá.
Románia
mortymer
2007 Feb 18, 18:31
Tavaly tavasszal voltunk a világosi hegyeknél, nekünk szegedieknek ezek a legközelebbi hegyek. A Lippa után van egy - mint utólag kiderült - legelő a Maros partján, a helyiek is itt vadkempingeztek. Kora tavasszal egy kicsit hűvös volt, és a megáradt Maros is hűtötte alulról a talajt, de azért jó volt.
Egyébként nem kellenek a nagy flancos felszerelések. A helyi fiatalok is nejlonnal impregnálták a sátrat. Reggel meg jött a birkanyáj, a pásztorkutyák meg megdézsmálták a vacsora maradékát.
Élménydúsabb így egy utazás mint ha elzárom magam négy fal közé valami luxusszállóban.
morty
hol lehet?
fulhalgato
2007 Dec 29, 14:55
hol lehet utá
nanézni a természetvédelmi területeknek?:
lehetséges
bekabibi
2009 Jul 20, 11:33
Magyarországon törvény mondja ki, hogy vadkempingezni mindenkinek joga van.
Szabadság csak 24 órára érvényes, egy napnál hosszabb egy helyben történő sátorozásra már engedélyt kell kérni.
vadkemping
Misi meksa@f... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Aug 29, 15:47
az erdőtörvény szerint, bármilyen tulajdonjogú erdőbenn (állami v. magán), bárki szabadon táborozhat kevesebb mint 24 óráig, amennyiben nem természetvédelmi terület.
Az erdő tulajdonosa köteles eltűrni az ottartózkodást, valamint az ottartózkodás időtartamára valő tüzelő gyűjtését (csak lehullott száraz gallyak és ágak), valamint díszítőlomb gyűjtését (kalapodhoz tűzöl egy ágat...), illetve az erdő javai az erdőt járóké, magyarul ha egy erdőben táborozol, annyi szamócát ehetsz amennyi beléd fér, de el nem vihetsz.
mezőre, gondolom nagyjából ugyanez vonatkozik, csak nem szamócát eszel hanem gombát, ha eszel...
a tájvédelmi körzetekre meg annyit, hogy nem hallottam olyanról, hogy egy túrázót aki nem szemetlve, kártékonykodva stb. természetvédelmi területen sátorozott megbüntettek volna.
Ha erdő vagy mezőőrünk látja rajtad hogy természetszeretetből vagy ott, és nem ártasz, maximum elküld
A 24. óra
Kárpáti
2009 Aug 29, 16:39
letelte előtt sátrat bontasz és arrébb rakod 2 méterrel,vagy egy helyrajzi számmal.Milyen életszerű az,hogy 24 óráig.Meg hogy a mező javai a megtalálójuké,meg még az is,hogy ,,megélhetési bűnözés".Végülis a cigányok is csak azt csinálják.Kimennek az erdőbe táborozni ,vagy a mezőn lévő kukoricásba és amit találnak,az az övék azonnal.
Jöttek már hozzám újautós cigányok,hogy traktorral húzzam ki őket,mert a lopott utánfutónyi fával-persze a táborozásból jövet :D-elakadtak.Még az is állat volt(de minimum panelproli,akinek nem jutott egy darab földre) a műanyagirodájában,aki ezt a törvényt-ha tényleg létezik-kitalálta.
Azt meg intelemként írom ide,hogy én óvakodnék a mezőgazdasági területek mellől bármit is szedni,mert nem lehet tudni,hogy éppen mivel permeteztek a környéken,vagy mit sodort éppen oda a szél.Most hallottam éppen egy ismerősömtől,hogy a napraforgó Reglone -ozástól a messze lévő területeken is szárad a káposzta,stb.
Kárpáti
2009 Aug 30, 20:10
Ah Kárpáti,
ugylátom bizonyos társadalmi rétegekkel szemben mintha lenne némi előítéleted...
Én eddig kettőt vágtam ki a portáról fényes nappal, hogy is mondjam, mondjuk azt hogy kényszerítőeszközzel.
Alapvetőleg a bőrszinükkel semmi bajom, ha éppen nem az udvaron látom meg, mindenféle helyiséget nyitogatva, vagy egyéb köztörvényes büncselekmény, esetleg csak a társadalmi ízlés stb határait súrolva stb.
De nem ez a lényeg.
Szavaidból ugy tűnik mintha földed lenne, pl.: traktor
de valószínűleg mozogsz ilyen körökben.
Mondjuk ha én, meg mondjuk két barátom, hátizsákkal, sátorral, láthatóan nem lopni, manem túrázni vagyunk, mondjuk az alföldi kék túrán (pecsétes, igazolólapos túra), és a földed szélén, két fa közötti gyepen felverjük a sátrunkat, esetleg lehullott gallyakból rakunk egy kis tüzet, hogy kevesebb legyen a szúnyog, ne olyan hüvös az este, és a vacsit megsüssük...
agyongázolsz a traktorral, vagy inkább barátságos leszel velünk? (nem felejtve te földeden idegenek vagyunk, és még fát is loptunk, legalább 3-4 kg-ot...)
Misi!
Kárpáti
2009 Aug 30, 22:00
A parasztot már annyira megkínozták minden tekintetben,hogy ha elzavar benneteket akárki,vagy mást ,azon se kell csodálkozni.Én egy kertész vagyok.
Olyan eszembe sem jutna,hogy magánterületre lépjek,nemhogy azon táborozzak.Ha jól tudom,ez birtokháborításnak minősül.A falopásnál meg -még!- van valami értékhatár,amíg szabálysértés,de talán most vitték,vagy viszik lejjebb eztt és már majd bűncselekmény lesz az ilyesmi.(néhány kiló fákat loptak el csak mindig a cigányok a sajóládi 180 hektáros védett erdőből is....és néhány hét alatt a földdel tették egyenlővé atölgyest)
Mindenkinek ajánlom,hogy lehetőleg önkormányzati ,vagy állami tulajdonú dűlőút szélén,vagy gyepeken,vízpartokon verjen tanyát.A földem be van vetve,de másé is,tehát ilyen helyen nem lehet sátorozni,ami meg parlagon van,ott meg a parlagfűtől szenved a városi ember.
A fenti írásból még az is kimaradt,hogy pl vadhúst is azért nem eszem,mert bármilyen vegyszeres zöldet összeeszik a vad,ami még meg nem öli ugyan,de a szervezetében kumulálódik és végső soron az őt megevő emberben kezd majd el ,,dolgozni" a sok kemikália maradványa.
Amúgy meg azon is el kell gondolkozni,hogy a határt nem csak a túrázók járják sajnos és ugyanúgy ,ahogy a mezőgazdasági területeket megrabolják a tolvajok,ugyanúgy a kempingezőket is meglophatják,megverhetik,meg is ölhetik.Minden nap van olyan hír már ,hogy a cigányok-pl- a határt járva a sötét színű terepjárókat önbíráskodó módon megállítják,feltartóztatják.
Engem már üldözött cigány autóval 1 méteres karddal hadonászva...:D
Tűzgyújtás!
MOST TILALOM VAN!!Mindig képben kell lenni az aktuális rendeletekkel,főleg tűzgyújtás ügyben.Ha a tulajdonos megengedi,hogy ott kempingezzen bárki a földjén és az tüzet gyújt tilalomban,akkor a tulajt is előveszik!!
Tibi!
2009 Aug 30, 23:31
Rengeteg dologban igazad van!
Visszafele.
Tűzgyújtás, azok az emberek akik túrázásra vetemednek :-)
szerintem mindig tisztában vannak a tűrakás csinjával-binjával, ezzel nem azt mondom hogy aki tényleg tud tüzet rakni az bármikor bárhol. az ilyen időszakokra van a camping gázfőző (azért nem k-val irtam, mert az enyém márkaneve camping, sajnos nem kemping).
Ketészként szerintem tiszteled a természetet, ez a turázók javában megvan, nem akarják felgyujtani stb.
Nem magyarázom milyen óvintézkedésekkel lehetne tüzet gyujtani, rendeletileg nem lehet és kész. ennyi
Másrészt az (itt kissé ismétlem magam) a túrázó, aki egy hátizsákkal az országot vagy világot járja a természetben, nyilván szereti tiszteli a növényeket és állatokat, de még a parasztot is mert tudja ugyanazt szeretik. (fák virágok fény), szerintem nyilván nem a vetésben üt sátrat.
amugy a földek szélén sokhelyen szokot lenni pár méternyi fás terület, ami az utat jelöli a távolból illetve védi, ezen fák között bőven akad sátorhely. Nem művelt, tehát nem azért van mert erdő, és nem is vetés. szerintem ott a parasztot sem zavarja, ha nem akarja hogy zavarja.
a pár kilós cigányos lopkodásról, láttam én is, a törvény szigorúan lehullott ágakra, gallyakra vonatkozik, és szerintem aki járt már erdőben, az meg tudja különböztetni mind az én kis fakupacomban, mind a cigány hóna alatt, hogy az földről felszedett giz gaz, vagy esetleg frissiben fáról hullott...
A következő előtt, nem akarok sem sértő sem, pökhendi lenni, csak bizonyítani előtted felkészültségemet.
a rendeletekről való képbenlevésről...
Falopás akkor minősül bűncselekménynek ha a fát a talajnál vágják el, mert akkor ellopták az egész fát hivatalosan, ha viszon 100 cm, kb derékmagasság fölött van elvágva, az csak szabálysértés, mert csak csonkoltad (mondjuk az egy szép nagy és idős, tehát fakitermelés szempontjából értékes fának a szempontjából majdnem mindegy egyébként= hibás törvény).
A túrázás általad említett viszontagságaira annyit, hogy az utcán is leölhetnek, mert jó a telefonod, tetszik neki a pólód, vagy csak nem vagy szimpatikus (mire megy egy véres átszúrt pólóval?)
Persze erre mondhatod hogy a határban kiszolgáltatottabb az ember mert egyedül van (vannak), de ott a gyilkos is kevesebb szokott lenni.
A paraszt (paraszt mint földműves), szerintem ha látja rajtam, hogy nem vandálkodtam, nem tettem kárt (nem csak az én szemszögemből hanem az övéből is, nem a vetésben vagyok, nem éppen a kukoricáját eszem stb.), nem szemeteltem (ez alap), én akkor is azt mondom nem "zargat", ha meg igen akkor bocsánatát kérem, hiszen tényleg az övé, én csak vendég vagyok, és "mosolyogva" szedem a sátorfámat(!), megyek onnan.
Az engedélyes rész, ha az ember nekivág egy ilyen útnak, elindul, és mondjuk 2 héten át gyalogol napi 20-30 km között, nem tudja mikor épp kinek a földjén van, nem kérhet engedélyt, és nem mehet be a földhivatalba hogy kikérje az állami területek helyrajzi számát, és arra hogy ezeket egy ismeretlen helyen beazonosítsa végképp nincs lehetősége.
Egyébként, ilyen vadkempingezők töbnyire kijelölt turistautak nyomvonalán találhatóak, ott a paraszt szerintem ismeri a fajtájukat, és vagy kitáblázza hogy nem kér csavargókból, vagy nem zavarja az időnkénti jelenlétük.
Egyébként is az ilyen emberek létszáma igen kicsiny (ma már vigyük a háztartást is nyaralás a divat-lakókocsi, vagy menjünk el a tengerpartra és ne csináljunk semmit) a OKT Országos Kék Túra a legrangosabb ilyen útvonal hazánkban több mint 1000 km hosszú, én még nem csinálom, egy ismerősöm összesen négy hetet töltött el rajta, a végéről indult az eleje fele hogy hányan jönnek szembe, még senkivel sem találkozott, úgy tudjuk évent kb 10 ember csinálja meg. (nagy-nagy feladat 1000 km, naponta 20 km-rel az 50 nap gyaloglás+ 2-3 naponta pihenőnap, megszakításkor oda-visza út 1-1 nap stb. sokant 7-10 év nyarai alatt csinálják végig).
Engem is hogy úgymondja szorongattak már cigányok, durván, kevébé durván, féltem nem féltem volt sok féle.
Ettől az egy néptől eltekintve az a tapasztalatom, hogy a nyílt és őszinte embert, aki becsülettel és tisztelettel él, azt támogatják.
Ha a vigyázok hogy útban ne legyek, kárt ne tegyek,
(mondjuk a földről úgy távozzak, hogy még két napig látszódhat hogy a mezős a füvet kissé letapostam), és a parasztnak elmondom miféle szél fútt őhozzá vendégnek, biztos nem lát bennem rossz embert, ahogy nem látott rossz embert az az autós aki stoppos utaimon felvett, vagy az akitől a helyes utirányt tudakoltam, vagy akitől papírzsebkendőt kértem, mert folyt az orrom az enyém meg már elfogyott.
Ha valaki jót akar, és azt az arcán hordja ha épp rendes emberrel találkozik segítséget kaphat csak. Persze a rossz embereken látszik az ő rosszaságuk, tőlük tartani kell (kergettek már erdélyben románok kaszával, a biztonság kedvéért szlovákul káromkodtam lefele szaladtomban a hegyről :-) )
Persze mindezekér cserében, én is felveszem a stoppost, és adok egy pzs-t.
Aludt nállunk 17 éves cseh stoppos srác, adtunk neki enni, s ezért most van egy "barátom" cseh országban, persze csak a keresztnevét tudom, de biztos elmesélte egy két emberne a magyarok hogy eltartották milyen vendégszeretőek, talán ha csehországba vetődöm, én is kapok kvártélyt. s ez már megérte.
A paraszt megkínzásáról ne nyissunk vitát... az ütős lenne.
most még beleolvastam a hozzászólásodba. Birtokháborításról a törvény értelmében akkor beszélhetünk ha a túrázó (vadkempigezés témakörben hagyjuk a cigány lopkodókat) zárt ajtón, illetve kerítésen belül van. Tehát a földeden ha nincs körülkerítve akkor nem sért törvényt.
Az elfogyaszthetó javakban természetesen nincs benne a főznivaló kukorica, vagy a csemegekukorica, az lopás.
néhány +
Ha a kukoricatábládba, mely már ember magas, elsétálok szerintem észre sem veszed.
Ha a bármilyen földed melletti 3 m-es gyepen, vagy mondjuk a gyümölcsfád alatt sátrat verek este, reggel meg elmegyek, észreveszed? ;-)
Ritka,aki
Kárpáti
2009 Aug 31, 10:56
így gondolja.Én is tudom,hogy a túrázók többsége ilyen.Én is mentem,amíg bírtam,most már megelégszem a folyópartokkal,magaslatokkal.
Szerencsére már a ,,határban" nincs földem,mind a ház körül van,épp ezért nincs nálam lopás.
Kerítés...
2009 Aug 31, 13:01
Elektromos kerítés van?
Kéne
Most már lehet...
Ebben viszont nem vagyok biztos
Nincs
Kárpáti
2009 Aug 31, 18:18
kerítés,elég a ,,hírnevem" :DD
Körben vegyes erdő,tó,mások ilyen helyre járnak pl vadkempingezni.
Az első akácvirágzás végefelé készült.A második egy szép naplemente.
Misi (vagy akárki más)
Poka minijeti7@g... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Aug 31, 19:00
tudnál adni valami forrást arról, hogy honnan szereztél
a vadkempingre vonatkozó (+ a témához kapcsolódó) törvényekről
infókat?
én a neten sajnos nemigen találtam semmi hivatalosat erről.
válaszok érkezési sorrendben
2009 Sep 01, 10:24
Kárpáti,
szép hely, nem is tudom miért is szereted a földeket... :-)
én az alföld "egyik" közepérő Törökszentmiklósról írok, és itt is nagyon szép helyek vannak. Gémeskutas erdőfoltos képek, na meg hát egy nagyobbfajta madárugrásnyira itt van a szerelmünk a Tisza, ami ugye szokott szőke lenni.
Ez egy kivonat az erdőtörvényből, de a teljeset le tudod tölteni PDF-ben, ámbátor lehet hogy egyszerű ember többre megy a kivonatokkal. Mer ugye a törvényt megírják ilyen ügyvéd jellegű manuszok, azután valaki ír belőle egy kivonatot hogy a kevésbe elvetemültek is megértsék.
Amugy beírtam googleba hogy erdőtörvény, és a 2. találat... :-)
Misi!
Kárpáti
2009 Sep 01, 18:58
Ez az én lakhelyem,ahol a képek készültek.Csoda,hogy nem vágyom felkapott nyüzsi nyaralóhelyekre?
www.agrarforum.lapunk.hu
Itt pecázhatunk is,van egy-két cimbora és könnyen lehet képet is felrakni.
végre egy hely ahol békés beszélgetés folyik. Ezen oldalon felbátorodva már itthon is "vadulok" a kéktúrán. És még nem volt semmi gond. Sőt, inkább kedvesek, segitőkészek az emberek (az a nagyon kevés akikkel találkozom)
Köszönöm a tájékoztatást
Gázfőző és Uniós téma
Attesz csertoati@f... [Ellenőrzött E-mail]
2009 Nov 30, 16:52
Sziasztok Barátaim!
Olyan kérdéssel fordulnék a tőlem tapasztaltabbakhoz, hogy a tűzgyújtási tilalom vonatkozik-e egy szabvány gázfőzőre? Illetve engem is érdekelne az Unión belüli vadkemping. Egy nagyobb túrára készülünk -bár motorkerékpárral, de a vadkemping és a hangulat jellege ugyanaz- és a tervek szerint osztrák, német, svájci, olasz, francia, spanyol és portugál területeket érintenénk a számotokra már hagyománnyá vált cél miatt. Azzal tisztában vagyok, hogy nagykövetségeken ezt konkrétan megválaszolják, de gondoltam, először itt próbálkoznék.
A válaszokat előre is hálásan megköszönöm.
A témában kezdő, nem pedig elveszett vagyok, nem kevés lelkesedéssel.
Attila
Unios vadkemping
utasb
2009 Dec 03, 11:06
Spanyol - szabad, ha nem tilja vki. Tehát letelepszel, ha elküldenek odébb állsz. Engem egy hónapig mindig segitettek!
Úgy tudom, már nem emlékszem hol olvastam, az Unio tagállamaiban 24óráig lakott településtől 200 m-re lehet sátrazni. (én egyébként a templomok kertjét javaslom)
Kulminálás
kakimaki
2009 Dec 14, 12:43
Na és srácok, mi van a szarással? A múltkor épp egy szántó melletti sátorozás után nyomtam ki a szokásos reggeli szárazkolbászt, amikor meglátott a gazda és megkergetett a vasvillával, én meg letolt gatyával rohantam, miközben potyogott a szar a seggemből. Az biztos, hogy legközelebb meggondolom, hol sátorozom!
Akakij Akakijevics!
kárpáti
2009 Dec 15, 19:39
Ne azt gongold meg,hogy hol sátorozol ,hanem azt,hogy hova üríted a béltartalmadat!(lehet,hogy a sátor ajtajába csináltál?)
Egy trágyadomb mellé kakáljál legközelebb és a parasztbácsi még meg is fog jutalmazni.hahaha
Kakálás?
A málnásomba bejött néhány éve kakálni egy ukrajnai.Mire odaértem,addigra elmenekült,mire én utánamentem a szemközti udvarba (Veres üzletháza) és visszazavartam,hogy szedje össze a ,,dolgait",amit készségesen (muszály volt neki :o))végre is hajtott.