Én első helyre tenném a Balatonszentgyörgy-Balatonmáriafürdő-Marcali-Zalaegerszeg kereszteződésben,annak körforgalmáról látható fantasztikus kilátást.Szinte ugyanez a nem sokkal odébb Balatonszentgyörgy irányában lévő Panoráma vendéglő kilátójából látható kép.Főleg ha nyár elején jár arra valaki,amikor repcével van a szántó bevetve és az éppen virágzik.Vagy hajnalban,amikor egy-egy felhőpamacs még alszik a Badacsony oldalában,tetején.A fonyódi dombtetőről látható kép se ,,kutya".
Második Visegrádi várból láthatók.
Harmadik meg nagyon sok van szerintem,de Alsóhámor,Lillafüred,Dunakanyar ,Balaton mindenképpen benne lehet.
panorámák
Péter
2008 Aug 06, 00:10
Balatongyörök - Szépkilátó
Szigligeti vár
Károly kilátó - Soproni-hg
Dobogókő
Salgó vára
Prédikálószék
Halászbástya
Csak csonka Magyarországra gondoltál vagy jöhet minden kárpát-medencei panoráma?
Ja
Tibor tiborsafrany@c... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Aug 06, 00:42
tényleg a Dobogókőt kihagytam(Csóványos és társai)/pedig még az iwiwemwn is van egy ottani kép:o/
Szerintem mehet minden,amikor meg jó sok van fent ajánlom mindenkinek,hogy mentse el valahová.Utána lesz hová járkálnia.:o)
Na akkor:Cukorsüveg,Kraszna horkára nézve a kassai út pihenőhelyéről(kelet felől),Poprádról a Lomnic felé Szlovákiában
Schneeberg és környéke Ausztiában(majdnem ide tartozott:))
Van még rengeteg..
MGergő
2008 Aug 07, 20:30
Nagy Gete Országos kék túra jelzésen a nagykereszt tövéből.
Amadé vár Zemplén
A tokaji "nagy kopasz"
Baglyas-hegy/Belátó hegy a Bakonyban Várpalotától nem messze
Csak egy pár ahonnan a közelmúltban gyönyörködtem a tájban:):)
Szerintem
2008 Aug 08, 15:46
a Tokaji hegyről ,onnan is a sípálya tetejéről tavasszal,március-áprilisban a legszebb a kilátás.Akkor a hó már javában eltünik,de még a belvíztócsák-foltok ott vannak,viszont a vetés,rét és az induló bokrok,fák elég zöldje elég erős ahhoz,hogy gyönyörű kontrasztot adjon a kék vízfoltoknak.A hegyvidék másik -mindegyik-varázsa az őszi lombszíneződéskor jön elő a legjobban.A szőlők fajtánként máshogyan és másként vesztik el zöld színüket,így melyik sárgás,míg a másik antociános,stb lesz,akárcsak a bokrok fák.Nyáron inkább Rakamaz felől ,,domborít"a hegy ,innen inkább adja a vizuális élményt a réttel ,folyókkal,míg a kopaszról szerintem nyáron térélményt nyújt elsősorban.(persze csodálatos ilyenkor is)
Egy októberi napon kapaszkodtam fel a bükki ,,Kis kopasz"részre,pazar volt mindenfelé a színeződött hegypúpok.
Szilvásváradnál nemrég csináltak egy nagy új kilátót.Ott még nem voltam,de biztos csúcs lehet.(a csúcsról jut eszembe,hogy a berlini torony gömbjéből tényleg csúcs a kilátás:o))
Köszi a tanácsot
Péter
2008 Aug 08, 19:15
Kedvet csináltál a Tokaji hegyhez! Érzékletes leírás, egy fényképész veszett el benned! Vagy nem veszett? ;-)
Péter!
2008 Aug 08, 20:52
Nézd meg a ,,Tarcal Andrásy-kúria"topikot is!
Amúgy még ide tenném a Cseszneki várat és környékét,de Regéc,Boldogkő vára,de úgy általánosságban a várak is jó uticélok lehetnek.
Ja én kertész,mezőgazdász és természetimádó vagyok.Egy vegyeserdő mellett lakom(és innen is ilyen helyekre járok a családommal kirándulni,de elsősorban vizek mellé:o)) és az is fantasztikus ősszel.A tölgy bordó,a nyír sárga,a nyár is hasonló,de az akác is szép színű a fenyves pedig zöld marad.Ezen a helyen az említett fafajok különböző korúak,nagyságúak,van pl nyárból is több fajta,tehát színkavalkád van tavasszal is és ősszel is.Ez a Nyírség.Hasonló képet-csak a magasság miatt nagyobban -lehet látni Somogy megyében pl a mesztegnyői(Marcalitól 8 kilométerre),,hegy"tetejéről is a keleti irányba ,a Boronkai Tájvédelmi Körzet felé tekintve.Innen tiszta időben még a Badacsony is látszik észak felé.A Badacsonyt jobb közelebbről(Marcali-hegy,Kéthely)nézni,de megint azt mondom,hogy a csúcs a Balatonszentgyörgyi körforgalom és a Panoráma kilátó.
Keresztül Magyarországon
Juli szucs.julianna@d... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Aug 13, 08:04
Mi szervezzük Magyarország egyetlen kalandtúra versenyét igy 10 északi megyét jártunk be keresztül-kasul. Fotókat a kalandakademia.hu oldalon meg lehet nézni. Aki szeretne az idén kalandtúrázni ezekből jó néhányat megnézhet. A versenyünk mottója egyébként az egyik csapattag elszólása: "Azt hittem tudom, hogy hol élek, de rájöttem, hogy egy idegen országban".
Én a következőket ajánlom:
Szandavár/Cserhát
Bér, Andezit szikla teteje/Cserhát, de a Mátrát is látod
Tihany apátság, aki gasztro élménnyel akarja ötvözni alatta a Rege cukrászda
Balatonlellétől délre Kishegy, teljes észak-balatoni panoráma, ez is ötvözhető a Présház csárdával
Dunakanyar: piros túristaúton Katalinpusztától Verőce felé a Fenyves hegy (Börzsöny és a Dunakanyar, Visegráddal fűszerezve)
Visegrádot pontosítanám Nagyvillám hegyre
Mátrában Galyatető előtt (ha Gyöngyös felől mész)vagy a tarvágás miatt most látható Alföld Pásztó felé tovább haladva az út mellett
Tarpai szőlőhegy Szabolcsban
Hirtelen ennyi.
Tibor
Péter
2008 Aug 25, 23:25
Augusztus 20-án megcsodáltam a panorámát a Tokaji hegyről! Sajnos elég párás volt a levegő, de így is szép volt a kilátás. Köszönöm a tippet!
Juli, neked is köszönjük az ötleteket!
még egypár ötlet...
Laci
2008 Aug 26, 21:09
...azoknak akik szeretnek gyalogolni :o)
-Fekete-kő(Kétbükkfa-nyeregnél)
-Hideglelős-kereszt(Esztergom-Búbánatvölgy)
-Kémény-szikla(Klastrompuszta)
-Hirsch-orom(Pilismarót)a Pilis Visegrádi hegyekben,a Börzsönyben:
-Kövirózsás(Perőcsény)
-Nagyhideghegy; vagy a Balatonnál
-a badacsonyi Ranolder-kereszt
-Örsi-hegy sziklái(Badacsonyörs)
Jó kirándulást!
Péter!
2008 Aug 26, 21:56
A tavaszi panorámát ki ne hagy,hagyjátok a Tokaji hegy tetejéről,de mint írtam a sípályánál szebb.(a tetőtől néhány tíz méterrel visszább.)Akkor a legjobb,amikor a kökény virágzik,a szemközti hegyoldal is szép ,,habos"színű.Az a lényeg,hogy a vetés már megerősödött(bokrosodva már jól takarja a talajt) legyen,de még a belvizek meg legyenek.Gyönyörű.Kb húsvét környéke,de március végétől jó.(évjáratfüggő)
Lehet,hogy nem fogjátok elhinni.Tegnap voltam a fiammal pecázni Hajdúszoboszlón,Püspökladányban és a szoboszlói Kösely-partról gyönyörűen látszott az Északi- Középhegység hegyvonulata.Nem tudom mennyire lehet,de száz kilométertől sokkal messzebb van és a hidegfront utáni tiszta időben odalátszott.Mindez nem volt egy,,szép panoráma",csak érdekességként írtam.Nem tudom,hogy a többi fórumot olvassátok-e,de ott már írtam több ilyen ,,messzelátásomat":Debrecentől a nagyváradi hegyeket,Karcagi határban a vonatból szintén láttam már az északi hegyeket.Láttam már nem sokkal nyugatra Győrtől az ausztriai Schneeberg hegyet is.
A szemem a szinte egész napi kintléttől és az állandó messzenézéstől ilyen jó.Az is igaz,hogy az újságot is messziről olvasom.Egy rókát kilométerekről kiszúrok.Épp valamelyik nap láttam szintén Szoboszlónál egy balint rabolni(küszöket hajkurászta) a víz alatt tőlem jó pár méterre.
Távollátás
MGergő
2008 Aug 27, 18:37
Az M3ason utazva kb Tiszavasvári lehajtónál szinte minden időben kivehető a Kis és a Nagy tokaji kopasz. Nagyon esősnek kell lenni hogy ne látszon még A pálcika Tv torony is látszik ami közelről nem is olyan pálcika:):)
Illetve
MGergő
2008 Aug 27, 18:50
Közelmultbeli tapasztalat a csopaki Csákány-hegy Endrődi Sándor kilátó remekül látszik Balatonfüred Tihany és a sasszemüek még a Kőröshegyi völgyhidat is kiszúrhatják a déli parton ;)
A Tokaji hegy
2008 Aug 27, 20:37
Nagykállótól visszáb is látszik Kállósemjén térségében(kb 50 km),de messzebbről is látszana,csak a sok erdő takarja.
A legtisztább ,,képek"hidegfront utáni tiszta légköri viszonyok közt vannak Magyarországon.
Nemcsak látszana hanem látszik is..
MGergő
2008 Aug 27, 22:48
A nagykállói harangodi dombokról simán látszik;)
Biztosan,de
2008 Aug 27, 23:08
még az említett helyeken nem jártam.Az országútról nem látszik.Na ha lesz arra utam,meg is nézem.:o)Köszi a tippet.