utazas.com

utazas.com

Fórum

Linkek

VakációPiac Hellovilág

Repjegy

Autó

Szállás

Térkép

Magyaro  |  K-Európa  |  NY-Európa  |  É-Amerika  |  Köz/D-Amerika  |  Afrika  |  Közel-Kelet  |  Ázsia  |  Ausztrália/Óceán  |  Nagyvilág
  Útitárskeresõ  |  Telekocsi  |  Egészség és utazás  |  Útleírás  |  Apró: Utiholmi  |  Apró: Magyar Szállás  |  Apró: Bármi utazás
  Kultúra, mûvészet  |  Hegy- & Sziklamászás  |  Téli sportok  |  Vizisport & Búvár  |  Horgász, Vadász  |  Fotó  |  Videó
  Külföldi tanulás  |  Külföldi szellemi  |  Külföldi kétkezi  |  Kivándorlás, Kintiek  |  Váróterem

Magyarország

Best of Hungary (6 nap)

Best of Hungary (6 nap)
kameron

2000 Aug 09, 07:56

szeptember elejen 2 ertelemes es vilaglatott kulfoldi (francia/usa) ismerosom (28/29 ev) 6 napot fog itthon eltolteni. kocsi es penz van. ki mit ajanl, hova erdemes menni es mit erdemes kiprobalni: jo ettermek, hangulatos videki borsopincek, ejszakai strandok (belogas ok), lovaglas, stb...

re:bestofhángöri
Norbi nomax@e...

2000 Aug 21, 13:41

Az a szállástól függ: Ha budapesten van a bázis, akkor érdemes elvinni őket Dobogókőre, hadd lássák mán a világlátott külföldek a Dunakanyart - az általában nagyon bejön, és még kirándulni is lehet. Ajánlom a Rám-szakadékot (kanadai ismerőseim teljesen oda voltak)ha szeretik a kalandot. Balaton-felvidék: Kővágóörssel, Kékkúttal, vagy Salfölddel szintén gyönyörű a tanúhegyekkel, a finom borokkal, pincékkel és a festői falvakkal.

Zemplén-hegység - hazánk legvadregényesebb tájegysége: várakkal, kis településekkel, borokkal: szállás a Zemplén közepén Háromhután hazánk legkisebb és leghangulatosabb hegyvidéki falvában. Ha érdekel szívesen kifejtem bővebben.

Ki ne hagyd :)
lanina kisvasut@e...

2000 Aug 21, 23:20

Bogács <-ezt is nézzék meg. Hangulatos borospincesor és melegvizes strand. Ha meg már azon a tájon vagytok akkor a Szalajkavölgyben tegyetek egy sétát.

Bogácson csak bort ne...
Gombóctündér

2000 Aug 22, 10:57

Bogács valóban szép hely, amit azzal egészítenék ki, hogy nem csak a strandot, hanem a tavat, ami Noszvaj felé található Bogács határában is érdemes megnézni, mert csodaszép helyen van. A pincesor valóban hangulatos, de a borok katasztrofálisan rosszak. Nehogy megitasd ott őket!!!! Egyébként Bogács mellett Noszvajon érdemes megnézni még a DelaMotte Kastélyt is.

Aztán szerintem Hollókő is bejátszhat, esetleg Szécsénnyel (vár, tó) egybekötve.

Ezenkívül még Vácra is érdemes ellátogatni közel is van Bp-hez, Dunakanyar, mely hazánk állítom, legszebb része. Vácon érdemes felkeresni az első váci borházat, ahol a tulaj minden vendéggel lelátogat saját kis borospincéjébe, ahol tájegységek szerint mindenki kiválaszthatja a saját maga ízlésének megfelelő nedűt, vannak muzeális borok is és ha csak két decit szeretnél fogyasztani, akkor is bármelyiket felbontja nektek a helyszinen. A tagnak 3 appartmanja is van, á: 6.800,- Ft/apartman/4 személyesek. Vácon ott a püspöki palota és a dóm, a barátok és a fehérek temploma, Mária Terézia tiszteletére emelt diadalív. Szóval csodálatos kis város. Az étkezést a Vincellér vagy a Trafalgár éttermekben javaslom, nagyon jó a konyhája mindkettőnek.

Ha van még kérdés, írjál.

Re: bogacsi bor
bb

2000 Sep 01, 06:45

Tenyleg pocsek, de a hely jo.

:)
lanina kisvasut@e...

2000 Sep 01, 08:45

Nem mondtam, hogy igyanak is bort, csak a pincéket ajánlottam :)

1 nap/ejszaka: Badacsony
Huzos

2000 Sep 06, 23:17

borpincek, szollosok, ettermek (Borbarat nagyon jo, Halaszkert es Kisfaludy szinten), alvaslehetoseg (5,000-9,000 Ft per 2 szemely), balaton, lovaglas, ultralight repules, termeszetben a magasles alatt henyeles (leteritendo torolkozot nagymeretben a hajoallomasnal 2000 Ft), ejjeli szalonnasutes, stb...

A Villányt ki ne hagyjátok...
oti

2000 Oct 13, 15:11

..

Kisfaludy házba ne egyél!
Laci

2002 Sep 23, 16:07

Sziasztok!

Most szombaton voltunk a Badacsonyban, minden nagyon jó volt, de a Kisfaludy étteremben kajáltunk, aminek egyetlen pozitívuma a szép panoráma, de a kaja és a kiszolgálás, a műanyag székek és asztalok nagyon lehúzzák az amúgy "I. kategória"-nak beállított helyet!

nekem is voltak vendégeim
Melinda

2002 Sep 23, 16:55

Én is ezerrel Rám-szakadékra szavazok, továbbá Pusztavacs (bár az enyémekben némi magyar vér is folyt), Szentendrétől dobták az agyukat, ne hagyjátok ki.

Badacsony valóban
vilike

2002 Sep 23, 22:29

A Badacsony és a Zemplén mellett, amelyek valóban fantasztikusak, az Őrség sem elhanyagolható(a pityerszeri skanzen, pankaszi harangláb, stb.) és hát a szentendrei skanzen...!

csak egyszeruen
szalamandra

2002 Sep 28, 15:12

Nyilvan Budapestan is van ezer latnivalo. En peldaul a Parlamentet az egyik legszebb epiteszeti alkotasnak tartom a maga nemeben a vilagon. Ott laktam vagy negy evig a budai oldalon, de minden aldott nap lenyugozott. Leszalltam a buszrol es csak neztem-neztem ezt a csodat, es percekig alltam ott, mint a fenykepezo turistak.

Estenkent pedig ugye a kivilagitott dunaparti epuletek, hidak, a Var magaert beszel. Andrassy ut, Hosok tere, hat igen van jonehany olyan helyunk, ami mar latvanyaban "agyeldobasra" keszteti az idegent.

Ez a Tpoic szerintem kiraly. Szeretnek hallani meg tobb elmenyt, budapesti es videki helyekrol, erdekessegekrol elrejtett, hangulatos ettermekrol stb.

Szegeny Kameron, most latom, hogy kulfoldi ismeroseid mar vagy ket eve jartak itt!...

kameron!
pipike

2002 Sep 29, 02:46

vidd el őket sárospatakra, az egy nyugis és gyönyörű hely (a Rákóczi vár,a hegyköz,stb.,és útba esik tokaj is)!

és feltétlenül a lancelot étterembe pesten -tudod,ahol kézzel eszel mindent,középkori módra-, azon be fognak sza*ni tutira ! ;-)

ezek is...
szentföldi

2002 Sep 29, 20:27

Budapest: vietnami piac, Kerepesi temető (alias: Fiumei úti Nemzeti Sírkert - '56-os parcella és kommunista emlékmű, ahova be lehet menni, ha nyitva van - meg a parkok és régi gyönyörű kriptaépületek. Továbbá: Gül Baba türbe, libegő, gyermekvasút, Gellért-hegy alatti víztározó, Szikla-kápolna, Kisföldalatti, Hopp Ferenc múzeum, pártsemleges túra az Álmok álmodói tárlaton - Milenáris. No és a klasszikus helyek: Parl., múzeumok, Hősök, Duna-partok, Vár, templomok, bazilikák, Doh. utcai zsinagóga stb-stb. Ha már Bogács, akkor Feldebrő, Tarnaszentmária (a legrégebbi magyarországi templom - állítólag), és ugye Eger. Javaslatok még: Győr, Sopron, valamint Közép-E. egyetlen teljes éppségben megmaradt barokk főtere: Vác, Márc. 15. tér. S.patak valóban jó hely + Sújhely (ott is van libegő). Javsalat még: Dráva kishajóval, utána Pécs. Balaton - Szigliget, Sümeg (onnan Győr).

Kaja: Szfvári Marxim, Vörösmarty téren, a Vigadó és a térre néző épület alatt a "Resti" névre hallgató szoc-komm. időket visszaröhögő kajálda korbeli zenékkel (néha). Igazi keleti kajálda az Orczy téren az Orczy plazában (Aziz "mester" süti a sis-t - bocs ha reklám), vagy a viet namiak a piacon, az elég húzós. Persze ezeknél tuti sokkal jobb helyek is vannak, de most ezek ugrottak be, meg az, hogy Magyarországon alig van "magyarétterem"

meg otleteket!
Marti

2003 Mar 21, 21:25

Kicsit felhozom a topikot, hatha akadnak uj otletek!

(Nagyon joknak tartom az eddigieket is, de gyujtogeto termeszetu vagyok...)

Nekem is 1-2 hetem lesz megmutatni kicsiny hazankat egy ausztralnak, aki most jar eloszor Europaban. (Nem csak Mo-ra jon.)

Sajna nalunk nincs auto, igy csak busz/vonat johet szoba.

Elore is koszonom!

A vendegeket itatni etetni kell
Ital

2003 Mar 22, 08:21

Ezutan mar csak plussz ha el is viszed oket valahova.

Kulfoldinek Opusztaszer bevalt, Budan a regi Torok furdo, Lovas bemutatok a pusztan valamelyiken, Szentendre, Dunakanyar, Szalajka, Egri videkek, Tokaj stb stb

SOPRON 4EVER
jawohl

2003 Mar 23, 17:32

MUTASSUK MEG MÁR NEKIK A NYUGAT KAPUJÁT IS A CSODÁS LŐVEREKKEL, A VADREGÉNYES BRENNBERG-EL, A BELVÁROSSAL, TŰZTORONY,MÚZEUMOK,VÁRFAL,KÁVÉZOK,ÉTTERMEK, FERTŐ-TÓ STB

Komarom
Spike

2003 Apr 04, 02:32

Ha Dunantulon jartok nezzetek meg a Komaromi erodot, nagyon erdekes.

Balatonfured eddig kimaradt a felsorolasbol, en biztos elvinnem oda a kulfoldi vendegeimet, bar valoszinuleg nem ereznek azt amit en, de amikor borhet van augusztusban, a Tagore setany azert nagy elmeny!

Ott van meg..
annusy

2003 Apr 04, 14:22

Esztergom a gyonyoru Bazilikajaval, a Hercegprimasi palota, Keresztenymuzeum, az ujjaepitett Maria-Valeria hid- atvisz Sturovoba-, a Var. Javasolnam meg Aggtelek cseppkobarlangjat, az ujonnan feltart Baradla-barlangot, Szegeden a Nyari jatekokat, a Visegradi Varjatekokat is.

Marti: Ha nincs autotok, bereljetek egyet, mert a tomegkozlekedessel a felet sem fogjatok latni, mint amit szeretnetek.

És álljatok meg
Lets

2003 Apr 04, 19:04

Tihanyban a Ferenc Csárdában. A hegy oldalában van, rálátni az egész tóra, megkapóan szép, és nem is olyan húzósak az áraik. Ráadásul állati jól főznek...

a dunantulon
szilvi

2003 Apr 05, 13:36

mindenkeppen nezzetek meg Pannnonhalmat az apatsaggal.Hiszen mar a papa is megaldotta

pipike
annusy

2003 Apr 08, 22:45

Hol van a Lancelot etterem? Ezt muszaj megnezni! Ja, es az arakrol is legyszi valamit!

annusy-nak
margo

2003 Apr 28, 21:52

http://www.sirlancelot.hu/start.php

pipikének
Lancelotrol

2003 May 25, 21:50

en nem ajanlom, nagyon fustos, es nem valami jok a kajak, viszont eleg dragak. na jo a tarkonyos ragujuk nagyon finom a cipoban.

minden csak 1/2 l-es mennyisegben kerhetsz ki, borokat csak palackozva. szemelyenkent 4-5 e fttal szamolhastz.

ha tobben mentek megcsak veletlenul se kerjetek elore 4-6 szemelyes talakat, nagyon keves kajat raknak ra es dragabb mintha egyenileg rendeltel volna

PÉCS és környéke
viki

2003 Jun 23, 12:52

Szerintem Pécset se hagyjátok ki, pont most volt itt 3 külföldi barátom és jobban tetszett nekik Pécs mint BP, itt el tudtok menni a már fennt említett Villányba is.

PÉCS full tele van kiülős helyekkel, teraszos éttermekkel, pezseg az élet. Fürdőzésre a meseszép Orfű vagy a termálos Harkány a menő.Sok sikert!

Fürdők
kapu

2003 Sep 06, 22:50

Ha már Budapestre jönnek a külföldi barátaitok ne hagyjátok ki a fürdőket ! Széchenyi, Lukács, Király, Rudas.

Vagy Egerszalók, de ezt inkább télen ajánlom. Amikor hó van, iszonyú jó benn dögleni a forró vízben, és közben a közeli Szépasszony-völgyi bort kóstolgatni.

honvagy
mocsokpofi

2003 Sep 27, 20:47

a francba! mar ket eve nem voltam otthon, s most, hogy olvasom a topikot, megint honvagyam van! uristen! azt hittem, a legjobbakat lattam mar Magyarorszagon, es csak most jovok ra, hogy a felet sem. olyan szajbaverten szep orszagunk van!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VISEGRÁD!!!
noémi

2003 Oct 14, 13:08

Mátyás király korában főváros, Dunakanyarban, Szentendre és Esztergom között pont belefér a programba.

Királyi palota, Salamon torony, Fellegvár - csodás panorámával, érdekessége, ha a megfelelő irányból nézed és szép az idő, a Dunakanyar két végén folyó Duna is látszik. (kanyar eleje és vége - közte hegy)

Július második hétvégéjén minden évben palotajátékok.

túraútovnalakat szintén találtok. - info: Rám szakadék a szomszéd községben - Dömmösön, ahol az altemplom az érdekesség (az utolsó Árpádházi itt vesztette életét)

Annusynak - bár, gondolom, már nem érvényes, de
borzaskutya

2003 Oct 14, 19:49

A Lancelotba csak akkor menj, ha bírod a gyűrődést - lelkileg és pénztárcailag. A pincércsajok ugyan mutatósak, a kaja sem túl rossz - bár ettem már jobbat is. A vendégeim enyhén szólva lemerevedtek, amikor nagyhirtelen középkori - minek nevezzem - "jelenet" került előadásra, párbaj, színpadias üvöltözéssel, borzalmas volt, s nagyon gagyi. Húzták a szájukat, na. A japánok ellenben vadul fényképeztek :-) A menüfordítás nevetséges, a kaja még bőségesnek volt nevezhető, de szerintem az egész elég "giccsköb".

természet
kazi

2003 Oct 24, 23:41

Itt a tiszamenti, tisza-tavi képeim ajánlanám, mint látnivalót. Http://kazika.try.hu

az én listám
Laci bácsi

2003 Oct 25, 20:19

Talán az én 55-ös listámon is találtok egy-két olyan látnivalót amiről itt még nem esett szó. A www.utazaswebring.hu lapon a MAGYAR LÁTNIVALÓK oldalon.

A képek magukért beszélnek
Peti

2003 Oct 30, 14:55

www.keletmecsekgyongyei.ini.hu , ezen belül keresd a Reisz-vendégházat, nekünk kegyetlenül bejött. Medence, nagy ház, pihenőövezet.

borzaska
annusy

2003 Oct 31, 17:09

Ezek szerint jobb, ha kihagyom Lancelot-ot! A pincercsajok egyebkent sem hoznak lazba!:)))

Laci bacsi! Megneztem, tetszett!

Peti! Mecsek is csodas, az biztos!

Szoval arra az elhatarozasra jutottam, hogy jovore -mivel hazamegyek-, megnezem az orszagunkat, mert tenyleg gyonyoru! Aki otthon van, nem surun jut eszebe, mennyire nem ismeri! En is csak itt dobbentem ra! De jobb kesobb, mint soha!:))

Ravasztanya
ravasztanya

2010 Jul 21, 16:44

Ravasz tanya

Orosházától 5, Gyopárosfürdőtől 10 km-re, Pusztaföldvár felé félúton találjuk az 1800-as években alapított Ravasz tanyát, ahol 12 hektáron pihenő és szórakoztató központot alakítottunk ki.

A Ravasz tanya két különálló részét 900m-es aszfaltút köti össze:

- csendes, hamisítatlan tanyai pihenő korhű berendezéssel, 3 hektár erdővel, háziállatokkal, tanyamúzeummal, kilátóval, négy napraforgós minősítésű, akadálymentesített, EU-szabvány szálláshellyel, LCD tévével minden szobában.

- technikai sportolásra épített pályák (buggy, quad, cross ) pihenőházzal.

Ideális hely azoknak, akik élményekkel teli, aktív pihenésre vágynak és azoknak is, akik a természet harmóniájában szeretnének kikapcsolódni.

SZÁLLÓVENDÉGEINK INGYENESEN HASZNÁLHATJÁK A TANYA ALAPSZOLGÁLTATÁSAIT! (állatsimogató, Tanyamúzeum, játszóház, kilátó, stb.)

A TANYA EGÉSZ TERÜLETÉN A HELYISÉGEK AKADÁLYMENTESÍTETTEK!

www.ravasztanya.hu

Válasz
   Fórum használati és moderálási mutató
Feladó neve
Feladó e-mail   nem kötelező, de ellenőrzött 
Válasz címe
Válasz

Copyright © 1998-2008 utazas.com. Minden jog fenntartva.