utazas.com

utazas.com Fórum

Linkek

Autó

Szállás

Térkép

Magyaro  |  K-Európa  |  NY-Európa  |  É-Amerika  |  Köz/D-Amerika  |  Afrika  |  Közel-Kelet  |  Ázsia  |  Ausztrália/Óceán  |  Nagyvilág
  Útitárskeresõ  |  Telekocsi  |  Egészség és utazás  |  Útleírás  |  Apró: Utiholmi  |  Apró: Magyar Szállás  |  Apró: Bármi utazás
  Kultúra, mûvészet  |  Hegy- & Sziklamászás  |  Téli sportok  |  Vizisport & Búvár  |  Horgász, Vadász  |  Fotó  |  Videó
  Külföldi tanulás  |  Külföldi szellemi  |  Külföldi kétkezi  |  Kivándorlás, Kintiek  |  Váróterem

Nyugat-Európa

Kell-e útlevél Angliába útlevél, ha repülővel utazom?

Kell-e útlevél Angliába útlevél, ha repülővel utazom?
enkeli andrea.halasz@r... [Ellenőrzött E-mail]

2007 Oct 02, 13:01

Sziasztok!

Októberben egy hétre Manchesterbe utazom repülőgéppel.

Jelenleg nincs útlevelem és vki azt mondja, hogy nem szükséges, míg máshonnan azt hallom, hogy kötelező.

Kérném annak a segítségét, aki utazott ki mostanában, hogy kérték-e az útlevelet, ill. származhat-e ebből bárkinek hátránya. köszönöm

persze hogy nem
Zotya

2007 Oct 02, 13:17

Andika Draga,

tessek szives lenni venni a faradsagot es beutni a keresobe, hogy www.kum.hu(tetszik tudni, kulugy honlap). Ott vilagosan le van irva, hogy barmilyen tipusu szemelyi igazolvannyal lehetseges utazni, ergo no utlevel needed.

Got me, babe?

Nem kell
Joy

2007 Oct 02, 14:33

Szia Csak megerositeni tudom Nem kell utlevel!

Szemelyi igazolvany viszont igen

válasz
enkeli andrea.halasz@r... [Ellenőrzött E-mail]

2007 Oct 02, 14:49

Többször jártam fenn a honlapon, és igen, olvastam, hogy nem kell... Viszont több más helyről hallottam, hogy ennek ellenére kérhetik. Csupán ezért a kérdés...

Andinak
zsuzsa

2007 Oct 02, 16:59

Andi,akkor kell az útlevél ha nem EU-s állampolgár vagy illetve ha kiskorú vagy, azaz a 14 évet még nem töltötted be usque személyi igazolványod nincs

egyébként a schengeni egyezmény hivatalos "belépője " után is kell a kiskorúaknak igazolás-okmány-útlevél. téves az a feltevés,hogy nem kell. valamelyik fórumon olvastam egy "okoskodót",aki ezt hirdette.

Andi, a szemednek higyj, a küm-ön az "igazat, csakis a szintiszta igazat " írják :-)

Nem kell útlevél...
Laci

2007 Oct 02, 17:42

Nem kell útlevél, csak ajánlott, mert azzal gyorsabb a határátlépés, mint egy régifajta magyar személyivel.

A tévedés abból is lehet, hogy a határon mindenképpen van ellenőrzés, mert Anglia nem schengeni terület.

ID
Csutak

2007 Oct 02, 19:49

Most tavasszal voltam repülővel Londonban középiskolás diákokkal, s elfogadták szó nélkül a személyi igazolványt is. Indulj el bátran! Jó utat! :)

Hidd el:)
Joy

2007 Oct 02, 21:16

Itt elek Angliaban ...Nehanyszor mar voltam otthon...

Es nincs utlevelem...;)

A szemelyinek kifelyezetten orulnek....

Én is Angliába megyek...
Anna ezn7236@c... [Ellenőrzött E-mail]

2008 May 30, 22:57

Én is utazom repülővel de sok ismerörőm azt mondta,h elkérik az utlevelet! Viszont 20.-án utazom de addigra meg nem jönne meg ha most megcsináltatom! A sürgörégit meg lehet,h nem adják meg az utlevélre meg aztán sokkal drágább így!!!! Biztos,h elég a személyi Angliában nem kérnek utlevelet,akkor is ha előtte le kell csekkolnom????????

Hidd már el, hogy
Csutak

2008 May 31, 09:40

NEM kell útlevél! Tavaly májusban és idén márciusban is jártam Londonban, s elég volt az újfajta személyi igazolvány.

személyivel inkább ne
Dóra dora@g... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Jun 03, 14:42

Most voltam Liverpoolba, az egyik utastársunk RÉGI SZEMÉLYI IGAZOLVÁNNYAL utazott ki. Kifelé semmi gond nem volt, de hazafelé nem engedték át. A követségen előtte többször úgy informálták, hogy jó a régi személyi is, de a gyakorlatban mégis fennakadt az ellenőrzésen. Csak másnap jöhetett haza, hosszas ügyintézés, szállodában éjszakázás, tömegközlekedések, idegeskedések árán. Másnapra elismerték, "ja, tényleg elfogadjuk a regi személyit is". Úgyhogy régi személyi igazolvánnyal inkább nem érdemes próbálkozni. (Az újjal semmi gond nem volt)

utlevel nem kell
uj szemelyi igazolvany jo

2008 Jun 04, 16:10

Londonban elek, igy parszor repkedem Bp.-London kozott.

Utlevellel repulok, de utoljara amikor jottem ki megkerdeztem a vamost es azt mondta hogy az UJ fajta (egy kartya) szemelyi igazolvannyal is tudsz repulni Angliaba, nem szukseges az utleveled. Az hogy a regit is elfogadjak nem hiszem el hogy igaz. Ez csak pletyka. De hivd fel a nagykovetseget es pontosan kerdezd meg, akkor megnyugszol.

Jo utat!

A regi is...
Bill21 jujvarosi@h... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Jun 04, 22:02

jonak kell hogy legyen, persze ha ervenyes es nem 2x kimosott.Ha nem hiszed nezd meg a www.kum.hu -n, vagy hivd fel oket 06 1 458 1000.

Persze az angolok szeretnek kekeckedni es ok vannak otthon. Ne feledd az amcsik ervenyes vizummal is jopár magyar es nem magyar turistát visszaforditottak már a reptereikrol, mert megtehetik!!!

Udv Bill.

Anglába utazok
Kata

2008 Jun 14, 14:06

Sziasztok én is angliába karok utazni és nincs útlevelm 4 hét múlva megyek én szerintem már nem lesz rá időm.Mindenki azt mondja,hogy nem kell.Az a kérdés,hogy nem fordíthatnak engem vissza anglából ha kiutazok?

remélem
öcsém

2008 Jun 14, 14:21

vagy 100-an elmondják még.

kata
remelem

2008 Jun 16, 13:49

Remelem kata teged visszaforditanak a repuloteren, mert ertetlen vagy. Mit akarsz te "anglaba" ha meg azt sem tudod, hol kell az ilyen fontos dolgot megkerdezni. Hat nem ezen a forumon.

lakcímkártya kell-e?
dertre

2008 Jun 17, 13:06

hm?

tb kártya kell?
értetlen

2008 Jun 17, 14:11

meg van bkv bérletem is, azt elfogadják a repülőre? forinttal lehet fizetni Anglába? Van pörkölt? Azt hallottam nincs is pörkölt!!! Akkor mit esznek?

komoly?
dertre

2008 Jun 19, 01:58

tényleg lehet forinttal is fizetni? én eddig azt hittem, hogy csak euróval, hisz anglia is únió-tag, nem?

és legalább ugyanannyit ér a forint kint is?

a pirosarany mennyibe kerül? itthon 200ból meg lehet venni..

kösz a választ

forint
londres

2008 Jun 19, 15:54

Forinttal vigyazni kell, lehet vele fizetni de csak a nagyobb multikban, de peldaul az utcai arus nem fogadja el. Pirosarany eleg draga mert ugye az ott importnak szamit, sehol se lattam meg 250 forint alatt. Eurot nem fogadjak el de a dollart igen, mert azok is angolul beszelnek.

jaja
öcsém

2008 Jun 19, 21:09

és aki nem akar Anglába menni, az hová menjen??

és ideiglenes személyivel?
András

2008 Jun 20, 08:59

No mer' az egyik ismerősöm elvesztette az eredetit, útlevél meg nem vót.

Megfejtés: beengedték azzal is. Stop rinya!

én
öcsém

2008 Jun 20, 13:01

például mindenhová útlevéllel utazom, ezért most jár a pontlevonás, vagy mi legyen ? lécci segítsetek!

Én
meg kistyger@t... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Jun 20, 13:18

...úgy vagyok vele, hogy ha már ki van váltva az útlevél, hát akkor azt használom, bárhová is megyek. Az útlevelet a világ összes szerve ismeri (vagy legalábbis ismernie kéne), míg a plasztik alapú személyit nem biztos, hogy mindenki ismeri külföldön - még ott sem, ahol kellene :( Volt már rá példa, és az illetőt csak hosszas hercehurca után engedték szabadon.

Ez a dolog, hogy a magyar polgár útlevél helyett személyit kíván vinni magával, az meg már csak kényelem kérdése. Amúgy meg ez a meglátás is csak nézőpont kérdése. :)

és én meg
Gergő

2008 Jun 20, 13:45

már olyan helyen is voltam, ahol a normál magyar útlevelet is egy csomó ideig nézegették. Az alakja meg a mérete jó volt nekik, de nem értették mi van ráíírva ("Útlevél", ravasz dolog ezt nagy betűkkel ráírni egy nemzetközi dokumentumra...) :-)

na végre
öcsém

2008 Jun 20, 16:52

Gergőnek és a megnek is két pont jár. Soha nem értettem, hogy miért kell ebből témát csinálni. Kiváltod az útleveledet, ami 10 évig érvényes (lehet, túlél téged) és akkor nem kell ilyen hülyeségekkel foglalkozni, hogy elfogadják e, vagy nem a személyit. Miért, most szabadultál ,vagy nincs 10e Ft/10év hogy kiváltsd az útleveled " csóró magyar, még útlevele sincs, de engedjük már be, hiszen uniós szegény.

Tiszta szégyen, hogy valaki erre recskázik, hogy a vámos bekajázza e, vagy nem. Ennyire szegények lennénk ? (mentálisan biztos)

Én ha utazom, odavágom a szupermodern útlevelemet, aztán megkérdezem, hogy nektek is van e ilyen, és megemlítem ,hogy a gombot is mi találtuk fel, mellesleg, meg azt a tollat is amivel éppen ír. Szerintem nincs egy olyan Svájci ember ,akinek ne lenne útlevele. De mi nem vagyunk Svájc. Mi csak azt értjük meg ,amit Orbán-Lopcsány megenged nekünk, hogy megértsük.

Ecsem!
Joy

2008 Jun 23, 12:28

Svajc allitolag nem az unio tagja.. Azt mondjak ezek a Svajciak, nem utazhatnak szemelyivel ehe....ecsem...ket pont levonas!

;)

joy

F/M...
Tamas

2008 Jun 23, 12:42

Eszrevette valaki, hogy mennyire faramuci megoldas, a tisztelt hatosag a Magyar Utlevelbe a "neme" rovatba a kovetkezot irja,azon esetben ha ferfi vagy: F/M gyakorlatilag shemale...ezen rohognek a kulfoldi hatosagok akkor most male vagy female???

elg gaz...

A masik hogy pl oroszul nincs feltuntetve semmi az utlevelben... de ide sorolhatnam a kinait is...Ez eleg gaz ha Kozep Azsiaba utazik a szerencsetlen...

Az utlevel boritojan(elozek) pedig csak Magyarul van minden feltuntetve kerdem en az utlevel nem kulfoldre szol?

Tamás
öcsém

2008 Jun 23, 14:48

F/M = Férfi/Man (magyar-angol) na de mind 1.

Nekem van útlevelem és mehetek vele akárhová anélkül, hogy faszságokat kérdeznék a fórumon.

Joy
öcsém

2008 Jun 23, 14:59

Miért is akarna egy Svájci személyivel utazni, nem értem !?

Joy
öcsém

2008 Jun 23, 19:44

Ide szépen a két pontomat vissza, Svájciak is mehetnem személyivel...öcsém-facsiga...

http://europa.eu/abc/travel/doc/index_hu.htm

;)

öcsém

Ecsem
Tamas

2008 Jun 24, 08:22

Fa@gokat kerdezni????

Apam te aztan nagyon komoly ember lehetsz....

Na mind1... nem az en dolgom egyebkent pedig gratulalok az utleveledhez! Azert megsugom : Nem Te vagy az egyetlen az orszagban akinek van... Tovabbmegyek: nem Tvagy az egyetlen aki utazhat is vele barhova ;)

Egyebkent lattal te mar pl UK, Francia, US vagy egyeb utlevelet a sajatodon kivul???

Ha a valaszod igen kerdem toled szerinted mi szerepel a "sex" vagy."gender"(neme) rovatban ?

Halkan elmondom:

Ha ferfi akkor Male(M) ha no akkor Female (F) ....

Szep napot ocsisajt:)

Tomi

Tamás
öcsém

2008 Jun 24, 09:08

ez csak neked okoz gondot ennek a két betűnek a megfejtése

a magyar útlevélben az F betű a FÉRFI rövidítése magyarul és nem a FEMALE rövidítése. Az M pedig az angol MAN megfelelője te nagyon hülye.

Tamás (esze)
öcsém

2008 Jun 24, 16:32

a magyar útlevél MAGYAR szöveg környezete a MAGYAR határőrnek-vámosnak szól, az angol része pedig a külföldinek. Például az én ÚTLEVELEMBEN van egy orosz Vízum beleragasztva na az OROSZUL van cirill betűkkel az orosz határőrnek, neki nem kell érteni az angolt sem a magyart. Kínai vízumom még nem volt, de gyanítom az is kínaiul van a Kínai tiszt részére. A három db. biztonsági cheep egyike tartalmazza az összes fontos információt, ha valaki "lehúzza" az útlevelet a leolvasón, a monitoron MINDEN FONTOS INFORMÁCIÓ LEOLVASHATÓ A HATÁRŐR RÉSZÉRE, TÖBBEK KÖZÖTT AZ IS, HOGY AZ EGY "PASSPORT”

Ezekre a dolgokra te is rájössz, ha nem csak Tatabánya-alsó és Almásfüzitő között utazgatsz majd.

Utazhatok-e Londonba személyigazolvánnyal repülőgépen?
Kovács Klaudia kklaudia92@f... [Ellenőrzött E-mail]

2009 Jul 01, 15:45

Sziasztok!

Nővéremhez szeretnék utazni Londonba.

Útlevelem lejárt és szeretném megtudni hogy tudok-e szem.igazolvánnyal(kártyás) utazni???

Sok mindenkivel beszéltem és van aki azt mondja hogy kell útlevél mások azt mondják hogy lehet szem.igazolvánnyal utazni.

Kérlek segítsetek nekem :)

Kösziii előre is ;)

Aki Angliába utazna
Kovács Klaudia kklaudia92@f... [Ellenőrzött E-mail]

2009 Jul 01, 17:52

Aki az Egyesült Királyságba szeretne utazni repülőgéppel, útlevél nélkül nyugodtan megteheti mert kártyás szem.igazolvánnyal lehet repülni.

Infó: Brit Nagykövetség

két veszekedőnek, Tamásnak és társának..
combi combi27@f... [Ellenőrzött E-mail]

2009 Jul 19, 17:19

Nos:

azon röhögnek hogy hogy az Útlevélben a neme mezőben F/M felirat van..ugyanmis ők nem tudják hogy MAGYARUL az F Férfit jelent ecsém, és hogy a / jel utáni az angol megfelelő........ezért egyszerű, és igaza volt valamelyikőtöknek hogy úgy értelmezik hogy Female/Male..nő is, és férfi is... :)

Amúgy mikor Amerikába utazott egy ismerősöm , nála az okmányvizsgálatnál megkérdezték hogy sex? ő meg mondta angolul, hogy persze szereti.....Nem mindenkinek ugrik be hogy mit is kérdeeznek tőle, még akkor sem ha beszéli a nyelvet.....

Továbbá Unios országba bárhová elég az új, kártyás személyi, a schengeni övezet pedig annyit tesz hogy nincs a határon ellenőrzés,nincs határőrbódés, sőt egyáltalán nincs határ sem....

Svájcba továbbra is útlevél kell, mivel nem Uniós ország, és ez visszafele is igaz..Ők is csak útlevéllel közlekedhetnek az Uniós országokban..

Combinak és másoknak
Laci

2009 Jul 19, 17:51

Svájc nem EU tag, ez igaz, de EGT tag, így nem kell útlevél, elég a személyi igazolvány és ez igaz a visszafelé is, vagyis nekik sem kell útlevél az EU-ba.

lacinak :)
combi combi27@f... [Ellenőrzött E-mail]

2009 Jul 21, 09:29

Nos a Külügyminisztérium honlapjáról:

Érdekes dolog, Svájcba és Horvátországba is elég a személyi igazolvány, DE, nem EGT tagok...

http://www.kum.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Utazas_kulfoldre/Vizummegallapodasok/

az utolsó rublikába a 11-es kód az EGT tagállam kódja...

AZ EURÓPAI GAZDASÁGI TÉRSÉG TAGÁLLAMAI

Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Izland, Írország, Görögország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Liechtenstein, Litvánia, Luxemburg, (Magyarország), Málta, Németország, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia.

Svájc már régebben benyújtotta csatlakozási kérelmét, de végül nem folytatta a tárgyalásokat, mivel 1992. december 6-án népszavazáson elutasították.

Horvátországban 2005. október 3-án kezdődtek a tárgyalások

Combinak
Laci

2009 Jul 21, 22:44

Igazad van, hülyeséget írtam, tényleg nem azok. De lehetnének! :-) Svájc pedig kétoldalóú megállapodást kötött az EU-val a szabad mozgásról.

útlevél
moncsa

2009 Aug 05, 13:38

A www.euvonal.hu -n mindenféle eus kérdésekre válaszolnak pár napon belül, de sok hasznos infó van rajta.

ez egy jó topik
Gergő

2009 Aug 06, 14:11

Én kb két havonta jutok erre a fórumra, de ez a topik mindig nyomja, jól van.

Bocsi, nem olvastam végig, de remélem az kiderült menet közben, hogy a M nem man, hanem male.

update?
dentro

2010 Mar 04, 20:59

Nos nekem nincs utlevelem es regi szemelyim van (1991 szeptemberi, puha boritos fuzet, csak magyar, 2013-ig ervenyes). Vajon ha repulovel utazom beengednek angliaba - kiengednek onnan, lesz-e gond ferihegyen? Olvastam a 2008-2009-es valaszokat, de ha valakinek frissebb elmenyei vannak szivesen olvasnam!

Koszi

En nem probalnam meg...
dennisthemenace library_business@y... [Ellenőrzött E-mail]

2010 Mar 07, 09:34

Az 1991-ben kiadott ocska papirronggyal utazni. Ugy visszaforditanak vele,mint a sicc,az okosok azt mondanak,amit akarnak. Az utlevelkezelo meg azt tesz,amit akar. Olyan nehez kivaltani azt az utlevelet??

KELL ÚTLEVÉL
authentic frekvent@t... [Ellenőrzött E-mail]

2010 May 26, 15:52

ez hülyeség, Nagy Brittania nem tagja a schengeni egyezménynek így személyit nem fogadnak el. Itt élek és akárhányszor repülőn utaztam és jöttem be az országba minden esetben útlevelet kérnek. Sztem nem érdemes ezen apár ezer forinton spórolni, már csak azért sem mert ha elveszted a személyit még mindig ott van az útleveled amivel igazolni tudod magad.

Ireland and the United Kingdom opted out of Schengen's border control arrangements, while participating in certain provisions relating to judicial and police cooperation.

Tehát KELL útlevél

autós utazás
Mesi

2011 Mar 09, 11:08

Sziasztok!

Nem értetlenkedni akarok, mint néhányan, csak felvilágosítást kérek, mivel olvastam a hozzászólásokat és eddig mindenki a repülős-beutazós "élményét" osztotta meg. Az lenne a kérdésem, hogy Londonba szeretnék kiutazni autóval 2,5 hét múlva - Ausztria, Németország, Franciaország- útvonalon, és hogy lehet-e gondom az utazás során, ha csak személyivel akarom megtenni ezt a távot?

Előre is köszi a választ! Szép napot Nektek!

ezek szerint
öcsém

2011 Mar 13, 08:42

már három évvel ez előtt is igazam volt, hogy kell az útlevél.

Jo
Jopont

2011 Mar 14, 16:14

Aszt szeretnem kérdezníhogy a BKV bérlet érvényes Angliában is?

minden jöhet
Mariska

2011 Mar 16, 01:34

Az is jo meg a gyaribelepö is

inglandia
öcsém

2011 Mar 17, 20:23

persze hogy jó BKV bérlet, de csak nokiás dobozban.

londonban
GB

2011 Mar 18, 00:00

De a horgszigazolvany is super a regebbi fajta

igaz
öcsém

2011 Mar 18, 13:26

a sorrend: BKV, nokiás dobozok, horgászat. Ez persze csak azokra vonatkozik, akik még nem ülnek.

Nem kell útlevél Angliába
2011

2011 Mar 27, 21:55

http://www.kulugyminiszterium.hu/kum/hu/bal/Konzuli_informaciok/Kulfoldiek_beutazasa/schengen/europai_orszagokba_beut_feltetel.htm

az Európai Gazdasági Térség tagállamai (az EU tagállamok + Izland, Liechtenstein és Norvégia) területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában, útlevél nélkül is lehetséges.

az igazság odaát van :-)
Atti

2011 May 02, 00:18

Angliában élek és barátom anyukája 3 napja ment haza, 1 hét látogatás után SZEMÉLYIVEL!

A külügy honlapjáról:

Az Európai Unióhoz történő csatlakozás napjától a közösségi jog szerint a magyar állampolgárok is élvezhetik a személyek szabad mozgása alapszabadságának fontos részjogosítványát, a személyazonossági igazolvánnyal történő utazást: az Európai Gazdasági Térség tagállamai területére a beutazás, ill. ezen államok területén történő utazás érvényes magyar személyazonossági igazolvány birtokában is lehetővé vált. A magyar állampolgárok az EGT tagállamokba az 1991. április 1-je előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel), az 1991. április 1-je után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel), a 2000. január 1-je után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag), illetve 2000. január 1-jét követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is utazhatnak.

útlevél
aábécé

2011 May 15, 20:57

munkavállaláshoz illetve egyéb ügyintézéshez kell az útlevél, egyébként beengednek személyivel, csak néha macerásabb. Ha például elhagyod vagy ellopják az egyiket, akkor hazatudsz jönni a másikkal (ha nem hagyod el mindkettőt) és nem kell követségen vagy rendőrségen magyarázkodni meg papírokat töltögetni.

Egyébként pont a fent említett külügyi honlapról:

"A zökkenőmentes határátkelés érdekében - különösen a kezdeti időszakban - javasoljuk az útlevél használatát. A brit hatóságok, pl. külön is felhívták a figyelmet arra, hogy a régi fajtájú, azaz csak magyar nyelven kiállított személyi igazolvány használatát nem ajánlják."

Anglia
Roland roli226@g... [Ellenőrzött E-mail]

2012 Jan 19, 17:05

Román útlevéllel lehet-e Angliába utazni? És vissza is engednek?

tipikus roman kerdes
vilagjaro

2012 Jan 20, 14:45

Maradj otthon

hm
csausecku

2012 Jan 21, 12:11

Nem engednek be, mer románia nem eropaunios ország. Vanott raty bőven amúgy is.

most mar ertem
vilagjaro

2012 Jan 21, 13:21

hogy miert akarja sok ember elhagyni Erdelyt.

hm
csausecku

2012 Jan 21, 16:54

elsem hiszik, hogy van ilyen ország hogy Ronámia. csak a bangladesi faszt szeretik azok a dagadt gecik. fogarasi havasok való neked bazzeg

Ùtlevél
Medit

2012 Feb 21, 21:05

Magyaroknak nem kell ùtlevèl. Elèg a szemèlyi. Romànok itt sajna mèg csak nem is dolgozhatnak teljes munkaidôben.

Roland..
dennisthemenace library_business@y... [Ellenőrzött E-mail]

2012 Feb 22, 20:26

..Szerintem még loknek is rajtad, ha román útlevéllel vagy. Itt is hamar kitelt a becsulet.

217:levél
károly sunyman@f... [Ellenőrzött E-mail]

2012 Aug 19, 14:46

sziasztok! kérdezni szeretném h elég e csak útlevél! mivel régi tipusú igazolványom van nem fogadják el londonba!

(Finnország, Dánia, Németország, Ausztria, Olaszország, Málta és minden más európai ország nyugatra. — Kizárólag szabadidõs és üzleti utazások. — Tanulás, munka, kivándorlás, letelepedés, kinti magyarok témák itt nem; ezekre mind van külön fórum!)

Válasz
   Fórum használati és moderálási mutató
Feladó neve
Feladó e-mail   kötelező és ellenőrzött 
Válasz címe
Válasz

Copyright © 1998-2008 utazas.com. Minden jog fenntartva.