Mindenféle infóra kíváncsi vagyok Braccal kapcsolatban, légyszi írjatok minél többet! Augusztusban megyünk, de nem tudjuk eldönteni hogy Bol-ban vagy Supetarban szálljunk meg.. Mindkét helyről van ajánlatunk. Légyszi segítsetek dönteni:) Köszi.
Bol
noname
2005 Apr 29, 12:09
szia
Bolba, egyértelmű:) ugyanis Supetarba jönnek splitből a kompók, így nem tom, nekem ez olyan kissé.. illuzióromboló. amúgy szép város, meg ez a sziget kp-ja, de BOl 1000x szebb, festőibb. itt van a Zlatni rat, azaz az aranyszarv félsz, rálátsz a Hvar szigetre stb. ráaádsul a BOl és Supetar közötti út is nagyon szép a sziget belsejébe, majd aztán amikor kiér az út, s meglátod a tengerpartot,nagyon nagy flash!
egy szerpentín visz le a meredek hegyoldalon.
Bolba van 1 szép promenád is végig a tengerparton, sok étterem, kávézó, kis utcácskák stb stb.
a zlatni rátnál jetskit is lehet bérelni, meg banánon is lehet húzatni magadat
nagyon szép hely !
Supetar is nagyon szép,
tzrtz
2005 Apr 29, 22:41
két éve 3 éve voltunk ott,kb. ugyanazok vannak, mint amiket noname elmondott a másik falura.Szerintem a választás itt már csak az ár alapján történhet.
Bol
Tm savtim@f... [Ellenőrzött E-mail]
2005 Apr 30, 12:33
Köszike, igazából csak az átjutás az, ami aggaszt, ugyanis mi repülővel megyünk, Splitbe, és onnan Supetarba könnyű eljutni, de Supetarból Bolba 18.00 órakor megy az utolsó busz, a repcsi meg 14.20-kor ér földet. Egyébként Bolban és Supetarban is ugyanannyiért, elég kedvező áron lenne egy szálláslehetőség. Tehát, ha tudtok, írjatok tippeket, hogy a legegyszerűbb eljutni Bolba, gyaloggal;)?
Tm-nek
öcike
2005 May 01, 08:08
szia.van egy másik lehetőség,ahogy a legegyszerübb átmenni Bolba.Splitből megy mindennap egy utasszállitó kisebb hajó 16 órakkor,ez át megy egyenesen Bolba,ez az első megállója,onnan továbbmegy Jelsába.kb.45 perc az egész.olyan katamarán féleség.kb.200 méterre van a nagyobb hajóktól. a neve DUBRAVKA.Egyébként teljesen eggyetértek a többiekkel,Bol a világ egyik legszebb,leghangulatosabb helye.a Zlatni Rattal együtt.a ahjó ára kb.700-800 ft.ha bármiben tudok segíteni még kérdezz,én minden évben itt nyaralok,tehát nagyképűség nélkül mondhatom,ismerem a helyet.hello
Öcikének
Tm
2005 May 01, 13:59
Például azt kérdezném, hogy hogyan lehet legegyszerűbben eljutni a kikötőbe. A taxi ára is érdekelne, mivel nincs túl sok időnk átérni. Szóval mindenféle utazási infót várok;). Köszi az eddigieket is!
jelentem
nyaralo
2005 May 02, 15:02
en is egyertelmuen Bol-ra szavazok. gyonyoru.
hali
öcike
2005 May 05, 19:41
ahogy írtad a repcsi 14 20-kor ér földet.sajnos én repülővel még nem volta,mindig vonattal megyek,de szerintem a repteren fogsz egy taxit simán eléred a hajót.a jegyet előre kell megvenni egy ilyen kis pavilonszerü épületben.több ilyen is van,de az oldalára rá van írva hogy hova visznek utasokat.azért nem árt igyekezni mert azt hiszem,de ez nem biztos,hogy 15 30-ig megkell venni a jegyet.bár láttam már olyat ,hogy a hajón vett jegyet a legénységtől valaki,persze némi plusszért.attol nem kell félni hogy nincs hely,jó sokan felférnek.bár én azt mondom ha véletelenül lekésitek a hajót,bekell adni a csomagmegörzőbe a cuccost,és Split éjjel is gyönyörű.azt majd átmentek másnap.ha vonattal mennétek simán elérnétek a hajót,meg tán olcsobb is.bár ez 16 óra bp-split,gondolom repcsivel 1 óra körül van.sajna taxi árakat nem tudom.szia
Még infót!
2005 Jul 15, 15:03
Írjatok még! Infók, programajánlat, esteleg aki már volt idén, mesélhetne egyet s mást;).
Makarska-Brac komp
Laci
2005 Jul 18, 10:50
Mi már rájöttünk, hogy Bol-ba érdemes menni, viszont nem tudjuk, hogy mennyi lehet a komp kocsival Makarska és Brac sziget (Supetar) között.
Tud vki segíteni ebben?
Köszi!
komp
2005 Jul 18, 16:06
A http://www.jadrolinija.hr/ weblapon vannak a kompjáratok, az időpontok, és az árak is, de ahogy nézem, Makarskáról Sumartinba megy a komp. Splitből biztos megy Supetarba, 16 euró a személyautó, de nézz szét te is a weblapon. Egyébként a www.bol.hr oldalt is ajánlom mindenkinek, rengeteg hasznos infó és érdekesség van rajta!
Sziasztok! Csak pár egyszerű kérdés!
Dede
2006 Mar 10, 12:42
Brac szigetre tervezünk utat a nyáron, fantasztikusan szép a képek alapján. Annyit már eldöntöttünk, hogy autóval megyünk és Bol városkába, ha lehet.
Szeretnék aktuális infókat kérni tőletek, hogy milyen az autópálya Split-ig, meg mennyi kb. a menetidő normális tempóban a határtól?
Ha esetleg tudnátok ajánlani egy megbízható szálláslehetőséget, azt nagyon megköszönném. Egyelőre egy ajánlatunk van kicsit több mint 4o euró két személynek a szobaár összesen éjszakánként, de ebben van svédasztalos reggeli meg menüs vacsora. Ja meg a légkondis, szép kis szobák egy viszonylag új építésű hotelben, de sajna legalább 15o-2oo méterre a parttól.
Ez jónak mondható kondíció, vagy keresgéljünk még a többi hotel site-on? Soha nem voltam még Horvátországban és fogalmam sincs a reális szállás ( és persze egyéb ) árakról.
Köszönöm a segítséget.
Üdv.
Dede
tm
2006 Apr 10, 19:34
Szerintem az nem rossz ár, ha valóban annyi kaját kaptok mellé. Mi tavaly voltunk, és nem csalódtunk, valóban gyönyörű:)
A Zlatni rat, a legjobb strand kívül esik a városon, ha ott van szállásotok, akkor legalább 15 perc séta, egy gyönyörű parti úton, de megéri elmenni odáig.
Mi a városban szálltunk meg, a központtól kábé két percere, ami azért volt jó, mert este ott voltunk a programok közelében, és mégis csöndes helyen. A tulajdonos házaspár németül beszélt, közvetlenül velük fikszáltuk le a szállást, augusztus 23-tól mentünk, 11 napra,és egy 4 +1-es apartmant 500 euórért béreltünk ki, igaz, abban nem volt ennivaló. Volt 2 fős apartmanjuk is, úgy emlékszem. Így egy főre 125 euró, napra bontva kábé 11,5 euró volt a szállás. Kicsit rizikós volt, e-mailben megkérdeztem, hogy van-e szállásuk arra az időpontra 500 euróért, írták, hogy igen, majd 10 % foglalót átutaltunk. Szerencsére nem volt átverés, nagyon rendesek voltak. Mi repülő-komp-busz kombináióval mentünk oda (mivel a Split-Bol közvetlen hajót lekéstük), szóval autóútról csak a szigeten tudok nyilatkozni, szóval a sziget belsejében kanyarog az út, és hajmeresztő, de gyönyörű, különösen, amikor meglátod Bolt, és ereszkedsz le a szerpentinen.
Egyébként az élemiszerboltok árai kábé ugyanolyanok, mint a magyaroké (pl van náluk is vmi CBA-szerűség). Az éttermi étkezés viszont nagyon drága, de azért érdemes megkóstolni, főleg a tenger gyümölcseit. És ezt már biztos hallottátok, de azért írom, hogy a fagyit ki ne hagyjátok!
Splitbe mindenképpen érdemes visszanézni egy napra, (reggel fél 7 körül megy egy katamarán közvetlenül oda, ami du. 4kor megy vissza, így nem kell autókázni, ráadásul a Diocletianus palota közel van a kikötőhöz, nagy élmény volt ott sétálgatni.
A város fölött van egy hegy, a Vidova Gora, ami a Dalmát szigetek legmagasabb csúcsa (750 méter körül),a tetején egy természetvédelmi területtel, különleges fennsíkkal, gyönyörű kilátással. Ha szerettek túrázni, kábé 2 óra intenzív mászással elérhető, bár nem könnyű út.Sok folyadék, naptej, jó túracipő kell hozzá, na meg kitartás:) Ha kényelmesek vagytok, autóval is fel lehet menni, de úgy tudom Supetar felől vezet az út, szóval kell kerülni valamennyit.
Na most elpilledtem, de ha vannak kérdéseid, szívesen írok még. Ja még 1: az áraknál esetleg okozhat pénzügyi zavart, hogy az euró milyen magasságokban van a forinthoz képest, vagy milyenben lesz, amikor utazol, ez egy kis kockázati tényező.
Jó szervezést, jó utazást!
Szia tm!
Dede
2006 Apr 27, 11:52
Köszönöm szépen a hozzászólásodat, sajnálom, hogy előbb nem jártam errefelé, de amikor a kérdéseimet feltettem, akkor hetekig semmilyen reakció nem jött rá, gondoltam akkor továbbállok. Ami ezek szerint nagy kár volt, mert most meg arra van nagy esély, hogy te nem jársz már errefelé...
Szóval pech, de ha olvasod mégis, akkor mégegyszer köszi!
Üdv
Lakókocsival Brac
mikkk
2007 Jul 17, 21:14
Sziasztok,
a kempinget ismeri valaki, lakókocsival milyen hely?
Komp...
Balázs
2007 Jul 19, 14:51
Nem tudjatok hányig van komp Splitből Supetarba? Mi viszonylag későn érnénk oda...
Balázs
komp
öcskös
2007 Jul 19, 22:55
www.jadrolinija.hr minden infó rajta van angolul is.
Kempingfelszerelések
bogi forum21qwer@g... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Apr 03, 13:09
Sziasztok!
Most találtam egy nagyon jó kis webáruházat, ahol kempingezés, táborozás és természetjárás kellékei kaphatóak széles választékban. Kemping sátrak, hálózsákok, kemping főzők, gumimatracok, párnák, takarók, kempingszékek, hűtőtáskák, hűtőboxok. Ezenkívül a kerti partik nélkülözhetetlen főszereplői: a lávaköves grillek.
Valamint álcahálók és takarófóliák, ponyvák. 25000 Ft felett ingyenes házhozszállítás.
http://www.mindentkapni.hu/?pcat_id=1067
???
Jonesy
2008 Jul 29, 17:03
Minek kell ilyen gusztustalan nyílt reklámmal iderondítani? Nem erre való a fórum, ugye, bogi?!?!?!? (arról nem is beszélve, hogy megnézve ez a "bolt" elszállt árakon kínál alsóközépkategóriás cuccokat) És még több fórumba is elszórtad ezt a kedves kis hype-ot...
Supetar
Andi39
2009 Jan 13, 21:21
Nemrég foglaltunk le Supetarba a nyárra szállást. Most meglepve olvasom itt a fórumon, hogy többen szidjátok a helyet. érdekelne, hogy pontosan mi a baj vele? Eddig mindenütt azt olvastam, milyen szép... Mivel autóval leszünk, persze simán át tudunk ugrani Bolba, de azért mégsem túl jó érzés, ahogy most olvastam a néhány negatív kommentárt.
Örülnék emellett, ha jó programajánlatokat is mondanátok a szigeten (a napozás mellett szívesen töltekeznénk némi kultúrával és természeti szépségekkel is). Köszönöm!
Brac
H M
2009 Feb 07, 10:10
Latnivalok Brac -on:
http://brac.me/latnivalok.php
(Oroszország, balti-államok, Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia és Montenegro, Horvátország, Szlovénia, Bosznia, Albánia, Görögország, Ciprus és minden más európai ország keletre.)