Na csak azért is!:-) Már kétszer törlődött valamilyen oknál fogva. Szóval eredetileg azért indulna ez a topic, hogy tanácsokat adjunk egymásnak, hol érdemes megszállni Thaiföldön, ne kelljen össze-vissza régebbi topicok közt. Címek, elérhetőségek, tapasztalatok, ilyesmik.
BKK-Pattaya
thom
2005 Jul 11, 18:05
mármint régebbi topicok közt keresgélni, ez feljebbire.
Harmadszori nekifutásra, csak most elaprózva:
Bangkok-Banglamphu negyed:
Sawasdee Smile Inn
35 Soi Rongmai, Chao Fa Road, tel.:+662-629-2340,ez a Sawasdee lánc egyik tagja (weboldal van), szobák 220-480 Baht közöt, kis szobák, kis zuhanyzóval, vagy nélkül, fan, ac, tv, sokféle. Abban a soiban van, melyet emlegettek többen is amuay thai edzőterem miatt, a KSRfelé egy Gh-n át lehet kijutni, étterme jó, van internet lehetőség, safety box és csomagmegörző, valamint TAT licenszes iroda is. Nem kell hanyatt esni tőle, átlagos Banglamphu-szint.
Pattayaiak közül három, mindegyik jellemzője sz AC,tv, medence, minibár, fürdő-wc.
The Cottage
A Second Roadon a Big C fölötti Soi 2-vel szembeni mellékutca, bal oldalon 50m, főszezonban 700 B, két medencéje van, kellemes.
Garden Lodge, saját weboldala is van, L alakú 2 szintes épület az utcafront felől, belül bungik, gyerekmedence is van, poolbar, étterem, a Naklua Roadon van a Dolphi circle felől bal oldalt, kb 150 m. 750B egy szoba.
Sea Lodge, nekem ez a kedvencem, Soi 18/2,Naklua Road, 750 B egy éjszaka per bungi, tel.:038-425-1289. Ezen kívül voltam a New Seaview Resortban is, soi 18, Naklua Road, tel:038-424-825, kb 3 csillagos eu szint, 850B, medence, légkondi,tv, fürdőszoba-wc, árban benne a svédasztalos reggeli, kellemes.
A többit majd később, hátha ez is törlődik.
kis javitás
thom
2005 Jul 11, 18:19
a Sea Lodgeban 1 éj 700 B.
Koh Samet: White sand Bungalows. A white sand beachen közvetle az első az útról, fan, fürdő, fabungi 600 B, kő,nagyobb +ac,tv 1100 főszezonban, éközvetlen a parton, mosoda, étterem, jegyfoglalások, stb,nem volt rossz.
Én azé' várok még egy keveset,
Garfi
2005 Jul 11, 22:16
hogy elkezdjek gépelni, mivel a modi valamiért úgy láccik nem kedveli ezt a témát... talán utazásszervező ? ;-)
folyamatosan mentem
thaiguy
2005 Jul 12, 09:53
Folyamatosan mentem az oldalt, bár remélem többet nem törlik.
Én most indulok egy keleti túrára, nagy hasznát veszem a thom által leírtaknak, ha van még bkk/pattaya infótok, azt nagyon megköszönöm!
re: Garfi
Hermione Granger
2005 Jul 12, 11:26
Garfika! Mi van az új Pattaya-fórummal? (http://pattayaforum.try.hu/) Nálam január 27-i az utolsó bejegyzés. Bénázok, vagy ennyire nincs forgalom?
Hermi :-))
Garfi
2005 Jul 12, 11:47
Az általad említett fórumot kivontam a forgalomból az új lap.hu design miatt, de a pattaya.lap-on lévő fórum is pang.. Itt van némi élet a Pattayai topicban. Mi van veled ? Küldesz egy e-mailt ??
Akkor a Pattaya szállások...
Garfi
2005 Jul 12, 12:17
Azzal kezdem, hogy én Pattayán nem laknék semmiképp Pattayán ( azaz a belső részen ) hacsak nem lennék viagrával üzemeltetett sexámokfutó. Mivelhogy nem vagyok én eddíg vagy a Buddha hillen vagy Jomtienen laktam.
A Buddha hillen szép dolog lakni, ott van a Cliff is, a helyi Rózsadomb, ám a közlekedés nagyon megkeseríti az ottlétet ( hacsak nem vagy egy túlélőtúrista és robogóval közlekedsz )
Pattaya Hill Resort, 1700 a standard szoba, ami elég nagy és szépen berendezett, a közösségi helységek eléggé lepukkantak, de nagyon szuper a medencéjük ( úszivaló, nem kacskaringós csicsa ) és van egy lepukkant, ám ingyenes konditerem. A magasabban lévő szobákból gyönyörű a kilátás az óriási teraszokról.
Hillside. Szemben a Pattaya Hill Resorttal egy szerény szálloda szerény árakkal
Nekem a legbejövősebb Jomtien, egyszerű a közlekedés, közel a tenger és a kifőzdék.
Sigma Resort. Elegáns szálloda, térdzoknis, shortos személyzettel, teeeszta gyarmati hangulat. Szintén gyönyörű kilátással a tengerre a magasabban lévő szobákból. Egy bibi van, hogy Jomtien túloldalán van a sehol közepén, úgyhogy a közlekedés itt is problémás. Engem nem, de pár haveromat zavarta, hogy néhanapján party volt a nyitott étteremben amire nézett az erkély és nagy volt a zenebona.
Pattaya Beach Paradise. A Sigmától kissé beljebb, de nem nagyon...szóval közlekedés. Appartmann ház, és a tulajok adják ki a szobákat, tehát a minőség változó. Maga az épület szép, két szeparált medence található és a magasabb emeletekről szép a kilátás atengerre.
Seabreeze. Jó választás. Tisztességes szobák, kellemes medence, svédasztalos reggeli szinte a tengerparton, saját tengerpart. ( általában rajtunk kívül két orosz lány és 3-4 túrista volt, szóval nagyon - nekem túl - nyugis. )A közlekedés jó, belefér a bahtbus útvonalába.
Jomtien Palm Beach. A szervezett magyar túristák törzshelye.Nagyon jó helyen található, szép medencével, szép szobákkal. 1500 BHT.
Ha valaki minimum 2 hétre, de leginkább 1 hónap felett szándékozik kinn tartózkodni, akkor csakis condo, azaz appartmann ház. Itt a tulajdonosoktól kell bérelni, tehát változó a minőség, de nagyot tévedni nem lehet.
Chateu Dale. Nagyon elegáns, jó medencével, jó helyen. Vannak kisebb villák is.
View Talay 2. A kedvencem ;-) Az A épület közelebb van az úthoz, de hangosabb is, a megtakarítás kb.150m gyaloglás. A helyiek a B. épületet preferálják, de ők motorosan közlekednek. Az A épület igényesebb, gránit padló, márvány falak és jobb a medencéje is, mert lehet úszni benne. Találni 1 szobás stúdiótól kezdve 3 szobás lakosztályig mindenfélét, de a főszezonban leginkább semmit. Azért érdemes beugrani, mert a faliujságon kinn vannak az éppen szabad szobák, vagy előre rendelni a neten szobát. Az épületekben találhatóak éttermek, mosodák, masszázsszalon,közért stb.
View Talay 1. Ugyanaz, mint a 2, csak sokkal igénytelenebb, kisebb szobákkal, egy medencével a két épülethez és messzebb a tengertől.
Hermione Granger
2005 Jul 12, 13:51
Ezt is kivontad? Mert ezt hoztad létre valamikor év elején a még régebbi helyett, ahol csak jelszóval lehetett hozzászólni, és mindenki kerülte.
Mail megy hamarosan a kukac helloponthu-ra.
Hermione Granger
2005 Jul 12, 14:12
Ment is, meg vissza is jött: postaláda megtelt...
Próbálom a dunawebre...
Mindenki mástól elnézést kérek az Offolásért.
gyanús!
thom
2005 Jul 12, 18:22
már második napja él a topic:-) Na a lényeg:
gyöngyszem CHIANG MAIból: Silver Place, 3/10 Wualai Road, Soi 1, tel.: 053-200-400, fan, wc, fürdőszoba(nagy),tv 300B, saját étterem jó és olcsó(big Chang 39B!, ez lényeges:-)), kellemes személyzet, csendes utcácskában, a Chiang Mai South Gate felé induljatok keresni, sok ezüstműves van a környéken.
Kanchanaburi:Blue Star Guesthouse, 241 Meanumkwai road, tel.:034-512-161, szobák különböző kivitelben 150-450B (fan,wc, ilyesmik), baromi jó hangulat a Kwai-folyó partján, a fabungik cölöpökön,olcsó és kellemes étterem, az újabb LP-kben benne.
Sob Ruak: SV Palace, a Mekong partjától csak az út választja el,közel a csónak kikötőhöz; ac, fürdő-wc 400B vagy alatta, alul lehet sörözni, kávézni, némi ízeltlábú tevékenység a szobákban nem kizárt.
Koh Samet, White Sand Bungalows, a kikötői útról egyből az első a White Sand Beachen, közvetlen a parton, főszezonban:600-1100B, utóbbiak kőbungik +tv-vel,+ac, az olcsóbbak fából és fürdő-wc, fan, ezek sem rosszak, shopok, étterem, jegyfoglalások hajókra, kisbuszokra(pl.Ban Phé-Pattaya v. Bangkok)
Aranyaprathet: Aran I. House, a város és a határ közt kb féúton bal oldalon, 300 B tv, légkondi, fürdő-wc, étterem, tipikus egyéjszakás útmenti motel, ha sötétedéskor érsz A.prathetbe 1 éjszakára nem rossz, bogárérzékenyek készüljenek...:-)).
kimaradt
thom
2005 Jul 12, 18:35
kettő kimaradt, egyet meg duplán írtam(White Sand, Koh Samet), na mindegy:
Ubon Ratchataniban: Ratchatani Hotel, tel.:045-244-388, 297 Kheuan Thani Road, szobák 400-650 B, tiszta, van ac-s, tv-s, fürdős szoba is, központi helyen, az utcában szemben jobbra TAT iroda(szerintem az egyetlen a városban) egy bank mellett.
Trakan Phuetpon: Phiput Resort, többkilóméteres körzetben nincs más szállás, 500 B szuper kis kőházikók, hűtő,tv, légkondi,fürdő-wc, UR felől bal oldalt az út mentén még a város előtt, latin betűs felirat nincs(ez amúgy sem jellemző a környékre), szép, rendezett kert, kocsibeállási lehetőség, kávézási,sörözési lehetőségek a recepciónál, tel.:045-482-123
pipi
fatcat
2005 Jul 13, 12:52
-re kéne vmi nyugis kis szállás, tenger közeli...tiszta fan vagy légkondi (nem baj ha viszonylag új építésű ;-))))
fatcat
Ford
2005 Jul 13, 16:36
Phi phi:::: Rantee beach, bungallok, 200bht!!!/ejj.
Nagy, tiszta, sajat wc, mosdo, nyugagy az eloterben...
Kituno etterem, olcso kajakkal,egy vmi draga,a kis Chang, 50bht...
re:kis chang
thom
2005 Jul 13, 21:04
még mindig olcsóbb, mint Pattayán...
Asszem a gond az volt a topic-cal,
thaiguy
2005 Jul 16, 17:01
hogy ha jol emlexem mind2 nyitas alkalmaval, csupa nagy betus szo volt benne, mint `SZALLAS Thaifoldon`, s sztem emiatt torolhettek, tehat remeljuk nem lesz vele gond a jovoben. Szep kis lista kezd osszegyulni, remeljuk vmi maradandot alkotunk az utokornak...:)
bkk - sawasdee smile inn?
Besenyo
2005 Jul 17, 18:23
Thom,
ez az altalad emlitett bkk-i szallas tomegkozivel konnyen megkozelitheto? Vagy tomegkoz-ben egyaltalan ne is gondlkodjunk? Elso taxidriver a repteren, pls take me to here, es ennyi? Vagy van vmi okosabb megoldas megkozeliteni a kornyeket?
re:Besenyo
thom
2005 Jul 17, 19:05
Ha többen vagytok megéri taxival előre megalkudott árban,de főleg úgy éri meg,ha csak bekapcsoltatjátok a taximetert; vagy ha egyedül, akkor A2-es airportbus (100 B/fő) a Banglamphuban a Sawasdee Khaosan Inn előtt tesz le, onnan kb 2 perc gyalog.
friss Bangkok
thom
2005 Jul 19, 10:51
Miami Hotel, a Sukhumvit soi 13-ban a 2-es szam alatt. Legkondis szoba 750 B 2 fonek, furdovel, medence is van, csak egy idoutazas, a hatvanas evekbe csoppen vissza az ember, azota nem nagyon nyultak hozza, eleg lelakott, de ott a skytrain.
A masik az A-one Inn, 500 B egy miniatur szoba tv-vel , mini furdovel, kozel a National Stadiumhoz es a Skytrainhez (Siam Square), az utcaban van a Reno Hotel es tobb Gh is, van sajat weboldala,tessek ramenni, ott cim, telefon es foglalni is lehet, van net, hatizsakosoknak Banglamphu helyett maga a tokely.
ma reggel probaltam
Ford
2005 Jul 19, 14:56
a taxit a repterrol, mikor 2 haverom erkezett.
160bht, repterrol Banglamphuig.
A titok az ,h taxit a 2. emeleten kell keresni, mivel epp h csak kitett altalaban vkit, es szivesen bekapcsolja az orat.
Igaz, sztem a Sawasdee SMILE inn nagyon pici szobat ad, a private bath-os legkondis valtozat most 400bt.
En egy masik Sawasdee-be jottem at, kozel az elozohoz, Sawadee KRUNGTHEP inn a neve, egy picivel nagyobb a szoba, s a walk-in price 470bt. Ha harom ejszakat maradsz, akkor az utolso este felaron van, illetve hat ej foglalasanal a hetedik ingyenes. Ez utobbi ket discount minden Sawasdeere igaz, allitolag.
Az A2 airport bus rendben lerakott a nagyonkozelben, 100bt, menetido csucsforgalomban masfel ora (reptertol)!
Ma az utolso estem, holnap lemegyek Pattayara. Nem tudtam hogy menjek, igy egy utazasi irodaba betevedve vettem egy olyan csomagot, hogy vert izzadva alkudtam le 3000bt-ra az oda vissza transfert, ket ejt egy 3* hotelben (reggelivel) kozel az elethez, + egy nap hajo turat egy kis szigetre, + aznapi seafood.
Abbol kiindulva, hogy 700 korul emlegettetek a pattayai szallast, ezt jonak gondoltam, de ma hazasetalva az egyik tourist officeon ezt lattam: Pattaya package! 2 nights at hotel + transfer to and back pattaya at 1100 bt!! Hogy mi benne a buktato, nem neztem meg, mert felment az agyvizem...:)
szallasok es egyeb infok
banana
2005 Jul 22, 11:06
Khao San Road :
Nana INn 1 agyas, tv + legkondis,furdoszobas, 350Baht/nap
2 agyas, tv+legkondi, furdoszoba, 560Baht/Nap
Krabi(capitol)
Grand tower hotel (5 percre a belvarostol es 3 percre a varosi kikototol)
2 agyas, sat tv,furdo,legkondi 400 baht/nap
Phuket (sajnos a guest house nevere nem emelexem de kesobb leirom majd, ujabb epitesu)
5 percre a Patong beachtol, a foutca mellett
2 agyas+ furdoszoba, es csak fanes, 350Baht/nap
Phi-Phi
Gipsy village1
Konnyuszerkezetes haziko, 2 agyas furdo,+ fan 300Baht
+ kulonbejaratu macska :)
Arak utazas
mindig kapcsoltasd be a taximetert, es nem kozvetlenul a turistanegyedben fogjad a kocsit...ALkudni kell, lasd Phuket varosabol 300Baht/foert vittek volna, ez lealkudtam 120Bahtra, persze tobb szemelynek kell utazni es kisubsz volt...
Khao San Road - HUa Lumpong 45-50 Baht
Khao San Road - Silom Garden 75 Baht
Ha bevasarolni akarsz a Nagy bevasarlokozpontok egymas mellett vannak, nekem az MBK es a SIam SQuare center jott be, a Khao San roadrol lesetalsz a Giant swingig, es a vele parhuzamosan futo utcaban(ami pontosan mellette van), az 508as busszal tudsz elmenni a bevasarlokozpontig, ez kemeny 14 Bahtba kerul.. Termeszetesen ilyen celbol a kinai negyedet, es a szamomra leirhatatlan,chatcu.. valami ilyesmi nevu piacot is ajanlom...ha thai csajjal vagy 10-20% kedv. minimum.. :)
Utazasra visszaterve, Bangkok-Surat thani 460Baht, 2. osztalyon, halokocsi ...es kb. 130-150 Baht a busz phuketig, ugyanennyi volt Krabibol Surat thaniba--
Hajokazas Phuket-Phi Phi 250Baht (elovetelben, a portban 450!!!)
Na ennyi..kerdes johet, thaifold kiraly, de Bangkok meg jobb en meg oda vissza megyek, szerintem hosszabb idore...
A szigeteken nagyon keves a szunyog, amiket felsoroltam, mashol nem' tom.. a kaja franko, a csajok is...
MInden szallas nagyon csendes, de majd pontos cim is jonni fog, kb. 1 honappal ezelotti allapotot tukrozi...
The Cottage
thom
2005 Jul 31, 15:56
Par kiegeszites a pattayai The Cottagehoz, tel:038-425-650vagy 425-660, a szobaar 750 B, a tobbit lasd feljebb, jo hely jo helyen
Chiang Mai
Khun B
2005 Aug 04, 14:12
Keresem az alábbi hotel internetes elérhetőségét. Én sajnos nem találtam semmit. Mit lehet tudni a hotelről? Interneten lehet foglalni szobá? Aug végén mennék és szállást keresek.
"gyöngyszem CHIANG MAIból: Silver Place, 3/10 Wualai Road, Soi 1, tel.: 053-200-400, fan, wc, fürdőszoba(nagy),tv 300B, saját étterem jó és olcsó(big Chang 39B!, ez lényeges:-)), kellemes személyzet, csendes utcácskában, a Chiang Mai South Gate felé induljatok keresni, sok ezüstműves van a környéken"
re:Khun B
thom
2005 Aug 04, 20:04
A Silver Placenek nincs saját weboldala, mi 2004 februárban voltunk ott, de itt van még pár telefon a fentin kívül meg fax és email, remélem még érvényesek:
+telefonok:053-201-292, 053-201-735-6
fax:053-201-291
email:Silverplace_cm@chaiyo.cm
Tényleg jó a hely, az utca csendes, a hotel nem egy nemzetközi csili-vili DE TISZTA, minden nap takarítják a szobákat, van internet lehetőség is, és a szoba meg a fürdőszoba nem a KSR féle kis lyukak.
BKK és Trakan Phuetpon
thom
2005 Aug 14, 20:34
némi kiegészítés a feljebb említett trakan phuetponi Phiput Resorthoz: felépült egy újabb épületegyüttes, ezek kisebb szobák légkondival, fürdővel, tv-vel 400 B-ért, jelenleg csak hideg vízzel, a bojlerek beszerzés alatt. Vannak még 300 B-os szobák is a hátsó részen, azok ventillátorral és pottyantós budival.
BKK: Muangphol Mansion. Többemeletes épület, szobák 550 B-tól, tiszta, alul internetlehetőség, ugyanaz az utca, ahol az A-one Inn és a Reno Hotel, azaz: 931/9 Soi Kasemsan 1, Rama I. Road, a National Stadium Skytrain megállónál. Tel.: 02-219-444-58, email: mpmbkk@loxinfo.co.th net:www.kritthaimansion.com/muangphol
Koh Phanganon
jó
2005 Aug 21, 14:54
Asia Bungalows Koh Phanganon, többen emlegették. Weboldal: www.kohphangan.com/asia/, telefonszám és e-mailcím lásd ott!
pumano a csába
LLL
2005 Aug 30, 22:41
yes
Képek Thaiföldről 2005.05.-06
KC
2005 Sep 01, 12:07
Ha van kedvetek képeket nézegetni akkor keressetek rá a
pattaya images -re
itt megnézhetitek mások és persze az én (KC) képeimet is.
Az én általam készített több mint 300 kép kommentjében találtok adatokat is a szállásokról egyszerű regisztráció után.
szállások
Max
2005 Sep 27, 11:57
Legyetek olyan jók és ajánljatok szállásokat a következő helyeken: Trat, Ko Chang, Phang Nga, Ko Samui, na és persze jöhet Phuket, Phi-Phi és Krabi környékére még több is.
re:Max
csabypapa
2005 Sep 27, 13:58
Pl.: www.sawadee.com.
Olyan bôséges, hogy ihaj:) De, hogy nehogy azt mondd, hogy nem vagyok segítôkész: Tavaly Phuketen a Peach Hill hotelben laktunk - jó volt, Phi-phin a Phi-phi viewpoint resortban - király volt (nem tudom, hogy a cunami elvitte-e? - remélem nem), a többi helyen még nem voltam, de jövô év elején ha minden jól megy beszámolok majd Samuiról szállásügyben. Bár asszem KC írt valahol feljebb vagy a 10-ben a szállásukról.
De igazából a Te igényeidtôl és pénztárcádtól függ, hogy milyen szállás a Neked megfelelô...
a sawasdee
kulcsember
2005 Sep 27, 18:03
szállásokról már írtak itt, de én tovább érdeklődnék. kérdésem triviális, de bangkokról lévén szó mégsem az: a sawasdee inn-ben, sawasdee krunghtep inn-ben és smile inn-ben van ablak a szobákon? és egyébként milyen tapasztalataitok vannak ennek a láncnak a tagjaival? kaja és személyzet milyen? mennyire zajosak éjjel ezek a helyek?
re:kulcsember
thom
2005 Sep 27, 18:19
A Smile Innben vannak olyan szobák ahol van ablak és vannak olyanok, amelyekben nincs. A falak vékonyak, zajszint attól is függ, hogy mennyi állat gyűlik össze a többi szobákban, amúgy nem emlékszem, hogy gond lett volna. A személyzet ok volt, a kaja kifejezetten jó és bkk-i szinten olcsó.
Drágáim !
Pikirta
2005 Sep 27, 22:02
Valaki írja már be, hogy hány Ft 1 Bath vagy fordítva. Tudom, utána is nézhetnék, de mégis... Plíííz :)
pardon my french
gestapo
2005 Sep 28, 08:27
de mi a francert nem tudsz utananezni magad ugyanennyi energiaval?
re:Pikirta
csabypapa
2005 Sep 28, 14:03
Drágám!
http://www.xe.com/ucc/
Tedd a kedvencek közé, és mindig képben leszel...
szállások
Yap
2005 Sep 28, 16:00
Bangkok: Khao San road melletti utca.
Viengtai hotel.
http://www.viengtai.co.th/
Phuket (Patong Beach)
Duangjitt Resort
Nem a legolcsóbbak, de hibátlanok, különösen a Duangjitt.
http://www.duangjitt.com
yap
krisz
2005 Sep 28, 16:16
ezek tényleg király szállások, de szerintem qrva drágák. van szinte teljesen hasonló színvonal féláron, 2/3 áron is. pl. a reno hotel a sukhumviton. ott 850-950 baht egy szoba. és ott is van medence. de 1000 baht körül mindig lehet találni szállodákat amelyek éppen akcióznak és ezek általában nagyon jók, hasonló színvonalért nyugat-európában 150-200 eurót kérnek.
egyébként pikirta kedvéért 1 baht = 5.02546 forint.
Ko Yao
Max
2005 Sep 28, 16:48
Tud valaki esetleg megfizethető szállást Ko Yao szigetén, szemben Phan-Ngával?
phuket
tynus12 tynus@f... [Ellenőrzött E-mail]
2005 Oct 15, 17:30
Ismeri valaki Phuketen a Gulyás Csárdát? Mert oda készülünk menni 1500Bath egy deluxe szoba.Ha valakinek van infoja, írjon!
Talán ez az Phuketen ?
KC
2005 Oct 19, 21:40
www.phuketinfo.hu/
tudom
2005 Oct 21, 20:34
ez az, ott találtam a szállást. Már le is foglaltuk, csak azért kérdeztem, hátha már valaki volt ott.
Nagyon kívácsi vagyok már, január 1-jén indulunk és 2 hétig leszünk. Először szervezett úttal akartunk menni, de így most az aeroviva egy hetének árából megyünk dupla időre.
Kérdések
Ztime
2005 Nov 27, 16:59
Sziasztok!
Februárban szeretnék Thaiföldre utazni (elsó út!), s tanácsot szeretnék kérni tapasztalt Thai utazóktól. Szállást szerintetek szükséges előre foglalni? 21 éves egyetemista srác vagyok, egyedül utaznék különben. Az octuposon néztem az árakat Khao San Roadon szállás 4000 ft-ért van. SAWASDEE BANGLUMPOO INN-t ismeri valaki? A másik dolog: vonatjegyek kb. mennyibe kerülnek Ayutthaya-ba vagy észak-thaiföldre. A reptérről van valami busz a Khaosan-ra? Ja Aerovivás charterrel mennék, vki tervez hasonlót mostanában.
Bocsi, hogy ilyen sok kérdésem van, de még nem szereztem be az LP-t. :))
előre is kösz
re: Ztime
Hermione Granger
2005 Nov 28, 13:01
A Thaiföld 1-11. topicokban minden kérdésedre választ kapsz, egy thaiföldi utazás megér pár óra olvasást!
Helyesebben nekem megért...
friss tapasztalatok
kzgy
2005 Dec 02, 10:30
Tegnap értünk haza 3 hét után, néhány kipróbált szállás:
BKK
Bella Bella House (Soi Rambutri, W-Banglaphoo)
Tiszta, nyugis, közel a hajóállomás és a KSR.
390 kétágyas, 420 légkondi+hideg víz, 490 meleg vízzel
Étterme a környéken az egyik legkorrektebb, de nem túl eredeti
Ayutthaya
Baan Suan Guesthouse
300-ért volt fan-es szoba, nagyon kellemes kertes hely, a legszebb romok közel
vonat egyáltalán nem lassú, 35 perc volt a reptérről, de Ayutthayára két nap sok lehet
Chiang Mai
Wa Lai House, www.walaihouse.com
egyszerűen szuper, tök új épület, fantasztikusan kedves házigazdák, ez volt a kedvenc, nagyon jó légkondis, meleg zuhanyos szoba 450-ért
Kao Sok NP
Baan Khao Sok, 400 B, nagyon hangulatos bungalló, de sok albérlővel (egyik sem bántott, a skorpió sem)
Kzgy
ha
Andi tothandi@h... [Ellenőrzött E-mail]
2005 Dec 02, 12:08
4000ft ot kiadsz a kaosan rdon szallasert akor tiszta baromsagot csinalsz!!kb 5000ft-tol mar szuper minden igenyt kielegito hotelben is lehetnel...
valaki...
Kákalaki akka
2005 Dec 03, 00:52
...segítsen abban, hogy ha Koh Samuira érkezem a repcsivel, akkor hogyan jutok át leghamarabb Koh Phanag-ra? Van vmi komp- v hajójárat, netán repülnöm kell? És ha hajó, akkor honnan indul ill. hol nézhetek utána a menetrendnek? Elnézést, hogy itt zargatok, de itt jutott eszembe.
Ztime
Siraly siraly28@f... [Ellenőrzött E-mail]
2005 Dec 04, 17:46
Hali én is egyedül megyek abban az időszakban. Nincs kedved közösködni? Hm?
kzgy
redsea
2005 Dec 04, 20:49
Köszi a szállástippeket.
A Bella Bella Househoz tudsz elérhetőséget, tel.számot, email címet vagy website-ot mondani?
Kákalaki akka
IST
2005 Dec 05, 07:33
Szia! A reptérről kb. 10 perc gyaloglás után eljutsz a kikötőbe. A menetrendet sajnos nem tudom. Én kétszer voltam már, rövid várakozás után indultunk. Szerintem igazodnak a repülőhöz. Haad Rin-ig kb. 1-1.5 óra az út. A hajó szerintem elég gagyi. Jobb megoldás szerintem a reptérről kb. 20perc taxival egy másik kikötő ahonnét Thog Salaba gyors hajóval kb 20 perc az út. Hová akarsz menni és mikor? Hi
Szállás Phuketen
bibimad bibi2@f... [Ellenőrzött E-mail]
2005 Dec 05, 10:02
Január 28-án indulunk Phuketre szállásügyben kérnék segítséget.Érdemes-e előre foglalni,vagy mindig van szállás?Hol és mennyiért?Kb-1000 Tb-ig ketten mennénk a nejemmel 15 napra.
Bella Bella house
Ági
2005 Dec 05, 15:31
Mi tegnap még ott laktunk, ma jöttünk meg. :(
A rossz hír, hogy nem fogadnak el foglalást, oda kell menni és ha van hely, lakhatsz ott. Minden este full-ok voltak, de mi dél körül érkeztünk, akkor simán volt hely.
Elég vicces, hogy mindenért külön pénzt kérnek, pl. nincs a szobában konnektor, 20 B a telefon vagy a kamera feltöltése.:)
(kzgy, ezek szerint itt is egy helyen laktunk, mint Chiang Maiban. :))
pai
toda
2005 Dec 06, 09:40
Tudna esetleg valaki ajánlani szállást Pai-ban? Ismeritek a Baan Tawan nevű helyet? Köszike
Segítség!
bibimad bibi2@f... [Ellenőrzött E-mail]
2005 Dec 06, 18:24
Valakit szeretnék megkérni aki jelenleg Phuketen van vagy ott él, hogy segítsen szállást foglalni. A neten találtunk három szállodát de még nem jött meg a VISA kártyánk így nem tudunk online foglalni. Január 29-én érkezünk február 10-ig maradunk. Kétágyas standard szoba lenne. Találtuk a Patong City Hotelt 384 USD, A Baan Karon Resort Hotelt ugyanennyiért és a Pearl Hotelt 480 USD -ért. Ez még elfogadható ár, de ha ennél van olcsóbb legalább három csillagos hotel az is jó lenne. Segítségeteket elére is köszönjők írjatok minél elébb mert telnek a hotelek jön a holdújév ünnepe és nem kapunk szobát.köszi
Koh Chang
redsea
2005 Dec 07, 12:22
Tudtok ajánlani szállást Koh Changon? Volt már vki ott közületek?
re:redsea
thom
2005 Dec 07, 15:03
nem voltam, csak ismerős és ez nem olcsó, de állat: www.seaviewkohchang.com/
Ha nézegeted a képeket akkor az ott látható legközelebbi szigetre apálykor át is tudsz gyalogolni.
IST
Kákalaki akka
2005 Dec 08, 00:34
csak ábrándozom, de nagyon. A tervek között nem direkt Thaiföld szerepel, de ha igen, akkor ez a rész. És ha mennék, akkor dec 23-tól jan 11-ig tartó időszakban. Azonban ez is meló függvénye, mert kicsit besűrűsödött az életem és most fogalmam sincs, elszabadulok-e, vagy sem. Pedig nagyon vágyom már ide. A repjegy 120+illeték, vízum, miegymás, szal cakk-pakk 350-400-ból ellennék úriasan azalatt a 18 nap alatt.nem azért, mert rajongok a proccos helyekért,de részint helyismeret nélkül az ember mindig +fizeti a tanulópénzt, mondhat bárki bármit, részint ha már kimegyek, akkor "elvétve" a legjobbat sem sajnálnám magamtól. Te mikor mennél?
Kákalaki akka
IST
2005 Dec 09, 11:29
Hi. Én a barátnőmmel megyek február6tól ferbruár 23ig. Az Aerosvittel megyünk illetékkel együtt 160.000Ft/fő. Bankokból egyenesen megyünk le Koh Samuira repülővel onnét hajóval Koh Phanganra. 8-10 napot tervezünk itt. Utána megyünk át 3-4 napraPhuket,Krabi térségbe. Ezután lehet felmegyünk 2-3 napra Pattayara.
Hölgyek és urak
Thom
2005 Dec 09, 16:26
Ha lehet, akkor ebbe a topicba szállásokkal kapcsolatban írjatok, amúgy jó utazást mindenkinek!
Szállás
Adri
2005 Dec 11, 18:52
Kérlek segitsetek! Szállás kellene jan.végén Samuin és Phuketen.Valami szép környezetben lévő bungis,sorházas dologra gondoltunk 1000-1200 b-ig. Találtam párat a neten,
de nem tartozik hozzá se telefonszám, se e-mail cim. Ez az
on-line foglalás hogyan müködik?Esetleg valamelyik irodában
tudnak ebben segiteni?
redsea
Pere
2005 Dec 12, 10:00
Ha van idod kb 2 het mulva tervezem,hogy megyek a szigetre.
IST
Kákalaki Akka
2005 Dec 13, 00:38
pofás kis körút, egy lavórral hozzá! :-))
Thom: Bocs, hogy elkanászodtunk, de remélem egy kis kicsapongás néha megbocsátható... De ha már szállás, ki mit tud a Krabi térség szállásairól(Phi Phi, Koh Lanta, és délebbre, Koh Tarutao), figyelembe véve a tavalyi eseményeket. Rende hozták már mindet, v szűkében vannak a szálláshelyeknek? Nyáron még azt mondták, h kétséges, h minden szálláshelyet helyreállítanak az év végére.
Amúgy IST, ha van kedved mailen élménykedhetünk(szpeti1@t_online.hu)
én egy éve voltam,szép helyen,baráti áron,szemben a naplementével:-))
re:pontos weboldal
Istvan
2005 Dec 13, 08:44
http://www.lantalongbeach.com/
re: szállások Lantán
kzgy
2005 Dec 13, 14:13
Lantán november végén bőven voltak szállások - sőt, elképesztő ütemben épülnek újak (néha igen rondák). Cunaminak nyomát sem láttuk, arra nem is nagyon volt.
500B légkondis bungi, Lanta Riviera.
De a többi ajánlat is ekörül volt.
Pere
redsea
2005 Dec 13, 14:33
Én is akkortájt tervezem az utat Koh Changra. Szilveszterre.
Most már Koh Mak is szóbajött, de vagy nics már szabad szoba, vagy csak drágán. Van ötleted?
Nagyon olcsó szállások!
Misi misimokus@y... [Ellenőrzött E-mail]
2005 Dec 20, 14:32
Sziasztok!
Most jöttünk meg Phuketról és összeismerkedtünk pár helyi emberkével és eszméletlenül olcsón(2-3000Ft/fő)vannak 2 ágyas légkondis szobák hűtővel,TV-vel,fürdő+wc-vel.
Szívesen segítünk. 70/338-7342
nincs szallas
Jaj
2005 Dec 20, 17:21
Biztos van szallas, csak azt nem hirdetik...
Ne legyetek mar ennyire amatorok...
Nagyon olcsó szállások!
Misi misimokus@y... [Ellenőrzött E-mail]
2005 Dec 20, 17:50
Persze,hogy vannak szobák! Ne aggódjatok,rengeteg szállás van!! De azért nem árt egyeztetni előre! Adhatok kinti számot is,vagy hívj nyugodtan!
asia
airman
2005 Dec 28, 19:35
http://www.asia.inf.hu/
Vigyázat
Normonnka h_normonn@y... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Jan 03, 15:10
Szijasztok Kedves lapnézegetők!
Először is nagyon vigyázzatok,mrt 3000Ft/fő/éj,baromira drága,neves szállodákban nem kerül ennyibe Phuketen egy éjszaka,Az tény,hogy Patong Phuiket és talán Thaiföld egyik legturistásabb helye,de még mindig "olcsó" a magyar pénztárcához képest!!!!!
Vagyis mi elég sűrűn járunk Thaiföldre,és 3000Ft/fő egy szobára vetítve az már 6000Ft/éj,és ezt már több csillagos hotelekért fizetjük mdencével,reggelivel,nem pedig"ismerősök" vendégszállásainál!
Viszonyítási árak:Guesthouse-k:max.600Thb(vagyis 3000Ft/szoba),szállodák kicsit többet is kostálhatnak,természetesen kicsit más igényeket is elégítenek ki!Úgyhogy nézzelődjetek még a neten:pl.www.phuket .com,vagy más lapok,de nehogy ez rontsa el a nyaralásotokat,ha meglátjátok,hogy ez a helyi árakhoz mekkora lehúzás ez a pénz(már bocsi a kifejezésért)
Jó nyaralást,és nézzetek,lássatok,mert van mit!!!!!!!!
Normonnka
Adri picur19@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Jan 03, 22:25
Én tényleg csak lapnézegető vagyok, de ha ennyire lehuzzátok azokat az embereket akik segiteni akarnak akkor
légyszi mondjál te valami okosságot.11 éjszakára kellene
szállás Phuketen jan 31-től febr.9-ig. max 1500-ig gondoltuk.Már voltunk a nagypihenésben is, elég sok szállás
nem elérhető, nem válaszolnak már az összes létező lapot végigböngésztem de ami árban megfelelne nem tudok velük kap-
csolatba lépni, az időnk meg megy. Adjál valami jó tippet
légyszives.
adri
Normonnka h_normonn@y... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Jan 03, 23:47
szióka,
ez csak egy figyelmeztetés volt,hogy vendégszobát bérelni6000 Ft-ért luxus.
Én senkit nem akarok(nem is fogok)reklámozni,mert ez nem az a hely,de megadom az e-mail címem,ha tényleg érdekel téged vendégszoba írj oda,és adok meg Neked címeket,amik szívesen állnak rendelkezésedre!!!!!
Üdvözlet!!!
thaifoldon tartozkodok legyszives segitsetek
2006 Jan 04, 00:00
hogyan valtjak thaifoldon az ausztral dollart? itt Australiaban 34.78 az arfolyam. legyszives valaki aki informacioval tud szolgalni segitsen! koszonom szepen,
Andi
itt
dpeti
2006 Jan 04, 00:47
Megtalálod: www.xe.com
ismerem a websiteot
2006 Jan 04, 01:14
inkabb a valos helyi rata erdekelt volna. valaki tud segiteni?
Kedves Normonnka!!!
Gegő01
2006 Jan 06, 15:21
Szia! Nem rég jártam kinnt és nem olyan egyszerű olcsóbb szállást keríteni, mert nagyon sok helyen már októberben 80-90%-os volt a foglaltság!Tény, hogy nem a legolcsóbb, de bőven vannak ennél drágább szobák is elhiheted!Nem hiszem, hogy azokat kellene bántani akik segíteni szeretnének!
Egyébként a neten se mindig lehet foglalni. Én is már sokat próbáltam, de kb 10ből jó ha 3-4 válaszol!
Üdv: Gergő
Gergönek
Nori h_normonn@y... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Jan 09, 14:44
Szió Gergő,
Én csak azt jegyeztem meg,hogy tényleg szívet szorító "ha megismerkedtünk emberkékkel" alapon (tehát nem a Clubmed tulajdonosával:-) )holmi vendégszállásokat próbálnak meg ilyen áron elsütni.Szerintem,ha Te sem olyan rég jártál kinn,akkor tudhatod,hogy a neten már nem vendégházak vannak(gondolom,Ti sem abban laktakok),hanem szállodák , apartmanlakások.-vagy legalábbis csak gyűjtőoldalon találod meg őket.....
Úgyhogy ez az elkülönítés alapja,nem pedig az,ha valaki segíteni akar.....
És különben is úgy hallottam,hogy ezek a fenn emltett srácok,még a honlapjukat is innen-onnan ollózták össze....akkor meg pláne nem hiteles
Csak segítség akart lenni,de nem kell megfontolni
Üdvüdv
Nórika
sziasztok,
2006 Jan 20, 18:01
mi a green mansion-ban voltunk, www.thegreenmansion.com, www.phuketdir.com/greenmansion/ phuket patongon.
Nagyon olcsó szobákat csak úgy lehet találni, ha ott keres az ember, vagy ismerettsége van. Mi ezzel meg voltunk elégedve, nem fullos, nem is putris, átlag szoba, az ágy kényelmes és hatalmas, fürdőszoba, légkondi van,reggeli, mi kellhet más?
Cottage,Garden Logde
koborkat
2006 Jan 25, 07:58
Sziasztok!
Megkérdezhetem, hogy ezekben a szállodákban a 7-800 THB-os szobáknál a reggeli külön fizetendő?
re:koborkat
thom
2006 Jan 25, 08:17
igen
Kedves Fórumozók!
koborkat
2006 Jan 25, 14:00
1 hónapra, pontosabban 27 éjszakára szeretnénk szállást svédasztalos reggelivel 2 főre, de elég nehéz a megítélése annak, hogy meddíg mehetünk el - ha egyáltalán lehetséges - az alkudozásban.Nagyon nehéz megsaccolni is a költőpénzünket, ami főleg a szállás függvénye.
Bármilyen tanácsot örömmel fogadunk és megköszönünk.
koborkat-nak
Zöld Pofa
2006 Jan 25, 15:00
Kedves Kóborkat!
Ha gyerek miatt kell a szállás+napi egy étel, akkor a következőket tekintsd tárgytalannak. Összegezve: szerintem a szállás maga a lényeg (hogy meglegyen), a kaja ott kinnt teljesen másodlagos (többnyire mindenhol jó és a magyar árakhoz képest kimondottan olcsó).
Szerintem fölösleges kajával együtt lekötni a szállásokat abban a melegben, mert napi 1 kaja tényleg elég lehet azon az éghajlaton (bár ez nálam naponta változó volt...) és/vagy az lehet hogy sokkal olcsóbban kijön a szálláson kívüli helyen.
A Garden Lodge és Cottage kajáldáját nem ismerem, de a Sea Lodge-é nem egy nagy szám pl. Amúgy ez ált.-ban igaz, a szállásokon kicsit rosszabb a kaja, mint a kajáldákban. (Aki máshogy látja, az szóljon hozzá nyugodtan!!!)
ez
Thom
2006 Jan 25, 15:12
pontosan így van, ahogy Zöld Pofa írta!!! A Sea Lodge-é nem nagy szám, de a Garden Lodge-é sem valamint a Cottage-é sem. Ez nem azt jelenti hogy rosszak, csak sokkal jobbak vannak azokért az árakért vagy olcsóbban, szerintem is megéri szállodákon kívül reggelizni ebédelni, stb. Napi 1-2 evés nekem is bőven elég odakint.
Svédasztalos reggeli
koborkat
2006 Jan 25, 15:39
Köszi a tanácsokat, tavaly már voltunk kint utazási irodával 10 nap/8 éj, mostmár tudjuk, hogy egyedül is lehet foglalni, csak az árakkal nem vagyunk igazán tisztában, hogy az 1 hónapra /27 éj/ tudunk-e kedvezményt kapni, hogyan próbáljunk alkudni, hogy pofátlannak se nézzenek, ki se nevessenek.
Viszont a svédasztalos reggeliről nem szeretnénk lemondani,mert az nekünk nagyon bejött.Csak reggeliről beszélek!
Kérdés
tanazol tanazol@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Feb 01, 14:41
Sziasztok!
Két hét múlva indulunk Thaiföldre, és célba vettük Ko Phi-Phi szigeteket. A LP-ben (2005. évi kiadás) viszont azt olvastuk, hogy a cunami itt igen nagy károkat okozott, és a helyreállítás még eléggé kezdetleges. Tud valaki erről valamit? Esetleg szálláscímet - főleg e-mailt -, közepes árkategóriában?
Előre is köszi!
szállás
Tamás
2006 Feb 13, 17:49
Mi a véleményétek a khousan útcán lévő szállásokről ? ár? körülmények? tisztaság? vagy tudtok ajálani valami címet ami elfogadható? köszi!!
szállások
leny77 earnest@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Feb 13, 18:27
Két napja jöttem meg a kis körútamról, vannak friss infóim, bár a szívem fáj egy kicsit, ha visszagondolok az azúrkék tengerre meg a 35 fokra. :)
Khao San: én a Rambuttri Village Inn (Plaza) hotelben szálltam meg, mely a Rambuttri utcában van, a Khao Sannal párhuzamosan, közvetlenül mellette. Éjszakánként kell fizetni a szállást, ára 700 baht. Egyszerű, de tiszta, kiváló környéken van, légkondis. Ágyneműt nem kaptunk, de fürdőlepedőt adtak a szobához, én azzal takaróztam, bőven elég volt.
Cím: http://www.khaosan-hotels.com
Phi-Phi: tényleg elég lehangoló az Ao Ton Sai és Dalum öböl közti homokos rész, nem állítottak még mindent helyre. Én nem voltam ott korábban, úgyhogy így is le voltam nyűgözve a homokos partoktól, csak a szökőár előtti képekhez viszonyítva szomorodtam el a látványtól. Két helyen laktam ott, az egyik a Viewpoint Resort (ez elég drága volt), utána átmentem a sziget másik oldalán lévő Phak-Nam Bayre: Phi-Phi Relax Beach Resort. Ezt a partszakaszt szinte nem is érintette a szökőár. Kb. 20 bambuszbungaló áll szinte közvetlenül a homokos parton. Aki nyugalomra vágyik, annak ez a legtökéletesebb. A tengerparti bungaló ára 1200 baht, a mögötte lévőké 1000 baht.
A képek tényleg fedik a valóságot. Az oldalon szereplő e-mail hibás, de ha érdekel, utánanézek a jó címnek. Egyébként, ha megérkezel a szigetre, máris lecsapnak rád a szállásüzérek, én is rajtuk keresztül jutottam el erre a részre (amit már amúgy is kinéztem hónapokkal ezelőtt, csak nem tudtam felvenni velük a kapcsolatot).
Ha érdekel még valami infó ezzel kapcsolatban, szólj...
Szállások
Balogh Zoltán
2006 Feb 23, 12:32
Szaisztok!
Tudnátok aljánlani konkrét olcsó,de nem igénytelen szállásokat Bankok,Krabi,Phi-Phi,Ko Saumi,Ko Changra.A fő elvárás hogy saját fütdő legyen,úgysem sokat leszük a szobában.
Köszönöm előre is a segítséget!
Szállás
KC
2006 Feb 23, 14:42
Zuhanyzós melegvizes wc.-s légkondis
Kevin Place BKK Khaosan Road nagy út felől jobbra mellékzsákutca végén jobbra, csendes szoba 2 emelet.
Ko Samui
Chawengen sztem a legjobb parton a SAMUI RESOTEL légkondi TV nagy tiszta szoba 1 ágy + 1nagy franciaágy, saját terasza kertre néző kőépület, a tengerparton úszi medence, napágyak, törölköző,svédsztalszerű REGGELI a tengerperti teraszos étteremben.
Szállás BKK
Anikó rucip26@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Feb 24, 14:04
Bangkokban ajánlom a Sawasdee hoteleket - a Khaosan Road környékén vannak - mi a Sawasdee Bangkok Inn-ben szoktunk lakni, 7-800 Thb a légkondis szoba ára. www.sawasdeehotels.com
Sawasdee szállodalánc
Zöld Pofa
2006 Feb 24, 15:23
Velük azért tessék vigyázni, az olcsókba ne menj, a netes képeik túl szépek a valóságos helyzethez képest. Az a jó, amelyik az Airport busz megállójánál van, a többi tré, mint maga a Khaosan....!
Sawasdee szállodalánc2
Tibor palfitibor@a... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Feb 25, 18:50
Nekem úgy tűnik, hogy a fotón látott képek megegyeznek amit én is láttam. Ezért megyünk vissza harmadszor is oda. Egyébként a szállás CSAK szállás legyen, me nem érdemes hosszú időt ott tölteni. Zuhanyozni, hűsőlni pedig tökéletes!!! Pláne ezen az áron.A Khaosan Road-nál lehet, hogy vannak szebb helyek BKK-ban, de itt vehető fel a leggyorsabban a thai feeling. Szerintem.
Khaosan Road
Anikó
2006 Feb 25, 19:28
Szerintem is érdemes elmenni a Khaosan Roadra mindenképpen. Elsőre talán ez nem látszik - én sem láttam - de ha ott vagy semmihez sem hasonlítható.
KSR
KC
2006 Feb 25, 20:43
Nekem hiányzik a Khaosan Road, valóban meg kell nézni mindenkinek aki kiváncsi a turisták esti életére, forgatagára.
A szállás a Kevin Place-ben 440B volt.
Arra alkalmas amire bölcs kollegám, Tibi rávilágított.
KSR
thom
2006 Feb 26, 09:52
aki viszont azért megy Thaiföldre mert a thaiokra kiváncsi, az kerülje el...
KSR
Evil Twin
2006 Feb 26, 10:32
A KSR-n thai feeling?? Ugyan már...
Kiváncsiság
KC
2006 Feb 26, 11:50
A KSR valóban nem a Thai Kultúra fellegvára megismeréséhez vezető Road.
Az aklimatizálódáshoz és kezdeti tapasztalatok szezésére is kiválló.
Itt mindent megtalálsz, kis kocsis kajáldákat, ezüstárusokat, "órásmetereket", szórakoztató iparosokat és amit itt lehet vásárolni azt lehet az ország nagyrészéban is legfeljebb olcsóbban más régiókban. Uticélok aktuális árait, tippeket szerezhetsz, éjszakai nyüzsgő mozgalmas Farang élet, lepihenhetsz (ha csendes a szobád, ha továbbutazol abuszok innen indulnak és ide érkeznek a repülőtér 300 B alkudva (de inkább idefelé) a vasútállomás 70 B, elutazol biztos más lesz ... az élmény.
A kiváncsiság az is, hogy milyen ez és milyen az.
minden esetre
thom
2006 Feb 26, 11:56
a KSR-nél a kínai negyed és a Siam Square környéke ezerszer jobb minden tekintetben: ár-érték arány, elhelyezkedés, közlekedés, kajáldák, stb.
KSR és a thai feeling?
CCharlie
2006 Feb 26, 12:26
Hát én a KSR-t nem tekintem Thaiföld részének, olyan mint Mallorca Spanyolországban. Az ott a német gyarmat, emez itt a farang gyarmat. De nem baj, turista hely. Csak akkor esek kétségbe, ha valaki thai feelinget, valódi Thailandot emleget a KSR kapcsán.
KSR és a tájfíling
Zöld Pofa
2006 Feb 27, 08:41
Az előttem szólókkal egyetértek. Ritka rossz helyek egyike a KSR Bangkokban, és szerintem en bloc az egész Banglamphu-negyed. Pattaya "thaiabb", pedig az se semmi...Természetesen fokozatok vannak.
Ami a sawasdee-t illeti: nálam 2-ből kettő bizony átb@sz@s volt, attól még más kaphatott valamelyikben jobb ("ugyanolyanmintaképen") szobát!
Szállás
Balogh Zoltán
2006 Feb 27, 09:50
Sziasztok!
Köszönöm szépen a segítségeket.Valószínüleg a Siam Square környéke lesz a nyerő,csak pár 2-3 éjszakára leszünk Bangkokban,föleg vásárolgatni.Esetleg itt tud valaki konkrét helyet ajánlani
Ko Samumin az Észak-Keleten a Hat Ban Rak melletti részen,azon a félsziget szerűségen nem tud valaki ajánlani szállást?
Ko Chang?
A hotelem bangkokban
andras
2006 Feb 27, 12:38
ebbe a hotelba jarok 20 eve:
http://www.theatlantahotel.bizland.com/
195o-es evekben epitette egy menekult nemet zsido,az elso hotel medencevel thaifoldon,a kiraly regen ide jart zenelni es filmeket nezni.itt volt a montgomery fohadiszallasa,innen iranyitotta a vietnami haborut.ejjel szuperul lehet aludni mert nem zavarnak reszeg szomszedok,csajokat nem szabad felvinni.a szobak egyszeruek,tiszta agynemu minden nap.a sukhumvit-rol nyilo 2-es soiban van a zsakutca vegen jobb oldalt.tehat csak az menjen ide aki tisztasagot es nyugalmat akar.szobat foglalni csak faxon lehet,single room 400,double 550 baht a legolcsobb.
a kijarat mellet van a vilag legkisebb utazasi irodaja,egy asztal es egy szek,itt lehet barmely szomszedos orszag vizumat megkapni 1,2 nap alatt.
Segítsetek!
Anna
2006 Feb 27, 13:15
Két hétre szeretnénk Thaiföldre menni, de nem tudunk elindulni március utolsó hete előtt. Érdemes akkor még elmenni? Azt hallottam, hogy akkor már kezdődik a monszun és sok eső esik. Igaz ez? Várjunk inkább novemberig, decemberig?
Segítsetek, mert sürget az idő!!
Köszi előre is!
monszun
Zöld Pofa
2006 Feb 27, 15:43
Márciusban monszun?!? Baromság. Jereváni Rádió és a hírei...Ezt ki mondta és hol és Ázsia melyik részén? Akkor kezdődik még csak az utolsó nagyon meleg és száraz hónap (április), bár ettől még előfordulnak esőzések a száraz évszakban is...
Szállástippek
Dydand
2006 Mar 02, 13:52
Hahó!
Két helyen szeretnék szállástippet kapni:
- Bangkok, Chinatown
Andaman tenger oldalán (Phuket kivételével) BÁRHOL olyan szállást, bungit, ami teljesen vízparti, mint Samuin.
Köszönöm, üdv: dy
Dydand
Chinatown
2006 Mar 02, 14:49
http://www.athailand.com/mf/_Fr/_Se/Chinatown.htm
itt találsz szállást
vízparti bungi
Dydand
2006 Mar 06, 09:09
Köszi!
A nyugati parton (Andaman tenger) senki sem tud közvetlen vízparti bungit, szállást? Tapasztalat, ötlet, egyéb javaslat?
koh chang
Furkesz
2006 Mar 06, 14:34
Nem tom ki hogy van vele, de mi 2500 baht/bungi/nap alatt nem talaltunk szallast koh changon. Ma erkeztunk, nem foglaltunk elore, es mindenkepp sajat zuhanyzos bungalot akartunk. Egyet mutattak 500-ert, de az olyan volt hogy oda menjen akinek ket anyja van. Most 2500-ert lakunk a Chang Park-ban, korrekt bungalo, szep kert, stb. Csk a viz koves, nem homokos, nem tudom, ez altalanos-e, olyan reg voltam tengerben.
koh samui
baal baalmoth@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Mar 07, 12:09
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani valami jó szállást samuin?
előre is köszi
Szállás ISMÉTLÉS
KC
2006 Mar 07, 13:36
Zuhanyzós melegvizes wc.-s légkondis
Kevin Place BKK Khaosan Road nagy út felől jobbra mellékzsákutca végén jobbra, csendes szoba 2 emelet.
Ko Samui
Chawengen sztem a legjobb parton a SAMUI RESOTEL légkondi TV nagy tiszta szoba 1 ágy + 1nagy franciaágy, saját terasza kertre néző kőépület, a tengerparton úszi medence, napágyak, törölköző,svédsztalszerű REGGELI a tengerperti teraszos étteremben.
1000B volt májusba, most biztos drágább.
samui vs phanang
urizen
2006 Mar 07, 16:03
Samui jobb vagy Phanang?
valamint melyik oldala jobb a félszigetnek?
full moon party
kisbandita kisbandita@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Mar 07, 16:24
sziasztok! azt szeretném kérdezni, hogy mit tudtok erről a Full Moon Party-ról? Én most megyek először Thaiföldre (márc. 11) és látom a sawasdee.com-on ezt a programot. véleményetek szerint érdemes-e elmenni oda, és ha igen, akkor mivel, és hol érdemes megszállni? köszi a segítséget!
egyéb érdekes programok is érdekelnének (12 napig leszek), szállást előre nem foglaltam, és szívesen elmegyek bármerre, ami érdekes lehet. nem feltétlenül csajokat akarok minden este felhurcolni, de jó bulikban benne vagyok!
Full moon party
Zöld Pofa
2006 Mar 08, 08:24
Európai szemét. Szó szrint. Bech, zajos szar zene, csomó gennyes "túrista", utána másnap bokáig álló szemét. Ha ilyen érdekel, és kicsit kultúráltabb germán verzióban, menj inkább Ibizára.
Ha először mész Thaiföldre, ne ilyen fosra költsd a pénzed.
olcsó helyek
Csakki
2006 Mar 08, 11:07
Mármint szállások érdekelnének, lehetőleg a központibb és jobb közlekedésű helyeken 500 THB körül.
dydandnak
thagi
2006 Mar 08, 17:33
mi épp egy hete jöttünk haza, ao nang és krabi között (ao nam mao), közel a kagylótemetőhöz találtunk egy pont olyan bungalló telepet, amire vágytam: teljesen érintetlen paradicsomi környezet, pálmafák, buja növényzet között nádbungik, nagyon kedves személyzet, nekünk sikerült tengerparti bungit kapni a harmadik éjszakától (de a parttól távolabbi is kb egy perc sétára volt a parttól a maga varázsával), 600 bathért, légkondival
a hely neve dawn of happiness beach resort
ao nangból asszem 100 bath a tuktuk, nekünk volt autonk
egyébként az utazási irodák nem ismerték ao nangban...
a lényeget
Csakki
2006 Mar 09, 08:45
lehagytam tegnap...a helyszín Ching Mai lenne!
thaginak
dydand
2006 Mar 09, 14:12
KÖSZÖNÖM, ilyenre gondoltam!
re:Csakki
thom
2006 Mar 09, 15:02
egy van ebben a topicban a 2005. júl. 12-i bejegyzésben
Chiang Mai hotel
Garfi
2006 Mar 09, 19:20
Februárban voltam a Chiang Mai Plazaban, olcsón nagyon elegáns, klassz szobákkal, 10 perc séta az éccakai piac. Az étterembe be ne ülj, nagyon puccos, de a tengerigyümölcs pizzám alapja fagyasztott tesco pizzalap volt. ( OK, hülye vagyok, hogy egyáltalán beültem és nem piacon kajáltam, de siettem )
Samuin az Aloha resortban szálltam meg, nem túl jó választás, a szobák lepukkantak, olyan hatvanas évek beli Diósgyőr feelingjük van. A reggelizőhely kicsi, ha késve jössz vagy a napon eszel ( amikor ritkán volt nagyon meleg volt )vagy a hallban a fotelból görnyedten. A közös részek nem rosszak, de semmi különös.
thom, Garfi
Csakki
2006 Mar 10, 08:37
Köszi az infókat
thaginak
dydand
2006 Mar 10, 09:05
Nem tudsz valamilyen elérhetőséget adni hozzájuk? Tel, fax, mail vagy web.
Vagy ha nagyon pofátlan lehetek: képet készítettetek ott, a szállásról, környékről? Egy-kettőt szívesen fogadnék mailben!
dydand@torzsasztal.hu
Koh Chang
Furkesz
2006 Mar 10, 12:04
Koh Chang maga a Paradicsom. Negy napja vagyunk itt, egeszen hihetetlen hely. Gyonyoru, keves a turista, mindenkinek csak ajanlani tudom.
Samui
baku
2006 Mar 10, 14:06
A Sand Sea Resort tök jó hely a Lamai beachen, most jöttem onnan. Kicsit drága (2500 Bath), de viszont gyönyörű parkosított, uszija is van, meg beach bár és a bungalow-ok igen komfortosak és persze a parton van. Az is jó, hogy közvetlen a főutcából nyílik a bejárati útja egy perc és kint vagy a forgalomban ha arra van kedved, vagy vásárolni akarsz, esetleg diszkózni vagy masszázsolni, ha meg nyugodt napot akarsz kint napozhatsz a parton és ihatod a Tiger sört a beach bárban. A többi hasonló adottságú helyhez képest ez a legjobb és legolcsóbb. Persze van olcsóbb bungalow is ott úgy 1500 Bath körül.
http://www.samui.org/
http://www.sawadee.com/hotel/samui/sandsea/
ki tud
erdeklodo
2006 Mar 11, 23:37
jó szálláshelyet Nong Khaiban ?
Bangkok Samui Koh Pangan Hua Hin
Romero
2006 Mar 19, 09:10
Sziasztok
Most jüttünk vissza Thaiföldröl csütörtökön a szállások amiket ajánlannék:
Bangkok Atalanta Hotel(Sukhumvit soi 2) kulturált fanos illetve légkondis szobák az 5 személyes a legdrágább az 640 batyu volt érdemes előre foglalni mert nekünk csak ez volt szabadon:) az egész hotelnek kicsit kubai családias feelingje van, és az étterme közepes. Nana Inn hotel Sukhumvit soi 5. nah ettől ovjón meg az ég:)) 900 batyu egy éjre kulturált szobák de a forgalom miatt nemtudsz aludni.
Koh Samui: Lamai beach Sun breeze bungalowsban szálltunk meg. Kulturált kis bungalók légkondival 700 batyu fannal 450 batyu közvetlen tengerparton nagyon kulturált személyzettel:) igaz elfelejtették milyen kaját rendeltünk és rájuk kellett szólni, hogy ezt még kléne:)) helyszinen automata robogó bérlés 200 batyu:) és a tengerpartja tiszta ami asszem elég fontos mivel amikor elmentünk sétálni a nagy hotelek előtt a szemétben vájkáltunk. Samuira menet érdemes szállásneppert bérelni már a buszon mert nekünk tényleg 80%osan telitett a hely még márciusban is. A szállásnepper trükkje, hogy a buszon még 100 batyu a hajón már 200 batyu a szigeten már 400 batyu:)) étkezni érdemes a főút mellett van egy thai barbecues 89 batyu annyit eszel amennyit akarsz, illetve Coppenhagen thai restaurant 60-120 batyu europai tulaj istenni kaják.
Koh Phangan: Coral bay resort. Ez egy gyönyörü természeti környezetben felépült kis bungalóegyüttes egy izraeli francia csaj és a thai férje üzemeltetti(Ha Thong Salába jön be a hajód és előre odatelefonálsz kijönnek érted a kikötöbe), a hely lényege, hogy azt csinálsz amit akarsz. kényelmes két függöágyas fanos zuhanyzós bungalók 350 batyu. áram csak 18-24 óráig van és kötelezö naponta egyszer enni az éttermükben. A beach gyönyörü fehérhomokos öserdőből kibontakozó part, a vizben láttod a korralokat. Sajnos úszásra viszont nem alkalmas mivel a viz max combig ér. Mostanni eszemmel a Koh Ma szigetnél szállnék meg mert a kiláttás gyönyörü a viz istenni, csak a bungik jóvval lepusztultabbak voltak a mienknél. Motorbérlés automata 250 batyu egy napra. 1 átlagos vacsora 80-150 batyu
Hua Hin Suphamitra hotel. fanos meleg zuhanyzós szoba 417 batyu egy napra. Ez a hotel igazi szálloda hangulatu volt és itt volt az első igazi lehuzzós angol wcnk Bangkok óta. A szállodában nincs automata motor csak maunális vátós az 190 egy napra. A hiltonnál automata motor egy napra 250. Étkezni a night marketten érdemes 1 kiló rák 300 batyu:))
Hua Hinból taxi Bangkok reptérre 900-1000 batyu egy főrre (400km kb) értünk egy vip minibusz jött és ketten ültünk benne bachott kényelmesen:) a 400kmt 2.5 óra alatt lezavarta a srác:))
szallasok Bangkokban
kisbandita
2006 Mar 22, 07:56
ma megyek haza ket het utan, es hat a szokasos dolgok tortentek: most mar tudom, mit hol, mennyiert...
szallas 250 baht szinte minden guesthouse-ban, de van 100-ert is... egy utcanyira a Kao Shan Road-tol...
persze csak fan van benne...
a neve: Central Guest House, 10 Tarnao Road
De voltam Phi Phi-n is, ahol 500 baht egy ketagyas szallas.
szerintem amugy nem erdemes nagyon neppert igenybe venni, sokkal jobban jarsz, ha kicsit felderited a terepet...
csak en lusta voltam az elejen.
amugy aranyszabaly, hogy "menj beljebb es berelj robogot!"
időjárás
Jucus
2006 Apr 05, 11:42
Sziasztok kedves fórumosok!
Abban kérnék segítséget, hogy milyen az idő Thájföldön május végén-júniusban? Egyesek szerint nagyon sok az eső és elviselhetetlen a páratartalom. Mi viszont utazást terveznénk!
Előre is köszi a választ!
J
Jucus! Pont egy éve
KC
2006 Apr 05, 13:24
a tervezett utadhoz képest voltunk BKK, Koh Samui, Angkor (Kambodia), Hua Hin, BKK.
Nem volt semmi gond az időjárással.
Egyszer esett dézsából Samuin este 8-10-ig.
Páratartalom nem vészes, talán először mikor kilépsz a gépből megcsap a mosókonyha feeling.
időjárás
Zöld Pofa
2006 Apr 05, 14:01
Eső van, bizony néha sokszor, néha kevésbé. Az már a monszun ideje arrafelé. Ez attól is függ melyik részre mész...A páratartalom az év 90%-ban magas egy európainak. Azért még nem kell tőle beszarni. És ha már a szállások topicba írtál: könnyebb szállást találni, kevesebb a farang.
bankoki szallas, Ko Chang
emoke
2006 Apr 07, 11:19
Azoknak ajanlom, akik keves penzzel mennek
- Bankokban a suk11 guest housban laktunk (www.suk11.com). Cimukon mindent megtalalsz. Csak ajanlani tudom (komolyak, tokletesen lehet veluk angolul kommunikalni, nem kell elore fizetni, mas magyarokkal is talalkoztunk, reggelije pompas kivalo tarsasag gyulhet ossze, a repteri busszal megkozelitheto, s tavolsagi busszallomas is kozel van). Egy hatranya van, vagyis ketto: nem a kiralyi palota vagy a Khasoan Road szomszedsaga, de annal izgalmasabb, foleg ejszakai elete, s nem lehet nem bejelentett vendeget felvinni (remelem erted).
- Ko Chang szigete lassan le van jaratva, de azert meg vannak csodalatos helyek. Mi a Nature resort-ban laktunk. Nem a tul igenyeseknek valo, de azert maximalisan elvezheto. (arak: 400-800 Bath kozott).Taxissal alkudj a szallitasert.
- par ,,tanacs" (emlek).
- Mindig alkudj (,,foleg a taxisokkal")!!! Sot, leneznek, ha nem alkuszol.
- Ne lepodj meg sem Bankoktol, sem Tajfoldtol. En azert lepodtem meg, mert egy nyugati vilagvarost kepzeltem el. Ok masok, s ,,gazdagok" a kornyezo orszagokhoz viszonyitva, hisz mindenkinek van hol laknia, s van mit ennie, s soha nem voltak gyarmati sorsaban.
- Elvezzed a tajmasszaszt.
- Erdemes elmenni pl. Kambodzsba, de akkor idoben szervezzed az utadat.
- Hazsnalj naptejet, akkor is ha nem sut a nap.
- Tajfold es Bankok is biztonsagos hely, ezert nyugodtam leterhetsz a turistaknak kijelolt utrol. Nekem azok voltak a legnagyobb elmenyeim, amikor a helybeliekkel utaztunk, ettunk.
- A tajok valoban hihetetlenul baratsagosak (kiveve a ,,taxisokat").
- Erdemes az ,,allami" buszokkal utazni (ha repulore nem telik). Rengeteg a sokkal jobb korulmenyeket igero minibusz, de mi jovet nagyon megbantuk, hogy veluk jottunk vissza Bankokba.
- Elvezzed Tajfoldet s a tajok tarsasagat. Ha vosszajossz hianyozni fog baratsagos meleg szemuk s lenyuk.
Koh Pha-Ngan
Zsoltiabéka
2006 Apr 16, 18:53
Sziasztok' Néztem az ajánlatokat Koh Pha-Ngannal kapcsolatban, de egyik sem az igazi. Tudtok esetleg ajánlani normál ágyas, fanos, fürdős bungit 400 baht körül, ahol a nap minden órájában van áram? Köszi.Ha szállástipp nincs, akkor abban tudtok segíteni, hogy melyik részére érdemes menni, ha nyugalomra és a lehető legkevesebb turistára vágyunk?
Ubon Ratchatani
thom
2006 May 01, 08:33
Ha véletlenül valaki Ubon Ratchataniban ragad egy estére vagy ott van dolga, bátran ajánlom a 4 emeletes Tokyo Hotelt. Kb 1 v 2 csillagos hotelnek felel meg, twin room 450 Baht légkondival, meleg vízzel, van tv, szekrény, stb, nagy szoba. A recepció és a személyzet o.k., büfé a földszinten. Vannak ennél is olcsóbb szobáik is ventillátorral a másik szárnyban. Minden taxis ismeri, a város mértani közepén található.
HELP ME!
fahaj fahaj@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 May 11, 19:56
Sziasztok!
Szeretnék kiköltözni Thaiföldre!
Tudna nekemm valaki segíteni abban a néhányezer dologban, amire én nem gondolok!
Szeptemberben szeretnék kimenni 1-2 évre :
- pihenni
- dolgozni
- inni
- enni
- napozni
- fényképezni
- aludni
- olvasgatni
- nézelődni
- ismerkedni
- lubickolni
Aki tud segíteni bármiben :
- lakás
- munka
- jótanács
az írjon e-mailt pls!
thnx fahaj
BKK
meba
2006 May 17, 07:53
Tudtok ajanlani vmi jo,es nem tul draga szallást 1ejszakara a KhaoSan-on,vagy annak közeleben?
Es a SkyTrain-re hol lehet legközelebb fölszallni a repter közeleben ami a varosba visz? Köszi!
Khao San
KC
2006 May 17, 16:33
KEVIN PLACE
Benzinkuti oldal felől a KSR-en jobb oldalon kb 150m és jobbra kb 50m egy mellékutca-zsákutca végén.
Csendes kellően távol a zajtól. Légkondi és melegzuhi.
re KC
meba
2006 May 18, 07:22
Koszi! es mennyi ez a Kevin Place 2 före?
hotel
robot
2006 May 19, 17:44
foglaljak le hotelt neten Krabira most,vagy tuti hogy lesz hely 2 het mulva?
KEVIN
KC
2006 May 20, 16:54
450 B és 100B kaució.
A 2 emeleten vannak a zuhanyzós szobák, de ugyanebben a szálláshelyen vannak olcsók pl.: szoba és kinti WC zuhi.
krabi
King
2006 May 20, 17:46
Tuti, hogy lesz szallas, ne parazz.
Ez nem a high season.
segítsetek légyszi
netti hegedusanett@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Jul 11, 12:30
Sziasztok!
Én még teljesen szűz vagyok Thaiföld témában:(
Érdekelne mennyiből jöttetek ki(szállás, kaja, repjegy meg ilyenek) Milyenek ott az árak? De főleg az hogy hová érdemes menni, ha igazán szép tengerpartot akarok látni?
Nagyon megköszönném ha írnátok az e-mail címemre ezzel kapcsolatban:
hegedusanett@freemail.hu
Egymillió kérdésem lenne még pl.: kellenek oda oltások?
Ha valaki megadja a számát, szivesen visszahívom ez ügyben, ez azért kockázatos, mert fennáll a veszélye, hogy mindig zaklatni fogom a kérdéseimmel:)
Előre is köszike mindenkinek aki segít
Mennyi
KC
2006 Jul 11, 16:11
Kedves Netti!
Az árak attól is függenek, hogy főidénybe, vagy alacsony szezonban mennél.
Oltás 5 évig jó: 25e (,de nem kötelező, van amit ismételni kell)
Vízum: 6e
Repjegy: 140e és felette
Szállás: hihetetlenül olcsó 1 (B) Bath 5,50 Ft.
előzményekben rengeteg ár található.
Példa: BKK 440B, SAMUI 1000B
Thaiföldön nem főre vannak az árak, hanem
szállásra(szobára) és napra.
Utazás: Vonat, Busz szintén olcsó (500-1000B egész távolra)
Repülés jó áron van(Kambodzsába is)
előzményekben rengeteg ár található.
"KÖZÉRT":7-Eleven mindenhol található Magyar árakhoz
képest picit olcsóbb, de vannak olyan italok és
kaják amik nem kapható nálunk és finomak olcsók.
Étterem: Én megszerettem a helyieken kívül az Indiait is
pl: két főre ital, főétel, saláta (maradt még
elvitelre is másnap reggelire) 500B.
Irok mail címet ... :)
HELP ME! help me:-)
öregnéne appia@v... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Jul 11, 23:40
fahaj,kaptál tanácsokat ötleteket?
nekem is hasonló terveim vannak és szívesen vennék minden segítséget.
re: KC
dydand
2006 Jul 12, 08:41
Hahó!
Látom az oltás nálad is fontos. Örülök neki. Ha jól számolom akkor a hepa a, b és a hastífuszt ajánlottad az árak alapján. Vagy rosszul gondolom?
Oltás
KC
2006 Jul 12, 09:48
Igen a fentieket ajánlottam + vérmérgezés ellenit+ TÜDŐGYULLADÁS-ellenit is érdemes kérni ami kb 2,500 Ft.
A Bp-i Duna Pláza felőli oldalon a Váci úton található az oltóhely. A Pláza előtti (Nyugati felé) szürke hosszú épületben a 2. nagykapun be aztán az udvaron jobbra fel a rámpán (12- óráig vannak).
Ha LARIAMOT kértek azt srégen szemben a Gyerekkórháznál lévő Patikában lehet venni kb 8.000 Ft.
dydand
2006 Jul 12, 13:55
A fentiek + az általad ajánlott tüdőgyuszi is megvan. A vérmérgezés elleni viszont érdekelne, nem tudod mi a neve? Bár lehet, hogy egyszerűbb felhívnom az oltóközpontot:)A LARIAM mi? Malária elleni tabletta? Ha az, akkor nekem valami más lehet, mert ez a név nem ismerős.
Oltás+1
KC
2006 Jul 12, 14:21
Nekem se jutott eszembe a vérmérgezéses a Tetanusz.
Amit jó technikával ingyen is megkaphatsz, a körzeti orvosnak kell mondani, hogy rozsdás szögbe léptél, vagy stb
éa akkor ingyen megkapod.
A Lariam, maláriára heti egy szem tabletta ez sokak szerint és szerintem is nem kell Thaiföld üdülős helyeire inkább Kambodzsába vagy Laosz, Vietnám és a dzsungel meglátogatásakor lehet fontos.
VISZONT egy Lengyel utazó hökgy elhunyt nemrégiben Maláriában (Afrikában) és ha lett volna nála Lariam akkor lehet, hogy még élne.
továbbra is oltás
dydand
2006 Jul 12, 14:24
Tetanus? De egy barom vagyok, hát persze. Akkor jó, van tavalyi di-te emlékeztetőm, tehát nem kell:) Hát hirtelen meg nem mondtam volna....:)))
Afrika melyik részén történ?
re:maláriás lengyel
Hermione Granger
2006 Jul 12, 16:41
Azt kifelejtetted, hogy valószínűleg azért halt meg, mert kapott egy lánclevelet, és nem küldte tovább 77 címre... :)
Ha ugyanis egy maláriás országban bemegy az első orvoshoz, jobban tudják, hogy mit kell csinálni vele, mint itthon.
(Ennnek ellenére természetesen előfordulhat, hogy valaki belehal a maláriába, de egy thaiföldi topicban ezzel rémisztgetni teljesen felesleges.)
re: Hermione
dydand
2006 Jul 13, 07:59
KC szerintem senkit sem rémisztett el semmitől, világosan leírta, hogy ő Thaiföld mely részein ajánlja a tabit;)
CSak megpróbálom összerakni a fórumokon olvasottakat, és amiről kint beszéltek. Amikor először mutatkoztak a malária jelei, nem szedett gyógyszert, ráadásul mindenképp meg akarta várni a kórházi eredményt (a miértet nem firtattam, mert a barátja mesélte). De Chopin is azt mondta, ha egy utazó lázas lesz, nem gondolkodik, beszedi a gyógyszert, akár malária, akár nem. A lány nem így volt vele, és amikor megérkeztek az eredmények, annyira legyengült, hogy az a gyógyszer nem segített már. Pedig a táskájában volt a gyógyszer!! Nem volt biztosításuk se, így nem tudtak hamarjában intézkedni, Chopin nagy nehezen kijutott Ghánába, de Kinga addigra már a kórházban volt, lélegeztetőn. Nem tudott mozogni se, mert a központi idegrendszert támadta meg a betegség. Interneten gyűjtöttek pénzt a drága gyógyszerekre. Egyébként is vegetáriánus volt, a fényképeken hihetetlen sovány volt, így az immunrendszere is le volt gyengülve. Az orvosok meg állandóan azt mondogatták, nyugi, jobban lesz, egyébként pedig nem tudtak semmit se csinálni. Aztán átkerült egy másik kórházba. Az utolsó napokban egyfolytában lihegett, mintha 24 órán át futna, és beszélni sem tudott. Ő is és Chopin is tudta már ekkor, hogy meg fog halni...
Afrikában Malaikanak nevezték el, ami angyalt jelent. Ha megadsz egy e-mailt, átküldünk egy nagyon szép afrikai dalt "My Angel" angolra fordítva, ez lett Kinga dala.
már
thom
2006 Jul 15, 10:54
csak azt kéne megfejteni, hogy mi köze ennek a topic eredeti címéhez
Ennyire nem lehetsz merev
KC
2006 Jul 17, 23:21
amiről kérdeznek arra szívesen válaszoltam és válaszolni is fogok
"azért halt meg, mert kapott egy lánclevelet, és nem küldte tovább 77 címre... :) " - ez egy ember aki ezt írja?
Harmómium gyömbér is egy lelketlen, mint nemtom ki :(
Sziam tér
monalisa
2006 Jul 18, 14:17
Sziasztok!
Ha a Sziám tér közelében szeretnék megszállni pl az A-One inn ban vagy a Muanghpol Mansionban akkor az A2 vagy A4 buszra kell szállni a reptérről? Tényleg adnak a reptéren térképet megállókkal? Mert ha igen akkor végülis mind1 majd ott kiderül :)
ford vagy valaki
jess
2006 Jul 18, 17:16
jóval korábban írtál phi phi-n a rantee beachen egy 200 bahtos szállásról. erről lehet tudni valami közelebbit, vagy hogy mennyire lepukkant, mert gyanúsan olcsó. ha az mind benne van amit írtál, akkor megér szerintem 4-500 bahtot is simán. egyébként milyen ez a rantee beach? milyen a kajálási lehetőség, a part stb.? túl sok minden nincs róla sajnos a neten. és phi phi-n március -áprilisban milyen idő van általában, mert én akkor tudnék menni, de persze már jó előre szervezem itt a dolgokat. esetleg egyéb szállás phi phi-n 4-500 B-os árfekvésben szintén érdekelne, csak ne a thong sai öbölben legyen, hanem valami nyugisabb parton.
rantee
dpeti
2006 Jul 19, 22:40
én 700 bhat ért voltam ott nagyon egyszerű de valóban tengerparti bungalóban az egyszerűség alatt azt értsd, hogy csak addig van villany amig a generátor megy. amugy tökéletesen tiszta 2 személyes bungik voltak egymás mellett 2 társaság adott ki szobákat de ha jól emlékszem egységes áron és összesen vagy 8-10 kunyhó van ott.üzemeltetnek 1 éttermet is ahol nagyon jól főznek bár én nem találtam olyan helyet ahol ne főztek volna jól.viszont a generátoros üzemből kifolyólag se hűtő se légkondi... mondjuk nekem nem is hiányzott.
a 200bht
Ford
2006 Jul 20, 15:15
az tenyleg olcso, ugyanezt a kikotoben meg 300bhtert aruljak a fogd meg emberek. A part nagyon nyugis, kb 30 meterre a parttol korallerdobe botlassz.
En csak oda mennek, es megyek is aug kozepen.
A kaja kiraly.Csonakot is berelhetsz 1600bhtert 1 napra 6 szemelyre. Ossze lehet az embereket szedni, en is azt csinaltam.
ford
jess
2006 Jul 20, 15:19
kösz:)
Hermione Granger
2006 Jul 25, 14:39
Kedves KC! A beidézett történetből nyilvánvalóvá vált, hogy az emberi hülyeség az oka a nő halálának. A hozzászólásommal, ami alapján lelketlennek minősítettél, erre akartam utalni. Az emberi hülyeségre.
A nőt természetesen sajnálom, de továbbra is az a véleményem, hogy az ilyen riogatások inkább a tájékozatlan és/vagy kezdő utazók megtévesztésére és elijesztésére jók, nem pedig a tárgyilagos ismeretátadásra.
Továbbra is lelkes híved: H.G.
Thai
utazo
2006 Aug 04, 10:44
Nezegettem az irasokat, itt nagyon elszallt arakat irtok, BKKban a KSR kornyeken mar 120-150Bht-ert is kapni szobat, Kanchanaburiban a folyoparton 80-ert , Ayutthaya-ban ugyszint, Phuketen a varosban 120-140-ert mar talalni. csak kelloen korbe kell nezni. egyebkent 1-2 wat-nal ingyen is meg lehet szallni, pontosabban kis adomannyal.
.
Phuket
Packet
2006 Aug 12, 21:47
Hello mindenkinek!
szállást érdemes itthon lefoglalni ha október végén szeretnénk menni 2 hétre Phuketre? szép hotelek vannak 1000Bathért 2 főnek reggelivel. Akkor milyen lehet a szállás 140 Bathért? Ugye október végére már jó idő van Thaiföldön és nem esik az eső?
Nem kell előre
KC
2006 Aug 15, 09:01
lefoglalni szállást, pláne októberbe, mindíg van szállás és te válasszad ki (és alkudni is próbálj) azt ami megfelel az igényeidnek és ha nem tetszene nyugodtan állj odébb, akár naponta is.
Az időjárást előre nem lehet (állítólag mostanában) tutira előre jósolmi, az évtizedes történéseknek megfigyeléseknek birtokában sem (Májustól-Októberig tart a monszunos időjárás).
Előzményekben keresgélj a topikokban ki mint élte meg az október környéki időjárást Thaiföldön.
Az esőt nem úgy kell elképzelni mint nálunk (reménykedjünk) nem állandóan szakad az eső, hanem órákat és utána jó az idő.
Azért tavaj novemberben,amikor száraznak mondott az időjárás (ha jól emlékszem, de ez is le van írva az előzményekben) Samuin több héten keresztül kis megszakításokkal szakadt az eső.
Láss csodát!
Edit info@o... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Aug 30, 17:59
Utazásaink során Thaiföld jó részét bejártuk,de a legcsodálatosabb,amit ajánlani tudok főleg,ha búvárkodni is szeret valaki az Nangyuan.Képek, árak,infók:nangyuan.com
Láss csodát!
brigi
2006 Sep 01, 09:37
Mi először utazunk majd Thaiföldre januárban. Olvasgattam a leveleket és látom nagyon otthon vagytok a témában. Szerintetek szállást mikor kellene lefoglalnom? A tervek szerint 3 nap Bangkok, utána Phuket, Phi Phi. Barátainkkal megyünk, akikkel nem túl drága, de nem fapados szállást keresünk a fenti helyeken. Nagyon örülnék, ha tudnátok ajánlani bevált szállásokat.
Brigi
Edit
2006 Sep 01, 14:24
Mi utazási irodával voltunk,mert,ha összeadtam a repjegy meg egy normálisabb szállás árát nem jött volna ki olcsóbban.Most már egész jó áron van repjegy.Mesélték,hogy a szállodából átküldték őket a szemben levő utazási irodába,ugyanis ott szinte féláron kínálták ugyanazt a szállást.Phi Phi már nem a régi szerintem,én inkább Koh Samuit javasolnám. Kérdezzél nyugodtan,mi Thaiföld rajongók vagyunk még Thai feleség is van a családban.Üdv
segítség
Bercus bertalankriszta@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Sep 05, 13:04
Sziasztok!
Én phuketen szeretném megtudni, hogy a Merlin holetbe hogyan tudnék leszervezni 8 főre 7 éjszakára szállást februárban!???
Most mennénk másodszor thaiföldre,de az első utazásunkkor nagyon "lehúztak" minket kb. fejenként 400 ezret fizettünk a 12 napos útért.
Idén egyénileg szerveznénk, de nem is tudom hogyan induljak el.
Egy a támpont a szálloda, láttuk a Merlint és oda szertnénk menni.
Kérem ha valaki tud segítsen!
Előre is köszönöm: Bercus szfvárról
Bercusnak
Mex
2006 Sep 05, 14:53
Nem ördöngösség, beírod a google-ba, hogy Phuket Merlin hotel és ott van rögtön az első találatok között:
http://www.merlinphuket.com/
http://www.sawadee.com/hotel/phuket/phuketmerlin/
Az utazást szerintem Bangkok és Phuket között fapados járattal érdemes megoldani:
http://www.airasia.com
Mindössze a csomagok súlyára kell figyelni, mert úgy tudom, kevesebbet engednek itt, mint a nemzetközi járatoknál.
Lonely Planet eladó - Thailand
david simon.david@g... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Sep 23, 20:47
Eladó az angol Lonely Planet sorozatból:
vadiúj (használatlan)
- Thailand
- Myanmar (Burma)
- Syngapore, Malaysia, Brunei
kontakt:
Simon Dávid
simon.david@gmail.com
+36202131512
phiphi szallas
fifty fifty56@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Nov 10, 21:26
Hi,
Olvasom hogy Phi-Phin 300-500 bakiert van szallas. En 1000 bakiert talaltam a legolcsobbat aminek volt email vagy webcime. tudna vki 1000 baki alatti szallashoz contact-ot?
elore is koszi
phiphi szallas - again
fifty fifty56@f... [Ellenőrzött E-mail]
2006 Nov 12, 19:30
Hi,
talaltam olcsobb szallasokat. Most az lenne a kerdesem, hogy melyik partvonalon erdemes megszallni.
A kozpontot kihagynank, a tomeg nem vonz. Talaltam a Loh Dalam beach -nel szallast, a Rantee beach-nel is. Csak nem tudom milyen itt a part, tudna vki segiteni?
A rantee beach-el kapcsolatban attol is tartok hogy ha be akarunk jutni a kozpontba (komphoz, ...) akkor at kell kellni a szigeten, ami gondolom nem 5 perces seta.
A tropical garden is tetszik a sziget belsejeben, volt mar vki ott?
koszi
makszi
fifty
2006 Nov 12, 21:58
rantee beach állat, szép, nyugodt, messze a központtól. olcsó bungik. semmiképpen nem 1000 baht, inkább a fele vagy még annyi sem. ilyen ejtőzős, hangos angol-német seggfejektől elszigetelődős, külvilágról megfeledkezős, központtól a picsába kintlévős, azt csak hegyen át vagy long-tail boattal megközelítős, hasadat süttetős, thai csajt magaddal vivős és ott magadat vele "kezeltetős", napi masszázs befigyelős hely. ha ez bejön akkor jó, ha nem akkor ajánlom thong sai bay-t, az mindezeknek az ellenkezője pont.
fifty
makszi
2006 Nov 13, 12:05
bocs, szóval makszi írja fiftynek az előbbit:-)
rantee beach
lajcsika
2006 Nov 20, 23:04
megerősítem makszi hozzászólását, rantee beach nagyon szép hely,csendes, nincs tömeg csak néhány egyszerű bungi,egy étterem és egy kis "utazási iroda". megközelíteni a hegyen át lehet, de nagyon fárasztó, a kilátótól még 20 - 30 perc,nagyon elvadult, alig járható ösvény. longtail boat 200-300 bath.inkább azzal érdemes közlekedni. ha magányra vágysz tökéletes. mi tavaly a phi-phi hotelben szálltunk meg, nagyon igényes, medence, légkondi, svédasztalos reggeli 1500 bath. szerintem nagyon korrekt. de egyébként érkezés után a kikötőben szállás kinálgatók tömege fog fogadni.
Viszont én is kérnék tanácsot. ha valaki tud Koh Changon elfogadható árú és nem túl lepukkant közvetlen parti bungallót, az írjon.
Bkk KOh Lanta Phi-Phi Phuket-Patong Krabi
banana
2006 Nov 23, 16:56
Mindenkinek Yo utayast kivanok,ezek a cimek oktoberbol szarmaznak,es nekem tokeletesen megfelelt,tiszta szep, es yo...
Bangkok orok vita tema:KSR
Nana Inn
202 Kao San Road
Tel: 0-2281-6402
Fax: 0-2281-6814
A hatso szobak csendesek,es tisztak,ami mas helyekrol a Ksr-en nem mondhato el, a double okt.-i aron olyan 560-600Baht legkondival,sajat furdovel....
Phi-Phi:
Gipsy Village 1-2
Az egyesben olcso bungalok,de csak agy,es egyszeru furdoszoba melegviy nelkul... 400Baht...
A kettesben mar legkondis bungik,okt.-i arfolyam kb.700Baht,de nem merek ra megeskudni...ezeket egesz honapra is lehet berelni,de az ar ki van irva a kettes village recepciojan :)
Masik szebb es jobb lehetoseg a NOvotel Phuket mellett,szinte tengerre nezo szobakkal,nagyon csendes helyen....
Le Tong Beach Hotel
1 Prabaramee 4, Patong Beach
www.letong.com
contact@letong.com
nekem nagyon tetszett,viszont 600baht*nap volt a tenger kozelsege miatt...
MIndket helyen hot shower, a/c... stb.. muholdas tv...
Az arakat tessek megkerdezni,a szobakat meg lehet nezni,ha nem tetszik,nez meg egy masikat :)......
A cimek gondolom nem avultak el egy honap alatt......
Tessek kiprobalni a thai kajat,nagyon finom,es hozza lehet szokni, utana meg mar hianyozni fog ::::
szallasarak eszak-thaifoldon
utazo
2006 Dec 01, 19:04
par hete vagyok itt, szallasarak baht-ban, ahogy en kaptam guesthouse-kat ( altalaban ez is a minimum az adott varosban )
bangkok 130
phitsanulok 100
sukkhothai 120
chiang mai 100
khon khaen 150
khorat 240
ayutthaya 100
bangkokban es chiang maiban mar egyre nehezebb olcso szallast kapni, elindult a high season!
szállás para
petra szeripeti@y... [Ellenőrzött E-mail]
2007 Jan 25, 09:03
Sziasztok!
Pénteken idulok thaiföldre és kezdek izgulni mert nem találtam hotelt phuketen szerintetek lehet a helyszínen szerezni valamilyen szobát vagy aludhatok a parton? :)
Előre is köszi
Phuket
Zsolt
2007 Jan 25, 12:42
Parton minimum 4-500B korul talalsz elfogadhatot, de azt ajanlom, ne Patongra menj, az draga es dugig van. Kata vagy Karon beach. Phuket varosban 250 korul talalsz hasonlo szintueket.
szállás para
petra
2007 Jan 25, 17:15
Köszi akkor szerinted nem kell izgulnom mert lesz valamilyen hotelben hely, mert már totál kikészültem, hogy nem lesz hol aludni, mivel a neten már szinte minden foglalt.
szallas
King
2007 Jan 25, 17:29
Attol, hogy a neten full, es az ugynokok is mind azt mondjak ez meg nem igaz, arra megy ki, hogy akkor foglalj a 2000thb/nap hotelben. En sose foglalok elore sehol sem es mindenhol talalok megfelelo szallast.
szállás para
bea
2007 Jan 25, 17:40
Mi foglaltunk, de nagyon gáz volt (400B-ért), úgyhogy mást kerestünk és kari és újév között is volt.
Ajánlom a Karon Silver Resort-ot (11 Soi Luang Por Chuan 1, Karon Beach, mail: karonsilver@hotmail.com) az 1. vagy 2. párhuzamos utca a part menti úttól. Itt még angolul is normálisan tudtak, ami azért nem evidencia.
A 4-500B-os ajánlatokkal azért én ovatos lennék. Láttunk pár ilyen helyet és bár nem vagyok finnyás, de ami sok az sok...
Phi Phi szállás
Judit
2007 Feb 04, 16:32
Kedves Fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni szállásügyben! Április-májusban szeretnénk Thaiföldre utazni, úticélunk Bangkok után Phi-Phi Don. Leginkább olyan szállás érdekelne, ahol reggeli+vacsora is van az árban, vagy all inclusive és tengerparti bungalló. Ton Sai Bay-t néztem ki, de igazából nem is ismerem a viszonyokat, hol is érdemes megszállni.
Azt is olvastam korábbi hozzászólásban, hogy Phi Phi már nem a régi. Ezalatt mit kell érteni???
Nagyon várom a válasz/oka/t!!!! És köszönöm előre is!!!!
Sunshine Garden Pattaya
érdeklődő
2008 Feb 21, 02:57
A sunshine Garden Hotelben járt valaki mostanában? Mennyi volt a valós szobaár? Milyen? Létezik, hogy a saját weboldalán drágábban lehet foglalni, mint egyéb weboldalakról?
Judit
endo
2008 Feb 21, 21:06
Phi-Phit a cunami teljesen megtépázta,a növényzet és az épületek 90% elpusztult.Én voltam a cunami elött és utána is és szinte sirhatnékom volt.Nagyon sokat dolgoznak az ott élö emberek,hogy szépüljön épüljön a sziget,de nekem valahogy olyan szomorú volt mindenn.A lakosság fele meghalt és ez érzödött is az embereken.Nekem nagyon nyomasztó volt,engem nagyon megviselt lelkileg,mert elötte többször votam ott és nagyon sok szép emlékeim vannak.De nem akarlak lebeszélni Phi-Phiröl mert egy csodálatos sziget és csodálatos emberek laknak ott.Kaját nem kell lefoglalni,mert sok helyen tudsz nagyon finomakat enni,nagyon olcson.
Phi Phi szállás
Tony bestofparty@f... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Feb 23, 15:23
Kedves Judit!
Tavaly májusban egy hetet töltöttem Phi Phi környékén. Vannak képeim a szigetről és bungallókról is ha érdekel privát mailre tudok küldeni. Ami már valamit ér az 800B-tól indul, legalábbis én ilyet találtam. Tiszta és bogármentes...mert ázsiában 6cm-től kezdődik a bogár :)
Kaja nélkül foglalj, mert igy tudsz spórolni és több helyi finomságot érdemes megkóstolni. Don Phi Phi kikötőjében jobbra kb 40 méterre jobbra van egy nagyon jó étterem, én csak pizzát ettem ott 200B volt ami helyi árakhoz képest sok, de minőségben magasan verte az itthoni pizzériákat!
Egyél sokat!!!
endo
2008 Feb 23, 17:56
Judit!
Tonynak teljesen igaza van,kaját ne foglalj mert finomabbnál-finomabb kaják közül tudsz válogatni.Mondjuk én nem értem miért pizzát ajáln neked Tony,mert vétek ázsiába europai kaját enni,azt tudsz itthon is.Igazi ázsiai kaját meg csak ott.Az itthoni Thai és Kinai kajáldáknak semmi közük hozzá.Ezek "Cseszlovák" éttermek.
Azért Toni ne haragudj,hogy Juditott lebeszélem a pizzáról!!
Bocsi
Phi-Phit látni kell!!!!!!!!!!!
endonak a pizzárol
2008 Feb 24, 13:32
Szia,
igazad van az ázsiai kaja sokkal jobb és kb 100B-ból bőségtálat kapsz üdítővel (én a singha sodat szeretem)csak épp 2. hónapja voltam kint és megkívántam :)
Persze ettem rántott sajtot is Pattayan...
tony
endo
2008 Feb 24, 18:04
Azért nincs harag?
Neked,hogy tetszet Pattaya? Én megérkeztem oda,2 napot szántam rá,de 4 óra múlva elhúztam onnan.Nekem ennyi elég volt belöle.A tenger nagyon koszos volt,tele vén öreg német sexturistával,szóval ennyi volt számomra Pattaya.
Pattaya ahonnan endo lelépett :)
2008 Feb 24, 20:29
Pattaya egy igen vicces hely ahol mondhatni minden mindegy feeling van.
A part nagy merő retek és szerintem jetskizni érdemes vagy siklőernyőzni a tenger felett. Van magyar jetski kölcsönző is.
Persze van lehetőség a Walking Street kikötő felöli végén 2000B-ért tengeralattjárózni is, nekem bejött.
Aki a víz miatt jönne ide az jobban jár a szálloda medencéjével...
Extrém és kulturális programlehetőségek vannak bőven.(A kulturális alatt nem a discot és a sex clubot értem, hanem pl: Sanctuary of truth, Noong noch tropical garden, jó mozi a big c-ben)
Az éttermek közül ami említésre méltó igazi Unicum :) magyar étterem a Pizza Company,Thai Thai, vagy a Lobsterpot. Egyikben sem vagyok tulajdonos csak ezek jöttek be nekem.
A szállásoknál óvatosan kell választani mert szépek a neten a szobák csak elfelejtik odaírni, hogy a szomszéd bár hajnali 2-ig dübörög. Így két választásod lesz: 1 lemész a bárba ha már ugyse tudsz aludni, 2 veszel a 7elevenbe egy csomag füldugót és újabb kísérletet teszel az alvásra :)
Nekem sikerült csúnyán beleválasztani a tutiba: konzekvencia: 1. ha angol fiatalok a szomszédaid vegyél füldugót alapból és érj náluk később haza, 2. nem vagyok nagyon rasszista, de ha néger esetleg francia néger a szomszédod az se túl szerencsés...
Mindezektől eltekintve azt mondom megér a hely pár napot ha turistáskodik valaki.
tony
endo
2008 Feb 24, 20:58
Merre jártál még Thaiföldön?
kérdés még 1x
érdeklődő
2008 Feb 25, 00:24
A pattayai Sunshine Gardenben szállt már meg valaki?
endonak
2008 Feb 25, 07:59
Ami megvolt és sok fotó ill infóm van róla, persze nem teljes hiszen dinamikusan fejlődik és változik Thaiföld:
Most van tervbe márciustól:Ayutthaya, Chiang Mai, Chiang Rai, Krabi és környéke, Nakhon Si Thammarat, Hua Hin, Udon Thani illetve sok kevésbé ismert nem turistás hely ahol nem a pénzedért mosolyognak...
Ha valaki éppen erre jár összefuthatunk egy Singhára :)
érdeklődőnek
2008 Feb 25, 08:28
A Sunshine Gardenben nem voltam de tudom hol van. Minőségi szállás, bár a parttól erős 15 perc séta a szórakoztató negyedektől pedig még kijjebb van cserébe nyugis. Viszont a tuk tuk pont itt fordul meg és ha szerencséd van és jön, nem kell gyalogolni.
Én sóher vagyok és 1800B-ot (ez a legolcsóbb szoba itt) nem adnék egy napi szállásért Pattayán :)
szállás Pattayán
Zsolt
2008 Feb 25, 10:16
Valamelyik Soi-ban a Beach roadnál 500B-ért voltam szállodai szobában, AC, hűtő, plazma TV, stb. Mondjuk ablak falra nézett ennyi hátrány, de abszolút kp-i hely, ez előny. Valami úszómedencés hotel is van a közelben (nevére már nem emlékszem) hasonló áron, de az éppen tele volt.
Tonynak
endo
2008 Feb 25, 20:06
Én is sok helyen voltam Samui,Kho Phangan,Kho Samet,Kho Phi-Phi,Chiang Mai,Krabi,Phuket,Bangkok,Pattaya (4óra,elég is volt),Kambodzsa,Malajzia...
de szeretnék még visszamenni a most 6hónapos kislányommal ha már elmúlt 1 éves.Ezt a vlágot neki is látni kell.Megakarom mutatni neki,hogy én itt szeretném leélni nyugdijas életemet.Ha valakinek tudok segiteni infókkal,nagyon szivesen.
tony
endo
2008 Feb 25, 20:44
Ayutthat és ha tudod Angkort ( Kambodzsa) feltétlen nézd meg.Nekem Kambodzsa nagyon bejött,az emberek fantasztikusak.Sok helyen voltam már,de ilyen kedves és barátságos néppel sehol nem találkoztam a világban.Szivesen visszamennék több idöre is.Sajnos csak 3 napot tudtam itt eltölteni.
a fórum címe
fórumőr
2008 Feb 26, 16:03
látjátok mi a fórum címe??
igen
süti
2008 Feb 26, 20:18
Igen
Thaiföld
bonny bonbons@c... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Mar 02, 15:19
Sziasztok!
Szivesen vennék minden infót Thaiföldről,szállás illetve lakásbérlés lehetőségekről!
E mail cimem:
bonbons@citromail.hu
szerintem
varnew
2008 Mar 05, 15:13
kisgyerekkel kimenni senkinek sem jó!!
asszem a gyereknek mindegy hol homokozik samuin vagy a téren/mondjuk a tengernél tisztább a homok de nem erre céloztam/.
szerintem
endo
2008 Mar 06, 07:35
Hény éves gyerekekröl beszélünk?
Szerintem nem!
??
varnew
2008 Mar 06, 08:50
"de szeretnék még visszamenni a most 6hónapos kislányommal ha már elmúlt 1 éves.Ezt a vlágot neki is látni kell.Megakarom mutatni neki,hogy én itt szeretném leélni nyugdijas életemet."
varnew
endo
2008 Mar 06, 18:17
Én a te gyerekedre gondoltam,hogy milyen idös?
szerintem
varnew
2008 Mar 06, 22:14
mindegy gyereket cipelni 8-10 év alatt fölösleges
neked sem jó a gyerteknek meg mindegy
második figyelmeztetés
fórumőr
2008 Mar 07, 12:46
Látjátok mi a fórum címe? Ide csak ebben a témában várunk hozzászólásokat!
Szállás Samui/Phangan/Lanta
Noncsi noncsipastapju@v... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Mar 13, 20:24
Sziasztok!
Március végén utazunk Malájziába, majd onnan Thaiföldre. Koh Phanganon és Samuin melyik beach-eket/szállást ajánljátok? Nyugira vágyunk, nem kell buli, csak kevéske turista, aranyos bungi, csodaszép part, tiszta víz és sznorki. :) Haad Saladot nézegettem, mert a naplemente látványa sem elhanyagolható, de meggyőzhetőek vagyunk. :)
Tud valaki olyan oldalt ajánlani, ahol a buszindulások (idei friss) fenn vannak? Surat Thaniból busszal mennénk Krabira, de mindenhol mást olvasok.
Másik kérdés, hogy jártatok-e már Koh Lantán? Érdemes?
Tavaly februárban voltunk Phuketen (Karon beach), Phiphi-n és Krabin. Egyedül Phuketen foglaltunk szállást előre (Casa Brazil), a többi helyen csak "beestünk", s sokkal olcsóbban találtunk. Igaz ezek nem tengerpartiak voltak, legalább 2 percet sétálnunk kellet:):)
Előre is köszönöm!
Noémi
Koh Lanta
2008 Mar 17, 15:03
Epp most vagyok Koh Lantan!
1300B-tol indul a normalis klimas reggeli nelkuli szallas.
Medence es vizpart termeszetesen van.
Mint ahogy egy nemtudom milyen bogarat kb 6 centis tettem vodor ala az iment amig elszaladtam killer sprayert a recepciora...
Holnapra megnezem a buszindulast meg az arat.
A het vegen megyek Koh Samuira (kb 21en). A Chaweng Beachen voltam most megnezem a Lamait, mindketto feher homokos szep. 1500B-tol felfele vannak jo szallasok.
péntek start
Klíma noncsipastapju@v... [Ellenőrzött E-mail]
2008 Mar 17, 21:09
Pénteken indulunkj, először Malajzia, utána 27-én Phangan és Samui. Nekünk klíma nem is kell, fan éppen elég.
Akkor szerinted sem kell előre foglalni, nézzünk ki pár partot, ami szebbnek ígérkezik, aztán ahol van hely?
Noncsi
2008 Mar 18, 11:07
Szallas Samuin:Chaweng Beach: Samui First House most akcioban van szep hajo formaju szalloda gyalog 15 perc a kozpont tole es pont innen indul a tuktuk a kozpontba.Tavaly voltam itt van medenceje es az etterem k..jo es olcso.Mindamellett a Firt Bungalow vakitoan feher homokos tiszta strandjara at lehet setalni. 150 meter a part!
A Lamain ezt nezzetek meg: www.weekender-resort.com
Phanganrol a het vegen tudok infot mert akkor megyek oda.
A foglalassal nincs baj de telefonon, mert sajnos a kepek a neten nem mindig a legfrissebbek es ami elore ki van fizetve kartyaval azt A PENZT SOHA NEM ADJAK VISSZA!
Koh Lantan talaltam 1000B-ert egy nagyon korrekt szallast: vizpart, medence, tiszta szoba, 3 szemelyes King size bed, halk klima es halk huto, kis 2 szemelyes erkely, jo olcso etterem, ingyen internet de fules es skype nincs. www.lantadarawadee.com tel: +66897245641
Tony info
2008 Mar 18, 13:34
Köszönöm széen, utánanézek mindennek.
Amúgy mi lett a talált bogár sorsa? :)
További jó nyaralást!
Noncsi
Pattaya Sunshine Garden
a netről
2008 Apr 04, 01:50
"holt" szezonban, azaz májustól októberig 1200-1300-tól van szoba 2 fős! van gyerekmedence is.
Még mindig visszamennénk...
2008 Apr 16, 15:24
Sziasztok!
8-án jöttünk haza maláj-thai túránkról. Csak a repjegyet foglaltuk itthon (ezennel "köszönetet" mondok ... utazási irodából Pistának, aki elb...ta a foglalásunkat, ezzel 1 havi gyomorgörcsöt okozva, de hála neki, élvezhettük a business class és lounge adta lehetőségeket), illetve az Air Asia-t. Szállást, s egyéb utazást a véletlenre bíztuk. A maláj Perhentian után átlépve a határt, éjszakai busszal jutottunk el Don Sakba (480 baht, 12 órás út), onnan pedig Koh Phangan-ra komppal (190 baht). Még itthon kinéztük Haad Salad partot, de nagyon pici volt a vízállás, így továbbmentünk Had Mae Had-ra. Na itt sem volt sokkal nagyobb, (délelőttönként volt dagály), de a Koh Ma sziget látványa nagyon feldobta, ahova így át lehetett sétálni. Emellett isteni volt a korall és a tengeri élővilág is. Párommal a tengerparti kis bungikat részesítjük előnyben a hotelekkel szemben, s 300 baht-ért(!!!) szálltunk meg. Nagyon kis egyszerű pici fehér faházikó volt fan-nel, de rendkívül tiszta, no meg ugye 5 méterre a parttól. :) 3 éjszakát maradtunk, majd áthajóztunk Koh Samuira. Hát, Samuira 2 hét sem lenne elég, nekünk sajna már csak 5 napunk maradt. A szállást itt is jól kifogtuk: Lamai beach-et választottuk, kiszálltunk egy helyen a buszból, s elindultunk bungit találni a parton. 3 helyet néztünk meg, s a Wish bungalót választottuk a maga 450 baht-jával. Ezek kőházak voltak, nagy terasszal, s csodaszép berendezéssel. Elképesztő! S ismét a talpunk alatt csobogott a tenger. A 6. napon busszal mentünk Krabira. Az itteni szállásunk nem volt annyira szép, de a buszozás után már nem volt energiánk sokáig keresgélni erre a maradék 2 napra. Viszont maga a városka olyan hangulatos, hogy visszavágytam. (Ebben igencsak nagy szerepet játszottak a partvégi szelid majmocskák.:)) Summa: bátran el lehet indulni szállásfoglalás nélkül! Aki nem szállodában (azokat lehet érdemes itthonról lefoglalni), hanem bungalókban akar megszállni (ezek fenn sincsenek a neten), biztosan talál megfelelőt. Meg lehet nézni őket kívül-belül, s amelyik tetszik, ott megszállni. Higgyétek el, nő vagyok, vannak igényeim (a "hajmosás hideg vízzel"-től is tartottam egy picit, míg rá nem jöttem, mit jelent náluk a "hideg víz". :)), s nekünk pl. a légkondi már sok lett volna, néha még a ventillátor is. A buszokon úgyis lefagyasztják az embert.
Én visszavágyom, Thaifölddel nem lehet betelni.
Üdv Noémi
Japán, Észak-Korea, Kína, Mongolia, Pakisztán, India, Maldiv-Szigetek és minden más ászsiai ország délkeletre.