utazas.com

utazas.com Fórum

Linkek

Autó

Szállás

Térkép

Magyaro  |  K-Európa  |  NY-Európa  |  É-Amerika  |  Köz/D-Amerika  |  Afrika  |  Közel-Kelet  |  Ázsia  |  Ausztrália/Óceán  |  Nagyvilág
  Útitárskeresõ  |  Telekocsi  |  Egészség és utazás  |  Útleírás  |  Apró: Utiholmi  |  Apró: Magyar Szállás  |  Apró: Bármi utazás
  Kultúra, mûvészet  |  Hegy- & Sziklamászás  |  Téli sportok  |  Vizisport & Búvár  |  Horgász, Vadász  |  Fotó  |  Videó
  Külföldi tanulás  |  Külföldi szellemi  |  Külföldi kétkezi  |  Kivándorlás, Kintiek  |  Váróterem

Afrika

Muzulmán vallás

Muzulmán vallás
Cukorfalat

2008 Jun 20, 10:46

sziasztok. szeretném ha ebbe a atémába mindenki leírná amit tud, tapasztalt a muzulmán vallás sajátosságairól. Ne azt írjátok egyből, hogy olvassam el a KORAN-t, én saját tapasztalatokra vagyok kiváncsi. Akinek arab a férje biztos sokmindent be kell, hogy tartson (pl.: nem eszik disznóhúst, nem iszik alkoholt...) mellette a vallás miatt.

iszlám a családban
Éva

2008 Jun 20, 10:52

Nekem a párom muzulmán és én eszek disznóhúst, rövidnadrágba járok, ha úgy tartja kedvem stb. Semmilyen korlátozást nem szab az, ha valakinek más a vallása. Sőt a kislányunk meg lesz keresztelve.

Ha az iszlám nem a te vallásod, akkor neked nem kell belőle betartanod semmit. Majd a párod betartja, ami neki fontos.

Éva
Inez

2008 Jun 20, 11:19

Szia, ha nem veszed tolakodásnak megkérdezhetem, hogy milyen származású a párod, hogy ennyire toleráns a lányod megkeresztelésével kapcsolatban?

vallas
Judit

2008 Jun 20, 12:26

Sziasztok!

En Egyiptomban elek, itt is egy nagyon mely vallasu itteni viszonyokban merve kis varosban. Itt mindenki muszlim... ram sem eroszakoltak semmit... az iszlam nem az a vallas ami eroszakkal tesz muszlimava. En sem vagyok meg az... teljesen... de raerzesbol betartok szabalyokat, mert szeretem az itteni eletet, es szerelmes vagyok a ferjembe. Disznohust nem eszunk, ha akarnek is enni, itt nem lehet kapni a boltokban. Egyebkent egeszsegtelen, de ezt szerintem tudjuk is. Alkohol fogyasztasa tenyleg tiltott dolog, na ennek az egeszsegtelen mivoltjarol nem is beszelek.

Cukorfalat
F Kata

2008 Jun 20, 15:38

A muzulmán vallásról sok dolgot lehetne írni, ám ahány ház, annyi szokás. Vannak már felvilágosultabb országok, ahol a fiatalok modern, európaias életet élnek, és van ahol még (jobban)betartják az iszlám vallás alappilléreit, és a hagyományokat. Más Tunézia, más Egyiptom és más Szaúd-Arábia, stb... Te konkrétan melyik ország életére vagy kíváncsi? Esetleg Tunéziáról és Egyiptomról tudok mesélni. Ha érdekel, itt az e-mail címem: f_katalin@c2.hu

egeszsegtelen
Glena

2008 Jun 20, 16:05

Miert egeszsegtelen a disznohus es az alkohol? Nem hallottal meg a francia paradoxrol: minden nap vorosbort isznak (nem mertektelenul) es a szivbetegsegek szama sokkal alacsonyabb mint akarhol mashol EU-ban. A vorosborban levo resveratrol megelozi a rakot, es a procyanidins ami egy flavonoid polyphenol a vernyomast alacsonyitja. A disznohus nemcsak zsiros szalonna es toportyu, es nem egy vodor zsirban kell kisutni es akkor nagyon jo alternativa lehet a marhahushoz. Arrol nem is beszelve hogy kivalo a B vitamin tartalma. Nincs semmi ami egeszsegtelen az disznohusben vagy alkoholban csak az a kortaltan fogyasztas a rossz.

Melyik az a vallas ami raderoszakolna valamit is? Semmilyen vallas nem eroszakol senkit semmire. Azt sem ertem hogy miert jo az ha egy orszag "felvilagosult" Mitol vilagosult fel? Europai elet felvilagosult? Azert mert a moralis szintek lejjebb es lejjebb csusznak? Semmi baj nincs azzal ha valaki betartja az vallasa szokasait. Evatol parjanak a szarmazasa lenyegtelen, mindenhol vannak okos megerto es tolerans emberek.

Glena
F Kata

2008 Jun 20, 19:53

Bizonyára te még nem kaptál el semmilyen betegséget disznóhústól, de sokan mások már igen. Többek között én is. Volt akibe olyan baktérium került sertéshúsból, ami megtámadta a csontjait. Mi mindig alaposan átsütjük, stb., mégis beteg lettem tőle, az ízületeimet támadta meg. Olyan fájdalmaim voltak néha, hogy sírni tudtam volna, ráadásul az ízületi gyulladástól eldeformálódtak a csípőízületeim, és reumatológiára kellett járnom. Tehát a seréshús bizonyítottan nem egészséges, sőt, ez az állati húsok között a legegészségtelenebb, reumás és egyéb megbetegedést okoz. (Ok, tudom hogy a marhahús kergemarhakórt okoz, de az nagyon ritka.)

Igen, kis mennyiségben a vörösbor egészséges, vérképző hatású, ám jártál te mostanában pl. discoban, ahol már a 14 évesek részegen fetrengenek?

Hogy mit jelent az, hogy felvilágosult? Pl. azt, hogy nem csonkítják meg a nők nemi szervét, nem öltöztetik csadorba, stb.

Glena
Inez

2008 Jun 20, 20:03

Számomra nem lényegtelen, érdekel, azért kérdeztem meg. Ha válaszol, akkor szívesen veszem tőle. Van különbség muszlim és muszlim között, függetlenül a vallásától. Nem mindenhol annyira nyitottak, hogy elfogadjanak párnak valakit, aki nem követi a vallásukat is. Ez nem jelenti azt, hogy ráderőszakolná, egyszerűen, nem házasodik olyannal, aki nem muszlim és kész. Ahogy Kata írta vannak már olyan eleurópaiasodott országok, ahol ez nem fontos, de nem mindenhol.

Inez es F Kata
Glena

2008 Jun 20, 20:34

Sajnalom hogy Trichinosist kaptal disznotol (diszno diszno) Sot egy nagyon sujos lefolyasut. Ez manapsag mar ritka es tenyleg ugy lehet megelozni hogy mielott talalunk megmerjuk a hus belso homersekletet. Ez nem azt jelenti hogy a disznohus veszejes, mint azt sem hogy minden csirkehustol szalmonellat is minden marhatol mad cow betegseget kapjon valaki. De ha egy ilyen lefolyasu betegseg utan nincs sok etvagyad disznohusra akkor az negyoin ertheto. Inez, kerdezz amit akarsz meg jo, de szeringtem nem a szarazas a fontos hanem a karakter. Akarmelyik Muslom orszagbol szarmazhat nagyon karakteres es jo erteku ferfi, ugyanugy mint a fold minden zugabol. Csak ennit ertettem a szarmazas allatt, semmi rosszat.

Glena,Cukorfalat
Léna

2008 Jun 20, 21:48

A disznó a muzulmánok szerint tisztátalan állat, és ez így is van. Fetreng a saját ürülékében. Hiába tiltott dolog az araboknál az alkohol, nagyon sokan megisszák a magukét, ha van rá lehetőségük. Volt olyan pincér, amelyik fullra alkoholszagot árasztott mindig. Ettől függetlenül jól végezte a munkáját. Hát igen, egy kicsi vörösbor jó, de semmi más nem, pusztítja az agysejteket. Azért ne kezdj magasröptű egészségügyes magyarázatba légyszi mint az előzőekben :) ! Én pl. beteg vagyok az ha alkoholt iszom, nem bírja a gyomrom. Néhány embert eléggé kifordít magából az alkohol. Amúgy Tunéziában kiszolgálják a helyieket is néhány helyen alkohollal, pl. helyi sörrel. Sokan szeretik ha ajándékba alkoholt visz az ember. Az Absolut vodka a befutó náluk, de más is bejön nekik :) .

Cukorfalat, Téged melyik ország érdekel? Ha konkretizálnád a dolgot, talán többet tudnánk segíteni.

alkohol
nixike

2008 Jun 20, 22:09

sziasztok

Aba

Én tunéziába megyek a barátom szüleihez és most olvastam,h az alkoholnak örülnek.De akkor is ha nagyon vallásosak.A muzulman férfi betartja ha vallásos hogy házasság elöt nincs sex és nem alszik velem?Mert ezt mondja,h nem fogunk együtt aludni.

nixike
F Kata

2008 Jun 20, 22:34

Nos a helyzet a következő: először is kérdezd meg, hogy isznak-e alkoholt. Lehet hogy a barátod megissza, de az apukája valószínűleg nem. Ebben az esetben viszont ezt tartsd tiszteletben, és a barátodnak se azt vigyél. Az én barátom és a bátyja is szeretik a tütüt, de az apukájuk nem tűr meg alkoholt a házban.

Szex: Ha nem a szülőknél aludnál, akkor valószínűleg a barátod is szívesen huncutkodna egy kicsit, de mivel a szülőknél lesztek, a legtöbb helyen még egy csók vagy szájrapuszi, simogatás is tilos.

Véleményem szerint nem jó ötlet a szülőknél aludni, de te tudod. Elég ott a látogatósdiból 1-2 nap is. Velem nagyon kedvesek voltak, de kényelmetlenül éreztem volna magam hosszabb ideig, főleg hogy én nem bezélek arabul, ők meg se magyarul, se angolul.

alkohol & disznóhús
Sajó

2008 Jun 20, 23:33

A cigizés és a marijuana mennyivel egészségesebb, mint a bor? Azt is tiltja az iszlám? A disznóhússal viszont maximálisan egyetértek. Egy ismerösöm egyszer belekóstolt. Másnap erös gyomorgörcsei voltak, harmadnapra pedig véglegesen átalakult zombivá.

F Kata,Nixike
En

2008 Jun 20, 23:54

Ha a baratod,igazan vallasos ember akkor teljesen mindegy hogy hol alszotok,szuloknel avagy sem, nem fog huncutkodni veled hazassag elott.

egy igazi vallasos ferfi nem nyul hozzad a hazassag elott,mivel ez nagy bunnek szamit.

Azt tanacsolnam mindenkinek,akinek muszlim baratja van,olvasson mar egy kicsit utana,mi mivel jar,nemcsak az alkoholrol vagy disznohusrol szol ez a vallas:S

malac
Glena

2008 Jun 21, 00:00

Koszomon a Gonviselonek hogy nincsenek ilyen probelmajaim mint alkoholtol beteg lenni vagy valamit nem tudnak megenni. Sajo, nem tudom mint tilt az iszlam, de a cigizes tenyleg roncsolja a szervezetet - meg kis adagban is. Nem cigarettazok, neha iszom egy pohar bort vagy sort de nem tobbet mint egyet. A disznot azert tartjek a muzulmanuk titsztlannak mert mindent megeszik. PITA ezt irja: These facts are not surprising to anyone who has spent time around these social, playful animals. Pigs, who have a great sense of smell and can live into their teens, are protective of their young and form bonds with other pigs. Pigs are clean animals, but they do not have sweat glands, so they take to the mud to stay cool and ward off flies. A disznok nem azert fekszenek a sarba mert koszosak hanem azert mert igy hutik a tesuket.

en
nixike

2008 Jun 21, 00:01

szeretném tudni,h mi a fontos vagy hol tudnék olvasni a muszlin vallásról.Tudsz nekem segíteni,h mit vigyek ajándékba?

egyetértek
Sajó

2008 Jun 21, 00:13

...de az emberek is megesznek mindent. Akárcsak a disznó vagy a patkány, az ember is mindenevö. Megeszi a rovarok nyálát (méz), a kátrányt (Cola), stb. stb. Ne bántsuk már szegény röfiket. Semmivel sem rosszabb állatok, mint a kutya, a delfin vagy a mókus. Persze, ha nem esszük meg öket, azt biztosan nem veszik majd rossz néven.

Nixike
Glena

2008 Jun 21, 02:26

A vallas neve Islam az a vallas kovetoje Muslim. Olyan hogy Muslim vallas nincs, de muszlim hit az van. Ami felhoz egy erdekes kerdest- kinek a baratja/ismerose volt mar Mekkaban Hajj alatt es koruljarta a Kaaba-t? Vagy ha meg nem votak ott akkor terveznek oda utat es mit gondolnak az egesz al-Hajar-ul-Aswad-rol? Erdekes lenne a velemeny errol a meteoriterol. A muszlinok legnagyobb szent relikje. En nagyon probalok jo lenni: de ez egy ko.

Ineznek
Éva

2008 Jun 21, 09:28

Tunéziai a párom. És mert a lányunk meg lesz keresztelve, nem azt jelenti, hogy ő katolikus vagy református stb. lesz. A kereszteléssel még nem vesz fel vallást, csak egyszerűen keresztyény lesz. Majd ha nagyobb lesz, eldöntheti kíván-e valamelyik valláshoz csatlakozni, akár az iszlámhoz.

válasz
F Kata

2008 Jun 21, 12:11

Nem az a lényeg, hogy a malac miért fekszik a pocsolyában, hanem hogy nem eszik meg és kész. Ezzel tisztában kell lenni. Alkoholt van aki iszik közülük, van aki nem. Van aki cigarettázik és kábítószerezik közülük, van aki nem. Van aki él szexuális életet, van aki nem. Igen , aki mélyen vallásos, az nem, de erre előbb-utóbb úgyis rá fog jönni a kint töltött idő alatt, mert bepillantást nyer a barátja és annak családja életébe. Viszont ha nem él esküvő előtt szexuális életet, akkor valószínűleg alkoholt sem iszik. Az a legegyszerűbb, ha megkérdezi a barátját, és akkor vélaszt kap a kérdésére. A neten elég a google-ba annyit beütni, hogy iszlám, vagy muzulmán, és rengeteg dolgot olvashat róla magyarul.

Éva
vki

2008 Jun 21, 13:17

szia!Ti itt éltek Magyarországon?érdekelne egy két dolog,ha válaszolnál,priviben lehetne? előre is köszi! tudnál adni elérhetőséget?

Valasz
En

2008 Jun 21, 15:42

Azert nem esznek a disznohust mert tisztatalannak tartjak es nemcsak azert mert mocsokban furdik,hanem azert ahogy viselkedik.

Mivel a fiumalac engedi mas fiunak is hogy egyutt legyen a nostennyel es ezert itelik el a muszlimok a disznot.Nekik ez ugymond szentsegtelen,hogy a ferfi engedelyevel massal is legyen a no,mivel nagyon nagy bunnek szamit a megcsalas!

Egy igazi muszlim ferfi sose csal meg,mert a bunhodestol valo retteges nagyobb mint a vagy.

Ezert is van az,hogy a hazassag elott nem nyul hozzad,mindegy hogy hol is alszotok,szuloknel vagy szallodaban.

A vallasrol olvashatsz konyvekben de sok minden van rola a neten is.

A ferjem csaladjanak,edesseget,pirospaprikat vittem,a gyerekeknek meg ruhakat.Nem kell nagy dolgora gondolni,gondolom nem is varjak el toled sem!

Éva
Inez

2008 Jun 21, 16:47

Nekem is van egy pici babám, igaz fiú. :)) Mivel az apja (nem tunéziai) muszlim, így a baba is muszlimnak születik, legalábbis én így tudom. A fiú, mindig követi az apját. Párom sosem hagyná, ha a baba kislány lenne, hogy ne muszlimként nőjjön fel. Nem kritizállak, csak ez az Ő hozzállása a dolgokhoz. Biztos nagyon szép a baba! Gratulálok! :)))

ajándék
Réka

2008 Jun 21, 17:35

Nekem vannak tunéziai ismerőseim, tőlük kéreztem meg, mit is illik vinni a családnak. Azt mondták, hogy a tunéziaiak nagyon szeretnek ajándékot kapni, és értékelik a drága ajándékokat. (Természetesen mindenki a saját pénztárcájának megfelelően vásároljon.) Apának, fiútestvérnek lehet vinni édességet, kávét, ha dohányoznak cigarettát, anyukának és lánytestvérnek szintén édességet, illatszereket, illetve kifejezetten magyaros dolgokat: pirospaprika, hímzett terítő, hímzett ékszerdoboz, Miska kancsó és egyéb kerámiák. Gyerekeknek, ha tudod a méretet, valóban jó ötlet a ruha is. Az egyik lány a barátja húgának gyöngyöket és gumis damilt vitt gyöngyöt fűzni, meg üvegfestő készletet, és a kislány el volt tőle ájulva.

a baba vallasa
En

2008 Jun 21, 17:58

attol is fugg,hogy az elejen hogy tisztazzatok le a dogokat.Nekem "szerencsere" ugyanolyan a ferjem,mint Eva parja.A mi kozos dontesunk a baba vallasa,nem pedig csak az ove,pedig az en ferjem is muszlim de nem tuneziai.

köszi
Nixike

2008 Jun 21, 22:16

köszönöm a válaszokat,h mit vigyek ajándékba

mindenki
Cukorfalat

2008 Jun 24, 13:12

nekem Szíriai a párom de ő nem engedi, hogy rövid gatya vagy szoknya legyen rajtam, pontosabban fogalmazva megjegyezné ha felvenném. Szeretné ha nem ennék disznóhúst. De az alkoholt például megissza és igaz nem vagyok még a felesége de szex is van. Szóval ezt nem értem, van amit betart de van amit egyáltalán nem. A disznóhúst ha szóba hozom arra mindig nagyon mérges lesz. Köszi, hogy ilyen sokan írtatok :-)

Hastánctábor Tunéziában
F Kata

2008 Jun 24, 21:19

Tunéziai hastánctábort szervezünk novemberre. Érdeklődni a következő e-mail címen lehet: f_katalin@c2.hu

Cukorka
Glena

2008 Jun 25, 03:30

Kerlek gondolj bele. Miert hagyod hogy a parod valamit is megtiltson neked. A hosszu boldog hazassag alatt mi lesz meg megtiltva, nem megengedve, es milyen aprosagtol mint peldaul a disznohus emlitesetol lesz jogtalanul merges? Amikor a felesege leszel akkor talan engegekenyebb lesz majd? A forditotja lesz igaz. Milyen lesz a jovo- mit beszeltetek meg? Fejezd be a mondatot:

1. Hazassagban a legfontossab dolog...

2. Nem erzem magam biztonsagban amikor emberek....

3. Ha valamit valtoztatnak magamon az ez lenne....

4. Legjobban azt szeretnem ha a ferjem.....

5. Az idealis hazassag...

6. Az eletem celja...

7. Szeretet azt jelenti hogy...

8. Vallas nekem fontos mert...

9. Hany gyereket akarok...mikor?

10.Hogy valasztunk nevet?

11.Milyen iskolaba jarnak majd?

12.Hogy fizetjuk majd az egyetemet?

13. Ki fogja oket fegyelmezni ha kell es hogy?

14. Mind a ketten dolgozni fogunk?

15. Tolthetek idot a parom nelkul a barataimmal?

16. Unnepeket hol tultjuk?

17. Kinek a penze? Enyem Tied- mienk?

Meg ezer ilyen kerdes van. Ezeket is nazd meg, ezek egy Muslim hazassag elotti kerdesek.

http://qa.sunnipath.com/issue_view.asp?HD=1&ID=588&CATE=10

A parod hogy valaszol ezekre?

Glena
Cukorfalat

2008 Jun 25, 17:38

szia

köszi, hogy írtál. fel fogom tenni a páromnak ezeket a kérdéseket. De érzem, hogy nagyon szeret mert mikor mérges valamiért akkor én visszaszólok és nem bánt, még szóval sem. Olyankor bocsánatot kér. Nagyon szeretem Őt!

egyiptom
btimko

2008 Jun 27, 09:04

Sziasztok!

Az én párom egyiptomi, utálja az alkoholt, azt mondja ha egy muszlim issza, utána 40 napig nem imádkozhat, de ha 3 napi imádságot elmulaszt, akkor elhagyta a hitét.

A disznóhústól egyenesen undorodik, és tényleg nem lehet kint kapni. Egyszer arról meséltem milyen finom is a bacon szalonna, megkért hogy ne tegyem. Azt mondta lehet hogy neki is ízlene, de pont ezért gondolni sem akar rá.

A házasság előtti szex titkoltan, képmutatóan, de megy Egyiptomban. Pl. az együttlakáshoz kell egy ügyvédi papír hogy ti "házasok" vagytok. Anélkül nem is adnak ki szobát. A párom ezt a lelkében úgy intézi el, hogy nem számít mert ő már úgyis férjnek és feleségnek tekint minket. Idegenek előtt úgy is szólít, mert szerinte akkor jobban tisztelnek. A régi hagyomány szerint egyébként ha mindketten 3szor kimondjátok hogy a házastársad akarok lenni, akkor isten előtt már házasok vagytok.

Muszlim ember gyerekének muszlimnak kell lennie, mást nem visel el.

btimko
Inez

2008 Jun 27, 15:42

Egyetértek! 40 nap szerintük míg az alkohol kitisztul a szervezetből. A régi hagyományról a házasságról nem hallottam, de biztos volt ilyen, hisz a válás is hasonlóképpen történhet.

Igaz, hogy muszlim nem viseli el, ha a gyereke nem muszlim. Azt még csak-csak, ha a felesége nem veszi fel a vallását, de a gyerek esetében ez nem vita tárgya.

Muslim ferfiak
Linger

2008 Jun 28, 22:52

Igen, de jo lenne muslim ferfi felesegenek lenni. Eloirja hogy mit egyek- igyak, viseljek, hogy viselkedjek a gyerekeimnek milyen vallasa legyen, a kutyamnak az orra se eritsen. Ezen kivul meg vigyaznom kell ra hogy ne sertsem meg mert konnyen sertodik, rendkivul feltekeny es konnyen mergesedik az erzeseinek sohasem ura. Penzuk nincs, de szivesen veszik ha neked van. Es ha valni akar akkor kelet fele fordulva harmat porog es ezzel mar el is van intezve. De olyan nagyon "nonek" erzem magam mind emellett. Ezt mind az itteni topikobol tanultam. Rohanok mindjart egy arab orszagba nyaralni, hatha nekem is jut egy. Brrrr.

Linger
Valaki

2008 Jun 28, 23:09

Hat tudod Linger,valamilyen szinten igazad van,de hat hulye aki hagyja.Az en ferjem is arab,megsem mondja meg,hogy mit csinaljak vagy hogyan is oltozkodjek.Ez nezopont kerdese

Valaki
Linger

2008 Jun 29, 00:53

Valaki, igazad van. Hulye az aki hagyja. De ez nem nezopont hanem gyakorlat kerdese. Gyakorlatban pedig te vagy a ritkasag aki nem hagyja a ferjet hogy minden ugy legyen ahogy a vallas eloirja. Boldogsagot neked es ferjednek. Barakah.

Lingernek
Valaki

2008 Jun 29, 10:47

Szia Linger, Koszi es neked is. Az en ferjem Algir es olyan szepen letisztaztuk a dolgokat az elejen(gyerek vallasa,vallas felvetele)nalunk szabadon valsztott minden es a ferjem nem is akarja,hogy muszlim legyek,hiszen europai vagyok es annak is szeretett meg,ha felvennem a vallasat akkor az mar nem is en lennek(ezt o is mondja!!!).

Nem lenne gond,ha a parok az elejen mar megbeszelnenek mindent es nem lenne ez a konfliktus,de hat mindenkia sajat eletenek a kovacsa!

Sok szerencset mindenkinek!

Valaki, Linger és a többiek
Éva

2008 Jun 29, 20:26

Egyetértek az előzőkkel. Érdekes, hogy a mi kislányunk meg lesz keresztelve, pedig muszlim az apja. Sőt én sem veszem fel a vallását! Oda megyek ahova akarok, akár férfi baráttal is; azt veszek fel, amit éppen jónak látok; nálunk inkább én vagyok, aki hamar kizökken a nyugalmából... igaz féltékeny, de csakis egészségesen!

Mi is mindent megbeszéltünk az elején és ahogy nézem ugyanolyan normálisan, mint azt Valakiék tették.

Nem értem miért állítják páran, hogy a muszlim vallás kötelező a gyermeknek...persze a vallása előírja,mint sok minden mást...

De, mint ahogy látom, nem csak nálunk van szabad vallásgyakorlat, hanem másoknál is itt a fórumon. Én ennek személy szerint nagyon is örülök.

vki-nek az elérhetőségem
Éva

2008 Jun 29, 20:52

Szia vki!

Bocsi a kései válaszért!

Az e-mail címem: totziens@freemail.hu

Keres
Linger

2008 Jun 29, 22:54

Eva, Valaki, miert nem irjatok le hogy ezek a megbeszelesek hogy folytak le is milyen akadalyokon mentetek keresztul. Mert masik forumban meg azt is felt egy lany megbeszelni a parjaval hogy mar volt ferjnel. Ritkasagnak szamitotok sajnos, mert ezekben az arab-fius topicokban a vallasrol es a fiuk igazi erzeseirol tobb a talalgatas mint a teny.

Linger
btimko

2008 Jun 30, 11:36

Ahogyan számodra erőszakos, ha beleszólnak mit viselj, mit egyél, hogyan élj, éppúgy neki is erőszakos ha te az európai szabályaidat rá akarod kényszeríteni. Mert neki a malachusi-evés, az alkoholizálás, stb a nem normális. Miért lenne az az etalon ahogyan mi európaiak élünk? Mi csak a világ népességének 1/7-ét jelentjük. A többiek véleménye nem számít?

Én nem venném fel az iszlámot mert már van egy vallásom, és én már nem tudnék azok szerint a szabályok szerint élni, hiszen gyerekkorom óta máshogy neveltek. Ezt egyik sem várhatja el a másiktól. Az egyetlen út ha mindkettő hagyja a másikat úgy élni, ahogy jónak látja, és olyan dolgokban kompromisszumot kötni, amik kikerülhetetlenek, s ha ez nem megy, akkor jobb szétvállni.

mindenkinek
Cukorfalat

2008 Jun 30, 19:04

sziasztok

sok mindent megbeszélek a párommal napról-napra, annyira jó, hogy megérti amit szeretnék. Nem erőszakoskodik és engedi, hogy döntsek mit szeretnék. Igaz csak a térdig érő szoknya az ok, a rövidebb nem tetszene neki. :-) Disznóhúst ettem tegnap, ő is ott volt és nem szólt érte. Azt mondta csináljam úgy ahogy szeretném csak soha ne hagyjam el mert én vagyok az élete!!! Nagyon féltékeny, azt az egyet nem fogadja el, hogy kettesben találkozzak valakivel, főleg ha férfi az illető. Pedig rengeteg férfi ismerősön, haverom van. Annyira várom már, hogy a felesége legyek. Picit félek is mondjuk mert először Szíriában kell megtartani az esküvőt aztán itt Magyarországon. Nagyon szerelmes vagyok, ahogy rám néz a gyönyörű barna szemeivel, ahogy törődik velem....isteni! puszi mindenkinek

felreertes?
Linger

2008 Jun 30, 21:34

Btimko- ki beszel itt valamit is raeroszakolni a muslim baratra. Ugyaugy mint hogy nem hagynam hogy valamit is rameroszakoljon ugyanugy en sem eroszakolnak ra semmit. Hogy tiszteljek egy olyent akire valamit is ra lehet eroszakolni? Azt hogy a vilag nepessegenek hany szazalekat adjuk ki az itt semmit nem oszt es szoroz. Egyenekrol van szo. Megha a tarsadalomrol is lenne szo, akkor sem erdekelne hogy ki hany szazalekat teszi ki. Miert erdekelne es miert valtoztatnem en meg a szazalekok miatt az ertekeimet?

Cukorfalat
Linger

2008 Jun 30, 22:20

Ahhoz nem kell muslim barat hogy ne szeresse ha mas ferfiakkal egyedul talakozol:) Ha business ismerettseg akkor persze mas, de melyik ferfi szereti muslim vagy mas ha szombat estet a haveromnal toltenem nelkule.:)

priusz
Kata

2008 Jul 01, 09:10

Szerintetek a muszlimoknak nagyon nagy szégyen,ha priuszosok,és börtönben voltak?Elítéli őket a nép,Allah?..A Korán?Tud valaki erről valamit?

Kata
Valaki

2008 Jul 01, 10:11

A mi nepunk eliteli,ha valaki rosszat tett es ezt be is bizonyodik azzal,hogy el is itelik?Ha olvasod a Bibliat akkor tudnad a valaszt!Ugyan mar ezt a kerdest te se gondolod komolyan,ugye!?

Valaki.
Kata

2008 Jul 01, 12:29

Képzeld,komolyan gondoltam!!!

Te is kötözködni jársz ide,mint sokan mások...Szégyen-e náluk?????Azt kérdeztem,te ostoba!!!

a valasz, te okos
Valaki

2008 Jul 01, 13:00

Te vagy az ostoba,ha komolyan kerdezted.Ja es nem kotozkodesnek szantam,de ha ismerned a vallast nem kerdeznel ilyet.A jozan paraszti eszed mit mond,bar ezutan a komoly kerdes utan megkerdojelezem,hogy elgondolkoztal-e rajta?!

Valaszolva a kerdesedre,hogy jobban megertsd:IGEN,szegyen!!!Remelem kielegitettem tudashianyod!

Kerdezz itt
Linger

2008 Jul 01, 16:19

http://qa.sunnipath.com/issue_view.asp?HD=1&ID=588&CATE=10

Itt sunni expert valaszt kapsz.

Linger
Cukorfalat

2008 Jul 01, 18:30

:-) jó hát persze de én úgy gondoltam, hogy hétköznap munka után egy kis dumcsi valakivel. Azt nem szereti a párom. De végülis nem nagy baj, mert minden időt együtt töltünk amit lehet!

valaki,vagy esetleg senki..
Kata

2008 Jul 01, 18:44

??:)

a neveddel,vagy névtelenségeddel találkoztam már más topikban is.Ismét hoztad a formádat!!:)))

Kata
Inez

2008 Jul 01, 23:27

Sorry Kata, de szerintem is buta kérdés volt és nem kellett volna a válaszáért Valakinek esned, nem volt annyira sértő. Hozzászólásoddal pont Te vagy az, aki hozod a formát ebben a topikban...

Köszönjük a linket Linger, lehet mazsolázgatni! :))

Inez=valaki
Kata

2008 Jul 02, 00:04

Egyáltalán nem egyértelmű,hogy nálunk és az arab világban mennyire ítélik el az embert!Spanyolban..Olaszban..Mindenhol más.stb.De eddig sem a kérdésre válaszoltál,úgyhogy tényleg mazsolázz inkább.

Mindent azért ugye te sem tudhatsz..Majd talán ,ha lesz benne részed.

meg olvasni sem tudsz?
Valaki

2008 Jul 02, 00:23

A valasz ott van,az hogy nem tudod elolvasni,az mar csak a te bajod,senki mase.Eloszor,tanulj meg olvasni.

Mindent azért ugye te sem tudhatsz..Majd talán ,ha lesz benne részed= hat sok szerencset ha neked volt reszed olyan dolgokban,ami priuszhoz vezet.Hat csak igy tovabb!

Egyebkent aki ide ir,azert ir,mert valami koze van a muzulman vallashoz,de gondolom ezt sem fogtad fel eddig,ha a hozzaszolasaidat veszem alapul.

Ugyhogy nem kell itt adnod a nagylanyt,lehet a masik kicsit tobbet tud nalad.Egyebkent meg valoszinuleg tobbet tudok nalad,mivel a ferjem arab es egyutt is elunk mar evek ota,gondolom ez nem mondhato el rolad,azert kerdezel ilyen ertelmes kerdeseket!

Ja es meg minidg valaszolva a kerdesedre: Igen Katika,szegyen naluk es a Koran is melyen eliteli.Remelem erted mar a valaszt,habar ketlem ezek utan:S

Hozom a formamat ugye? ;)

Cukorfalat
Linger

2008 Jul 02, 02:29

Te egy nagyon kedves es aranyos teremtes lehetsz. De sajnos epp ez az amit sok ferfi- muslim vagy nem- nem ert meg. Jobb ha a melo utan az emeber vegyes tarsasagban inkabb a kollegakkal beszeli meg a nap stresszes esemenyeit, de ne hozza haza a melobol a sok problemat. Igy ha egy sor, soda ereeig elmesz egy tarsasaggal abbol nem kellene egy ferfinak sem nagy ugyet csinalni. Persze senki se vigye tulzasba a partner nelkuli bulizasokat. Van valahol egyensuly- foleg ha nem mindenapos az eset. Nem kompromisszum kell hanem jo valasztas, szerintem nagy a kulobnseg. Ha magamtol valasztom hogy nem teszek olyant amit a partner nem szeret az egeszen mas mint egy kompromisszum ami csak olyan fel valasztas. En is beadom a derekam te is es mind a ketten boldogtalanok vagyunk. A tudatos valasztas egesz mas ugy.

Tanulj meg helyesen fogalmazni!..:)
Kata

2008 Jul 02, 07:24

Miért nem akadsz már le rólam,és foglalkozol 00.23-kor a férjeddel???

Köszi.

Egyébként általában nem használunk egy mondatban kijelentő módot,és feltételes módot...:))

Ha már olyan okosnak tartod magadat!!!Egyébként ne hangoztass,mert Isten nem ver bottal!!:)Nagyon magas a lovad....:)))Szeva.

Uristen
Valaki

2008 Jul 02, 10:49

Te mennyire ostoba vagy ember.Mivel kulfoldon elek(arabok kozott) es az idoeltolodas mint fogalom a te szotaradban,biztosan nem szerepel.Mivel ez magyar oldal,igy barmikor irsz az en idom szerint,a magyart fogja odarakni,de minek is magyarazom,hiszen ugysem erted meg:S

Egyebkent,meg semmi kozod hozza,mivel vagy kivel toltom az idom!

Nagyon ostoba lehetsz,csak sajnalni tudlak,de azt a fiut is aki szoba all veled!Elj boldogan a butasagoddal egyutt!

Szep napot!

Kata
Inez

2008 Jul 02, 11:52

Tévedésben vagy, nem én vagyok 'Valaki'. Kis zavarban szenvedsz. Mielőtt elkezded osztani azokat, akik ebbe a topikba írnak, vedd a fáradtságot és olvasd el az előzményeket! Ez így normális. Kaptál Katától is választ, kaptál egy linket is, igaz angol nyelvű és eddigi hozzászólásaid alapján elég gyenge lehetsz belőle, hisz a magyar is döcögős. Már bocsáss meg a feltélezésért!

'Spanyolba, olaszba, mindenhol más...' - ez megint butaság. Nem kell ahhoz vallásosnak lennie az embernek, hogy elítélje az ilyen dolgokat. Sehol sem dicsekednek azzal, hogy priuszuk volt. Ez egyszerűen erkölcsi kérdés. De minden vallás magában foglalja a 10 parancsolatot, még akkor is, ha más-más megfogalmazásban.

Más! Az sem mindegy milyen bűnt követett el, de nem hiszem, hogy bárki, akinek priusza van kaphat vízumot, hisz még útlevelet sem adnak neki bizonyos időn belül. Ennyire egyszerű.

Inez
Kata

2008 Jul 02, 12:08

Szia.

Útlevelet kapnak,csak ha kőrözik,akkor nem.De lényegtelen,csak arra lettem volna kiváncsi,hogy mennyire ítéli el őket a társadalom,és foglalkoztatják-e őket.Vagy esetleg már csak nagyon kevés helyen,mivel kint sok ember nincsen bejelentve,és hivatalosan pedig kell utánuk fizetni..a priuszos pedig nem biztos,hogy mer így dolgozni.Persze,nem mindegy,hogy miért ült valaki..Összetett dolog ez,és úgyis az tudja,aki benne van.Azért köszi.

bejelentett munka
Szandra

2008 Jul 02, 12:50

Azert nincsenek bjelentve,mert a jarulek amit utanuk kellene fizetni az eleg magas es a munkaadonak nem eri meg igy,mert minden kifizetese utan nem lenne profitja.

Amit Inez irt,az igaz,aki priuszos annak nem igazan adnak utlevelet,mondjuk sokat szamit,hogy most melyik teruletrol akarsz infot kapni,mert nem mindegy.

Peldaul Algeriaban nem kapsz utlevelet,ha nincs bejentett munkad.Melyik teruletrol akarsz tobbet tudni?

Kata
Inez

2008 Jul 02, 14:14

Úgy tudom 5 évig nem kap útlevelet az aki ült, illetve büntetve volt, legalábbis itthon. Munkavállalás szempontjából is azért gáz, mert nálunk, gondolom máshol is kérnek erkölcsi bozonyítványt a legtöbb bejelentett helyen, és erkölcsit sem adnak 5 évig, ha bűntetve volt.

Szandra,Inez..
Kata

2008 Jul 02, 18:24

Sziasztok!

Köszi,hogy írtatok.Tunéziáról lenne szó..Talán ott engedékenyebbek,mint Algériában..Nem tudom.

Linger
Cukorfalat

2008 Jul 03, 11:39

szia :-)

örülök, hogy írtál. én mostmár szép lassan megbeszélem a párommal azt is, hogy a munka után néha egy sörözés kolegákkal megengedhető. Elfogadja nagynehezen de megkérdezi, hogy őt meg hagyom, vele nem foglalkozom?? Féltékeny nagyon, attól fél, hogy elhagyom! Pedig nem, csak ő kell nekem!!!!

Cukorfalat
Sandra

2008 Jul 03, 18:39

Egy kis egeszseges feltekenyseg az normalis,de azert nem kell tulzasba esni.Szerintem ezt meg kellene beszelned a paroddal,hogy nincs oka feltekenynek lenni,a tulzott feltekenyseg megoli a kapcsolatot,az a bizalom hianya!

Ez az en velemenyem,ne vedd sertesnek,csak kicsit furcsa,hogy ezert feltekeny.Az en ferjem meg mondja is hogy menjek es igenis legyek a kollegaimmal,o igazan nem banja.

De valoszinu fiu valogatja:)

Sok szerencset!

Cukorfalat
Linger

2008 Jul 03, 19:22

A feltekenyseg nem a szeretet bebizonyitasa hanem annak hogy valami miatt a parodnak nincs eleg magabiztossaga. A bizalom hiany amit Sandra irt annak az a gyokere hogy nincs eleg onbizalma es onbecsulete. Feltekenyseg a legrosszabb erzes a parkapcsolatban mindket felnek. Nehez athidalni, de turelem es tortenelem segithet. Ha latja hogy megosztod vele hogy kivel mivel hol jartal es milyen boldog vagy hogy hozza mentle haza akkor talan idovel....Senki sem tudja egyszalmagaban az osszes emberi vagyat kielegiteni.

Linger, Sandra
Cukorfalat

2008 Jul 04, 08:53

sziasztok

Azt bizonygatja, hogy megbízik bennem de féltékeny. Az az igazság, hogy volt élettársa kitől van egy kislánya, a nő átverte sokszor és 1,5 éve lelépett a gyerekkel (külföldi a nő) és az én párom hiába könyörgött neki nem jött vissza. 1,5 évig sírt utánuk de a gyereket azért nem szakította el az anyjától mert sajnálta, hogy kikészül teljesen.

Bingo
Linger

2008 Jul 04, 20:45

Bingo Cukorfalat. Pont ahogy irtam, nincs benne magabiztossag a kulfoldi no miatt. Ezert feltekeny. Ezt neki kell rendbehozni sajat magaval, Te nem tudod. Az hogy megbizik benned de feltekeny az teljesen paradox. Ilyen nincs, vagy megbizik, vagy feltekeny. A masik dolog meg a "rebound". Te vagy az elso akivel komoly kapcsolata van amiota a no elhagyta? Az ilyen nagy veszteseg utani elso kapcsolat sajnos nagyon ingatag labon all, pont azert mert a parodban meg talan nem epult fel a magabiztossag es nem akar megegyszer csalodni vagy fajdalmat erezni. Sajnos a feltekenysege ezen csak ront es nem segit.

Linger
Sandra

2008 Jul 04, 21:41

Szia,szerintem nem kellene altalanositani.Ha azt vesszuk alapul ,amit irsz akkor az azt jelenti,hogy soha tobbe senkiben nem szabadna megbiznunk.Ez egy uj kapcsolat uj dolgokkal,nem jo dolog minidg a masik kapcsolatbol kiindulni,hogy az milyen volt.Lehet en vagyok naiv,de eddig minden kapcsolatom tiszta es ures lappal kezdodott,nem pedig abbol indultam ki,hogy most az elozonel mi volt.

tisztel
Nixike

2008 Jul 04, 22:59

sziasztok!

Egy beszélgetés során a barátom azt mondta,h tisztel. Mit jelent náluk?

Nixike
Klára

2008 Jul 04, 23:11

Tisztel??

Vagy nem feküdtél le vele mindjárt első nap,vagy nemsokára pénzt fog kérni,és igy hízeleg elötte...Ezt neked kell tudnod,hogy miért mondhatta,de ők nem olyan "tisztelgős" tipusok.Nem tudom.

Klári
Nixike

2008 Jul 04, 23:26

Pénzt nem hiszem,h kérne mert nincs rá szüksége.most megyek ki a szüleihez mert meghívott anyukámmal együtt 1 hétre és nem engedi,h szállodába menjünk.A 30. születésnapomat kint fogom ünnepelni és állitolag nagyon nagy meglepetéssel készül.

Nixike
Klári

2008 Jul 04, 23:37

Nem tudom,hogy mit jelenthet.

Lehet,hogy egyszerüen csak mondta.Lehet,hogy azt akarta mondani,hogy szeret.Jó utat,Boldog születésnapot!

Kérdezd meg tőle,hogy ez nála mit jelent!?

Linger
Cukorfalat

2008 Jul 05, 22:19

szia

hát látod ezért féltékeny de bennem megbízhat!! Összetörték a szívét de múlt év júniusban az enyémet is és mégsem vagyok örült féltékeny.

ooo
muzulma

2008 Jul 06, 13:20

muzulman,,,

mert van az hogy csak az idegen lanyokat fogadjak el a muzulman szulok es mert nincs az hogy egy fiu aki szeretni akar egy muzulman lany nem teheti,,,de miert is nem ? vannak olyan orszagok ahol a muzulman valasu lanynak a sajat tesvere vagja le a fajat azert mert egy nem muzulman fiuval jart hanem egy mas valasuval.

szoval lanyok miert nincs az hogy a tesveretek akik talan akarnanak arab nokel jarni nem tehetik!!!!

Vallas miatt
Linger

2008 Jul 06, 19:58

Zs. ez azert van mert eloirja a Koran: To that end, a Muslim man is only allowed to marry a Muslim, Jewish, or Christian woman. A Muslim woman may only marry a Muslim man.

Emiatt es persze mas docrtinak miatt van az Iszlam vallassal bajom. Nagyon sok mindent eloir is korlatozza a szabadsagot. Kereszteny vallasban nincs ilyen korlatozas. (nem a Katolikus hitrol beszelek)

vallások házassága
Inez

2008 Jul 06, 22:18

Azért tesz a Korán, illetve az arab ember különbséget, hogy mennyire engedékeny nők és férfiak terén, mert úgy tartják, hogy a gyerek (főleg, ha fiú) az apját követi, többek között a vallásában is. Ott nincs külön keresztelő, amit ünnepelnek az a fiúk körülmetélése maximum. Arab szülők, arab apa gyermeke muszlimnak születik és kész. Ezért arab férfi házasodhat más vallású nővel (aki nem hisz Istenben azzal nem házasodhat), de a nők csak muszlim férfihez mehetnek feleségül a fent leírtak miatt. Remélem nem voltam túl kesze-kusza és érthetőre sikeredett. :)

Inez
muki

2008 Jul 07, 14:12

Kedves Inez! Egy kicsit el vagy tájolva a vallást illetően. Nézz előbb utána pontosabban mi miért is van az Iszlámban, mielőtt az észt osztod. Mindegy, hogy a gyerek neme fiú vagy lány NEM születik automatikusan muszlimnak. Vegyes házasság esetén ez megbeszélés kérdése, többnyire igen, muszlim lesz a gyerek de sok kivételről is tudok. Egyébként hagyományosan arab országban, arab házaspárnál természetes hogy muszlim a gyerek. A házasságot illetően pedig a Korán azért rendelkezik úgy, hogy nők nem házasodhatnak más vallásúval, mert a vallást mindig a férfi (erősebbik nem) viszi tovább a családban és ennek folyamatos fenntartása érdekében csak abban az esetben lehet muszlimának más vallású férje ha az felveszi előtte a vallást.

muki
Inez

2008 Jul 07, 16:50

Kösz' szépen a kioktatást, igaz nem osztottam észt, csak leírtam, ahogy tudom. A párom muszlim, bár biztos ez sem számít. Ez egy fórum, ahol mindenki kérdezhet, illetve leírhatja a véleményét, ismereteit.

Megbeszélés kérdése, de azért mégis többnyire igen? Érdekes...

Azért örülök, hogy TE tapasztalatból beszélsz és tényeket mondasz.

További szép napot!

Inez
muki

2008 Jul 08, 10:23

Igen, én tapasztalatból beszélek mert a férjem muszlim! De ahogy elnézem a hozzászólásaidat TE ugyanezt nem mondhatod el. Mert a "párom" ugye még nem férj. Vagy tévedek? Egyébként sokkal tájékozottabb lennél ebben a témában. Lehet sikerült egy-két dolgot megtudnod meg összeszedned a gyereket és ezért max. az iszlám szerint megesküdhettetek - mint azt sokan mások is teszik - azóta meg ki tudja merre van a párod. És ezt nem nevezném házasságnak sem, de TE biztosan igen! Nem baj, ha hozzászólsz a témához csak ne úgy tedd mint akinek a kisujjában van minden az iszlámról. Neked is szép napot kívánok !

muki
Inez

2008 Jul 08, 12:17

Nem vitatkozom Veled, aki kioktat és osztja az észt az Te vagy és nem én. Ki mondta, hogy a kisujjamban van? Igen, tévedsz! Párom, férjem egyre megy. De ha tudni akarod, akkor a férjem, csak a párom szót jobban szeretem használni. Most megnyugodtál? Sikerült 1-2 dolgot megtudnom + összeszednem egy gyereket? Hát ezt kikérem magamnak! Vegyél vissza picit, nem hiszem, hogy én hasonló stílusban írtam volna Neked vagy vádaskodtam volna.

Ahogy az előbb is írtam, nincs a kisujjamban az egész iszlám és a Koránt sem tudom fejből, de a FÉRJEM muszlim, aki egyben a párom is. A gyerekünket meg végképp ne vedd a szádra illetve klaviatúrádra, a párom nagyon jól tudom, hogy hol van. :))) Lehet a saját sanyarú sorsodról írsz?

Ja, és az én férjem nem tunéziai animátor, akivel egy nyaralás alkalmával ismerkedtem meg mielőtt még ezzel jössz elő következő alkalommal. Ne ítélkezzél, ha nem ismersz. Én sem tettem Veled azt hiszem.

A Koránt is 1000 módon lehet értelmezni, mert nem egyértelműek a megfogalmazásai és a fordítások sem tökéletesek. Szóval nagyjából ugyanazt írtuk le mindketten más-más szavakkal. Ha nem hiszed, kérdezd meg a férjedet. De egyébként nem is érdekel.

Tudod más, komolyabb fórumokon látom, illeve olvasom hogy 1-2 muszlima, aki pár éve felvette a vallást osztja az észt, mégis sok arab feleség, akik már több éve arab feleségek ezt kikérik maguknak. Hát ez van. Gondolom te is egy 'új' muszlima vagy, aki mindent tud. SOk sikert.

De szálljál le a gyerekemről, férjemről és rólam, mert semmit sem tudsz. Sértő, amit írtál.

Ez nem az én stílusom, de szerintem egy hithű muszlimáé sem, akinek gondolod magad, szóval ne legyél álszent.

További szép napot!

Inez
muki

2008 Jul 08, 13:42

Tévedsz. Nem vagyok sem muszlima, sem hithű, de végképp nem álszent. Te viszont nem az az Inez vagy akiről hallani, hogy mit művelt a "férje" itt kis hazánkban a csajokkal? Ha nem, akkor tévedtem és bocsánat!

Inez, Muki
Cukorfalat

2008 Jul 08, 14:05

sziasztok. ne veszekedjetek!! Mindenkinek megvan a saját véleménye amit megoszt velünk és a Koránt senki nem ismeri szóról-szóra szerintem, de akinek muzulman a férje az biztos sokmindent tud a vallásról mert tapasztalja.

Inez
Muki

2008 Jul 08, 14:28

Igen, most néztem meg, valóban van több arabos topikban Inez néven hozzászólás. Van Inez, Ines néven is... Ezért lenne jobb, ha csak regisztrált címmel lehetne írni, mert összefolynak a történetek és mindenki váltogatja a neveket. Többek között sosem voltam a Karawan hotelben és nem kavartam egy animátorral sem, mint valaki írja Inez néven 2007-ben a tunéziai barátaink topikban azt hiszem... Ennyit a nevekről.

Nem tudom mire célzol megint azzal, hogy akiről hallani, hogy mit művelt a "férje" kishazánkban dologgal. Hol olvastál erről? Itt az utazas.com-on? Mint korábban írtam a párom, egyben a férjem is, mindenféle idézőjel nélkül. Nem ismersz, ne ítélkezz megint.

Muki
Inez

2008 Jul 08, 15:05

Elnézést, az előzőt is én írtam, csak felcseréltem a feladót a válasz címével. :((

Inez
muki

2008 Jul 09, 14:17

Nem olvastam, hallottam. A pletykák gyorsan terjednek ilyen körökben. Egyébként akiről szó van az nem tunéziai hanem líbiai. De ha már itt tartunk megoszthadnád az olvasókkal, hogy a Te férjed honnan is való?

muki
xy

2008 Jul 09, 14:21

Szia

Leírnád ide hogy mi volt ez a történet engem érdekelne köszi

xy
muki

2008 Jul 09, 14:36

Bocs, nem én vagyok erre a legilletékesebb. Van neki egy felesége majd ő megosztja ha akarja. Aki meg ezekben a körökben forog az úgy is tudja miről és kikről van szó!

Inez
muki

2008 Jul 09, 14:41

A pletykák gyorsan terjednek ilyen körökben? Kíváncsivá tettél, de tényleg. Ezek után, csak nem gondolod, hogy bármit is elárulok magamról? Idejössz, belerondítasz a topikba és névtelenül támadsz másokat, illetve próbálsz sértegetni. A 'férjed' véletlenül nem marokkói?

Inez
muki

2008 Jul 09, 14:47

Nem. Tunéziai :)))

muki
Inez

2008 Jul 09, 15:16

na persze... akkor gondolom Te vagy a bank. :)) Szokásos történet... vagy fele sem igaz, hisz a nevedet sem vállalod fel, mindeközben mi köszönjük boldogok vagyunk egymással. :))) Írhatsz, amit akarsz, de a tényen ez nem változtat! :)) Lehet a Te férjed csajozik és rám vetíted ki? Szánalmas, de azért örülök, hogy a vallásban is otthon vagy, mint a pletykákban.

muki
xy

2008 Jul 09, 15:27

Muki kérlek írd már le mit tudsz halál kíváncsi vagyok ne hagyj gyötrődni kérlek

Inez
muki

2008 Jul 10, 12:59

Bank??? Az ki, vagy mi? Annyira vállalom fel a nevem mint amennyire Te, vagy bárki más fórumozó. Egyébként Anikó vagyok. Szóval csajozik.... aha :))) bár én ezt soha egy szóval sem említettem, talán éppen most árultad el magad!! A jelek szerint akinek takargatni valója van az Te vagy és nem én. Miért is ez jutott éppen először eszedbe? Szerintem mást is lehet kis hazánkban csinálni, nem csak csajozni. Úgy látszik nálatok ez a gond. A felháborodásodból viszont egyértelműen látszik, hogy a pletykák rólatok szólnak...és nem a boldogságos életedről :). Mi egyébként magyarországon házasodtunk. Ezt te is elmondhatod? De tudod mit, mindegy is, amit akartam már leírtam...többet nem is akarok mondani. Üdv minden fórumozónak.

muki
Inez

2008 Jul 10, 13:26

Te tényleg nem vagy százas. Idejössz, azt sem tudod ki vagyok, de vádaskodsz. Igen, elmondhatom, hogy a házasságom Magyarországon történt. Világosíts fel, ha Te jobban tudod, hogy hol történt. :)) És a csajozással nem árultam el semmit, hiszen nincs mit. Olvasd vissza mit írtál és akkor talán nem írsz butaságokat.

Idézlek: "mit művelt a "férje" itt kis hazánkban a csajokkal?" - remélem már rémlik valami. :))

Mint említettem nem tudok semmilyen pletykáról, még mindig nem tudom miről beszélsz. Ha az életed legalább annyira "boldogságos" lenne, mint mondjuk az enyém, akkor nem itt vádolnál és sértegetnél másokat, akiket nem is ismersz. Remélem azért ettől kicsit boldogabb vagy vagy jobban alszol. Legalább legyen egy kis eredménye, ha már itt vagy és tombolsz. :))

Felháborodás! Joggal háborodok fel azon, hogy sértegetsz ismeretlenül, feltételezel, és még a gyerekemet is belekeveredett. Te mit tettél volna a helyemben kedves "Anikó"?

muki+inez
btimko

2008 Jul 10, 15:39

Úristen lányok, ez a muzulmán vallás topik, de úgy marjátok egymást mint a Karawan Hotel lány vendégei főszezonban! Min is veszekedtek? Semmi értelme, és nem is ide tartozik!

btimko
Inez

2008 Jul 10, 15:55

Szia,

Köszönöm, hogy Te is így gondolod, nem értem miért jött ide és kezdte el ezt a cirkuszt muki. Ennél gusztustalanabb nincs, mint itt gonoszkodni és betámadni valakit, amikor csak bátorkodtam hozzászólni a témához...

szerintem
Szandra

2008 Jul 10, 17:00

Egyikotok sem szent es mindketten beolvastatok mar egymasnak.Akinek nem inge nem veszi magara es ez tenyleg egy muzulman vallas rovat,azt hiszem, senkit nem izgat ki hol hazasodott es mennyi gyereke van,vagy honnanvalosi a ferje.Egyebkent midenki azt ir amit akar,honnan tudna a masik,hogy igaz-e?!

Egyebkent miert is szamit,hogy az ember Magyarorszagon hazasodik avagy sem?Van valami jelentosege?Mert akkor erre en is beszolhatnek...

Szep napot!

Szandra
Inez

2008 Jul 10, 17:23

Korábban is csak a vallás témához szóltam hozzá, mint ahogy a topik témája is erről szól,de ha valaki névtelenül betámad arra reagálok, függetlenül attól igaz-e vagy sem az állítása. Ha a szeretteidet támadnák Te sem tetted volna másképpen. Az meg, hogy férjnél vagyok és van gyerekem nem titok, de bűnnek sem számít, mindenki tudhatja, hisz leírtam már korábban is, de nem kéne őket bántani. Nem vagyok szent? Ha a házasságommal problémáim lennének az is csak rám tartozna, attól még miért ne lehetnék 'szent'? De nem vitatkozom, nincs értelme, igazad van, ez nem az a topik, de minden topikban felbukkan 1-1 vahur, kis gonosz, muki és a társai, akiknek a gonoszkods a lételeme...

Azt én sem értem mi a különbség a Magyarországon és a nem Magyarországon kötött házasság között.

Ne haragudj, nem bántásnak szántam, amit írtam, csak kicsit bosszús vagyok, hogy főszereplője lettem a topiknak akaratom ellenére...

(A moderátor esetleg törölhetné, hisz nem a témához kapcsolódóak az írásaink...)

További szép napot mindekinek.

...
Szandra

2008 Jul 10, 17:58

A szentet atvitt ertelemben ertettem

Szandra
Inez

2008 Jul 10, 18:00

Tudom. :)))

senki
dalmika dalmika1996@c... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Jul 11, 11:44

nemtudnátok segíteni nekemis arab a barátom de én itvagyok mohácson Baranya megye őmeg kint Wattrelos-ban van és nagyon messze van lehet mostláttam utoljára de akkor én belehalok mostis voltam kint nála csak nekik akkor volt a családi összejövetelük és nemtudok vele sokat beszélni mert nemjönfel msn-re se de azmondja hogy szeret lehet hogy családostól majd ő is lejön mohácsra de nembiztos én valószínűleg megyek ki scaládostúl 1 év mulva:(csak nagyon remélem hogy otthon lesz és attól is félek hogy addig talál magának mást!!!!segítsetek lécci ha valaki tud valaamit az irjon privibe köszi!!!

dalmika
Cukorfalat

2008 Jul 11, 12:43

mit kéne segíteni neked?

dalmika
Judit

2008 Jul 13, 07:46

Eloszor is tanulj meg helyesen irni.... nem kellene provokalni a tobbieket ilyen marhasagokkal. Lanyok! Nem veszitek eszre, hogy ez is csak egy beteges topiciro agyszulemenye?

Judit
Cukorfalat

2008 Jul 15, 11:23

szia. dalmika azóta sem ír, biztos csak egy provokáló emberről van szó. Egyébként ez a muzulman vallásról szóló topik és nem a pasizós. Nincs igazam Judit?

vallás
Inez

2008 Jul 21, 15:41

Sziasztok,

Akit komolyan érdekel a vallás, ezen a fórumon sokat olvashat, beszélgethet róla:

http://www.nlcafe.hu/forum/?fid=441&topicid=36019

mindenkinek
Kinga

2008 Jul 21, 22:09

Az utolsó hozzászólások csupa veszekedésekről szólt.Most ezt szeretném megtörni.

Pár napja jöttem haza Tunéziából.A barátommal este sétáltunk kint az utcán.Egyszer a haverja mesélte neki,hogy milyen rendőrségi ügy lett abból,hogy megpuszilt egy lányt az utcán.Ez történt velünk is.Nem tudtam,hogy nem szabad.Úgy sikerült elintéznie a rendőrrel,aki persze meglátott bennünket,hogy azt mondta,a felesége vagyok.

De másnap minderről megfeledkezett,és a tengerparton sétálva újra megpuszilt.Nem is volt csók,csak puszi az arcomra.Megúszta 50 dinárral,ami elég sok pénz egy pusziért.Azt mondta,hogy még jól járt,hogy nem valami magasabb rendű rendőr látta meg,különben le is csukhatták volna őt. Egész este rossz kedvem volt.Próbálta elvonni a figyelmemet,de nem igazán ment.

Azóta figyeltünk arra,hogy mit csinálunk társaságban - kézen fogva és ölelkezve lehet sétálni,de megcsókolni egymást vagy "túl szépen" nézni egymásra NEM SZABAD.

mindenkinek / Kinga
Judit

2008 Jul 23, 11:28

HUUUUUUUUUUUUUUU!

Hat ez nagyon durva.... na jah azt en is tudtam, hogy utcan nincs puszilkodas! Ugy hallottam, hogy a Tunezia elnezobb egy kicsit ebbol a szempontbol. Marmint sok mindebol, mint mondjuk Egyiptom. Dehogy meg a rendorok is buntetnek!

Ide tartozik egy tortenet. Ez talan ket hete tortent a mi utcankban. Kepzeljetek el, hogy egy lakasban el a nagy arab csalad, nehany testver es a szulok. Van koztuk egy 26 eves ferfi... aki meg soha nem volt novel. A csalad elutazik nehany napra egy masik varosba. A ferfi egyedul marad otthon, es hat kihasznalva az egyedulletet felhiv magahoz egy not, aki hivatasosan uzi az osi mesterseget... (mert azert van itt is ilyen)Osszeakartak kotni a dolgot, egy romantikus vacsoraval, ezert hulye modon itt vasaroltak be hozza mindent a kornyek boltjaibol, meg alkohol mentes sort is!!! Na ezt megtudta mindenki! Gyorsan szerveztek egy erkolcsrendeszeti csapatot es ejjel 1 ora korul bekopogtattak, es kozoltek veluk, hogy 10 masodpercuk van arra, hogy eltunjon a holgyike, mert kulonben hivjak a rendorseget. En ertem miert van ez, ugyanakkor nagyon sajnalom azt az embert..... es mondtam is a ferjemnek, ha leteznek itt prostik, akkor igenis van ra fizetokepes kereslett, es dolgoznak is. Minden ferfi melle nem allithatnak erkolcsrendeszt. Mert regebben ez ok. volt, hiszen nem volt tv, internet stb... most mar? Ontjak ezek a mediak az erotikus tartalmat. Latjak a gyerekek, a felnottek stb.... szal a kerdes az, hogy meddig lehet ezt az allapotott fenntartani? Igenis a fajfenntartas osztone a tinedzser kortol elindul mukodni a szervezetben. Pl. en lattam olyan videot, amit mobilon kuldozgettek egymasnak, hogy iskolai korulmenyek kozott 16 ev koruli lanyok imitaltak a szexet, es lathatolag elveztek is dolgot.

Judit
Kinga

2008 Jul 24, 23:15

Akkor még örülhetek,hogy Tunéziában voltam.

Különben amikor náluk voltunk,akkor megkérdeztem tőle,hogy a többiek előtt lehet-e pusziszkodni.Azt mondta,inkább ne. De különben előttük ölelgetett,simogatott és fogta a kezem. Pont úgy,ahogy az utcán kell, lehet viselkedni.

Fura egy dolog. Neki sem tetszik, de mit lehet tenni?Meséltem neki, ha eljönne a mi országunkba, az utcán akármit csinálhatunk,nem büntetnek. Persze nem akármit,de nálunk ilyen hülye szabályok szerencsére nincsenek.

nem hiszem...
mahmoody

2008 Aug 08, 13:52

nem igazán hiszem el az olyan sztorikat,h. vkit egy pusziért megbüntetnek Tunéziában. én Egyiptomban jártam, ami talán kicsit szigorúbb hely is, ebben nem vagyok biztos, de vhogy ezt elképzelhetetlennek tartom. oké, nem láttam csókolózó párokat az utcán,v. ilyesmi, de mondjuk félmeztelen orosz csajokat igen(a tengerparton nyilván)...ami azért gázabb, mint egy puszi.

láttam muzulmán párokat is, egymás kezét fogták, egy burkát is viselő csaj (amiből csak a szem látszik ki) a bazárban húzta ide-oda a partnerét a karjánál fogva, szóval nincsenek ők olyan nagy elnyomásban, én látom a kölcsönös tiszteletet muszlim férfi és nő között.

mahmoody
agica12 agica12@h... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Aug 08, 14:39

Pedig elhiheted, tényleg így van! Az egy dolog, hogy a turisták hogy viselkednek, mondjuk elég gáz, hogy nem tisztelik a helyieket és monokiznek. A férjem arab (nem egyiptomi), de amikor kint voltunk Kairóban, nyilvánosan az utcán csak a kezemet foghatta meg, nem csókolhatott, nem puszilhatott, nem ölelhetett meg! Pár éve majdnem meglincseltek egy európai szerelmespárt Egyiptomban, mert nyilvánosan, a piacon megcsókolták egymást!

Már ne haragudj, de egy 1 hetes befizetett nyaralás során közel sem látsz mindent, amik alapján ilyen véleményt alkothatnál, hisz nem láttál szinte semmit. De ahogy írtad a muzulmán pároknál is csak a kézenfogva sétálás megengedett, ezt jól láttad. Mivel a turizmusból élnek hiába "gázabb" egy félmeztelen orosz csaj, őt nem piszkálhatja, hisz turista. DE amennyiben egy egyiptomi sráccal lett volna, akkor a fiút megbüntetik, mert Ő arab és rá a saját törvényeik vonatkoznak.

Hogy mit hiszel el, az egy dolog!

mahmoody
Kinga

2008 Aug 08, 16:38

Agicának igaza van. A turistákat nem büntetik, hiszem ők nem muszlimok, rájuk nem vonatkoznak a szigorú szabályok. Viszont az arabokra igen. Amikor mi is kézenfogva, átölelve mentünk, simán elsétáltunk a rendőr előtt, nem szólt semmit - még köszönt is-. De amikor meglátta a puszit és a csókot, azt már kifogásolta.

Tehát ebből sem nem nekem volt bajom, hanem neki.

agica & kinga
mahmoody

2008 Aug 09, 16:08

jó, hát biztos igazatok van, nekem csak túlzásnak tűnt, h. vki azt írja,h. a barátjával Tunéziában megbüntették őket (mikor egyikük sem muszlim). meg nem tűnt olyan szigorúnak az egész, és a nyugatabbra élők hajlamosak drámaibban beállítani az ilyesmit.

Agica, honnan származik a férjed?

mahmoody
Kinga

2008 Aug 09, 18:16

De az én barátom muszlim.Ja, biztos az előző példára gondolsz, amikor is egy európai pár került bajba.

Mahmoody
bubu

2008 Aug 12, 09:33

Sziasztok!

Az én férjem is arab, és muszlim. Régóta vagyunk együtt. Olvasgattam amiket írtatok itt. Hát találtam benne egy-jét igazságot, de sok olyat is amin mosolyognom kellett. És sok olyat ami egy nagy baromság. Nem tudok mindre reagálni, így nem is teszem meg. Viszont mahmoody üzenetének az elejére reagálnék. Azt írtad, hogy szerinted elég gáz az, hogy monokiniznek a túristák. Már ne is haragudj, de az arab országok többsége közkedvelt túristaparadicsom, ahova az emberek pihenni járnak, és nem pedig korlátok között karótnyelve csak úgy álldogálni. Szerintem ha valaki kiköltözik, akkor kell neki alkalmazkodnia, és stb. De ha csak 1-2 hétre kimegy nyaralni, akkor igenis, hogy azt csinál amit jónak érez, hiszen 1 éves kemény munka vagy suli van a hátamgött, és szüksége van pihenésre. Ha ez a lakosságnak nem tetszik, akkor ne engedjenek be túristákat, pl úgy mint Szaud-Arábia. Vagy engedjenek be, ha ebből élnek, de akkor legyenek vallásos helyek, vagy pl mecsetek közelébe ne engedjenek bikiniben mászkáló túristákat. De egyébként úgy gondolom, hogy nem igazán zavarja a lakosságot ez a viselkedés, vagy is csak néhányukat, sőt még kis felüdülés is nekik. Arról nem is beszélve ugye, hogy a túristákból élnek. Szóval nem kell ez a szigorú nézet arról, hogy a túristáknak, hogy kell öltözködnie, mert igenis joguk van fürdőruhában napozni a tengernél, ha már kifizettek egy drága utat.

bubu

2008 Aug 12, 10:07

Nem írtál semmi konkrétumot, ami megmosolyogtatott a fentiekben. DE ha elmegyek nyaralni bárhova, akkor illik tiszteletben tartani az ottani emberek szokásasait. Bikini rendben. Monokini már nem annyira és ez független attól, hogy hány éves kemény munka, vagy suli van mögötted, ezt tiszteletnek nevezik. Ha van pénzed utazni, akkor bármit megtehetsz és a helyi lakosok "nyeljenek", mert ők a hülyék, hogy beengednek turistákat? Ugye ezt nem gondolod komolyan? Írtad muszlim a férjed, nem hiszem, hogy Ő is így látná, hacsak nem tunéziai, mert ők már eléggé eleurópaiasodtak. Ha elmész egy idegen országba nyaralni vagy dolgozni, NEKED KELL ALKALMAZKODNI, nem nekik!!!

Kis felüdülés a sok monokinis csaj? Inkább mást gondolnak róla, hidd el. Van vélemény, csak megtartják maguknak!

Agica
bubu

2008 Aug 12, 10:27

Azt hiszem néhány dologban félreértettél. De mindegy. Én is muszlima vagyok!!!!! Én teljesen másképpen látom a dolgot. Ha élni megy ki valaki, akkor igenis neki kell alkalmazkodnia az országhoz. Ez a tisztelet. Ha viszont csak néhány hétre megy a jól megérdemelt pihenésére, akkor nem kell. Vagyis ha ő akar, az tiszteletreméltó, nem szídnám azokat sem, akik mennek kicsit pihenni és élni. Minden ember úgy él, ahogy akar. Tudod tartja a mondás: élni és élni hagyni!

még pár dolog
bubu

2008 Aug 12, 11:18

Ja igen. MÉg elfelejtettem néhány olgot. Azért nem írtam semmi konkrétumot, mert nagyon sokat írtatok, és alig bírtam így is visszaolvasni. De ha érdekel, hogy mi az ami megmosolyogtatott, akkor visszaolvasom mégegyszer, és írom majd közben. A másik dolog, hogy nálunk tle van olyan arabokkal az ország (tisztelet a kivételnek), akik itt élnek, mégsem alkalmazkodnak egy parányit sem. Ugyanígy a kínaiak. És egész Európa tele van olyan arabokkal, akik semmiben sem hajlandóak integrálódni. Akkor miért kéne egy európai túristának, aki csak két hétre megy pihenni, teljesen alkalmazkodnia, és feladnia önmagát, és az ő megszokott kis életvitelét??!!! Ha élni menne ki, az persze teljesen más.

:S
Panka

2008 Aug 12, 11:26

Kedves Bubu,

Bocs,hogy beleszolok a beszelgetesitekbe,de nem tudtam megallni.

Tudod az en ferjem is muszlim es nem tuneziai,de nem vagyok muszlima es kicsit ledobbentettel ezzel a hozzaallassal,nem hiszem a ferjed is igy gondolja,hacsak nem Euopaban nott fol.

Igenis,respektalni kell azt az orszagot ahova mesz, es igenis mindegy mennyi munka van mogotte.

Igazad van,minden ember ugy el ahogy akar,csak azert nem mindegy hogy hogyan,ha az a masikat bantja.

Kedves Panka
bubu

2008 Aug 12, 11:43

Az én férjem nem Tunéziai. Tunéziánál egy sokkalta keményebb országból jött ami a vallást letti. És ő szintén azona véleményen van, hogy aki élni megy, annak alkalmazkodnia kell, de aki csak nyaralni, annak egyáltalán nem kötelessége. Ha te lemész a Balatonra, nem fogod felvenni az ottani szokásokat, pedig az országon belül is mások a szokások vidéken, mint a fővárosban. Vagy ha átmész a szomszéd országba, akkor is úgy jársz-klesz, ahogy megszoktad. Én itt nem arról beszélek természetesen, hogy elmész egy másik orszságba, legyen az arab, vagy európai, és rongálsz vagy köpködsz, vagy hasonló brutalitás. Ezek alap dolgo mondjuk itthon is, de akkor is. Vizont ha kimész két hétre valahova, pihenni, miért ne mászkálhatnál bikiniben? Hiszen pihenni mész, azért, hogy az éves fáradalmakat magad mögött hagyd. Ha élni megy valaki, akkor merőben más a dolog. Akkor egyértelmű, hogy alkalmazkodni kell. Hiszen lakni mész egy máik országba. De van egy mégjobb példa. Ha vendéget fogadsz a házadban, akkor te vagy az, aki mindent megtesz az ő kényelméért, hiszen ő viszi majd tovább a híredet. Ha a vendég nem vendég, hanem odaköltözik a lakásodba, akkor egyértelmű, hogy besegít a takarításban, belead a kasszába, stb. Most nem értem, hogy én vagyok ennyire félreérthető, vagy rosszul fogalmazom, vagy tényleg nem értünk egyet senkivel abban a kérdésben, hogy a vendég az vendég, és a nyaraló az nyaralóó, és még fizetett is nekik azért sokat, hogy jól érezze magát. És két hét után úgyis hazamegy. Ezért mondom, hogyha nem vendégként megy nyaralni, hanem kiköltöözik, akkor természetes, hogy neki kell alkalmazkodia, hiszen idegenként odament élni egy másik országba.

bubu

2008 Aug 12, 13:33

Még mindig nem értek egyet Veled. Ha nem alkalmazkodik valamilyen szintem ahhoz az országhoz, ahova látogatóba megy, az igen is nem szép. nem a bikinivel van a probléma, hanem azzal, hogy monokiznek nyakra-főre az emberek, topban, miniben mászkálnak. Tegye! De nagyon sokan meg fogják bámulni és nem biztos, hogy azért mert jó nő, hanem lesz véleményük, csak nem mondják el.

A "mégjobb" példád szerintem rossz példa, egy barát saját házban való vendéglátása teljesen más. Gondolom azért Ő is alkalmazkodik a vendéglátóhoz valamilyen szinten. Tiszteletben tart mint vendéglátót és alkalmazkodik.

Az éves fáradalom, nem mentség! Gondolom Te is megszólod például a melletted hangoskodó német turistákat, akik fenhangon kiabálnak a metrón, buszon, mintha egyedül lennének, és megvették volna az országot. DE szerinted megtehetik, mert megérdemelt pihenés és mi engedtük, hogy idejöjjenek a turisták? Ne haragudj, de fura, hogy pont egy muszlima vélekedne így ezekről a dolgokról. Nem vagyunk egyformák, nem vagyok muszlima, de utaztam már több helyre és mindig tiszteletben tartottam az ottani kultúrát.

Agica
bubu

2008 Aug 12, 13:50

De hát ez az pont ezt mondom. Hogy a barbárság az nem egyenlő a bikinivel, meg a miniszoknyával. Nagyon is jól tudom, hogy meg van a véleményük az ilyen nőkről a tisztességes msuzlimoknak. De szerintem az ilyen nőket csak az érdekli, hogy elmegy nyaralni, és jól érzi magát, törődik is ő az ottani véleményekkel. Nem érdekli. Más dolog az, hogy,hogy viselkedsz, és megint más az, hogy, hogy öltözködsz. A kiabálás, meg a rongálás, vagy részegeskedés, az nem ugyanaz, mint, hogy valaki világ életében miniszoknyában meg toppban járkál, és a nyaralása alatt nem változtat ezen. Hiszen nyaral. A még jobb példa pedig még jobb példa, mert a vendég az vendég, akár lakásról, akár országról van szó. Ráadásul a túristák nem kevés pénzt hagynak ott az országban azért, hogy jól érezzék magukat. Én akkor is azon a véleményen vagyok, hogy nyaralásnál öltözködésben meg ilyesmiben nem kell alkalmazkodni.Csak kiköltözésnél. A nyaraló az vendég. A vendégért pedig mindent. Ez viszont az arab felfogásban nagyon is így van. Ha arab a párotok, tudnotok kéne, hogy a vendég az első és legfontosabb számukra. Pont azért vélekedem így, mert muszlima vagyok. Az iszlám vallás a toleranciáról és elfogadásról is szól. Én tartom a vallásom rendesen, és eltakarom magam, nem vetek követ azokra, és nem ítélkezem azok felett, akik egy két hetes nyaralás során nem alkalmazkodnak egy olyan valláshoz és kultúrához, amit nem is ismernek. Ítélkezni csak Istennek van joga. Az pedig senkinek sem kötelessége, hogy mielőtt elutazik a kiválsztott országba, mindennek alaposan utánanézzen, és azzal töltse az idejét nyaralás előtt, hogy mit szabad ott, és mit nem. Nem szabad semmit sem rájuk kényszeríteni, főleg olyat nem, ami nagyon nagy volumenű dolog, merőben más mint amit ők megszoktak, és nem is ismerik egyáltalán. Bocsi de ellenpélda.: én magyar vagyok, de muszlima. Itt nem szokás hijab-ban (kendő) és abaya-ban (lepel) járni. Fel lennék teljesen háborodva, hogyha levetetnék rólam a kendőmet. Vagy ha idejönne nyaralni vagy élni is akár egy muszlim arab nő, és azt mondanák neki, hogy bocsi, nálunk nem lehetsz kendőben sem hosszú fekete ruhában, vegyél fel farmert mert ez itt Európa. Nem gondolod, hogy ez nem így működik? Senkire sem lehet és nem is szabad ráerőltetni semmit sem. Az, hogy, hogy viselkedik, az megint más, mert ez illem és nevelés kérdése. Ne hangoskodjon, ne köpködjön, nem káromkodjon, ne lökje fel az embereket. De ezt itthon is tudnia kell, nem csak ha külföldre megy. De az, hogy ki milyen ruhát visel, mennyire rövid, vagy mennyire takar, az mindenkinek a magánügye. Ha kiköltözik, akkor alkalmazkodnia kell, de hidd el akkor már magától is fog.

bubu

2008 Aug 12, 14:07

Nem vagyok elvakult, elfogult senkivel sem, csak más véleményen vagyok. A hijab és az abaya példád szerintem nem ugyanaz, igaz feltételezem (sajnos) sokan megnéznek miatta az utcán, de ez előítélet, más tészta, szerintem.

Egy turista általában mindenhol polgárpukkasztó, hisz általában a nyaralás alatt éli ki magát és tombol, otthon pedig szürke egérke. Nem mindenki természetesen, de sokan.

Az viszont gáz szerintem, hogy 1-2 turista miatt (aki "csak" a kemény évét megy kipenni) elég sok arab országban negatív kép alakul ki az európaiakról.

A példád még mindig nem jó példa, szerintem. Ha például vendégül látok egy arab embert, akkor nem teszek elé disznótorost, mert én azt szeretem és alkalmazkodjon, hanem disznóhús helyett baromfit, marhát vagy birkát szolgálok fel, mert azt szeretném, ha jól érezné magát és jóllakna a házamban. De ez az én véleménye. Nincs harag, megértelek Téged is.

jog
Links

2008 Aug 12, 14:12

"mert igenis joguk van fürdőruhában napozni a tengernél, ha már kifizettek egy drága utat." Es meg milyen mas "jogokat" ad a torveny amit kizarolag turistaknak irtak? Eloszor is az utak nem dragak. Masodszor, probalj meg valamit tenni ami nem "jogszeru" es a turista jogaidat felhozni amikor a torvennyel. szokassal szemben allsz. Jo lehet: "De es faradt vagyok es sokat fizettem- nekem szabad, de te aki itt elsz neked nem." Nevetseges.

Kedves Ágica
bubu

2008 Aug 12, 14:18

Harag bennem sincs, eddig sem volt, jó kis vélemény csere ez. :)

Ugyanazt mondjuk szerintem. A vendéges írásod itt a végén ugyanaz amit én is mondok. A vendéglátó az aki tesz a vendégért. Azt mondtam én is. Tehát az arab ország a vendéglátó, a túrista a vendég. Ezt mondtam eddig is, csak lehet rosszul fogalmaztam akkor. De egyébként szerintem hasonlít a két példa amit mondtam. Vagyis: idejön nyaralni egy muszlim arab nő, kendőben, nem vetetjük le vele a kendőt. Akkor ha egy európai megy ki miniszoknyában, őt se akatják eltakarni. Érted? Előítélet van itt sok arra nézve, hogy kendőben van egy nő. De ott kint is rengeteg az előítélet arra nézve, hogy egy nő toppban van. Ez oda-vissza működik. Az, hogy ha valaki 1-2 túrista miatt alkot véleményt egy országról, vagy egy egész földrészről, az őt minősíti, és nem minket. Az is elég szomorú, hogy ha egy arab férfi mondjuk veri a feleségét itt nálunk, akkor itt is sokan azt mondják, hogy minden arab veri. Néhány emberből nem lehet megállpítani, hogy milyen az ország, vagy milyen Európa. Nem is szavad ennyire könnyelműen véleményt alkotni, és ítélkezni egy népről. Főleg nem 1-2 vagy akár 100 emberből.

Kedves Links
bubu

2008 Aug 12, 14:29

Akik ott élnek, azok úgy élnek ahogy ők választották, vallásuk szerint.Nekik nem azért nem lehet,hanem mert ők akarnak így élni, ők muszlimok. Vallás. Aki meg nyaral, az is úgy él, ahogy ő választotta. Ha kimegyek egy másik országba, ott azért van a nagykövetség, hogy a jogaimat érvényesíteni tudjam. Lehet te erről még nem hallottál, de attól még, hogy én nyaralok valahol, attól magyar állampolgár vagyok, és a jogaim amik itt biztosítva vannak, ott is biztosítva kell, hogy legyenek, és ha csorbítják a jogaimat, az alapvető emberi jogaimat, akkor mehetek a nagykövetségre. Egyébként meg teljesen nem értetted amit írtam szerintem. Vagy csak olyan furán fogalmaztál. :) A drága lehet, hogy nekünk nem drága, (persze még mennyi pénzt költ kint is az ember), de nekik az a pénz, amit te elköltesz egy kinti nyaralásra, az szerintem nincs meg két havi fizetésük. Sőt... Szóval az ő szemszögükből, igenis sok pénzt hagy ott az ember, hogy jól érezze magát.

Bubu
Ágica agica12@h... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Aug 12, 15:08

Rosszul fejeztem ki magam! :P

A vendéglátósdit még mindig nem tartom annyira jó példának. Ha vendégül látok valakit jószántamból teszem, nem azért, mert jön, ha kérem, ha nem. Ez országok közötti megállapodás, nem csináltak róla népszavazást. :))) Szóval, ha vendégül látok valakit, barátomat, ismerősömet, akkor természetes, hogy a kedvében szeretnék járni és azokat az ételeket kapja, amiket szeret, megmutatom neki az országot, kedvenc helyeimet, de viszont is, mert a vendégül látott általában visz és ad ajándékot a vendéglátónak és megpróbálja betartja az íratlan szabályokat, illetve alkalmazkodik. Pl.: lehet otthon, a saját hazájában nem teszi, de ha látja, hogy én leveszem a cipőmet az előszobában, akkor Ő is le fogja azt venni, mert megtiszteli a lakásomat és úgy viselkedik, ahogy szerinte elvárom tőle és nem cipővel ront be, mert nála ez nem szokás stb. stb. Azért, mert valaki befizet egy utazásra azzal nem veszi meg a jogot, hogy bármit megtehessen. A turizmus business. Az utazási irodák szervezik az utakat, az Ő feladatuk lenne tájékoztatni a turistákat is, hogy mit illik és mit nem az adott országban, és ezek után, ha valaki nem akar így nyaralni, akkor még mindig mehet olyan tengerpartra, ahol nem kirívó a monokini stb. stb.

Ágica
bubu

2008 Aug 12, 15:27

Igen ebben végülis igazad van. A vendég akkor jön amikor hívom, és nem állít be hivatlanul. Persze ez végülis tényleg nem ugyanaz. De hát az emberek ott akkor is ebből élnek. Vagyis úgyértem, hogy sok ember. Mindegy végülis ezek nem egyszerű kérdések, mert teljesen más kultúra az araboké, muszlimoké, és az európaiaké. Szóval nem lehet igazán tudni, hogy mi az amit még illik megtenni az országban mint túrista, és mi az ami viszont a túrista jogait engedi, és, hogy ne adja fel saját magát és a stíllusát egy két hetes nyaralás miatt. Na ezt megint lehet rosszul fogalmaztam. :)) De egyébként ezért mondom, hogy ha egy európai nő kiköltözik muzulmán országba, akár mert ott van férje, akár mert az tetszik neki, akkor onnantól kezdve kötelessége a társadalmi elvárásoknak megfelelőlen élni, viselkedni, öltözködni. Szerintem. De továbbra is azt mondom, hogy túristának nem kötelessége. :) Na de mindegy. Nem győztük meg egymást, az eszmecsere viszont szerintem nagyon érdekes volt. :)

Bubu

2008 Aug 12, 16:16

Ez így igaz! :)) nem kell azonosulni senkinek, csak kis alkalmazkodás jólesik a másiknak. ;) További szép napot! :)

mindenki
Cukorfalat

2008 Aug 13, 09:01

sziasztok. szerintem sem bűn ha túristaként bikiniben járkál valaki a tengerparton. persze a városban már nem illik szerintem, nálunk sem mászkálunk bikiniben a pl Hajdúszoboszlón sem, pedig ott van a fürdő a strand és végülis fürdőváros. Egyébként az arabok akkor is megnézik az európai nőket ha be vannak öltözve hosszú gatyába meg mondjuk rövidujjú polóba. Ők imádják az európai nőket, de ha valaki nagyon kihívóan öltözködik azt nem nézik jó szemmel. sok ismerősöm van Tunéziában és mind azt mondta, hogy szép látvány de nekik...... szóval értitek. De ha nyaralni megy az ember akkor érezze jól magát és nem kell betartani az ő szokásaikat. Az én párom például nagyon a muzulman, arab szokásokhoz ragaszkodik pedig itt él velem Magyarországon. Én próbálom terelgetni, hogy vegye észre, itt van, alkalmazkodni kéne valamennyire. nem azt mondom, hogy úgy viselkedjen mint egy Európai de azért ne is úgy mint egy Szíriai muzulmán vallású ember. Igaz nem nagyon tartja be a vallási dolgokat csak némelyiket de a viselkedése, gondolkodása az nagyon arab. Csak ő titkon elvárná, hogy én is úgy gondolkodjak.............de nem, szerintem mindkét félnek alkalmazkodni kell a másikhoz.

Kedves Cukorfalat
bubu

2008 Aug 13, 09:13

Az én párom is szír, és ő sem volt képes alkalmazkodni sokáig, pedig itt él már régóta. A szírekben van valami nagyobb büszkeség, és erősebb hazaszeretet, mint a többi arabban. Sokkal jobban "földhözragadtak", és hagyományörzők mint a többi nemzetiségű arab. És akkor erre jön még rá a vallás iránti szeretetük, tiszteletük és némi vallási fanatizmus. Na most a fanatizmust nem rossz értelemben értem. Hanem, hogy elég erős bennük a hovatartozás kérdése, az identitás kimutatása. De ugyanakkor sokkal toleránsabbak, és elfogadóbbak a többi arabnál szerintem. Legalábbis ahogy én észrevettem. Rengeteg arabot ismerek, dolgoztam is velük, és sok éve vagyok már a férjemmel, így van némi összehasonlítási viszonyom.De összeségében nagyon kedvesek szerintem az arab emberek. Persze az a néhány aki nem nagyon kedves, az meg nagyon nagyon gonosz. Sajnos. De hát velük meg nem kell foglalkozni. :) Szóval a lényeg, hogy a szírek eléggé csak keményfejűek, és forrófejűek is. De sok munkával lehet azon változtatni, hogy egy kicsit alkalmazkodjon, hogy figyelembe vegye, hogy nem otthon van, és itt nagyon más, és még a fgelesége is magyar, európai nő. Ezt neki is meg kell értenie. CSak hát nekem is sok munkámban volt. :) De túl vagyunk rajta. Megkérdezhetem, hogy mióta vagytok együtt? Ha nem vagyok tolakodó. :)

még pár sor
Cukorfalat

2008 Aug 13, 09:14

az én párom szíriai, disznóhúsról ha beszélek akkor mérges lesz és csúnyán néz rám. Mondjuk volt már rá példa, hogy megettem előtte a szalonnát, azt mondta nem ad puszit sem, persze max 30 percen belül már ugyanúgy megcsókolt. Szereti felhúzni az orrát és nagyon sértődékeny, ő beszól valamit a végén tuti, hogy azt mondja ne bántsál légyszivel, ne idegesíts. :-) pedig ő kezdte.............de már ismerem mikor szinészkedik a kis huncut :-) szoknyát felveszem arövidet is, párszor szólt érte de mostmár nem nagyon. igaz húzogatja lejjebb meg mondja fáj a fejem tőle de aztán abba hagyja. a cigiről akarom leszoktatni, hát nehéz fába végtam a fejszémet. Inkább kamuzik picit és dugdossa a cigit. mondtam neki, hogy nekem ne hazudjon, de szerinte ez nem hazugásg, apró dolgok. Ő mindent tudni akar, hol jártam, mit csináltam a munkahelyen, kivel beszéltem, megnézi a telefonomat. Bár ő is elmond mindent nekem. Ha ránéz a csajokra akkor morgok vele,ő nem viseli el ha ránézek valakire, akkor ő se nézzen. nem? szóval vannak hülyeségek és idegesítő dolgok, de ennek ellenére imádom Őt. Ja meg mindig neki van igaza és önbizalma az van bőven, mondtam már neki nekem is adhatna belőle :-)))) egyébként bocsánatot kér és beismeri, hogy ő volt a gonosz csak előtte veszekedni kell egy kicsit :-9

Cukorfalat
bubu

2008 Aug 13, 09:53

Igen ezek a dolgok ismerősek. Mondjuk nekem nagyon nem tetszik, hogy nézegeti a telefonomat. Az első pillanattól kezdve veszekszem miatta, meg, hogy a táskámat se nézegesse. :) De hát hiába, mert nem is fogja fel annak a fontosságát és értelmét, hogy miért nem szabad. Náluk nincs olyan, hogy magánélet. Főleg a nőnek. De a férfinek sem. Nekem nem engedte, hogy rövid ruhákat vegyek fel. Egyáltalán. Persze eleinte sokat veszekedtem emiatt, de mostmár muszlima vagyok, úgyhogy nem is kell, hogy szóljon érte, magamtól sem vennék már fel olyan ruhát. :) Disznóhússal nem volt gond, mert a disznóhús egészségtelen amúgyis, előtte sem ettem igazán, mikor megismertem őt. Persze van némi vitamintartalma, de általánosságban ártalmas az erekre, a szívre, a szervezetre, így mielőtt megismertem már akkor is csak nagyon nagyon ritkán fogyasztottam. Amivel sok gond volt nálunk amíg nem lettem muszlim, az az alkohol. Mert igaz, hogy nem ittam sokat, sem sokszor, de azért amikor családi összejövetelek voltak, ünnepek, volt koccintás, és illett is, és néha jó volt meginni nyáron 40 fokban egy hideg pohár sört. Nagyon sokat veszekedtünk miatta. De végül ha morogva is, de elfogadta, hogy ez van. És érdekes, mert amint leállt a tiltással, meg a piszkálódással, nekem sem kellett már, és fokozatosan váltottam át mondjuk gyerekpezsgőre. :) Mostmár amúgysem iszom semmit, mert ugye felvettem a vallást. :) De egy biztos. Bármilyen idegesítő szokása van, én is nagyon szeretem őt. :)

Ramadan
Réka

2008 Aug 13, 09:58

Sziasztok!

Van egy kisebb problémám. 8hónapja vagyok együtt a barátommal, aki itt született Magyarországon, de az apukája arab, és ő is muzulmán lett. Egyébként ez semmiben nem mutatkozik meg, csak abban, hogy nem eszik disznóhúst és betartja a Ramadant...ami ugye idén szeptember 1-jén kezdődik. Tudom miről szól a Ramadan, csak azt nem, hogy én mit csináljak ez alatt. Mert ugye ha találkozunk, nem kezdhetek el enni-inni előtte. Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti hogyan viszonyultatok ehez, hogy lehet átvészelni és mi a jó hozzáállás egy "kívülállónak"?!

Előre is köszi a segítséget!

Cukorfalat
bubu

2008 Aug 13, 09:59

Igen ezek a dolgok ismerősek. Mondjuk nekem nagyon nem tetszik, hogy nézegeti a telefonomat. Az első pillanattól kezdve veszekszem miatta, meg, hogy a táskámat se nézegesse. :) De hát hiába, mert nem is fogja fel annak a fontosságát és értelmét, hogy miért nem szabad. Náluk nincs olyan, hogy magánélet. Főleg a nőnek. De a férfinek sem. Nekem nem engedte, hogy rövid ruhákat vegyek fel. Egyáltalán. Persze eleinte sokat veszekedtem emiatt, de mostmár muszlima vagyok, úgyhogy nem is kell, hogy szóljon érte, magamtól sem vennék már fel olyan ruhát. :) Disznóhússal nem volt gond, mert a disznóhús egészségtelen amúgyis, előtte sem ettem igazán, mikor megismertem őt. Persze van némi vitamintartalma, de általánosságban ártalmas az erekre, a szívre, a szervezetre, így mielőtt megismertem már akkor is csak nagyon nagyon ritkán fogyasztottam. Amivel sok gond volt nálunk amíg nem lettem muszlim, az az alkohol. Mert igaz, hogy nem ittam sokat, sem sokszor, de azért amikor családi összejövetelek voltak, ünnepek, volt koccintás, és illett is, és néha jó volt meginni nyáron 40 fokban egy hideg pohár sört. Nagyon sokat veszekedtünk miatta. De végül ha morogva is, de elfogadta, hogy ez van. És érdekes, mert amint leállt a tiltással, meg a piszkálódással, nekem sem kellett már, és fokozatosan váltottam át mondjuk gyerekpezsgőre. :) Mostmár amúgysem iszom semmit, mert ugye felvettem a vallást. :) De egy biztos. Bármilyen idegesítő szokása van, én is nagyon szeretem őt. :)

Ramadan
bubu

2008 Aug 13, 11:04

Kedves Réka!

Ahogy te is írtad, nem ehetsz-ihatsz előtte, mert azzal nehezítenéd neki az amúgysem könnyű Ramadant. Én a legjobbnak azt tartanám, hogy amíg Ramadan van, kevesebbet találkozzatok, és amíg a nap nem megy le, az lenne a helyes, hogyha egyáltalán nem. Persze a leghelyesebb az lenne, ha Ramadan alatt egyáltalán nem talákoznátok, de természetes, hogy ezt nem bírjátok ki. Megmondom miért. A Ramadan nem csak egy egyszerű böjt. Nem csak enni és inni nem lehet. Hanem semmi bűnt nem szabad elkövetni, minden haragossal ki kell békülni. Mert ez lelki megtisztulás is. Mivel te nem vgy a felesége, így Ramadan alatt elvileg nem érhet hozzád. Semmilyen módon. Nem a szexuális kapcsolatra gondolok. Hanem nem adhat puszit, nem ölelhet át. Ugyanis Ramadan alatt még a feleségével sem lehet érintkeznie naplemente előtt vagy napfelkelte után. Tartózkodni kell mindentől ami bűnös, vagy nem tiszta. És este a feleségével már együtt lehet, de aki nem felesége azzal nem. Ugyanis az iszlám tiltja a házasságon kívüli kapcsolatokat, egész évben, nem csak a Ramadan alatt, de a Ramadan latt még inkább. Szóval ez nem csak egy egyszerű böjt. De azt gondolom, hogy ezt vele kéne megbeszélned, hiszen nem tudhatom, hogy ő mennyire tartja a vallást, hogy vizsonyul dolgokhoz. Remélem némileg segítettem.

bubu
Cukorfalat

2008 Aug 13, 11:41

szia. örülök, hogy írtál. Az az igazság, hogy én nehezen tudom elviselni, hogy mindig neki legyen igaza meg, hogy ő mindent jól csinál. ilyenkor úgy érzem mintha én senki nem lennék, pedig ő azt mondja, hogy én vagyok a minden, a király és okos vagyok stb.... ezek a dolgok fájnak, meg hamar felkapja a vizet és veszekszik hangosan. ha mondom neki, hogy halkabban meg fejezze be akkor mostanában már lecsitul. neked, hogy sikerült változtatnod a párod szokásain? nehéz dolog tényleg! 3 hónapja vagyunk együtt de már tervezzük az esküvőt! :-) mecsetbe meg a közjegyzőhöz kell elmenni azt mondta aztán lehet rendes lagzi. hogy mennek ezek a dolgok? azt beszéltük meg, hogy 2 pap fogja tartani az esküvőt és a gyerekeknek szeretnék egy arab egy magyar nevet. Mondjuk én nem szeretnék áttérni az ő vallására, azt mondta ok, ő nem erölteti. Az én párom az alkoholt megissza, nálunk ezért nincs veszekedés. Fura, hogy van amit betart és van amit nem??!!! ti hol laktok? pesten? mi igen. Neki volt egy élettársa aki elhagyta, vele a mecsetben csináltak papírt de azt mondta széttépte és azóta az semmisé vált. ez igaz? akkor nem a felelése a lány ugye? mondjuk utálja mert átverte a csaj és elvitte a gyerekét, nagyon sokáig ki sem mozdult otthonról mert szomorú volt. Jó lenne dumcsizni élőben is ha van kedved neked is. Te mennyi idős vagy? én 26 éves vagyok, a párom meg 33. Ti mióta vagytok együtt?

Cukorfalat
bubu

2008 Aug 13, 12:03

Én szivesen találkozom veled. Itt ha lehet akkor nem írnék ki magamról sok dolgot, mert egyszer ezzel nagyon megjártam egy másik hasonló témájú fórumon. De ha adsz e-mil címet, akkor írok neked. Vagy esetleg msn. Lehet ismerem is a párodat, mert majdnem minden pesti szírt ismerek. Persze van akit nem, szóval lehet, hogy pont a párodat nem ismerem. :) Hát a baj az, hogy a vallás szerint a csaj hiába tépte össze a papírt. A férfinek 3szor ki kell mondania a válást, különben még nem váltak el. Úgyhogy a vallás szerint a felesége. Elvileg. És még vissza is fogadhatja. Azért az esküvővel nagyon vigyázz. Mert az arabok itt két dolog miatt nősűlnek. Vagy azért mert nagyon szeretik a nőt, és tiszteletből feleségül veszi, és tök jó minden, vagy a apírok és a könnyebb élet miatt. Szóval először győződj meg arról, hogy tényleg igazán szeret. És kérdezd meg tőle, hogy kimondta-e 3szor a válást az előző feleségére. Ha nem, akkor mond meg neki, tegye meg. Különben baj is lehet belőle. Mert nálunk nem fogadják el a mecsetes esküvőt hivatalosan, de náluk igen. Persze ez is bonyolult, de elfogadják. Szóval lehetnek még bonyodalmak. Faggasd ki erről a válásról. Ez csak egy jó tanács.

bubu
cukorfalat

2008 Aug 13, 12:16

eva8210@freemail.hu az msn is ugyanez de az csak otthon van és késő este szoktam fent lenni rajta néha. már faggattam, ő tépte el a papírt azt mondta és utálja a nőt. az ismerősei, barátai is azt mondják, hogy nagyon kikészítette idegileg és lelkileg. Amióta velem van azóta látják, hogy boldog, olyan meglepiket csinál nekem, hogy a szám tátva marad..... magyon szeret, hát volt, hogy elakartam hagyni és rohant utánam, hogy én vagyok a mindene és megöli magát ha elmegyek. egyébként ő azt mondja, hogy az nem számít esküvőnek csak egy papír volt az együttélés miatt (a csaj nem magyar). Hol kell kimondani 3x a válást? lehet hülyének tűnök de nem tudom ezeket a dolgokat :-() :-) mondtam neki, hogy azért nem megyek hozzá, hogy maradhasson itt. említette, hogy januárban lejár a vizum de van itt üzlete és ő arra kap 5 év hosszabbítást mindig, de ha lenne esküvő akkor 10 évet kapna. aztán mondtam neki, hogy csak azért akarja, azóta nem beszél esküvőről, azt mondta ő rendes és őszintén szeret. apró kamuzások bizti vannak, mert rajtakapom mindig, de tényleg apró hülyeségek :-)

Cukorfalat
bubu

2008 Aug 13, 12:37

Abból amit írsz úgy gondolom, hogy tényleg szeret. msn-en én sem vagyok fent sokat, úgyhogy írok neked majd e-mailt, amint tudok. Ha ő tépte össze a papírt, az jó. De akkor is számít a mecsetes esküvő. A vallásosaknak legalábbis. Az számít a legjobban, hiszen az van úgymond "Isten színe előtt". A hely az nem lényeges, hogy hol mondja ki, csak a volt élettársának a szemébe kell mondania. Vagy fülébe akár telefonon is. Szóval ha vallási esküvője volt, akkor ezt meg kell tennie. Ha jól vettem ki a szavaidból, akkor van egy gyereke is a másik nőtől. És a gyerekkel, hogy áll? Majd akkor írok e-mailt, folytatjuk ott. Ezt a kérdést inkább e-mailben írom meg. :) Nem kell, hogy ország-világ olvassa amit írsz, nehogy bajod legyen belőle. :)

Cukorfalat
bubu

2008 Aug 13, 12:48

Ment e-mail! :)

Mindenkinek
bubu

2008 Aug 14, 11:52

Látom ez a topic annyira nem megy. Miért ilyen kihalt a fórum? Lányok az iszlám vallás gyönyörű szép, és rengeteget lehet róla beszélni. Miért nem beszélünk?

bubu
Réka

2008 Aug 14, 13:09

Köszönöm szépen a válaszodat. Hát, az tényleg elég elképzelhetetlen, hogy ne is találkozzunk, de én igyekszem támogatni meg segíteni őt, és tiszteletben tartani, hogy ez a vallása, ezt ő vállalt.

De azért nehéz lesz...

Üdv mindenkinek!

mindenkinek
cukorfalat

2008 Aug 15, 07:53

sziasztok. igaza van bubu-nak, gyertek és beszélgessünk a vallásról. annyi új dolgot megtudhat az ember

cukorfalat + bubu

2008 Aug 15, 10:36

Sziasztok,

Ez utazás fórum, itt nem fogtok találni senkit, aki komolyan beszélgetne a vallásról. Nézzetek be a nők lapja café-ra: www.nlc.hu

Itt van egy olyan topik, hogy arab férjek, illetve egy olyan, hogy mi az iszlám.

Mindenkinek
bubu

2008 Aug 15, 11:03

Ágicának igaza van. Ez itt az utazásról szóló oldal. Az nlc-n az arab férjeken én is fent vagyok, csak más névvel. :) Gyertek oda át. Jó az a topic. És ott sok mindent lehet megtudni a vallásról. :)

Bubu
Taquja

2008 Aug 16, 16:58

Taqija. The expression taqija means to dissimulate and is used when serving the propagation of Islam or benefitting a Muslim compared to 'infidels'. Lying to 'infidels' is officially acknowledged and is religiously motivated. Lying is okay. Sok "szep" vallas van, de miert irja elo a szep Islam hogy hazudni lehet azoknak akik nem muszlimok. Felre lehet vezetni a hitetleneket akkor ha egy muszlimnak abbol valamilyen haszna lehet. Amit szepnek talalok az Iszlamban az a hivas a imara. De sajnos sokkal tobb irassal nem ertek egyet.

bikini vs. monokini
mahmoody

2008 Aug 17, 12:23

azért vicces,h. a monokiniből hirtelen bikini, aztán miniszoknya meg top lett, nem ugyanaz :] nyilvánvaló,h. egy nyaralóhelyen lehet bikiniben lenni egy turistának, meg akármilyen ruhában, monokiniben is, de egyszerűen ízléstelen, és ennyire lehetne tisztelni a környezetet,és az ottani szokásokat. nem attól lesz jó a pihenés,h. ledobod a bikinifelsődet, és úgy rohangálsz a tengerparton =D egy európai nyaralóhelyen sem értek egyet a monokinizéssel. és ez különben sem egy vallás, meg népszokás, amit a vendéglátó arabnak tiszteletben kéne tartania.... ha meg idejön egy muszlim nő, akkor neki jóhogy tiszteletben tartom mondjuk a fejkendőjét, mindennap viseli, előírja a vallása, nem lehet összehasonlítani azzal,h. akkor hadd mászkáljon már félmeztelenül egy nő arab országban. mert megteheti, de visszatetszést kelt, és felesleges.

Ramadan
garkosh

2008 Aug 30, 11:14

Kedves Reka!

a bojt idejen (napkozben) ne egyel/igyal/dohanyozz a baratod elott. Ramadan honap alatt ne vard el tole, hogy megcsokoljon, vagy veled aludjon. Segitheted abban, hogy te magad sem kered ezt. Kedves gesztus, ha meghivod a csaladodhoz vacsorara, akar hetente tobbszor. A vacsoranal legyen valami laktato leves.

miniszoknya, szalonna???
garkosh

2008 Aug 30, 11:27

a miniszoknyas temahoz: igenis szegyen, amikor az europai lyanyok a segguket is kiteszik nyaralaskor egy arab/muszlim orszagban. Vannak helyek, ahol lehet bikiniben napozni oruljetek neki, aztan oltozzetek fel rendesen. A minimum egy hosszu nadrag/szoknya, nem tul szuk poloval. Olyan nehez?????? Ezt ugy hivjak, hogy tisztelet! Mas, ha az ember levetkozik, mas ha fel van oltozve. Mit szolnatok, ha nudistak kitalalnak, hogy ok csak mesztelenul hajlandoak Budapest utcain maszkalni?

A csajnak, aki szalonnat ragcsal a muszlim baratja orra elott: ka koreai baratod lenne, zavarna -e , ha kiskutyat enne a szemed lattara, majd cuppogna feled, hogy csokold meg?????????? Egyebkent ne hari, de nem josolok nagy jovot nektek. A baratod pedig nem Teged akar felesegnek, hanem legalisan akar veled szexelni. Bocsi, ha kemeny vagyok. Azert sok sikert.

Ramadán
Évi

2008 Sep 01, 17:09

Ha jól tudom ma elkezdődött a Ramadán hava. Készültem ki a barátomhoz, de azt mondta, inkább októberben menjek a Ramadán miatt. Ő nagyon vallásos. Tiszteletben tartom a vallását, bár én nem vagyok vallásos. Kérdezte is már tőlem, hogy nálunk milyen vallás van, mondtam neki semmilyen valláshoz nem tartozok. Ő is tudomásul vette ezt. Olvasgattam a Ramadán-ról, mit szabad, mit nem. Ha jól értettem a tilalmak főleg napkeltétől napnyugtáig szólnak, éjszaka "mindent" lehet. Bár én úgy döntöttem, ebben a hónapban egyáltalán nem hívom, nem írok neki üzenetet, majd csak hónap végén, ha már biztos lesz, hogy októberben mikor megyek. Nektek milyen tapasztalatotok van a Ramadán havával kapcsolatban? A kinnt élő ismerőseitek, barátaitok hogyan viselkednek ilyenkor?

mindenkinek
nur

2008 Sep 03, 00:21

Sziasztok!

Mindenkinek Boldog Ramadant kivánok!

nur
Leila

2008 Sep 03, 20:33

Boldog????! Hát repesek a boldogságtól, hogy nem láthatom a barátomat egy hónapig, mert "ramadanozik"...Pesen élünk mindketten, ettől függetlenül közölte, hogy egy hónapig nem találkozunk, mert az neki rossz...na ennyit a csodás Ramadanról :S

Leila
Dis

2008 Sep 03, 20:35

Szia!

De este sem találkoztok??Miért?Az nem bűn!!!

Leila
na ilyen egy

2008 Sep 03, 23:02

igazi barátnő, aki érdeklődik a pasija kultúrája, vallása felől...

leila
nur

2008 Sep 03, 23:47

Szrintem igaza van a "na ilyen egy" ,ha te szereted baratodat akkor el kell fogadni a szokasai ,mert az arab vilag és az ök szokasai teljesen masok mint a milyenk.Söt nekem nagyon is tetszenek az ök szokasai és a muslim vallas.Van 1 ismerösöm a kinek Sziriai a ferje és van már 4 gyerekük. A nő katolikus és itt élnek ,de a nő a Ramadan kór ugyan ugy betartja a dolgokat.Az hogy nem iszik és nem eszik egész nap és este nagy lakomat rendeznek.És nem azert csinalja ezt az egészet mert ferje parancsolta,ha nem azért mert igazan tiszta sziveböl szereti a ferjet és ezzel is bizonyitja neki ,hogy vele van és tiszteli a szokasai.Szerintem ez az igazi szerelem és szeretet.

na ilyen egy nur
érdeklődő

2008 Sep 04, 16:19

Ne is haragudjatok,de nincsen igazatok.Mi az,hogy egy hónapig nem találkoznak.Ha lenne fogalmatok a Ramadánról,azért ez egy alap,hogy találkozhatnak.

nur!Te is azt írod,hogy együtt böjtölnek!!!Tehát együtt!Nem kül

ön egy teljes hónapig.

Leila!Pár szót azért váltanék a helyedben a barátoddal.

marokkóiak
natasa

2008 Sep 04, 17:25

sziasztok! van valamelyikőtöknek tapasztalata marokkóiakkal kapcsolatban? nekem nem úgy tűnt, hogy ott is ennyire tartanák a vallásos dolgokat. este a diszkóban a jegy árában az ital is benne volt, miniszoknyás lányok vonaglottak stb. a medinában szeretkeztek az esti ima helyett és napközben is kézenfoga sétált a kísérőnk az egyik társunkkal és a szex is gyorsan szóba került, pedig a lány egyáltalán nem viselkedett kihívóan. tőlem csak a számomat kérte el az egyik szállodás és azóta is hívogat, és kéri hogy menjek vele nyaralni, pedig kb 2 mondatot beszéltünk, ja és kb 6-8 évvel fiatalabb a srác :-(

Ramadan
Leila

2008 Sep 04, 20:18

Én nagyon szeretem a barátomat. Aki ismer, tudja, mennyi mindent tolerálok szokásokkal kapcsolatban.

Egyszerűen csak nem értem miért nem találkozunk...azt mondta, hogy az neki rossz lenne...én meg rábólintottam, hogy oké, akkor ne.

Leila
érdeklődő

2008 Sep 04, 20:31

Hívd fel,és beszéd meg vele.Nekem biztos nem kellene,ha ilyen kibúvókat keresett!És ha a Ramadán 8 hónapig tartana??

Ne legyél buta,rendezd vele,aztán meneszd ha csak magával foglalkozik.

És senki ne írja nekem,hogy::Ja,ezek szerint te is tisztelheted a barátodat!

Igen,tisztelem,és ő is engem.Ezért is vagyok tisztában a dolgokkal.Nem rak félre 1 hónapra.

Leila!Okosan!

érdeklődő
na ilyen egy

2008 Sep 04, 21:04

arról írtam vélemény ahogy Leila fogalmazott, hogy amíg ő "ramadanozik", mintha 1 hétre elutazna nyaralni, vagy golfozni. Nagyon is sok "fogalmam" van a Ramadanról, azért írtam, ahogy írtam. Ha nem akar vele találkozni a Ramadan alatt, lehet annak is megvan az oka, mert nem tiszteli eléggé a kapcsolatukat és nem akarja "beszennyezni" vele a böjt havát, hisz nem a felesége. TE SEM tudhatod az okokat, mint ahogy ÉN SEM. Kár ezen vitázni.

elég árulkodó volt ez a "ramadanozik" dolog, azért írtam, hogy nem veszi komolyan, így jön le Leila írásból...

na ilyen egy
érdeklődő

2008 Sep 04, 21:32

Jogos.Igazad van.Ez nem táncmulatság.

:)

Leila
xxx

2008 Sep 05, 09:04

Amíg a barátod nem vesz feleségül, addig nem is fogtok találkozni a ramadán alatt. Ugyanis este szabad, de csak a feleségével! És ha jól tudom Te nem vagy a felesége. Lehet, hogy Ő még benne is lenne de itt általában a szülök az erős vallásosak.Ne aggódj ez miatt, ez nálunk is így volt 2 évig. Aztán egy csomó szokást elkezdtem átvenni tőle és azóta már a család is másképp lát dolgokat, pedig még nem vagyok a felesége. Ne add fel!

Leila
Reza

2008 Sep 05, 12:15

Szia. xxx-nek igaza van. Ramadan alatt nem találkozhattok ha ő rendesen tartja a vallását. Mert csak este lehet mindent csinálni, amikor lement a nap, de bűnt még este sem lehet a Ramadan alatt. Lesütött szemmel kéne járniuk, hogy ne lássák az európai, magyar nőket akik nem takarják el magukat. Mert csak az első pillantás engedett, a többi már nem. Egész Ramadan alatt vissza kell fogniuk magukat. Te nem vagy a felesége, veled este sem lehet együtt. Bár persze ezt az egész évben be kéne tartaniuk, de Ramadan alatt méginkább. Szóval inkább örülj annak, hogy a barátod ennyire tiszteli a saját vallását, és nem olyat fogtál ki, aki össze-vissza hazudozik. A Ramadan nem kifogás. Ez tény. Ha valóban szereted, légy türelmes, és hidd el később majd jobb lesz.

Leila
fatima

2008 Sep 05, 14:29

Tudod miért nem akar találkozni veled Ramadan alatt?

Mert egy muszlim szemében minden nő piszkos és nem akarják ebben a szent hónapban bepiszkolni magukat a nőkkel.

A feleség is piszkos, mert nő, de az túl közel van hozzájuk ahoz, hogy ellenálni tudjanak a féktelen vágyaiknak.

a férfi-nő kézfogás is azért nem divat náluk, mert összepiszkolódnak tőlünk.

Egyszer velem is megtörtént, hogy önkéntelenül is kezet akartam fogni egy muszlim férfival. Az a görény úgy húzta el a kezét, mintha pestises lettem volna. Nagyon meglepődtem, de erre az volt a válasz, hogy most szegénynek újra kezet kell mosnia, mert én hozzáértem a kezéhez (éppen csak érintettem). Na ekkor elgurult a gyógyszerem!

Nehogy már egy görény, gusztustalan szőröstalpú pasasnak én piszkoljam be a kezét, amikor örülhetne, hogy a lábamnyomát megcsókolhatja! Undorító öntteltség amit ezek megengednek maguknak. Persze, a vallás! Mennyen a büdös francba mind az idióta vallásával. Azt tudjátok miért fürdik meg tetőtől talpig a muszlim férfi a szex után. Mert bepiszkolódott a nőtől. De, a szex előtti mosakodás már nem annyira fontos a számára.

Fatima
xxx

2008 Sep 05, 15:02

Ez azért nem teljesen igaz! Az én vőlegényes is muszlim és képzeld szex elött zuhanyzik Ő is és én is! Nem szeretném részletezni, de szex után az alváz mosás szerintem természetes, nemcsak nála de nálam is!Ha nem turista városban vagytok nem szokás a kézfogás csak karonöltve mehetnek az utcán. Szerintem ez is normális. Nem tudom miért akartad egy ilyen gusztustalan görény kezét megfogni? Jah és csak nem lefeküdtél egy ilyen gusztustalan görénnyel,? A Korán egy szóval nem írja, hogy a nő piszkos! El kéne elösszőr olvasnod és utána szídni más vallását! Neked se esne jól, ha a Te vallásodat ocsmárolnák azért mert volt egy negatív élményed. Az jobb és elnézést a kifejezésért, hogy egy magyar pasi telibe veri az arcod? És ne is haragudj, de egy magyar pasinak ezerszer büdösebb testnedvei vannak, mint egy muszlimnak. Tudod ott sűrűbb a fürdés is!

Fatima
valaki

2008 Sep 05, 19:29

Egyetértek xxx-szel, nem gondolják azt, hogy minden nő piszkos. A szex után minden normális ember letusol, nem csak arabok és nem csak a férfiak. Minden normális ember ezt teszi. Mivel csak házastársak között megengedett a szex a vallásuk szerint, ezért tisztátalan dolog lefeküdni más nővel, illetve olyannal aki nem a felesége, főleg Ramadan alatt, és ilyenkor azok is betartják, akik időnként meg- megteszik 1-1 nővel, aki nem a feleségük. A Ramadan szent ebből a szempontból is.

Nagyon sokat kell mosakodniuk valóban egy nap alatt. Minden ima előtt. Mosakodni kell akkor is ha szellentett, nagydolgát végezte és igen, többek között akkor is ha szeretkezett. Egy nőnek is! A nőnek is tetőtől talpig le kell fürödnie szeretkezés után, az ima előtt, a haját is beleértve.

Butaságokat pedig ne írjál, ha nem tudsz semmit! Kár a feszültséget gerjeszteni! Nézz utána és aztán mondj véleményt és ne ilyen okosakat. Lehet csak rasszista vagy...

Ramadan
valaki 2

2008 Sep 05, 20:36

Én és a kedvesem még csak pár hónapja ismerjük egymást, eddig az első találkozás óta csak beszélgettünk és leveleztünk. Minden nap beszélünk telefonon, de most a Ramadan ideje alatt napközben csak a legszükségesebbeket. Tegnap beszélgettünk este a Ramadamról, így gondoltam megpróbálok egy napot vele végicsinálni. Embert próbáló feladat nem mondom. Igazából nem is az étel hiánya, hanem az folyadék hiányzott nagyon. Nem kávézok, nem dohányzom így ezzel nem volt baj. De egész nap nagyon szomjas voltam, ami nem múlik el, úgy mint az éhség.

Délután elmeséltem neki, hogy mi történt ma, és nagyon-nagyon boldog volt. Azt mondta, hogy el sem hiszi, hogy ezt megtettem érte, és hogy holnap már kora reggeltől csinálhatjuk együtt. Este felhívott amikortól lehetett enni-inni, és tanácsokat adott hogyan csináljam, nehogy rosszul legyek. A családja még nem ismer, de állítólag nagyon meg voltak hatva ettől, és üdvözletüket küldték az én családomnak.

Évi
Kinga

2008 Sep 05, 21:34

Szia.Kérdezted,kinek milyen tapasztalata van a Ramadannal kapcsolatban.Én szept.2-án jöttem haza, igy az utolsó 2 nap Ramadannal telt. Felmérgedtem a barátomra, mivel aug.utolsó napján irt, hogy nem tud jönni hozzám,mert Ramadan.Visszairtam neki,h. sok mindent tudok a böjtjükről,tudom,hogy talizhatunk,mivel csak reggel 5kor kezdődik. Megvádoltam őt minden rosszal, hogy biztos mással találkozik. Azt viszont nem tudtam, hogy előző nap a vallásosak már a családjukkal vannak, együtt vásárolnak a Ramadanhoz, vacsihoz. Aztán durva voltam,mert látni se akartam őt. Másnap találkoztunk,és elmondta, a családjával volt egész nap, vásároltak és készülődtek a vacsihoz. Ő is meglepődött, és kellemesen csalódott bennem, amikor fél órán keresztül mondtam neki, mi mindent tudok a Ramadanról. Jó érzés volt, hogy ennyire örül neki, nekem.

Utolsó este meglepődtem, hogy még a kezemet se fogta meg séta közben. Pedig láttam, hogy sok pár kézenfogva sétál. Persze puszi se volt. Aztán mikor már kisért visszafelé a hotelbe,megfogta a kezem. Búcsúzáskor az arcomra kaptam 2 puszit. Utána megöleltük egymást, igy maradtunk kb. 2-3 percig. Nagyon rossz érzés volt, hogy csak igy kell elválnunk, mert ki tudja, csak Isten, hogy legközelebb mikor találkozunk. Viszont én még talán jobban is jártam, mert barátnőm és barátja csak kezet fogtak.

Ramadan
Fatima

2008 Sep 05, 21:53

Részemről a készfogás egy udvarias bemutatkozási gesztus lett volna, de a pasas úgy nézett rám, mint a pestisesre.

A szex utáni fürdés nemcsak az alvázmosásra vonatkozik, hanem a lábuk ujjától a hajukig, mindent megmosnak.

Ezzel kapcsolatban hallottam egy megjegyzést: onnan lehet tudni, hogy egy arab pasi éppen az előbb szeretkezett, hogy vizes a haja. A hajat nem lehet szárazra törölni, mint a testet. És higgyétek el, bárhogy fáj, de ők tényleg tisztátalannak tekintik a nőket.

fatima
xy

2008 Sep 05, 22:31

aslema fatima

te melyik arab országról beszélsz? én még így nem jártam sehol pedig voltam pár arab országban hogy kezet nyújtottam volna és nem fogtak voln a velem kezet. és ők nagyon is tisztelik a nőket főleg a feleségüket. ilyet még én sem hallottam hogy a nő piszkos a te szavaidal élve.

fatima
Nur

2008 Sep 05, 23:05

Egyet értek az xy-vel.

Én is voltam kint Ramadan kor Tunéziaban és Dubai-ban,de semmi ilyet nem tapasztaltam a miröl te írtad.És a baratom a kivel mar 5 éve együt vagyünk arab,és mi sex elött és sex utan szoktunk együt füredni,de volt a mikor este sex utan csak ugy aludtunk el .És ök tenleg tisztelnek nőket ha nők is tisztelnek öket.De szerintem ez minden hol igy van .Csak ez a kűlömbség az europai és az arab pasik közöt ,hogy te hiaba tiszteled az europai pasit ö akkoris lesz-ja a fejed viszont az arab pasiknal ez mas képen müködik.

nur
xy

2008 Sep 05, 23:08

ez így igaz

Fatima
valaki

2008 Sep 05, 23:13

Akkor a nők meg a pasikat tekintik tisztátalannak ezek szerint, mert a szeretkezés után a nők is lemosakodnak, tetőtől talpig, ahogy írtad a lábujjukig...

vajon az anyjukat is tisztátalannak tartják? Szerintem az anyjukat tisztelik a legjobban. Legalábbis a legtöbb arab férfi, persze Allah után.

Butaság, amit írsz, csak ismételni tudom magam...

mindenkinek
Érdeklődő

2008 Sep 06, 16:33

Sziasztok!

Valaki esetleg tud különleges szabályokról a Ramadan alatt?(az alapvetőkön felül)

Ramadan
Fatima

2008 Sep 06, 18:32

Pedig igaz amit írok. Már én is tapasztaltam, hogy minden csak képmutatás. A legtöbb igazságot egy ismerős hölgytől hallottam aki már évek óta él és dolgozik egy arab országban. Néhány szemelvény tőle: "Először azt hittem, hogy minden férfi szerelmes belém. Később láttam, hogy minden nővel ilyenek." "Nincs kiváncsibb egy arab férfinál." "Számukra a nők tisztátalanok." "Nekik a család az első, de nem azért mert annyire tiszteli a családi köteléket, henem mert föggnek tőle." "A legjobban az önfényezéshez értenek, olyat még nem hallottam, hogy egy arab férfi beismerte volna a hibáját" "A pletykálkodásban élen állnak" "Nem viselik el,ha ellent mondanak nekik"

"A hazugség a lételemük"

Ezek csak szemelvények, és lassan én is rájöttem, hogy ezek mind igazak, pedig először én sem láttam a fától az erdőt.

fatima
xy

2008 Sep 06, 18:36

szia fatima

melyik országról írsz? írd már le légyszíves

Jordánia
Fatima

2008 Sep 06, 18:47

Tudom, hogy ez egy Afrika topik, de a téma az vonatkozik Afrikán kívülre is. Egyébként egy egyiptomi utam alkalmával az egyiptomiakat még rosszabbnak találtam. Lehazudják a csillagot az égről, pedig csak a megállapodásokat kellett volna betartaniuk. Ne értsetek félre, nem szerelmi kapcsolatokról van szó, hanem az utazások során szerzett, először kedves, öszintének ható és ellenálhatatlan helyi erőkről, akikről kiderül, hogy mind csak egy hazug disznó. És Allah mindent megbocsát, ha ők ezt megbánják. De csak a férfiaknak, a nőknek soha nem bocsát meg. Ezt nevezem én igazi férfi paradicsomnak.

Fatima
no name

2008 Sep 06, 21:12

Azért, mert köztük dolgozott, még nem jelenti azt, hogy tudná, hogy a nők a férfiak számára tisztátalanoknak számítanak vagy sem. A Többivel egyetértek. Udvarolnak mindenkinek és a hazudozás művészei. Akkor is füllentenek, ha nincs rá szükség.

Jordánia: korábban volt egy jordánia topik, ott hasonló szerelmes hozzászólások és csalódásos sztorik voltak, mint a tunéziai barátaink neveiben. A jordán Tours befuccsolása előtt odajártak a nők tömkelegével.

Egyiptom: no comment. Ott pénzért még az anyjukat is sokan eladnák, mert annyira szegények és ezt egy arab mondta.

aki olvassa :)
Hix buciumanu.k@g... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Sep 07, 15:24

Sziasztok!

Hát,végig olvastam amit csak lehetett....

De levontam a konzekvenciát :)

Ramadan ide vagy oda....az egyik így tartja a másik úgy...vagy szigorúbb vagy lazább.

Pár hónapja ismerkedtem meg a párommal,nekem már volt egy házasságom,és van egy kislányom akit maximálisan elfogad.

Látszólag nagyon odavan értem rajongva szeret,bár bennem még is kételyeket ébreszt,hogy hihetek-e neki?????

Fiatalabb is nálam.

Ő Constantinban született.

Ő is mondta,hogy ramadan alatt nincs szex,de találkozunk ha kell minden nap,és puszit is kapok,persze csak az arcomra...nálunk így működik,de már én mondtam neki tegnap,hogy ne jöjjön,mert szerintem neki rosszabb :)

Szerintetek bízhatok benne??

Hix/Fatima
Kinga

2008 Sep 07, 22:10

Miért ne bizhatnál benne? A ramadani szokásaik végett? Mert puszit kapsz? Vagy miért? Nem értem. Én is puszit kaptam az arcomra, és egy ölelést. És szerintem ezzel nem szegte meg a Ramadant. Ha már megcsókolt volna, vagy sexeltünk volna, az már elég gáz, számukra.

Fatima: Azt irtad, úgy tudni, hogy az arab sexelt, hogy vizes a haja. Nem minden esetben. Én a barátommal munka után szoktam este találkozni. Amint végzett a munkában, jött hozzám. És a haja a legtöbb esetben vizes volt. Ne kérdezd, miért, de az 100, hogy nem mással volt, mivel tudom, meddig van a munkaideje, utána rögtön találkoztunk.

fatima
xy

2008 Sep 07, 22:17

ki ez a fatima valami nagy okos?

ne oszd itt az észt nincsen rá szüksége senkinek sem

foglalkozz magadal vagy a párodal ha van egyáltalán sztem nem is tudsz semmit az arabokról csak zagyválsz össze vissza dugulj már el

de
te

2008 Sep 07, 22:20

is dugulj xy.A tunéziai barátaink neveiről is.Kis ostoba!

de
tunézia

2008 Sep 07, 22:26

vagy te húzhatsz te is

Szokások Ramadánkor
Isatou

2008 Sep 07, 22:51

Sziasztok, egy afrikai, főleg muzulmánok lakta országban élek már jó pár éve a családommal. Kivülállóként a következőket tudom nektek irni. Minden reggel korán felkelnek az első imádkozáshoz, és közvetlenül utána nekikezdenek a bőséges reggeli elfogyasztásához. Forró teát isznak, és legalább 1-1,5 liter folyadékot (viz, üditő, tej). Napkelte után semmit sem vesznek már magukhoz. Látni ugyan akik a napközbeni imádkozáshoz készülődve, arc és szájmosást imitálva isznak egy kicsit, de ez általánosságban nem jellemző. Az asszonyok már kora délután nekikezdenek a különböző ételek elkészitéséhez. Naplemente előtt kb 20 perccel ismételten főznek nagy adag kávékat, teákat, de amikor a böjt véget ért először hideg vizet, vagy üditőt isznak és utána szépen lassan a meleg italokat. Ezután kis szendvics, és csak később a főtt étel. Éjjel 1-2 óra tájékán még folyamatosan esznek. A terhes és szoptató anyák nem böjtölhetnek, ugyanúgy a betegek sem. Az a nő akinek a Ramadán alatt van a menstruációja (mivel 40 nap ezért ez minden nőre vonatkozik) azokon a napokon nem böjtöl, de a kihagyott napokat a Ramadán után egyszer "pótolnia" kell. Sajnos a gyerekeket is már nagyon korán rákényszeritik a böjtölésre, nem ritka hogy már 8-9 évesen böjtölnek. A Ramadán idején a kórházak sajnos tele vannak, ugyanis nagyon sok beteg ember a böjtölést többre tartja mint a gyógyszeres kezelést. Ugyanez jellemző a szoptató nőkre is, böjtölnek és nem értik a bébi miért sir, mivel napközben a nő majdhogynem kiszárad és persze a tej minősége már nem olyan mint amilyennek lenni kellene.

Ez itt egy muszlim ország, többnejűség elég nagy divat. A férj a ramadán alatt általában az első feleségénél tartózkodik. A barátnők ilyenkor el vannak hanyagolva. Még a fiatal férfiak akik nem házasok sem találkoznak túlzottan a barátnőikkel. A Ramadán alatt a nők, afrikai ruhákban járnak, turbánnal a fejükön (nem csador), rövid szoknyás rövid nadrágos lányokat nem nagyon lehet látni. Az én alkalmazottam is aki normális európai ruhákat hord általában, a Ramadán alatt ezeket nem viseli. Ja és ilyenkor imádkozni is szokott a délutáni imánál. Tőlünk európai nőktől is ilyenkor "elvárják" hogy ne viseljünk rövid nadrágot, vagy kis pántos pólót. Én ha megyek vásárolni a piacra és éppen megszomjazom akkor előveszem a táskámból a vizet és iszom, nem gond. Ami nekünk most egy kicsit kellemetlen, a helyi shopokban nem lehet reggel friss kenyeret venni, ezért a pékségben bevásároltam két hétre valót és a fagyasztóból veszem ki őket reggelente.

Nagyon sok étterem nem üzemel napközben csak este a böjtre vannak kész az ételek. Nagyon sok libanoni is él itt, de szerintem fele-fele arányban lehetnek a muszlimok és keresztények. Hirtelen ennyi jutott eszembe, bármi kérdés felmerül szivesen válaszolok.

isatou
érdeklődő

2008 Sep 07, 22:55

szia

melyik ez az ország

Isatou
olvasó

2008 Sep 07, 22:57

Köszönjük szépen!Végre egy normális emberke.:)Megkérdezhetem,hogy hol élsz?Melyik országban?

Isatou
Virág

2008 Sep 07, 23:07

Igen.Ez engem is érdekelne,hiszen ez is nagyon lényeges..Sőt!!Mivel vannak különbségek ez a legfontosabb.Nem igaz,Isatou?:))

Szokások Ramadánkor
Isatou

2008 Sep 08, 00:08

Nyugat-afrika, Gambia.

Isatou
Klára

2008 Sep 09, 21:21

Neked is arab a barátod,vagy te a magyar családoddal élsz kint.Ha a barátod arab,akkor te is tartod a ramadánt?Tanulsz még,vagy dolgozol?

Klára
Isatou

2008 Sep 10, 00:13

Nem nekem nem arab a férjem hanem magyar, ahogy a lányunk is. Mindketten dolgozunk, már kinőttünk a tanulós korszakunkból... Itt most van az esős évszaknak lassan ugyan a vége, de az év két legmelegebb hónapja a szeptember és az október, kizárt dolog hogy én valaha is kibirnám ilyen hőségben a böjtöt, nem is az evés, hanem a folyadék hiánya. De ahogy ismerem magam még az otthoni téli hidegben sem birnám étel-ital nélkül egész nap.

korreckió
mti

2008 Sep 10, 06:59

Minden arab muszlim, de nem minden muszlim arab. Gambiában meg ez kiváltképp igaz, hiszen NEM arab ország. (Csak mert úgy látom, hogy - a nagy arab rajongásuk ellenére - sokan nincsenek tisztába a fogalmakkal. Pedig egyszerű.) Mint ahogy a Mo-n élő fekete-afrikaiak (95%-a) sem afro-AMERIKAI, SEMMI közük Amerikához.

mti
Nadirah

2008 Sep 10, 10:31

Kedves mti. Nem minden arab muszlim. Ezt nem tudom honnan vetted, de közöttük is van keresztény, sőt még zsidó is. Nekem a volt arab párom legjobb barátja keresztény volt. És a volt párom mondta, hogy sok arab zsidó él náluk, az ő városukban. Persze tény, hogy az arabok 80%-a muszlim, de nem mindegyik. Sőt nagyon elenyésző százalékban vannak egyéb másvallású arabok is, mint keresztény,muszlim,vagy zsidó.

mti
Isatou

2008 Sep 10, 11:09

Kedves mti. Akkor a libanoniakat hova soroljam?? európai? ázsiai? afrikai? Szerintem arabok, és ezzel a véleményemmel nem vagyok egyedül. Itt nagyon sok libanoni család él, még annak idején a háború elől ide menekültek és itt is maradtak, és számokat még százalékban sem tudok mondani, de az itt élő libanoniak között elég magas a keresztények száma. Templomba járnak, sertést esznek és imádják a sört.

kene kicsit ooovasni
mielott irunk

2008 Sep 10, 18:24

mti !!

te igencsak tevedesben /nemtudas/ elsz !!

csak egy evidens pelda Egyiptom arabok altal lakott orszag

de tobb mint 30%-a KOPT KERESZTENY PEDIG ARAB

de biza sok zsido is arab na ezzel ugy megis mit tudsz kezdeni??

mielott irunk
hello

2008 Sep 10, 18:32

Csak nem Judit vagy, de ha kötözködsz, akkor név nélkül teszed? Itt ezen a néven, a tunéziai barátaink topikban pedig hahaha néven buta libázol? ;)

a kotozkodes az mas
fogalomzavarban szendveds

2008 Sep 11, 17:16

te szegeny buta /tokeletes definicio/ a buta liba de meg

kiegeszitem a muveletlen ostoba primitiv tanulatlan nember

jelzovel ,mert mindennek tulajdonosa vagy .

nevvel vagy anelkul egy a lenyeg mindez te vagy es

sajnos meg az alpveto fogalmakat sem ismered.

mindenkinek
Segítséget kérő

2008 Sep 11, 18:05

Sziasztok!

Kérlek segítsetek nekem abban, hogy megírhassam a páromnak arabul, hogy "nagyon sajnálom, remélem, hogy mostmár jobban vagy"!!

Le tudná nekem valaki fordítani?

Előre is köszönöm!

segítséget kérő
olvasó

2008 Sep 11, 18:29

Mi történt a barátoddal.Keresem a fordítást,de ez egy kis idő.

Olvasó
Segítséget kérő

2008 Sep 11, 18:45

Köszönöm szépen! Sajnos összekaptunk egy kicsit, nem álltam mellette,amikor szüksége lett volna rám, és ezért szeretném meglepni őt ezzel!

Mégegyszer köszi, várom, hogy sikerüljön lefordítani!

segitseget kero/forditas
Alex

2008 Sep 11, 19:14

ana assifa, atamanna anaka al an bekhair

Alex
Segítséget kérő

2008 Sep 11, 19:35

Nagyon szépen köszönöm!!!

fogalomzavarban szenveds
Hello

2008 Sep 11, 20:44

Definíció lenni nem helyes! :)) Egyszerű gépelési hiba, ami ahogy látom nálad is előfordult, Te nagyon okos "szenveds". ;) Elég sok jelzőt felsoroltál, de pechedre (az én szerencsémre) egyik SEM rám illik. Lehet Te vagy a nyerő ebben? Gratula! ;) Egyébként miért itt pocsékolod az idődet ahelyett, hogy az agysejtjeidet tréningezed, ha még nem késő? Te is egy fogalom vagy, lehet ezért nem ismerlek? A nevedet, ahogy látom Te bezzeg kiírtad!

Szép napot!

halihó
Cukorfalat

2008 Sep 17, 15:01

sziasztok

hogy bírjátok a Ramadant?

Cukorfalat
Leila

2008 Sep 20, 00:43

Rosszul...:S hiányzik nagyon...de már nicns sok hátra!!:)

Egyébként találkoztunk ezen a héten...de azóta csak még jobban hiányzik.

Egyik nap gondoltam kipróbálom milyen lehet neki...majdnem szomjanhaltam! Az éhség még csak-csak elviselhető, de az, hogy nem iszol egész np nemcsak hogy egészségtelen, de iszonyatosan szar érzés is.

És nem értem h miért nem ihatnak vizet....attól még "tisztulhatnának"...na mindegy

Leila
Cukorfalat

2008 Sep 20, 22:22

szia

nyugi már nemsokára vége!!!!!

egyébként tényleg borzasztó lehet kibírni, nekem nem menne! Tisztelem őket, hogy végig tudják csinálni. Mondjuk abban igazad van, hogy inni azért lehetne mert a folyadék fontos az egészséges élethez

Útitársat keresek Algériába
Netty anettbaby20@c... [Ellenőrzött E-mail]

2008 Sep 26, 16:24

Sziasztok! Jön valaki októberben Algériába?

ramadan
betty love

2008 Sep 27, 22:49

Kedves Hölgyeim! Én nemrég jöttem haza Tunéziából,elviegben ott most Ramadan van,gyakorlatilag nem! A fiatalabbak akikkel találkoztam szinte 99% nem tartotta be,ugyanúgy ittak,ettek,szexseltek(védekezés nélkül). Szóval nevetséges az egész! Az egész egy nagy színjáték,egész Tunézia erről szól,nem látjátok............

betty love
itt nem

2008 Sep 28, 11:04

Tunézia lett volna a lényeg, hanem a vallásról írtunk. Tunéziában a fiatalok nagyrésze nem tartja a Ramadant. Szex védekezés nélkül: ezért kapják el a lányok a Hepatitis B-t és a többi fertőzéseket, mert még mindig sokan hagyják, ha a fiú nem akar gumit húzni... és ez nem csak mese... egyébként elég sroc srác még füvezik is, amellett, hogy nem védekezik. Hát ennyire törödnek a lányokkal. Nem érdekli ha megfertőz 1-2 vagy több nőt.

Honnan tudod?
sorry

2008 Sep 28, 11:20

Ha így lehurrogod őket betty love és ez a véleményed, akkor minek mész oda?És honnan is tudod, hogy gumi nélkül sexelnek???

mindenkinek
ramadan

2008 Sep 28, 14:09

Én azt gondolom,hogy valaki muzulmán e vagy sem leginkább a családja miatt vállalja/tisztelet a kivételnek/!Szégyen lenne másképp élni mint amit a vallásuk megkövetel de én azt látom aki muzulmánként például a mi országunkban él hajlamos keverni a dolgokat!Saját tapasztalatból mondom : valaki aki állítja magáról hogy muzulmán de sosem imádkozik illetve a barátai elött néha,nem eszik disznóhúst és nem dohányzik illetve nem iszik alkoholt de amúgy meg hazudik egyfolytában és megcsalja a párját fűvel fával annak milyen vallása van????Féltékenykedik de közben a telefonját dugdossa mert igen érdekes sms-ek és képek vannak benne!Teljesen egyértelmű a félrelépése,és a hazugságai!Én ezt nem bítam tovább ,mert vagy elfogadom hogy így él vagy továbblépek,de az ilyen ember miért állítja magáról hogy ő MUZULMÁN???

Isatou
doesntmatter

2008 Sep 29, 10:39

A Ramadan nem 40 napos hanem 30 es ima ELOTT esznek hajnalban, nem utana. Hisz az imara hivo jel utan mar nem szabad enni, imatkozni meg az azan elott nem lehet, szoval elobb eszunk, utana imatkozunk, kulonben felesleges az egesz ha megcsereli valaki.

Koriteh
Isatou

2008 Sep 30, 00:26

Igen, igazad van 30 napos, és már csak két nap van hátra. Már éppen ideje.... A helyiek már nagyon készülnek a szerdai napra, a Koriteh-re, ez az utolsó nap, és jöhet a nagy evés-ivás. Itt speciel nálunk két napos munkaszünet lesz, de még az is lehet hogy a péntek is. A varrodák éjjel-nappal dolgoznak, minden asszonynak-lánynak új ruha készülőben, és lassan a marhahús hiánycikk.

ramadan
Jude

2008 Oct 01, 09:38

sziasztok!

Nem tudom hogy a ramadan idöpontjai hogy változnak országonként, de Tunéziában tegnap végetért napnyugta után....

mivel szept.1-én kezdődött. remélem mindenki aki tartotta jól van :)

Ramadan
Anna

2008 Oct 01, 10:03

Nem változik országonként...a Hold-tól függ nem országtól :-)

:DD
Laura babuciih@c... [Ellenőrzött E-mail]

2010 Apr 11, 11:28

jóó ez az oldal sok mindent meg lehet tudni. :)

majdnem 2 éve
Ana1 julia.lila@f... [Ellenőrzött E-mail]

2010 Apr 11, 16:56

Sajnálattal vettem észre, hogy egy ilyen érdekes és sokszínű topikból kb 1 és fél éve eltűntek a fórumozók. :(

Pedig rengetg érdekes dologról volt szó, és remélem most feéleszthetjük.

Cukorfalat???!!!! Mi lett veletek azóta? Remélem feleség vagy, kis családan és összecsiszolódtatok. :)

És hogy véleményt is írjak: féltékenység. Hát ez alap. Nekik egészséges ami itt már "nem". De nem azért mert szerintünk sem, hanem mert itt már annyi feminista behatás érte a nőket, hogy elfelejtenek még nők is lenni, férfiasan társaságba akarnak járni, dohányozni akarnak, kezet akarnak rázni.... felsorolni sem lehet hogy mennyire akarnak a férfiakra hasonlítani. Pedig hamár a muzulmán vallásól beszélgetünk, itt el kell mondanom, hogy ez egy olyan dolog amit a muszlimnak el kell kerülni: a férfiaknak a nőkre hasonlítani és fordítva. Szóval ezért nem fognak kezet. Ezt jobb ha tudjuk. És nem azért mert a nő tisztátalan lenne. )

Szóval a féltékenység. Magyarra átfordítani ezt nehéz, itt a féltékenység egy negatív fogalom, és számos kellemetlen dolgot párosítunk mellé. Arab szemmel aki nem féltékeny a párjára, az nem törődik vele eleget,( vagy nem úgy, ahogy azt kell) igénytelen érzelmileg, nem védi meg, és nem tiszteli eléggé ahhoz hogy féltse. Araboknák a féltékenység egyáltalán nem párosúl bizalomhiánnyal!!!!(Nekem volt olyan keresztény élettársam-arra se tisztelt hogy elvegyen feleségül-aki annyira l'szrt-a hogy kivel és mikor és mit csinálok, hogy azt már nem nevezném bizalomnak, de inkább teljes elhanyagolásnak és nagyon rosszul esett)

A túristák.... hát ezt se hagynám szó nélkül, hátha valaki érdeklődését pont ezzel tudom felkelteni... és jártam arab turisztikai országban.... nem szállodában.... és nem helybelivel... de amit ott láttam, hát az szintén ledöbbentett. Itt Európában ugyanis elterjedt hogy a muszlimák másodrendűek, tárgyak, elnyomottak.... (sorolhatnám, de egy sem igaz)így sok Tunéziába látogató európai nőn láttam hogy amikor oda megy direkt mutogatja hogy ő mennyire "szabad" asszony, micsda jogai vannak neki, hogy ő aztán azt tesz amit csak akar, sokkal rövidebb ruhákba járnak ott mint otthon tennék, láttam olyat is, aki a legszélső asztalhoz ült (pedig a többi is szabad volt) hogy minél több ember lássa, kidobta a cicieit, aprócska nadrág volt rajta, 1 kg smink, este napszemüveg(asszem a látkép már mindenkiben megvan :) ) a hosszú cigarettáját magasra tartotta, és egész korsónyi sört ivott. Hát ült melette egy férfi is, de arra nem emlékszem, nem volt jelentős. Ezt nevezzük szabadságnak? Egy muszlima ettől nem fogja levenni a hijabját, sőt inkább az fogalmazódik meg benne, hogy 'ha az a "nagy szabadság" ilyen akkor nekem nem kell. Erkölcstelen nem leszek!' Mert szerintünk ez erkölcstelen.

Ezek a nők valóban feladták önmagukat a 2 hétre, míg nyaralnak, de szerintem a másik irányból. Nem tudom elképzelni, hogy hazaérve bemegy félmesztelenül az irodájába....

Más. Az arab magánélet, meg hogy a muszlimáknak ilyen nincs, és ez is tartozik kissé a féltékenységhez is. A jó házasságban ( ez vallástól független) a magánélet a férjet jelenti. Összeolvadok vele, tudunk mindent, és meg is tudunk beszélni mindent, és miért ne nézhetne bele a táskámba? Nincs benne olyan ami titok, hiszen a férj az, akivel a jó feleség minden titkot megoszt! És fordítva is igaz a dolog, a jó férj a feleségének mond el mindent! Erre jó példa amit egy igzi muszlimtól hallottam,amit mi is ismerünk, csak más szavakkal: " a hatalmas férfi mögött mindíg hatalmas nő áll".

Olvastam még 2008-ból néhány teljesen muszlim férfi ellenes, vagy méginkább iszlám ellenes írást, aki írta a Fatima nevet vette fel, vagy remélem csak írta alá. Nem értem igazán hogy aki Mo7ammed próféta (salla laho aliki wa salam) lányának a nevét használja az hogyan is írhat ilyen hangnemben????!!!! El kellene gondolkozni, muszlim nevet akar, de nem akar muszlimként élni, nem akarja megérteni az arab kultúrát? Kezet akar fogni.... ennyit se tu róluk. Csak használja ezt a szeplőtlen nevet?

Ana1

:)
Laura babuciih@c... [Ellenőrzött E-mail]

2010 Apr 11, 19:37

Látom jóó,hogy írtam. :p

:D

ott kell élni...
Giorgio dellys@f... [Ellenőrzött E-mail]

2010 Apr 22, 21:38

Szervusztok,

1983-91 között összesen mintegy 4,5-5 évet töltöttem egy muszlim országban, Algériában. Jártam ott általános iskolába, majd egyetemre is. A sok jó és kellemes élmény mellett, voltak bizony negatív tapasztalataim is, de nem annyira az egyes emberekkel kapcsolatban hanem sokkal inkább a társadalmi közhangulatot, értékrendet illetően. Európai szemmel furcsa, hogy egy országnak van államvallása, mely kihat az élet minden területére, a médiákra, az oktatásra stb. Az iszlámmal az a legnagyobb baj, hogy nem tolerálja a másságot, hanem igyekszik erősen homogenizálni mindenkit. A muszlim közösségek Európában követhetik a saját öltözködési szokásaikat, ez fordítva már nem mondható el. Engem pl. néha megszóltak, amikor nyáron shortban voltam. De jelen van ez a konfliktus egy országon belül is: Libanonban, Bejrútban van olyan utca minek egyik fele muszlim és ahol csupa burkába öltözött nő látható, meg buggyos nadrágba bújt férfi, míg a másik oldalon miniszoknyás nők szaladgálnak csókolozva a párjukkal, red bull-whiskyt iszogatva. Libanonban ugye sokáig volt polgárháború... Algériában megmosolyogtató volt, hogy miközben a Franciaországból becsempészett szexlapokat csillagászati áron kapkodták el "pult alól, a legenyhébb csókjeleneteket is kivágták a külföldi filmekből. Az iszlám igyekszik szegregálni és elkülöníteni a nemeket, ami bizony nem szerencsés. Pl. igen magas volt emiatt a homoszexualitás aránya, főleg a férfiak között. A különböző nemű fiatalok egymással - még egyetemen is - csak nagyon távolságtartóan viselkedtek. A házasság intézménye kb. úgy működik mint nálunk a XV.században: családfők egyeznek meg egymással, komoly anyagi kondíciók mellett. A fiatalok így kelnek általában egybe, nem is látják egymást nagyon a frigy előtt. A szűzesség természetesen alapkövetelmény egy aránál, aki ennek nem felel meg, az gyakran akár az életével fizethet... Az arab fiúk amikor kiszabadulnak ebből a fojtogató légkörből és eljutnak Európába szinte falják a naiv "fehér" lányokat, mindenféle mézes-mázas szöveget nyomva nekik, mert ahhoz nagyon értenek. A legfőbb céljuk egyébként beházasodni és itt maradni valahogy az öreg kontinensen.

Egyébként nagy különbség van muszlim országok között is: Tunézia igen felvilágosult, ahogy Marokkó is. Egyiptom területenként változó, Líbia nagyon despotikus.

Ennyi, szevasztok.

G.

grrr
Bram rem8nfree@y... [Ellenőrzött E-mail]

2010 Apr 23, 05:21

"féltékenység. Hát ez alap. Nekik egészséges ami itt már "nem". "Remelem hogy akkor ez a fogalom "lost in translation" mert a feltekenyseg sohasem egeszseges, sohasem helyettesiti vagy bizonyitja a szeretetet.

"Az arab magánélet, meg hogy a muszlimáknak ilyen nincs, és ez is tartozik kissé a féltékenységhez is." Sajnalatos.

"A jó házasságban ( ez vallástól független) a magánélet a férjet jelenti. Összeolvadok vele, tudunk mindent, és meg is tudunk beszélni mindent, és miért ne nézhetne bele a táskámba?" A jo hazasagban a maganelet ha csak a ferjet jelenti akkor az nagyon szomoru. Hova lett a nonek a szemelye? Mindent meg lehet beszelni a ferjel ossze lehet olvadni vele, de meg kell tartani a sajat szemelyiseget. Miert ne nezzen bele a taskamba? Nem azert mert titok van benne, hanem azert mert az noi dolog es az az enyem es egy ferfi nagyon furan nez ki amikor esetlenul nezeget egy noi taskaba.

Hatalmas ferfi mellett hatalmas no all. Nem mogotte.

tunézia
Gicike moe11@f... [Ellenőrzött E-mail]

2010 Oct 01, 04:28

Sajnos az emberek nagy része igen szegény.

A férfiak a tehetös,gazdag csajokra hajt,mert ki akar kerulni a mély szegénységböl.

Kulön állatfaj a beznesser.

Sok lány jön haza csalódottan ,sirva,aki reménykedett,hogy a szép arab fiu tényleg szereti.

Miután nem kuldött neki pénzt,eltunt.elvégre jött a következö turista.

Válasz
   Fórum használati és moderálási mutató
Feladó neve
Feladó e-mail   kötelező és ellenőrzött 
Válasz címe
Válasz

Copyright © 1998-2008 utazas.com. Minden jog fenntartva.