17 órás nonstop repülőút Ausztrália és London között

A személyszállító repülőgépjáratok történetében először nonstop légijárat indul Ausztrália és London között.

A Qantas ausztrál nemzeti légitársaság 2018 márciusában indítja először a nonstop járatot a londoni Heathrow repülőtér és a nyugat-ausztráliai Perth városa között. A 14 498 kilométeres távot a Qantas 236 személyes Boeing 787-9-es repülőgépei az előzetes számítások szerint 17 óra alatt teszik meg. Ez lesz leghosszabb nonstop menetrendszerű járat a polgári repülésben.

A személyszállító repülőgépjáratok történetében először nonstop Qantas légijárat indul Ausztrália és London között.

A személyszállító repülőgépjáratok történetében először nonstop Qantas légijárat indul Ausztrália és London között.

A Qantas rendszeresen közlekedtet légijáratokat Londonba Airbus A380-as óriásgépekkel, de ezek útközben megállnak Dubajban. Ennek a járatnak a menetideje a megállást is beleértve – az útvonaltól és az időjárási viszonyoktól is függően – 20-22 óra.

Alan Joyce, az ausztrál légitársaság vezérigazgatója elmondta, hogy amikor a Qantas 1947-ben elindította járatait Ausztrália és London között, az út négy napig tartott, kilenc leszállás közbeiktatásával.

A nonstop légijáratok jelenlegi táv- és menetidőrekordját az Emirates légitársaság tartja Dubaj és az új-zélandi Auckland közötti, márciusban indított járatával. A cég A380-asai 16 és fél óra alatt teszik meg a 14 200 kilométeres utat.

mti


Hír-bejegyzések térképes megjelenítése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.