2015-ben átlagosan 540 forintot költöttek utasbiztosításra a magyarok

Átlagosan napi 540 forintért kötöttek utasbiztosítást a külföldre készülők előző évben, ami alig tér el a 2014-es adattól – közölte privát adataira hivatkozva a Netrisk.hu internetes alkusz szerdán.

2015-ben átlagosan 540 forintot költöttek utasbiztosításra a magyarok

illusztráció

A tájékoztatás szerint az utasbiztosítások több mint a harmadát már az interneten kötik meg, az online szerződő ügyfelek 80 százaléka mindazonáltal csak az utolsó napokban köt utasbiztosítást: 25 százalékuk 2-3 nappal az utazás előtt, 43 százalék az utazást megelőző napon teszi ezt meg, és egyéb 12 százaléknak csak az utazás napján jut eszébe utasbiztosítást kötni.

Az adatokból az szintén kiderül, hogy a síbiztosításokért átlagosan 20 százalékkal többet, mintegy 650 forintot hajlandók fizetni az ügyfelek, a magasabb díjak legtöbbször pótlólagos szolgáltatásokat, ezenkívül magasabb térítési limiteket szintén tartalmaznak. A biztosítók felelhetnek példának okáért a pályáról történő mentésért, a felszerelés biztosításáért, mindemellett eltérő kiegészítő kártérítésekért betegség vagy baleset esetén.

A Netrisk.hu szerint a síbiztosítást kötők 78 százaléka Ausztriába utazott sízni, 6-6 százalék vette célba a szlovákai és az olasz sípályákat, egyéb 3 százalék Franciaországba, a fennmaradó 7 százalék ugyanakkor leginkább Szlovéniában, Lengyelországban, Romániában vagy Svájcban hódolt téli szenvedélyének. A síelők átlagéletkora 34 év volt, a síutakra átlagosan 5 napos utasbiztosítást kötöttek az ügyfelek.

A Groupama Biztosító legfrissebb kutatása szerint a külföldre utazók kétharmada köt általában biztosítást indulás előtt. A külföldre utazók 18 százaléka soha nem biztosítja magát kinntartózkodása idejére. A kutatásból az szintén kiderült, hogy azok körében, akik utaznak, a minden alkalommal biztosítást kötő nők aránya 16 százalékkal magasabb, mint a biztosított férfiaké. A biztosítás kötésének legfőbb motivációja a válaszadók 73 százaléka szerint az esetleg szükségessé váló orvosi ellátás elérése volt a felmérés szerint.

mti


Hír-bejegyzések térképes megjelenítése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.