Alkoholfogyasztás korlátozása a repülőjáratokon?

A Baleár-szigetek kormánya kezdeményezte az Európai Bizottságnál és Spanyolország kormányánál, hogy korlátozzák az alkoholfogyasztást a repülőjáratokon és a repülőtereken az utasok biztonsága és nyugalma érdekében.

A hír alapján a kérés a Nagy-Britanniából a spanyol szigetekre érkező járatokra vonatkozik, amelyeken gyakoriak a részeg utasok okozta incidensek.

Nemrégiben történt egy eset, amikor a repülőn összeismerkedett alkalmi pár részegen, az utasok előtt szeretkezett. A történtekről mobiltelefonos felvétel készült és került nyilvánosságra.

A mallorcai, ibizai repülőtereken sokszor kell intézkedniük a hatóságoknak az ittasan érkező utasokkal szemben.

A szigetek több üdülővárosában okoznak egyre nagyobb problémát a főként brit és német fiatalok a mértéktelen ivászat, az elfajult partyk és az utcai randalírozások okán.

A hatóságok évek óta próbálnak megoldást találni a nyaralóhelyek “hírnevét romboló” jelenségre: Magalufban ezért betiltották az éjszakai utcai ivászatot, ám egyelőre áttörő sikert nem értek el ezzel.

A szigetek kormánya azt is szeretné elérni, hogy a helyi szállodák all inclusive szolgáltatásában az alkohol fogyasztása korlátozva legyen.

A Baleár-szigetek Spanyolország második legfőbb turisztikai célpontja, 2016-ban 11,7 millió határon túli látogatót fogadott.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.