Autókölcsönzés

AUTÓBÉRLÉS

Keresd meg és foglald le egyszerűen utazásod olcsó és kényelmes bérautóját

46 000 autófelvételi helyszín
– a világ minden táján

Nem kell tovább keresgélned
– már összehasonlítottuk az árakat

 Foglalások rugalmas kezelése
– segítünk, ha probléma merül fel

Több mint 4 millió ügyfél
– mi is itt béreljük az autóinkat
Autókölcsönzés, bérautó keresés, foglalás, itthon és külföldön

Feledhetetlen, kényelmes utazás. Szabadon, bárhova elmehetünk, és annyi időt tölthetünk egy helyen, amennyit csak szeretnénk. Utazások során ez az autóbérlés vitathatatlan előnye.

Egyre többen fedezik fel az autóbérlés kényelmét. Ez érthető, hiszen a saját autóval a szomszédos országoktól kicsit távolabb menni, már sok esetben drágább, mint a repülőjegy. A helyi közlekedésre pedig nem minden esetben alapozhatunk. Marad tehát az autóbérlés.

Mikor lehet szükség bérautóra?

Amikor repülővel indulunk útra, minden esetben számítani kell a reptéri transzfer költségeire. Ennek összege akár a személyenkénti több ezer forintot is elérheti, még akkor is, ha a legolcsóbb megoldást választjuk. Egyre inkább tapasztaljuk itthon is, hogy a helyi közlekedés sem olcsó mulatság. Ráadásul a tömegközlekedés nem is biztos, hogy alkalmas úti célunk egyszerű megközelítésére, és ilyenkor már az utazással eltöltött időt is bele kell számítani az összesített kalkulációba. Hiszen ki akarja a nyaralásának jelentős részét kényszerű utazással tölteni. Olyan esetekben pedig, amikor úti célunk biztosan elérhetetlen más módon, akkor a stoppolás mellett már csak az autóbérlés marad. Érthető tehát, ha azt mondom, hogy sok esetben a bérautó időben és pénzben is kedvezőbb megoldást jelent.

A közlekedést leszámítva is felmerülhet a bérautó gondolata. A kényelem mellett a nagy vagy speciális csomagok is indokolják az autóbérlést, hiszen a tömegközlekedés erre alkalmatlan. Ugyancsak az autóbérlés mellett szól, ha több ember utazik együtt, pl. ha nagy a család.

Milyen autót béreljünk?

Az autókölcsönzés egyszerű dolog. Az autókölcsönző cégek a legkisebb autótól a nagy luxusig mindenféle járművet kínálnak. Márkában és típusban egyaránt. Nem jelent gondot a kabrió, a négykerékmeghajtás és az elegáns megjelenés sem. Sivatagba érdemes a terepjárót, míg városba inkább a kisméretű bérautót választani. Elegáns üzleti utazáshoz természetesen a luxus kategória illik.

Érdemes a poggyásszal is számolni, ráadásul a bérautó lehetőségeit minden esetben feltüntetik a jobb autókölcsönzők az autók mellett.

Magas embernek legalább középkategóriás autó javasolt, míg egy családi utazás során, amikor gyerekek is jelen vannak, szintén ettől feljebbi kategóriákban ajánlatos gondolkodni.

Mire figyeljünk autóbérlés közben?

Autóbérlés során az egyik legfontosabb szempont az ár szokott lenni. Mielőtt azonban lefoglalnák a legolcsóbb lehetőséget, érdemes a részletekről tájékozódni. Milyen kártyával tudok fizetni? Mekkora fedezet kell, hogy legyen a kártyámon? Van-e külön kaució? A kaució összegét mikor szabadítják fel? Más vezetheti-e a bérautót? Mire terjed ki a biztosítás? Mekkora az önrész a biztosításban? Ezek, illetve még sok más kérdés, amelyeket még az autókölcsönzés előtt érdemes tisztázni.

A kártyás fizetés a legtöbb kölcsönző esetében alapkövetelmény. Sőt, kizárólag a dombornyomott bank- vagy hitelkártyákat fogadják el, az itthon oly népszerű elektronikus (nem dombornyomott) betéti kártyák sok esetben használhatatlanok autókölcsönzésre.

A kölcsönző cég sok esetben nem csak az autóbérlés díját, hanem ezen felül kauciót is zárol a számlánkon. Ennek összege általában visszajár, ha az autót épségben leadtuk. Viszont aki nem számol ezzel, és nincs a kártyáján elegendő fedezet, annak nem fogják kiadni a járművet.

Egyes cégek ugyanakkor nem foglalnak le a kártyánkon kauciót, ha a bérautóra teljes körű biztosítást kötünk, hiszen ilyen esetekben a biztosító fedezi az esetlegesen keletkezett károkat. A teljes körű biztosítás azonban megnöveli a bérleti díjat, akár jelentősen is. Viszont nyugodtan aludhatunk. Az autóbérlés alap esetben is szokott biztosítást tartalmazni, de önrésszel. Az önrész mértéke pedig változó, a pár tízezer forinttól a milliós nagyságrendig bármi lehet. Ez pedig tudvalevőleg azt jelenti, hogy az autóbérlés időtartama alatt a járműben keletkezett összes kárt eddig az összegig nekünk kell külön megfizetni, akár utólag is. Szóval a biztosításon nem feltétlen éri meg spórolni.

Az autóbérlés egyik mérőszáma az idő, azaz hogy hány napig béreljük a járművet. A másik a megtett út hossza. Általában minél kevesebb a kettő közül valamelyik, adott bérautó esetében annál olcsóbb lesz a bérleti díj. A nagyobb cégek gyakrabban alkalmazzák a kilométer korlátozás nélküli opciót, ilyenkor csak a bérleti időtartam számít (a kiegészítő opciókat nem tekintve). Amikor azonban határozottan tudjuk, hogy aránylag kis távolságon, de hosszabb időtartamban szándékozunk igénybe venni az autókölcsönző szolgáltatásait, érdemes lehet egy olcsóbb járművet kilométerdíjjal bérelni.

Az autóbérlés ideje alatt a vezető személye nem lehet más, a járművet kizárólag a bérlő vezetheti. Kivéve, ha más személy(ek)re is szerződést kötött a szolgáltatóval. Ezért általában felárat számít fel az autókölcsönző cég, aminek összege az egyéb körülményektől (jármű típusa, bérleti időtartam stb.) függ.

Néha előfordulhat, hogy a bérelt gépjárművet nem a felvétel helyén akarjuk leadni. Ilyenkor felárat, egyirányúsítási díjat kell fizetni. Ennek összege szintén változó, néha előfordul, hogy minimális, olykor pedig akár jelentős összeget is képviselhet.

Az üzemanyaggal történő elszámolás leggyakoribb példája a tele-tele, azaz tele tankkal kapom és tele tankkal kell visszaadnom. Ha elmulasztom a tank feltöltését ismét felárat számolnak, amit a kaucióból fognak levonni. Tekintve, hogy az autókölcsönző cég eleve magasabb áron értékesíti az üzemanyagot, mint az utcai benzinkút, biztos, hogy nem járunk jól, legalábbis anyagilag.

A fentieken kívül persze más apróságok is előfordulhatnak, mint pl. a takarítási díj, amennyiben a bérautó nem tisztán került leadásra.

Autókölcsönzés az utazas.com oldalon

Autókölcsönzéshez érdemes olyan oldalt választani, amelyik garanciát ad. Az utazas.com oldalon az autóbérlés árgaranciával* rendelkezik, azaz biztos, hogy itt a legolcsóbb az adott bérautó. A keresőmotor számos autókölcsönző cég kínálatát hasonlítja össze, és mindig az igényeknek megfelelő ajánlatokat listázza ki. Ezzel időt és pénzt spórol meg Neked, hiszen nincs szükség több, nem megfelelő ajánlat átnézésére, értelmezésére, elemzésére. Az utazas.com bérautó-kereső elvégzi helyetted.

Az autókölcsönző mintegy 46 000 autófelvételi helyszínt biztosít a világ minden táján. Biztosan találunk ott is egyet, ahol szükséged van rá. Ennek a hatalmas kínálatnak, kiváló áraknak, illetve a színvonalas szolgáltatásoknak köszönhetően a bérautó-kereső modulunknak mintegy 4 millió ügyfele van világszerte. Lépj be Te is a csapatba és válaszd ki autódat!!

*A bérautó-keresőre vonatkozó árgarancia* időszakosan változhat, vagy meg is szűnhet, a pontos részletekről minden esetben partnerünk honlapján, itt tájékozódhat.


Hozzászólások lezárva.