Az Év fürdője címet a Miskolctapolca Barlangfürdő nyerte ebben az évben

Közönségszavazatok alapján a Miskolctapolca Barlangfürdő lett az Év fürdője az idén – közölte a Magyar Fürdőszövetség.

A termalfurdo.hu internetes újság által az idén második alkalommal megszervezett megmérettetésre a tavalyinál is több, összesen 190 ezer szavazat érkezett a csaknem 200 magyarországi fürdőre.

A szavazás május 1-jétől augusztus 31-ig tartott, a fürdők három kategóriában indultak a versenyben. Egy felhasználó egy kategóriában csak egy szavazatot adhatott le, de mindhárom kategóriában voksolhatott.

Az Év fürdője 2016-ban a Miskolctapolca Barlangfürdő lett, amely az egyik legkülönlegesebb fürdőhelyszín Magyarországon. A legkedveltebb magyar fürdő nemcsak itthon számít egyedinek, de karsztban ilyen magas hőfokú víz Európában sincs máshol. A 30 fokos víz és a barlang klímája is gyógyhatású – ismertették a közleményben.

Év fürdője 2016-ban a Miskolctapolca Barlangfürdő

Év fürdője 2016-ban a Miskolctapolca Barlangfürdő

Az Év feltörekvő fürdője címet idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kapta. A Csongrád megyei fürdőben négy eltérő gyógyvíz és 21 medence áll a látogatók rendelkezésére, és a fürdő egy része konkrétan gyermekek részére tervezett.

Az Év feltörekvő fürdője címet idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kapta

Az Év feltörekvő fürdője címet idén a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő kapta

A Helyiek kedvenc fürdője 2016 címet a Baranya megyei Orfű Aquapark kapta. Az idén júniusban részben korszerűsödött fürdő óriási zöld szektorban, festői környezetben fekszik.

A Helyiek kedvenc fürdője 2016 címet a Baranya megyei Orfű Aquapark kapta

A Helyiek kedvenc fürdője 2016 címet a Baranya megyei Orfű Aquapark kapta

A közleményben kiemelik: Magyarország termálvízkincse nemcsak mennyiségében, de minőségében is kiemelkedőnek számít világviszonylatban. A hazai vizek hatásukat nézve is egyedülállóak, sehol máshol nem fedezhető fel ilyen magas hőmérsékletű és egyben ennyi eltérő betegség kezelésére, megelőzésére lehetőséget kínáló első osztályú termál- és gyógyvíz. Magyarországon kétszáznál is több fürdő – köztük több mint nyolcvan gyógyfürdő – fedezhető fel.

mti


Hír-bejegyzések térképes megjelenítése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.