Csodálatos horgászhelyek lesznek Vas megyében

Több mint százmillió forintot fordít a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége a horgászturizmus fejlesztésére Vas megyében a soron következő évben.

Csodálatos horgászhelyek lesznek Vas megyében

illusztráció

Puskás Norbert ügyvezető közlése alapján a kezelésükben található 21 állóvízből nyolc vízterület környezetét tudják megújítani a Széchenyi 2020 programban elnyert 109,9 millió forintos támogatásból, a pénzből példának okáért a mozgáskorlátozottak részére alkalmas stégeket is építenek.

Közölte még: több mint 259, a horgászok kényelmét szolgáló kültéri konstrukció – információs táblák, szemétgyűjtők, padok, asztalok és szalonnasütők – kihelyezése szintén a program része, de jut pénz a vízpartok körüli utak és parkolók rendbetételére is. Több ezer négyzetméternyi partszakasz újulhat meg, és újabb horgászhelyeket formálnak ki.

A fejlesztések a Magyarszecsődi-tó, a Gencsapáti-tó, a vaskeresztesi Pinka-holtág, a vaskeresztesi horgászturisztikai centrum, Csepregen a Téglagyári-tó, a gersekaráti Sárvíz-tó, a Püspökmolnári-tó, amellett a Merseváti-tó mentén valósulnak meg.

Puskás Norbert közölte, a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetségének 28 tagegyesülete, és összesen 8 ezer regisztrált tagja van. A szövetség 29 folyóvizet és 21 állóvizet gondoz 1397 hektárnyi vízterületen.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.