Diszkont áron utazhatunk Észak-Amerikába a nyártól

Tíz észak-amerikai településre indít diszkont járatot Európából a Norwegian Air Shuttle június közepétől. A kiindulási jegyárak már 20 ezer forinttól kaphatók lesznek – állítja a társaság.

Diszkont áron utazhatunk Észak-Amerikába a nyártól a Norwegian Air Shuttle járataival

Diszkont áron utazhatunk Észak-Amerikába a nyártól a Norwegian Air Shuttle járataival

A norvég diszkont légitársaság New York és Boston-környéki másodlagos repülőterekről (Stewart, Providence és Bradley) heti 38 járatot indít Edinburgh-be, Corkba, Belfastba, Shannonba és Dublinba. A járatokat majd a hamarosan szolgálatba álló Boeing 737 MAX-8-as, keskenytörzsű repülőgépekkel teljesítik.

Tekintve, hogy Magyarországról már indulnak diszkont légitársaságok Írországba és Angliába, így akár egy átszállással és igen kedvező áron elérhető az amerikai kontinens.

A Norwegian Air Shuttle diszkont járatai Európa tekintélyes légitársaságait is lépéskényszerbe hozza várhatóan. A német Lufthansa-csoport az Eurowings-zel már tett lépéseket, mivel a diszkont leányvállalat üzemeltet hosszú távú járatokat, bár ezek főként turisztikai célállomásokra közlekednek, és többnyire közvetlen járatok, azaz átszálló utasokat nem szállítanak.

Az Air France-KLM ez év végén indíthat olyan hosszú távú járatokat, amelyeket az anyavállalatnál 20 százalékkal költséghatékonyabb formában funkcionáló vállalat üzemeltethet. Ehhez már előzetes hozzájárulást is kapott az Air France a pilótákat képviselő szakszervezettől.

A British Airways, az Iberia és az Aer Lingus anyavállalata, az International Airlines Group (IAG) is közzétette, hogy diszkontosított formában is indítana hosszú távú járatokat Barcelonából Airbus A330-asokat használva. Arról még zajlanak a tárgyalások, hogy ezeket a járatokat egy új társaság, vagy a Barcelonában bázissal büszkélkedhető, ugyancsak IAG érdekeltségbe tartozó és Budapestre is közlekedő Vueling diszkont társaság repülje.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.