Ezt ne hagyd ki: Hong Kong-i látnivalók

Hong Kong Central Discrit

Hong Kong Central Discrit a város központja, régebbi elnevezése Victoria, a metropolisz üzleti, kereskedelmi és politikai központja. Rengeteg irodaház bevásárlóközpont, éttermek, szállodák találhatóak itt. Hömpölygő tömeg, az utca frontja felett húzódó hidak, mozgó járdák teszik színessé a város e negyedét. A legrégebbi városrészek a keleti és nyugati oldalon helyezkednek el. A Statue Square a Central Discrit városközpont legnagyobb tere, itt találhatjuk a városházát is. Felette magasodik a Peak-villanegyed, elegáns és drága környék. Innen lélegzetelállító kép tárul elénk a városra, és a kikötőre.

Ezt ne hagyd ki: Hong Kong-i látnivalók

Hong Kong Park

Mintegy 10 hektáron terül el a gyönyörű Hong Kong Park, amely számos ritka állat- és növényfajt tudhat magáénak. A hatalmas növényházakban elsősorban trópusi és sivatagi növényeket ismerhetünk meg, de megcsodálhatunk több mint 150 madárfajt is. A Hong Kong Park területén van a Museum of Tea, amely több tucat teáskészlet otthona, illetve itt található a K.S. Lo Gallery, ahol viszont egy helyi mecénás által adományozott pecsét és porcelángyűjteményt tekinthetjük meg. Cím: Cotton Tree Dr, Central, Hong Kong. Nyitva tartás: Szerda–Hétfő: 10:00-17:00.

Hong Kong Bank

Akit érdekelnek a merész, modern építészeti megoldások, látogasson el a Hong Kong szívében magasodó Hong Kong bankhoz. Egy ultramodern épületet láthat, amely szinte áttetsző üvegből készült, külső formái is nagyon merészek. Átlátszó egymás felett ívelő hidak, üvegszerű mozgólépcsők teszik érdekessé a bank belső tereit. A 179 méter magas épületet Norman Foster építész tervei alapján emelték és 1985-ben adták át.

Ezt ne hagyd ki: Hong Kong-i látnivalók

Lover’s Rock

A Hong Kong Wan Chai elnevezésű hegyoldalán nyújtózkodik az ég felé ez a nem mindennapi monolit képződmény. Külső formái miatt egyfajta fallikus szimbólum a 9 méteres, gazdagon díszített szikladarab. Sokan helyeznek el itt áldozati tárgyakat, mivel a néphit szerint a monolit szikla termékenységi erővel bír. Innen egyébként szép kilátás nyílik a nyüzsgő városra, de ha valaki egy kis frissítő sétára vágyik, azt is megteheti a közeli Bowen Road árnyas fái alatt.

Hong Kong Museum of History

Amennyiben érdeklődünk Hong Kong törtélelme iránt, haszon időtöltés lehet a Museum of History-ban tett látogatás. Az intézet nagyon látogató központú, minden egyes részlet gondosan meg van tervezve és kivitelezve. Így, ha egy erdei kiránduláson veszünk részt, életnagyságú fák vesznek körül minket és vadállatok hangját hallhatjuk. Nagyon érdekes a régi Hong Kongot bemutató rész is képekkel, diavetítéssel, interaktív médiával, korabeli házak másolataival, és a kiállított használati tárgyakkal (Hong Kong Story). Cím: Museum of History, Chalton RD S. Kowloon, Hong Kong. Nyitva tartás: Szerda-Hétfő: 10:00-18:00, Szombat: 10:00-19:00.

Viktória-csúcs

Talán innen nyílik a legcsodálatosabb kilátás szinte egész Hong Kongra. Az 552 méteres magasságban lévő Viktória-csúcsra függővasúton lehet feljutni, amely utazás már maga élményszámba megy. Évente mintegy 7 millió látogató fordul meg itt, hogy 270 fokos szögben megcsodálhassa a hong kongi panorámát. A Viktória-csúcs közelében egy botanikus kert várja a betérőket, valamint sok-sok étterem és ajándékbolt is a turisták rendelkezésére áll.

Ezt ne hagyd ki: Hong Kong-i látnivalók

Lánthau-sziget Buddha szobor

A Lánthau-sziget óriás Buddha szobrát (Tian Tan Buddha) 1993-ban adták át és azóta Hong Kong kihagyhatatlan látnivalói közé tartozik. A szobor talapzatával együtt 34 méter magas, 250 tonna súlyú, és 268 lépcsőfok vezet fel hozzá. A Buddha szobor belsejében egy számítógép által vezérelt harang minden nap 108 alkalommal szólal meg, szimbolizálva Buddha tanításainak 108 kötetét. A Lánthau-sziget eme nevezetessége mellet egy buddhista kolostor emelkedik (Po Lin), ami szintén látogatható. Megközelítés: Tung Csung metróállomás, innen pedig Ngang Ring 360 elnevezésű kötélpálya.

Hong Kong emeletes villamos

Ha Londonban emeletes busz, akkor Hong Kongban emeletes villamos. A világon egyedülállóként a városban emeletes villamosok közlekednek, színesebbé téve a város forgatagát. A járatot 1904-ben adták át és azóta folyamatosan működik. A szerelvények belseje fából készült, igazi autentikus hangulatot kölcsönözve a villamosnak. Egy emeletes villamos menetjegy ára 2 hongkongi dollár körül mozog (kb. 55 Ft), így ez igen csekély árnak számít egy kényelmes városnézéshez.

Ezt ne hagyd ki: Hong Kong-i látnivalók

Macaói kirándulás

Bár Macao nem része Hong Kongnak, de viszonylagos közelsége és könnyű megközelíthetősége miatt rengeteg turista ruccan át megnézni a „távol- Kelet Las Vegasát”. Macaót hajóval és repülőgéppel lehet elérni, és szerencsére a járatok gyakran követik egymást. A város két szigeten terül el. Az egyik a portugál alapítású óváros, ahol egy gyarmati portugál kisvárosban érezhetjük magunkat, templomokkal, múzeumokkal, erődökkel, régi kormányzati épületekkel. Macao másik szigetén pedig egy igazi kaszinóváros lüktet, modern szállodákkal, éttermekkel, bárokkal. Érdemes lehet eltölteni itt is pár napot, és kikapcsolódni!

Zsombor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.