Ezt nézd meg! Víz alatti borászat Horvátországban

Peljesac-félszigetén, Ston és Orepic közt nyílt meg Horvátország első víz alatti pincészete. Itt a tenger mélyén 700 napig érlelt borokat kínálnak a vendégeknek.

A észveszejtő tengeri kilátással ellátott Edivo borászat ezer négyzetméteren terül el a szárazföldön és a tenger alatt, mindazonáltal tulajdonosainak az egész szigeten vannak szőlőültetvényei.

A pincészet megnyitása előtt már nemzetközileg ismertek voltak az amforákban érlelt, szabadalmi oltalom alatt álló horvát tengeri borok. Ivo és Anto Segovic, valamint Edi Bajurin tulajdonosok ugyanakkor azt szerették volna, ha az érdeklődök az elejétől a végéig láthatják a víz alatti borászat termékeinek elkészítését, illetve tárolásnak folyamatát.

Azok a turisták, akik a víz alatti rejtett világra is kíváncsiak, jártas búvárok vezetésével alá is merülhetnek és saját szemükkel nézhetik meg a „víz alatti pincét”. A Mali Soton öböl mélyén egy rég elsüllyedt hajóroncs látható, amely ebben a pillanatban a borok tárolására és érlelésére szolgál.

A horvátországi víz alatti borászat amforákba zárt borain kívül palackos borok is fellehetők a roncs körül, ezeket a búvárkodó turisták maguk is felhozhatják a felszínre.

Te megkóstolnád? Írd le a véleményed!

mti, illusztráció: youtube.com

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.