Folyamatosan megújul a Liszt Ferenc repülőtér

A forgalmi előtér betonjának feltörésével kezdetét vette a főváros Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér 2B terminálja új utasmólójának építése.

Jost Lammers, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport vezérigazgatója nyomatékosította, hogy a budapesti Európa egyik leggyorsabban fejlődő repülőtere, és szeretnék, ha ez a bővülés folytatódna, így fejleszteni kell az infrastruktúrát. Ennek része a már bejelentett BUD 2020 fejlesztési program, aminek keretében több mint 50 milliárd forintot fordítanak a repülőtér korszerűsítésére.

Folyamatosan megújul a Liszt Ferenc repülőtér

A program kulcsfontosságú beruházása a 2B terminálon az utasmóló megépítése, amely 18 hónap múlva készül el, és figyelemre méltóan növeli ezt követően a repülőtéri kapacitásokat.

Folyamatosan megújul a Liszt Ferenc repülőtér

Stephan Schattney, a főváros Airport Műszaki Centrum igazgatója az épületről közölte, hogy 2B terminálból csaknem 220 méter hosszan nyúlik ezt követően ki, 30 méter széles és 11 ezer négyzetméter kiterjedésű lesz. A mólóról 27 új beszállítókapu válik hozzáférhetővé, ezekből tíz utasbeszállító hidat is kap, három állóhely széles törzsű gépeket is ki tud szolgálni.

A Budapest Airport a 2B utasmóló terveinek elkészítésével a 6 évvel ezelőtt átadott SkyCourt csarnokot is tervező Tima Zoltán Prima Primissima díjas építészt és a KÖZTI tervező csapatát bízta meg.

A fővárosi repülőtér 2016-ban rekord mértékű, 11,4 millió utast kezelt, 11,1 százalékkal többet, mint egy évvel azelőtt. A BUD 2020 keretében már nagyszámú beruházás elindult, épül a repülőtéri szálloda, bővül a korszerű utasfelvételi pultok száma, és nemsokára elkezdődik az 1-es futópálya betonjának cseréje is.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.