Gerecse 50 teljesítménytúra internetes nevezéssel

Idéntől csak interneten lehet nevezni az állam egyik leginkább közkedvelt gyalogtúrájára, a Gerecse 50 teljesítménytúrára.

Gerecse 50 teljesítménytúra

A versenyt 36 éve szervező Horváth Zoltán hangoztatta, a természetvédelmi és környezetvédelmi ajánlások okán korlátozták a résztvevők számát. A négy távon indulók számát összesen nyolcezer túrázóban határozták meg. Nem szeretnék, ha valaki több száz kilométeres utazás után tudná meg, hogy nem indulhat, így döntöttek az internetes nevezés mellett – tette hozzá, hangsúlyozva, hogy a versenyre a helyszínen nem lehet jelentkezni.

Nevezni a www.gerecse50.hu honlapon lehet, és a jelentkezéseket április 10-ig fogadják. A nevezési díjból március 10-ig 20 százalék kedvezményt biztosítanak. Ötven kilométeren 2500, harmincon 1000, húsz kilométeren 2500, a legrövidebb, tíz kilométeres távon ugyanakkor 2000 túrázót várnak. A egész táv szintideje 12 óra, a túra teljesítését jelvénnyel és oklevéllel ismerik el.

A Kéktúra mozgalomban résztvevőknek is érdekes lehet a Gerecse 50, a rajtnál kaphatók igazolófüzetek és az útvonal több pecsételő helyet is érint.

A rövidített 10, 20 és 30 kilométeres távokra az ötvenesek rajtja után lehet indulni. Tíz év alatti gyermekkel feltétlenül a rövidebb távok valamelyike ajánlott, mert csontozatuk nem alkalmas nagyobb megterhelésre. Kutyával és kerékpárral az indulás nem megengedett.

Az útvonalon 11 ellenőrzőpontot állítottak fel és a legnehezebb szakaszok után egészségügyi állomásokat alakítottak ki.

Az első túrára 1982-ben került sor, amelyen 415-en vágtak neki az útvonalnak. A Gerecse 50 teljesítménytúrát fennállása óta hatvanezernél több természetbarát teljesítette.

Az ez évi Gerecse 50 teljesítménytúrára április 15-én kerül sor.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.