Határellenőrzésre kell készülni Olaszországban a hónap végéig

Május 10. és 30. közt visszaállítják a határellenőrzést Olaszországban a szicíliai Taormina településében rendezendő G7-csúcstalálkozó biztonságát garantáló intézkedések részeként.

Olaszország ideiglenes határellenőrzés

Olaszország szárazföldi és tengeri határátkelőin is felfüggesztik a schengeni mozgásszabadságot. Útlevél-ellenőrzéssel kell számolni a repülőtereken, sőt még a gépjárművek részére eddig nyitott határszakaszokon is. A határellenőrzés május 10-én nulla órakor lép életbe és 30-án éjfélkor ér véget.

A schengeni belső határokon való ellenőrzést a Föld legfejlettebb iparú országait tömörítő G7 csoport állam- és kormányfőinek május 26-27-i találkozója indokolja. A szicíliai Taorminában az értekezlet alatt még a tengerpartot is lezárják a fürdőzők előtt. Tízezer olasz katona, rendőr és biztonsági ember garantálja a védelmet.

A korábbi információk alapján a résztvevőket a taorminai görög színházban fogadják. A küldöttségeket a városközpontban kialakított biztonsági övezetben szállásolják el. A csúcs színtere a taorminai sportcsarnok, azonfelül a helyi Hotel Timeo lesz, ahol a gálavacsorát rendezik. Korábbi információk alapján Donald Trump amerikai elnök szálláshelyét a közeli Sigonella katonai támaszpontján vagy egy anyahajón akarták kijelölni, de az elnök napi többszöri mozgatásának elősegítésére Donald Trumpnak és 250 fős kíséretének végül a Hotel Timeo egyik különszárnyát tartják fenn.

Meg nem erősített olasz sajtóértesülések alapján Donald Trumpot május 27-én A katolikus egyházfő is fogadhatja a Vatikánban.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.