Kerékpáros és csónakos túrák, koncertek várnak mindenkit a Tisza-tavi Fesztiválon

Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is várják az érdeklődőket július 28. és 30. közt a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon.

A rendezvény első délutánján kivételes operajógán vehetnek részt a kíváncsiskodók, ezt követően a tiszafüredi Morotva félszigeten rendezik meg a gálaestet a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus segédkezésével, Sándor Szabolcs vezényletével – hangoztatta Jakus Anita, a Természet Operaháza Tisza-tavi Esemény projektvezetője.

Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál

illusztráció

A Radó Denise színésznő rendezte esten fellép mások mellett Miklósa Erika koloratúrszoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Vizin Viktória mezzoszoprán, Báll Dávid zongoraművész és Nyári Zoltán tenor.

Másnap 67 kilométeres kerékpártúrára invitálják az érdeklődőket a Tisza-tó körül, a 11 megállóban minikoncertek, többek között Horgas Eszter fuvolaművész és Lajkó Félix hegedűművész előadása várja a közönséget. Sarudon a Virtuózok muzsikálnak, Abádszalókon az István az uralkodó című rockopera dalai szólalnak meg, Tiszaszőlősön a Mozdulat Táncműhely előadása mulattatja a közönséget.

A Boat D’Opera túrán a kerékpárokat csónakokra cserélve juthat el a nagyérdemű a minikoncertek helyszíneire – ismertette a részleteket Jakus Anita, hozzátéve: a koncerteket a víz szélén, a vízben és a vízen tartják.

Ezen a napon fellépnek mások mellett a Magyar Állami Operaház művészei, a Budapest Klezmer Band, Szirtes Edina Mókus hegedűművész a Szirtes vonósnégyes segédkezésével, a H2O Synchro SE szinkronúszói erre az alkalomra kreált koreográfiával várják a közönséget.

A negyedik alkalommal megvalósuló rendezvény legfontosabb vezérelve a nívós kultúra, a természet és az aktív pihenés összekapcsolása. Mindemellett fontosnak tartják azt is, hogy az internacionális sikereket elért művészek fellépése mellett megismertessék az érdeklődőkkel a helyi értékeket, a látogatóknak pedig lehetőségük nyílik megkóstolni a helyi gasztronómiai különlegességeket és betekintést nyerni a Tisza-tó menti települések életébe.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.