A magyarok nagy része jár termálfürdőbe

A magyarok harmada minden évben legalább egyszer megy termálfürdőbe – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából állított elő országos tetszetős kutatásból.

A tudományos felmérés alapján három megye vezeti a rendszeresen termálfürdőzők rangsorát: Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Komárom-Esztergom megyékben a legmagasabb a termálvizes fürdőhelyeket több-kevesebb rendszerességgel érdeklődők aránya.

A magyarok nagy része jár termálfürdőbe

Hévíz, termálfürdő

A válaszadók 34 százaléka legalább minden évben megy termálfürdőbe, 39 százalékuk két-három minden évben, vagy ennél ritkábban látogat gyógyfürdőt, negyedük ugyanakkor jelezte, hogy soha nem járt még termálfürdőben.

A tudományos felmérés szerint a termálfürdőzés a fiatalok és középkorúak körében is felkapott. A 18-24 éveseknek és a 35-44 éveseknek is több mint harmada jár legalább minden évben termálfürdőbe, 37 és 36 százalékuk. Mellettük két korcsoport emelkedik még ki: a 45-54 évesek 37 százaléka, az 55-64 éveseknek mindazonáltal 39 százaléka jár legalább minden évben fürdőzni.

A válaszadók 40 százaléka alapján a reumás panaszokra van jótékony hatással a gyógyvíz, másodikként mindazonáltal a gyulladásos ízületi és gerincbetegségeket említette 28 százalékuk. Harmadik helyen az ízületi műtétek utókezelése, továbbá a törések, baleseti sérülések és mozgásszervi műtétek utáni rehabilitáció végzett 20 és 18 százalékkal.

A kutatást a Tárki Társadalomkutatási Intézet Zrt. hozta létre a NaturMed Hotel Carbona megbízásából előző évben októberben.

A turisztikai jelentőségű fürdők a Magyar Turisztikai Ügynökség beszámolója és a statisztikai hivatal információi alapján is népszerűek: 28,8 milliós vendégforgalmat, és 64,2 milliárd forint bevételt generáltak 2016-ban.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.