Mallorcán ki ne hagyd a spanyol királyi család nyári rezidenciájának kertjét

Látogathatóvá vált a spanyol királyi család mallorcai nyári rezidenciájának több mint kilencezer négyzetméteres kertje.

Az első érdeklődők már bejárhatták a Palma településen megcsodálható Marivent-palota területét, ahol az elmúlt több mint negyven évben csak kiváltságos látogatók járhattak.

Mallorca, Marivent-palota, Spanyolország

Mallorca, Marivent-palota, Spanyolország

A palotát övező kertben csaknem negyvenféle, a mediterrán térségben őshonos növény, példaként füge-, citrom- és pálmafák szegélyezte sétányokon, rózsabokrok közt barangolhatnak a érdeklődők. A lugasokban elhelyezték a világhírű képzőművész, Joan Miró tizenkét bronzszobrát, ezáltal a park egyben kiállítótérré is vált.

A palotakert az év kilenc és fél hónapjában fogad vendégeket, a fennmaradó időben a királyi család használja az ingatlant. Tradíciókhoz híven itt töltik a húsvéti nagyhetet, amellett július 15. és szeptember 15. közt a nyári vakáció tekintélyes hányadát.

A baleári autonóm kormány 217 ezer eurót szánt a kert “látogatóbaráttá” tételére, amely magában foglalja az akadálymentesítést, mosdók építését, padok elhelyezését.

A kert térítésmentesen várja az érdeklődőket, melynek fenntartási költségeire 100 ezer euróval számolnak minden évben. Ebben benne van többek között biztonsági őrök és kertészek alkalmazása is.

A spanyol királyi család 1973 óta tölti a nyarakat a Marivent-palotában, amit egy görög mecénás, Juan de Saridakis építtetett 1923-ban. Az ingatlanhoz teniszpálya, úszómedence is tartozik, amellett közvetlen lejárata van a tengerpartra.

A palotában több európai nemesi család vendégeskedett már, példának okáért 1986-ban Károly herceg, brit trónörökös feleségével Dianával és fiaival.

A baleári kormány abban bízik, hogy idővel nem kizárólagosan a kert, hanem a királyi kastély némely részei is látogathatóvá válhatnak a nagyközönség részére.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.