Már Frankfurtba is repülhetünk a Wizz Air-rel Budapestről

Frankfurt fő repülőterére (FRA) nyit járatot a magyar hátterű diszkont légitársaság, a Wizz Air.

A Váradi József vezette légicég ezzel a második diszkont társaság lesz, amelyik megveti a lábát a német Lufthansa hálózatos légitársaság leglényegesebb bázisán. A közlés alapján a járatok naponta fognak közlekedni.

Wizz Air repülőgép

A Wizz Air eddig a német településtől csaknem 90 kilométerre található Hahn repülőterére érkezett.

A frankfurti repülőtér 2016-ban csaknem 60 millió utast kezelt, 0,4 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel ezelőtt. A fapados vállalkozások térnyerését az tette lehetővé, hogy az üzemeltető Fraport kidolgozott egy új árkategóriát, amely hangsúlyosan csökkentette a magas repülőtéri díjakat. A Lufthansa, amelyiknek 8 százalékos részesedése van a Fraportban, többször is nemtetszését fejezte ki, ugyanakkor lépéseket is tett: saját diszkontját, az Eurowingset már bevitte a repülőtérre.

Az első diszkont vállalat, amelyik megjelent a frankfurti fő repülőtéren, az ír Ryanair volt. Európa – utasforgalom szempontjából legnagyobb légitársasága – múlt év novemberében hozta nyilvánosságra, hogy bázist nyit Frankfurtban. Itt két Boeing 737-est állomásoztat és Mallorcára, Alicantébe, ezenkívül Malagába indít járatokat. A lépés ellen akkor a Lufthansán kívül Németország egyik óriási üdültető légitársasága, a Condor is felemelte szavát.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.