Még pár napig lehet pályázni az európai utazási támogatásra

A hónap végéig pályázhatnak az érintett magyar iskolák és tanulók az költségmentes InterRail-bérlet alapötletére épülő uniós utazási támogatásra, amely által Magyarországról a kísérleti időszakban 68 fiatal juthat térítésmentes uniós országokba érvényes menetjegyhez.

Az első szakaszban két és félmillió eurós (csaknem 775 millió forint) költségvetéssel megvalósuló Move2Learn elnevezésű program kiírása alapján az utazási utalványokat – menetjegyeket – a kísérleti szakaszban azok az iskolák, osztályok és tanulók nyerhetik el, akik részesei az európai eTwinning projektnek és június 30-ig regisztrálják erre vonatkozó pályázatukat.

Még pár napig lehet pályázni az európai utazási támogatásra

A program alatt legalább 5000, legalább 16 éves fiatal részére nyílik meg a kapu, hogy – egyénileg, vagy az iskolai osztályukkal együtt – külföldre utazzanak. Eddig főként kis létszámú csoportok, de már húszfős osztályok is beadták jelentkezésüket. Az Európai Bizottság által megbízott szervezet állásfoglalásának megfelelően a kiválasztott nyerteseknek 2017. augusztus 1. és 2018. december 31. közt kell lebonyolítaniuk a mindössze 2 hetes európai utazást.

A kísérleti programot követően az eredeti elképzelés alapján minden tizennyolcadik életévét betöltő európai fiatal egy huszonkét napra szóló díjmentes InterRail-bérletet kapna, amellyel bejárhatja az EU országait. A tesztidőszak eredményei alapján döntik el, hogy miként tudják tovább bővíteni az érintettek körét és fenntartható pályára állítani a programot.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.