Nemzeti Parkok Hete 2016 programsorozat

Idén már tizedik alkalommal rendezik meg a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozatot, melynek nyitóhétvégéje május 28-29-én lesz. A megnyitó eseményeinek Debrecen és a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság ad otthont – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

A tájékoztatás szerint az eseményt tegnap, az Európai Nemzeti Parkok Napján, a Magyar Természettudományi Múzeumban megrendezett ökoturisztikai, természetvédelmi szakmai konferencia indította.

Rácz András, a környezetügyért felelős helyettes államtitkár a közlemény szerint a konferencián elmondta: Magyarország kiemelt természeti adottságokkal rendelkezik, a természetközeli állapotban megmaradt területei az ország egyharmadát teszik ki, 170 természetvédelmi területe, 39 tájvédelmi körzete és 10 nemzeti parkja van. Hozzátette: a Magyar Nemzeti Parkok Hete programsorozat a tavaly 15 ezer látogatót vonzott. Fontosnak nevezte, hogy a nagyközönség megismerje a hazai ökoturisztikai programokat, nemzeti parkokat, és az ott zajló elkötelezett munkát.

Magyar Nemzeti Parkok Hete - Hortobágy, kilenclyukú híd

Magyar Nemzeti Parkok Hete 2016 – Hortobágy, kilenclyukú híd

A konferencián meghirdették „Az év ökoturisztikai létesítménye 2016” pályázatot, amit a tárca környezetügyért felelős helyettes államtitkársága és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen írt ki.

Mártonné Máthé Kinga, a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatója elmondta: a pályázaton az ökoturisztikai létesítmények, és működtetőik mérettetnek meg, kínálatuk látogató- és családbarát jellege alapján. A cím elnyerésére ökoturisztikai létesítmények üzemeltetői pályázhatnak ökoturisztikai látogatóközpont és tanösvény kategóriákban. A címet elnyerő létesítményeket a kommunikációját kiemelten kezelik, a pályázat beadásának határideje június 30. – ismertette.

Kovács Zita, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy a Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvény keretében május 28. és június 05. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket. A rendezvény nyitóhétvégéjének május 28-29-én Debrecenben a Békás-tó zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Hortobágy házhoz jön! – pusztai kínáló- elnevezésű kulturális és gasztronómiai programsorozathoz és IX. Nemzetközi Fazekas Fesztiválhoz.

mti


Hír-bejegyzések térképes megjelenítése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.