Ötnapos programsorozat lesz az ötödik Füredi Tavaszi Fesztivál

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Füredi Tavaszi Fesztivált. Az öt napon keresztül tartó programsorozat az 1848-1849-es forradalom és a balatoni vitorlázás évfordulójának jegyében várja a családokat március 15-től.

V. Füredi Tavaszi Fesztivál

Kéri Kitty, a Kisfaludy Színház művészeti vezetője hangoztatta, hogy a parádé évente a megújulás, a tavaszi újjáéledés üzenetét hordozza.

Kijelentette még: lesz reformkori séta, zene, tánc és korabeli gasztronómiai ínyencségek a tavaszköszöntő programon.

Az esemény első napján kokárdát, zászlót, huszárcsákót csinálhatnak a kíváncsiskodók a Kisfaludy Galériában, a hajókikötőben az Ifjúsági Fúvószenekar térzenéje szól ezt követően – mondta Kéri Kitty.

A reformkor hangulatát idézi a Partraszállás című produkció, melyben közreműködik Kéri Kitty, Kőrösi Csaba és Kalló Zoltán színművészek, ezenfelül a Lóczy Diákszínpad, a Reformkori Hagyományőrzők Társasága, a Kék Balaton Népdalkör és a Balatonfüred Néptánc Együttes.

A legkisebbeket a János vitéz című bábelőadás várja a MárkusZinház előadásában a rendezvény első napjának délutánján, ezt követi a Balatonfüredi Néptáncegyüttes műsora, illetve a fáklyás felvonulás – mondta a szervező.

A találkozó második napja a Balatonfüredi Yacht Club fennállásának150 éves évfordulójának jegyében telik, délelőtt gyermekfoglalkozások, kora este mindazonáltal vetítéssel egybekötött előadások várják az érdeklődőket.

Időutazásra, egy reformkori városnéző sétára várják a vállalkozó kedvűeket a Kerek templomnál szombaton délelőtt, lesz interaktív tárlatvezetés és családi alkotónap is a Jókai Emlékházban.

Szombaton este a dzsessz, a népzene és a tradicionális zene elemeit ötvöző Esszencia lép a nézőközönség elé. A Kárpát-medence különféle nemzeteinek autentikus népzenéjét kiegészítve felcsendülnek ezt követően Bach és Bartók művei – fejtette ki a fesztiválszervező.

Kéri Kitty kijelentette azt is, hogy vasárnap reformkori sétára hívják a családokat, melyet követően Arany János születésének kétszázadik évfordulójára emlékezve a költő verseiből, leveleiből hallhatnak részleteket.

Aki elhozza kedvenc Arany János versét, annak a desszert alatt felolvassuk – fűzte hozzá.

Kéri Kitty arról is beszélt, hogy a rendezvény kísérőrendezvénye a Hamvas napok, melyet március 17-én és 18-án rendeznek meg.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.