Párizsban védjeggyel látják el a biztonságos turisztikai helyeket

Védjeggyel igazolja a biztonságot a párizsi prefektúra az ellenőrzött turisztikai helyeken a francia fővárosban annak érdekében, hogy újból a lehető legtöbb turista látogasson Párizsba, és érezze magát ott biztonságban.

„A turizmus hazánk hírnevének egyik meghatározó eleme, és abban Párizs óriási szerepet játszik, annak motorja” – mondta a párizsi prefektus.

Párizsban védjeggyel látják el a biztonságos turisztikai helyeket

Louvre múzeum, Párizs

A Sécuri-site (Biztonságos létesítmény) nevű védjegy megszerzéséhez a kerekedőknek, vendéglátósoknak meg kell felelniük a prefektúra által meghatározott biztonsági előírásoknak. A rendőrség többek között biztonsági őrök alkalmazását várja el egy-egy létesítménytől, azonkívül azt, hogy térfigyelő kamerákkal szereljék az üzleteket és éttermeket, azonkívül a nem kívánt behatolást betontömbökkel vagy másfajta tárgyakkal nehezítsék meg.

A 2015-ben elkövetett terrortámadások okán előző évben visszaesett a turizmus a francia fővárosban, de a sokk már távolodóban – nyomatékosította a prefektus. Kiemelte, hogy erről tanúskodnak a 2016 vége óta megszakítás nélkül emelkedő mutatók.

„Látjuk, hogy Párizs újból biztonságos városként jelenik meg internacionális összehasonlításban. Ez is eggyel több ok arra, hogy leginkább kiszélesítsük a munkánkat a turisták biztonsága érdekében” – tette hozzá.

A külügyminisztérium előrejelzései alapján Franciaországba 2017-ben rekordszámú, csaknem 88-89 millió turista látogat, ami 5-6 százalékos emelkedés 2016-hoz képest. Már az év első felében visszatért a 2015-ös látogatottsági szint, ami az előző rekord volt. Franciaországba múlt évben 83 millió határon túli turista látogatott, miközben 2015 végéig 85 millióan keresték fel az országot. A visszaesést az előző kormány a párizsi és nizzai iszlamista merényletekkel, az áradásokkal és a munkajogi reform elleni, zavargásokba torkolló tavaszi tüntetéssorozatokkal indokolta. Egyes felmérések alapján az idén tekintélyes növekedés tapasztalható már az év eleje óta, Franciaország még mindig a Föld első számú turisztikai célpontja.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.