A Te álmod is belekerülhet a Bajkál-tó melletti jégkönyvtárba

Csaknem 800 négyzetméteres zónában építik meg az álmok jégkönyvtárát a szibériai Bajkál-tónál, a Szobolinaja-hegységben, ahol ezer ember álmait, reményeit vésik bele óriási jégtáblákba több nyelven.

A Te álmod is belekerülhet a Bajkál-tó melletti jégkönyvtárba

„Múlt évben jelentettük be, hogy megalkotjuk a remények jégkönyvtárát és arra kértük az embereket, hogy küldjék el álmaikat, vágyaikat. Az első ezer választ véssük fel a óriási jégtömbökre, amelyek egy átlátszó labirintust alkotnak majd, ahol a vendégek végigsétálhatnak és elolvashatják a feliratokat” – idézte a Komszomolszkaja Pravda orosz napilap Maxim Kvosztiskovot, a indítvány atyját, a közkedvelt orosz síterep helyi idegenforgalmi képviseletének vezetőjét.

A vezető közölte, hogy nemcsak Oroszországból, hanem a Föld jó néhány részéből elküldték az emberek álmaikat, vágyaikat. Volt olyan kínai, aki a Mount Everestet akarja megmászni, egy francia levélíró abban reménykedik, hogy mihamarabb megtalálja a szerelmet, egy kanadai a lottón kívánna nyerni. A levélírók többsége azt kívánta, hogy „hozzátartozói egészségesek legyenek, gyermeke szülessen, emellett egy háborúk nélküli világot szeretne” – tette hozzá.

A feliratokat eredeti nyelven vésik a Bajkalszk településhez közeli síterepen felállított jégtáblákba, amelyekhez 140 tonna jeget használnak. fel A jégkönyvtár részét képezi az idegenforgalmi szakértők azon vágyának, hogy a térség felkerüljön az internacionális turizmus térképére, tudniillik a Föld legmélyebb tava, a Bajkál-tó jellegzetes ökoszisztémával bír, és része az UNESCO-világörökségnek.

A szervezők szerint még nem késő újabb üzeneteket küldeni, mivel a helyi turisztikai szövetség február végéig fogadja az álmok, vágyak leírást.

A jégkönyvtár nem tart örökké, „amikor a meleg idő beköszönt áprilisban, a Föld minden részén élő emberek álmai elolvadnak és a tavaszi áradásokkal a Bajkál-tóba ömlenek” – írta a Komszomolszkaja Pravda.

Az ötlet jövőre is folytatódik, akkor a megvalósult álmokat akarják jégtáblákba vésni.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.