Turistaközpont épül Dömösön

A Duna-Ipoly Nemzeti Park látogatóközpontot épít a dömösi hajóállomás közelében fekvő 2,5 hektáron 1,3 milliárd forint ráfordítással.

A dömösi látogatóközpont megépítése illeszkedik a Dunakanyar fejlesztési koncepciójába, melynek keretében az erdészet felújította a Rám-szakadék turista útvonalait, modernizált a dömösi hajóállomást, illetve nemsokára elkészül a Duna menti EuroVelo kerékpárút is.

Látogatóközpont épül Dömösön

Látogatóközpont épül Dömösön

A dömösi látogatóközpont főépületében kiállítást rendeznek be és egy 150 fős konferenciateremnek is helyet biztosítanak. A főépület mellett két kisebb épület is lesz, melyekben csoportos foglalkozásokat, azonfelül kisebb szakmai találkozókat lehet tartani.

A centrum másik fő eleme a kert, benne egy Dunát formázó és a Duna menti védett területeket bemutató tanösvénnyel, állatsimogatóval és madárröpdével. Kerékpárokat és kenukat is lehet majd kölcsönözni.

A látogatóközpont közlekedési adottságai kiválóak, ide érkezik meg Dobogókő felől a Rám-szakadékon át egy igen jelentős forgalommal bíró turista útvonal, az ingatlan előtt halad el a Visegrádot Esztergommal összekötő országút, a szomszédságában hajóállomás van és itt vezet az EuroVelo kerékpárút tervezett nyomvonala.

A projekt az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alapja és a magyar kormány hozzájárulásával valósul meg 2017 és 2019 közt. Átadás után minden évben 36 ezer látogatót várnak a létesítménybe.

mti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.