Tűzijátékot és petárdát a repülőgépre vinni tilos

Tilos a repülőgépek fedélzetére pirotechnikai eszközöket – mindent összevetve csillagszórókat, petárdákat – felvinni vagy poggyászban feladni, ugyanakkor több ilyen csomagot is talált már az ez évi karácsonyi szezonban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemetetője.

Tűzijátékot és petárdát a repülőgépre vinni tilosA főváros Airport információja alapján az ünnepek előtti csúcsidőszakban már idén is előfordult, hogy rövid idő alatt tucatnyi feladott poggyász akadt fenn a biztonsági szűrőn a csillagszórók okán.

A tűzveszélyes anyagok szállítása szigorúan tilos, a repülőtéri biztonsági szolgálat ezért kénytelen a poggyászokat átvilágítani, szükség esetén felnyitni és eltávolítani a veszélyes eszközöket. Ez időveszteséggel és kényelmetlenséggel jár, már több járat is csak késve tudott elindulni a poggyászrendszerben feltorlódott csomagok folytán.

Szabó István, a főváros Airport biztonsági igazgatója azt mondta, a legtöbben ugyan már nem pakolnak pirotechnikai eszközt a kézipoggyászba, helyette viszont megpróbálják a feladott bőröndben szállítani, de ez is tilos.

mti


Hír-bejegyzések térképes megjelenítése

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.