:)

#151839 Hozzászólás

:)

Köszi a tájékoztatást, Zsuzsi! Igen, én még csak most értesültem a hírrõl sajnos. :(
Én és kis feleségem még nyáron vidáman repkedtünk Budapest és Treviso között, és most ez a hír megdöbbentett. A magyarok mindent tönkretesznek, ami jó. :( A repülõgép teljesen tömve volt, és a hírek szerint jól is ment a légitársaságnak. Ezt el is hiszem. Végülis csak egy jól menõ céget lehet eladni. Ugye?
Augusztusban voltunk Riccione-ban (Olaszország), ahová vegyes közlekedéssel mentünk: Treviso-ig repülõvel, onnan busszal Velencéig, onnan pedig FS-sel (Olasz Vasút) Riccione-ba, ahol 1 teljes hetet eltöltöttünk. Nagyon klassz volt, 1 gigányi képet csináltunk, közben voltunk Rómában is és Velencében is. Ez volt a nászutunk. Felejthetetlen volt.
Most pedig ugyanezzel a légitársasággal mentem volna Párizsba, erre megszûnik. Szép! :( De mindegy, mert van más megoldás.
Az a helyzet, hogy én “süsü” vasutas vagyok, és megvan a szabadjegyem (ingyenjegy) egészen Francia országig, és vonattal terveztem menni valójában. Régebben még volt egy Orient-Expressz nevû vonat, ami Budapest és Párizs között közvetlen közlekedett, és én ezzel mentem mindig. Nagyon kényelmes és közvetlen volt (gare de l’Est pályaudvarra közlekedett). Aztán elvették ezt is Magyarországtól, és már csak Bécstõl (Wien Westbahnhof) közlekedett. A napokban értesültem arról, hogy ez a vonat is végleg megszûnt, és már csak bécsi és müncheni átszállással lehet eljutni oda. Így inkább úgy döntöttem, hogy repcsivel megyek.
Végülis bevállalnám a 2 átszállásos utat is, mert annak idején elmentünk a haverokkal Európajáró körútra is, de azóta megnõsültem és kezd elegem lenni a sok átszállásokból, és másra is tudom használni az idõmet, nem csak csavargásra.
Hát így állok most.
Végülis ha nem lesz túl sok a pótdíj a vonatra (amit még nekem is meg kell fizetnem, vasutasként is), akkor lehet, hogy bevállalom az utat vonattal. Ha drága lesz, akkor repülünk, Bécsbõl. :)