:)

#349457 Hozzászólás

:)

Azért mielött elkezdjük keresni a környékbeli Ritz Hoteleket,jusson eszünkbe,hogy ez egy expedíció és abból is a keményebb fajta,hiszen minimum 3-4 hónapot folyamattos lovaglással kell tölteni.Azt hogy hol mit csinálunk,alapvetõen a lovak fogják meghatározni,hiszen az embernek elég egy kis víz és kaja,de a lovaknak kell cipelni minket.Ezért lesz majd nagyon fontos,hogy az útközbeni itató és legeltetõ helyeket tudjuk majd.Mivel az autók nem lesznek nagy távolságban,szükség esetén pl mûanyaghordóban ezekkel is lehet vizet szállítani,de nem gondolom,hogy ezt gyakorlatnak kéne tekinteni.
Szállás ügyben én is a sátras és helyi megoldást támogatom,de mivel ez egy igen hosszú útvonal jó lenne beiktatni néha egy-egy nap pihenõt,amikor egyrészt a csapat tagja is,másrészt a lovak is tudnak kicsit erõt gyûjteni.
Élelmezés : teljes mértékben a bográcsozás híve vagyok.Gondolom elfér a vezeték lovakon,másrészt rossz idõ esetén is lehet egy védett helyett találni,ponyvát kihúzni,stb.Tartaléknak természetesen kell lennie,de ne több tonnának!Arról nem is beszélve,hogy a kocsikban utaznak a filmesek,a felszerelésük,tartalék alkatrész,pótkerék,egészségügyi cucc,ajándéktárgyak,stb.Ezért lenne jó elhelyezni az út menti városokban tartalékokat (pl DHL,Fedex támogatással).
Fegyver : maximum íj és karikás ostor! Ha szükséges inkább fegyveres kisérõ felfogadása,már csak a helyi ismeretek miatt is.
Munkamegosztás : ezt jó lesz minél korábban tisztázni az elõképszületek (országismeret,követségek bejárása,stb) és a csapat összeállítása miatt.
Biztosítás : lásd az elöttem szólót.

Bedouin megjött a könyv!Délután már át is vehetem! :))