46 ezer

#325752 Hozzászólás

BK
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

46 ezer

forint azoknak az embereknek a fizetsége, akiktõl 3 hónap után elveszi a munkanélküli segélyt Orbán, és ezzel próbálja õket a “középosztályba segíteni” Nyilván, aki már eddig süllyed, az nagyban köszönheti saját magának is hogy nem realizálta idõben a helyzetet: nem tanult egy szakmát és nyelvet ami segítségével kimenekülhet a léket kapott hajóról. Most persze az vita kérdése, hogy mennyire lehet egy USA feketemunka perspektíva, de ez megint az egyéni helyzettõl függ. Mondok neked egy példát. Ismertem egy 58 éves nõt, akinek se iskolai végzettsége, se nyelvtudása nem volt, mégis megtalálta a helyét egy idõs amerikai nõ mellett és évekig nagyon komoly pénzt tudott spórolni. Nyilván egy hiánydiplomával és jó nyelvtudással könnyebben mozog az ember, de egy kis szerencsével semmi sem reménytelen.
Ha egy fiatal pár úgy érzi kipróbálja Amerikát, akkor miért ne tegye? Egy évet eltölt ott és utána még haza jöhet az EU-ba dolgozni ha a Gyes-re vagy nyugdíjra akar dolgozni.
Ha meg sikerül neki esetleg valami kínlódással egy munka vízumot elcsípni vagy szerencséje van és kihúzzák a zöldkártyán akkor meg tényleg az USA lehetõ legjobb hely, ahol élni lehet. Van mindenféle éghajlat, gyönyörû tájak és és bárki lehet amerikai, egy idõ után. Nyugat-Euban csak az a baj, hogy mindig ” auslander ” maradsz. Persze az nem elhanyagolható, ha valaki ügyes, akkor különbözõ segélyeket fel lehet venni. van komoly összegû Gyes a nõknek és nyugdíj is, meg munkanélküli segély. És nem kell éveket kínlódni amíg letelepedést nyersz. Egyéni izlés kérdése ,kinek mi tetszik jobban.