50-50

#274624 Hozzászólás

albaregia
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

50-50

Hat ugy latom, Pafrany, hogy nem mindenben ertunk egyet, (ez a normalis azt hiszem),de sok esetben kozos nevezon vagyunk.
En azert az ici-pici (mostani) kissebseg es a haboru utani koze nem tennek egyenloseg jelet. Marcsak azert sem mert 60 eve a Voros Hadsereg valasztotta a bolsevikokat, 1989 ota a valasztasok szabadok voltak es az allampolgarok adtak hatalmat Orban utan az MSZ(M)P-nek. Nem mintha nem lett volna szemetes es kutyaszaros a varos Orban alatt vagy elott. Ebbol is latszik, hogy a kornyezetnek nem szuksegszeruen van politikai szinezete. Tetszik vagy nem, mindenki altalanosit (en is), attol eltekintve, hogy valoszinuleg nem helyes a konyvet a boritoja utan megitelni.
A nemetekre azt mondjak, hogy szorgalmas es tiszta nep. A japanokra is azt mondjak, hogy szorgalmasak. Az amerikaiakra azt huztak ra, hogy bekepzeltek, stb. Ha egy turista jar Magyarorszagon akkor az lesz a benyomasa, hogy szemetes es szetrohadt minden mert ilyen a nep. Meg akkor is ez lesz az itelet, ha vannak emberek (gondolom te is ilyen vagy)akik valtoztatni akarnak ezen. Lehet, hogy a cianid Erdelybol erkezik es mas veszelyes hulladek a hollandoktol, de azert a fiam megiscsak kutyahugyban csuszott el ket emelet kozott a lepcsoforduloban es ez nem a nyugati imperialistak mesterkedese volt hanem egy lako (97%-ban magyar)igenytelensege.
Nem tartozik szorosan a kornyezethez az autosok viselkedese az utakon, de az altalanos kulturalis megiteleshez igen. Zoldben a zebran nehanyszor ugranom kellett, hogy nekem ne jojjenek. Az autok bealltak a keresztezodesbe amikor meg zold volt , de mar nem tudtak athaladni rajta es bennragadtak a pirosban, illetve ekkor probaltak a (zold) zebran athajtani. Nem csoda, ha keresztbe sem tudtak athaladni az autok a zoldben. Ehez sem kell politikai szinezet csak egy kis esz es inteligencia. A multi-nacionalis toke “tatott sarga szaja” sem tehet errol csak a volan mogott ulo egyen. Ez is hozzajarul ahoz a kephez (benyomashoz) amit egy turista elvisz az orszagbol.