50 m alatt

#110101 Hozzászólás

Szitipi

50 m alatt

Hello

Menj el a Szentelt viz búvárboltba, amit a 65 m-ig valo merülésrõl irtam azt onnan vettem az Õ hirdetésük. Az az igazság, ha valaki akkor Õk biztosan tudnak valamit a mélymerülésrõl, hisz az egyik magyar csucsot a túlajdonos tartja. Én személyszerint örülök, ha be is tardod amit irtál. A 65 m-es nerülésnél szerintem a nitroxot decozásra használják ill. feljövetelnél. A mélységi mámorra is lehet valamenyit edzeni ami azért teljes biztonságot nem ad, csak sokban javitja az esélyeidet. A Szent István csata hajó 65 -es mélységben van és az elsõ alkalommal folyamatosan és többen merültek tiszta levegõvel arra a mélységre iszonyú sok deco idõvel. Az a mélység biztosan merülhetõ, de a beszámolok alapján ugytudom, hogy többen folyamatos nitrogén narkozis alatt merültek, de az elviselhetõ és ellenõrizhezõ határokon belül. A merülõ buvárok nagyrésze több ezer merüléssel a hátamögött merül, nem OW tanfolyam után.
A merülési szabályzat és az elõ meneteled nem fog ez miatt a lecsuszás miat sérülni, de kerüld az ilyen tul csuszásokat. A hétvégen csütörtöktöl déltõl hétfö délelõtig az Adrián nekem is sikerült 14 merülést összeszednem egyszer sajnos én is lecsusztam kb 44 m-ig, de az nem tartott tovább kb 20 másodpercnél. Az összes többi merölésem 37-38 m-en belül volt. Az össz mult hétvégi merüléseimböl 3 volt decos, sajnos azokat nem sikerült deco nélkülire össze hozni.

Én is remélem, hogy össze futunk majd, talán egy TDI tanfolyam után mélyebb vizeken is, addig is jó és biztonságos merülést kivánok.