a félreértések elkerülése végett

Kezdőlap utazas.com Fórum Közel-Kelet/Közép-Ázsia Telepített idegenvezetõ a félreértések elkerülése végett

#442240 Hozzászólás

kató

a félreértések elkerülése végett

Kedves Mindenki,

Szerintem páran nincsenek tisztában azzal, hogy mi az a telepített idegenvezetõség. 3 hónapot töltöttem Alanyában, telepített idegenvezetõként, és sajnos sok olyan kritika ért bennünket (idegenvezetõket általában), amit nem tudok szó nélkül hagyni.

Elõször is a telepített idegenvezetõ nem napi 8 órát, vagy 10-et dolgozik, hanem 24-et. Ezt úgy értem, hogy nem tudod kialudni magad egyetlen egyszer sem, mert transzferálsz heti 3-4szer, idegenvezetsz a fakultatív programokon, képzed magad, foglalkozol a sofõrök, szállodások, utasok, fõnökeid problémáival, és közben adminisztrálsz, pénzt kezelsz, ápolt vagy és mosolyogsz MINDIG.

Elismerem, hogy van köztünk sok olyan, aki nincs tisztában azzal, hogy mit is kéne tennie, hogy is kéne viselkednie. De úgy érzem, hogy ez az utazási irodák hibája, ne alkalmazz olyat, akinek nem szabad emberekkel foglalkoznia.

Ezek az idegenvezetõk, akik családjukat, barátaikat elhagyják 3-5 hónapra, nem pihennek, nem süttetik a hasukat, és nincs idejük napozni. Mégis (valamiért) ezt a foglalkozást választották, de nagy részük nem bírja nagyon sokáig csinálni, lelkileg, fizikailag kimerül. Sokan, természetesen, ezt nem veszik figyelembe, hisz pihenni mennek, sok pénzt fizettek az útért. Annyit azért mégis figyelembe kéne venniük, hogy egy idegenvezetõ 100-200 emberrel foglalkozik egyszerre, és nm azért van egy adott országban, hogy azokkal a problémákkal foglalkozzon, melyet egy utas saját maga is könnyedén meg tud oldani.

Üdvözlet Mindenkinek