A kínait komolyan ajánlottam, de a témánál maradva

Kezdőlap utazas.com Fórum Váróterem Spanyol vagy francia? A kínait komolyan ajánlottam, de a témánál maradva

#276521 Hozzászólás

LajosS

A kínait komolyan ajánlottam, de a témánál maradva

a spanyolt viszonylag könnyen tanultam meg. A francia viszont nehezen ment és egy év után nem folytattam. A gond ezekkel a nyelvekkel, hogy az angol mellett nincs rájuk igazán szükség, hacsak nem kötödik valaki kulturális érdeklösése, vagy munkája kapcsán valamelyik nyelvterülethez. Az olaszt és a portugált többé-kevésbé megértem, a románt nem. Az argentin spanyolt sem könnyü megérteni, áltjában y és ll betüket zs-nek ejtik.
Azért javasoltam a kinait (egyébként erre sincs nagyobb szükség mint a franciára, vagy a spanyolra), mert különlegességnek számít ma még Magyarországon, és ha fennmarad jelenlegi hihetetlen mértékü fejlödése Kínának, akkor jelentösége néhány évtized múltán nagy lehet.
Valasz En-nek: igazából nem tudok mit kezdeni a hozzászólásoddal, mert nem tudom miröl beszélsz? A kínai népröl? Az lenne csöcselék? Konfucius, Lao Ce utódai? Jártál már Pekingben, Hong Kong-ban, Taiwanon, Szingapurban, illetve a világ Chinatown-jaiban? Hallottad, hogy: Kinának van atombombája, saját müholdja, elektronikai iparának egy része már ma is HiTech, azonkívül fegyvergyártás, jármüipar ….. ? Tehát nem csak a józsefvárosi piac termékeinek a létrehoztásáre képes.