A krédés tetszik, én is szeretném megvalósítani.

Kezdőlap utazas.com Fórum Nagyvilág Magyarországról meddig lehet a legmesszebb eljutni.. A krédés tetszik, én is szeretném megvalósítani.

#90401 Hozzászólás

ST

A krédés tetszik, én is szeretném megvalósítani.

Pontosan megválaszolni azonban nem könnyû. Mivel minden országban járnak autók, elméletben egész Eurázsia és Afrika bejárható lenne, ez azonban a gyakorlatban nincs így. A gépkocsik bevitelét számos ország feltételekhez köti, ezekrõl a Magyar Autóklubnál lehet tájékozódni. Iránon és Pakisztánon át Indiába már többen mentek el kocsival, bár meglehetõsen nehézkes. Nem is az utak minõsége, hanem az engedélyek-biztosítások beszerzése, a szervízhálózat hiánya (Iránban, Indiában szinte lehetetlen alkatrészt szerezni nem ott gyártott kocsikhoz, és a szerelõk sem ismerik az ország határain kívül készült modelleket.), és a határõrizeti szervek értetlenkedése teszi igen nehézzé a feladatot, arról nem is beszélve, hogy Irántól keletre balkormányos kocsival istenkísértés nekiindulni. India után a feladat még nehezebb. Burma felé a szárazföldi határátkelõhelyek zárva vannak, Nepálon keresztül Tibet felé bár elméletben nyitott az út, de a személygépkocsik motorjai még nyáron sem biztos, hogy bírják a magasságot, télen pedig a hó miatt a legtöbb út le van zárva. Ha túljutottunk Kína és Délkelet Ázsia maga lesz az álom, bár kérdés, hogy tudnak majd tájékozódni a kínai útjelzõ táblák alapján. Oroszország európai része, Ukrajnával egyetemben elméletben OK, bár a magas bûnözési ráta miatt nem lehetünk biztosak abban, hogy a kocsit reggel ott találjuk, ahová este letettük. Szibéria legnagyobb része, ahogy Mongólia is alig vagy egyáltalán nem járható személyautóval. Közép-Ázsia elméletben remek hely, az utak sem olyan rosszak, mint várnánk, de az ezzel foglalkozó irodalom „rémálom” címszó alatt említi az engedélyezési eljárást.

A déli irány: A Földközi tenger megkerülése rutinfeladat, az Autóklubnál minden papír beszerezhetõ, az utak Romániában a legrosszabbak, utána folyamatosan javulnak. Elméleti szinten el lehet jutni Ománba, Jemenbe, az Emirátusokba is. Számos magyar kapcsolatokkal rendelkezõ helyit ismerek, akik rutinszerûen jártak kocsival Dubai és Budapest között. Számunkra a nehéz – szinte megoldhatatlan – feladat a szaúdi vízum beszerzése. Ami Afrikát illeti Egyiptomtól és Marokkótól délre eljutni nehéz és kockázatos. Az Algérián keresztül vezetõ transszaharai utak személyautóval nem járhatóak. Szudán egyelõre nem biztonságos, és a polgárháború miatt az utak sem feltétlenül járhatóak. Ha (nem valószínû) Marokkóból át tudnak jutni személyautóval Mauritániába (általában ott is csak teherautók haladnak konvojban), onnan már Nyugat Afrika egészen a Kongó vidékig járható. Ott megszûnnek a kiépített utak, és az esõs évszak idején egyáltalán nem lehet közlekedni. (Szervízben pedig már Mauritániában se reménykedjenek.)