A lovas nemzet

#349444 Hozzászólás

A lovas nemzet

Igen csak nagy érdeklõdést lehet tapasztalni a lovas túra kapcsán. Csak igaz az, hogy lovasnemzet vagyunk. Bár én csak éppen rá tudok ülni a lóra, de tovább….. inkább hagyjuk:-).
Viszont az autózást vállalom.
Idõpont szempontjából meggondolandó a 2008. tavasza – nyár eleje. Bár nem lehetetlen, de akkor már most kell gyorsan dönteni az útvonalban és az alapján megindulni a bürökrácia útvesztõin. Ehhez a lovak vásárlását intézõknek és a közvetlen kísérõknek már 2008. március – április körül indulniuk kell, hogy május körül már a visszaindulásra készek legyenek.
Lehet, hogy egyszerûbben kivitelezhetõ lenne, ha a tatárjárás, illetve a magyarok vándorlásának útvonalához csatlakozva valósulna meg a túra. Az út is jelentõsen rövidebb lenne, sok bizonytalan, zavaros belpolitikájú köztársaság nem lenne érintve. Az orosz, a fehérorosz és az ukrán területen ma már jobban lehet mozogni, mint sok évvel ezelõtt. Ehhez az útvonalhoz jobban lehet tudományos hátteret is keríteni, hiszen történelmünk útvonalát használnánk.
A lovasok és a kísérõ gépkocsik (állatorvos, filmes-fotós stáb) teljesen egyértelmû, hogy együtt lennének, együtt utaznának. Hogy mások, akik kalandból, segítségbõl kísérnék a túrát, szabadon dönthessenek, hogy mennyiben vesznek részt a kíséretben. Végig, vagy csak bizonyos útvonalakon. Sokaknak a szabadideje szab gátat. Bár a rövidebb útvonal, az õseink és a tatárjárás nyomvonalán talán 3 – 4 hónapos lehet, de ha segítõk csak néhány hetes együttutazásra tudnak vállalozni, bizonyosan az is sokat jelentene.
A térképes információt köszönjük. Utánajárunk. Egyébként nekem sincs sok közöm a lovakhoz, de a túra is és az egész útvonal is jó filmes-fotós téma. Meg jó kis kaland és bizonyosan nagyszerû élményekkel lehet gazdagodni. S ha mindezek mellett tudunk segíteni nehezebb sorsú embereken, ahol áthaladunk. Hiszen bizonyosan vannak olyan dolgaink, amiknek örülnek. Gyerekek mindenütt szívesen fogadják az iskolaszereket. Azokon a területeken, ahol nehezen szerezhetõk be, messze vannak a nyugati árubõségtõl, miért ne juttassunk nekik ezekbõl. Nem hiszem, hogy néhány forintos iskolaszerekbõl ne tudna egy-egy résztvevõ néhány ezer forintot ilyenre szánni. Vagy számtalan helyen dobálnak ki számítógépeket, elektronikai szórakoztató dolgokat. Ha van lehetõség, miért ne jutassuk el olyan helyekre, ahova lehet, hogy rajtunk kívül alig-alig fordul meg idegen ember. De ez legyen egy másik része a lovastúrának.
qcora – nekem sincs túl sok közöm a lovakhoz. Bár ültem már lovon….