a miértek

#70592 Hozzászólás

vkriszta

a miértek

Szia Géza!

Szeretnék reagálni pár felvetésedre.

Szerintem – bár lehet, nem vagyok teljesen pontosan tájékozódott – az Emirségek a területükön talált olajkészlet miatt gazdagodtak meg, úgy ahogy. Marokkónak nincs olaja. Bár ettõl még lehetnének tisztábbak, de a gazdagság-szegénység kérdésére talán válasz ez.

Az utazási iroda mit mondjon neked: Fantasztikusan szép az ország, de helyenként térdig jársz a szemétben? Akkor nagyon kevés embernek csinálnának kedvet hozzá. Ez a marketing lényege: a széségeket hangsúlyozzák, a kevésbé elõnyös oldalt nem annyira. Tájékozódni meg sok más forrásból lehet, nem csak az utazási irodánál.

Természetesen lehet valaki olyan turista is, mint Te, ezt az égegyadta világon nem tilthatja meg senki és semmi.

Szerintem nem kéne senkit se direkt lebeszélned a marokkói utazásról, elég ha az általad tapasztaltakat adod elõ, aztán döntsön mindenki saját belátása szerint. De direkt elvenni valakinek a kedvét Marokkótól, nem szép dolog.

Magyarországon – véleményem szerint – kevés ember keres úgy, ahogy Te, ez nem feltétlenül tanulás kérdése. Pl. nekem sem egy diplomám van, de mégis a 10-15 %-át keresem a Te fizetésednek.

Az, hogy a szegény magyar kénytelen számolgatni a vacsora árát, szerintem nem rájuk nézve szánalmas, hanem a nagy magyar valóságot tükrözi. Ezért fõleg nem kéne lenézni senkit sem. Én is számolgatok, elárulom, még itthon is. Csak mondjuk nekem fejbe is megy egy darabig.

A tisztaság szeretete nem bûn, jogos elvárás, ezzel nincs is semmi baj, ezért nem kell Téged támadnia senkinek.
De Te se nézd le azokat, akik nem engedhetik meg maguknak az 5 csillagot.

Üdv: K.