a Puente del Inca dolog…

Kezdőlap utazas.com Fórum Közép- és Dél-Amerika Argentína a Puente del Inca dolog…

#290100 Hozzászólás

A püspök inasa

a Puente del Inca dolog…

Nem állítom, hogy nagy szakértõ lennék, de azért nem három perces nézelõdés volt, hanem egy napos, ugyanis egy éjszakát ott aludtunk, és csak másnap délután mentünk tovább a Chi-Ar-ral.
Puente Del Incában két szállás van, egy “igényesebb” hostel, meg egy ágybérlõs dormitórium ahol sokadmagadal alhatsz egy hálóteremben. A hostelben, a Hostería Puente del Inca-ban vannak kétágyas szobák, és valóban 100 peso egy éjszaka, de az két személyre értendõ reggelivel. Leszakadtnak semmiképpen nem nevezném. A dormitórium neve Refugio La Vieja Estación, azért ez a neve, mert a régi vasútállomás forgatózsámolyos épületébõl alakították ki, és nagyon hangulatos, olyan mint valami erdélyi, hargitai menedékház, bár igényeseknek valóban nem ajánlható a színvonala, de romantikus kalandtúrázóknak mindenképpen. Itt egy ágy egy éjszakára megál 12 peso-ból.
Azzal végképp vitatkoznék, hogy Puente del Inca “nem nagy durranás”, hiszen egy fantasztikus természeti képzõdmény, amilyen hasonlót sem láttam még sehol, pedig voltam pár helyen. A háromhetes Argentína-Chile túra végén, mind a három útitársasammal együtt a látottak közül az öt leglátványosabb dolog közé beválasztottuk. A táj csodaszép, lovak legelnek, tekereg a sárgaszínû patak, a levegõ frissességérõl nem is beszélve. Tényleg sok a kütyüárus, a legautentikusabb, ha olyan tárgyat veszel, amit leraktak a kénes forrásokhoz, és a azok víze vastag kénréteggel vont be, lehet az egy cipó, egy kancsó vagy egy hamutartó.
Itt van a Cementario Andinista, a hegymászók temetõje, vannak német nevû sírok a második világháború idejébõl, érdekes, hogy egyesek a Wehrmacht szolgálat helyett ott hobbiztak…
Ez a legjobb hely ahhoz, hogy valaki elinduljon az Aconcagua behódítására, de nincs messze a Tupungato vulkán sem. Egy rendes Aconcagua túra négy napos, és nem egyszerû megszervezni, de egy napossal el lehet menni egy Laguna los Horcones nevû helyre, ahonnan gyönyörû kilátás nyílik Amerika legmagasabb hegyére.