A shifták

#67034 Hozzászólás

Nílus mentén

A shifták

Sfrá!
Kössz a tájékoztatást. Hasonlóak az információink nekünk is ezekrõl. Bár a jelenlegi etióp-szomál fegyveres konfliktusok a bandákat is vissza szorítják (vagy lekötik). Bár az infók alapján a szomáliai határ mentén kb. 100 – 150 km-re jönnek át a csempész és fosztogató bandák. Ez az út pedig legalább 500 km-re van a szomáliai határtól és egyetlen öszeköttetése Kenyának ez északról, azaz a “legforgalmasabb” útja.
Mindenesetre erre a több mint 500 km-es és nagyon rossz minõségû útra, ami Isiolo-ig tart, terveinkben szerepel, hogy kísérõt fogunk fogadni. Nem csak itt, lesznek egyéb helyek is ahol kísérõvel fogunk utazni és kizárólag csak nappal, világosban, s elõzetesen a helyiektõl és a hatóságoktól információkat begyüjtve. Ezért nem fogunk nagy számban és kimondottan meghatározott idõhöz ragaszkodva utazni, hogy ha várni kell, hogy a körülmények biztonságosak legyenek, akkor várunk egy-két napot. Ha kerülõvel kell tovább utazni, akkor kerülünk.
Meg ki tudja még, hogy az elkövetkezendõ idõkben hogyan alakulnak a belpolitikai viszonyok arra felé. Napok alatt ellentétesre fordulhatnak a dolgok, bár elõjelei mindig vannak. Mi az utunkat pedig legvalószínûbb, hogy 2009-ben valósítanánk meg, de leghamarabb is esetleg 2008-ban. Addig sok-sok minden történhet még arrafelé. Lehet, hogy elindulni sem szabad majd, de az is lehet, hogy megindulnak arra felé is a túristák, mint a nyugati partvidéken.