A szavazast az adohoz kotni

#242377 Hozzászólás

Joe
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

A szavazast az adohoz kotni

nem a legokosabb dolog:) Ha ez igy nukodne, akkor nagyon sok ujabb kerdes felmerulne.
Pl.
1. Mi van a vallalatokkal, amik nem szemelyes jovedelemadot fizetnek, hanme elkepeszto mennyisegu ceges adot es raadasul a tulajdonosok lehet, hogy epp kulfoldiek. Elvegre ezek a cegek sokkal tobb adoval jarulnak hozza, az allamkasszahoz, mint egy munkas, tehat ha ezen az alapon adunk szavazati jogot, akkor ok sokkal inkabb megerdemlik azt.
2. Mi van azzal a magyar kisvallalkozoval, aki most nyitott uj uzletet a megsporolt penzebol es mivel a kezdodo vallalkozasoknak altalaban kell 2-3 ev, hogy profitot termeljenek, ez az egyszemelyes vallalkozas lehetseges, hogy evekig nem fog adot fizetni a profitja utan, mert nem lesz neki, sot veszteseges lesz az elso nehany evben.
3. Mi van akkor, ha valaki minimalis adot fizet, mert keveset keres es kiderul, hogy nagyobb erteku allami juttatasokat kap a kormanytol, mint amennyit befizet?
4. Mi van akkor, ha nehany gazdag szemely a fenti ervelesbol kiindulva, teljesen jogosan koveteli, hogy ha o 10 ezerszer annyi adot fizet, mint az atlagember, akkor neki 10ezer szavazata kell legyen, nemcsak 1.
5. Mi van akkor, ha egy maganvallakozo foglalkoztat 100 embert, de a cege 0 szaldos, tehat nem fizet adot emiatt? Nem mondhatjuk, hogy ez az ember nem jarul hozza az allamkasszahoz, mivel a munkasai mind adot fizetnek es nem a segelyeket szedik, ami egyedul ennek a vallalkozonak koszonheto.

A demokracia a szavazassal es az adozassal egyutt egy totalisan igazsagtalan es esszerutlen rendszer, amit nem lehet megreformalni ilyen primitiv eszkozokkel, amik kifejezetten arra iranyulnak, hogy a ciganyoktol megvonjak a szavazati jogot:)

Ha mar valaki erre utazik, akkor sokkal egyszerubb lett volna azt mondani, hogy ne szavazhasson, aki segelybol el, mint azt, hogy csak az szavazhasson, aki adozik:)