a tetvek

#232364 Hozzászólás

Zs2

a tetvek

Olaszliszkai cigányok: mi a k…va anyját akar a Dezsõ?!
2007-07-27. 15:17:52

Kártérítést követel a Szögi Lajos-gyilkosság egyik gyanúsítottja. A tiszavasvári tanár agyonverésével gyanúsított Horváth Dezsõ ügyvédje elmondta: egymilliárd forintot kérnek a magyar államtól, amiért “lincselõnek” nevezték a jegyzõkönyvekben védencét. A kártérítést még a férfi családja sem támogatja, szerintük ez csak árt a helyi romáknak.

Csak azt nem tudom, hogy mi a büdös k*rva anyját akar a Dezsõ? Mi, akik itthon maradunk, helyette is bûnhõdünk, akkor meg mi a k*rva anyját akar?” – tette fel a költõi kérdést a férfi egyik hozzátartozója, aki állítása szerint maga is szemtanúja volt az esetnek (de persze eszébe sem jutott segíteni a megtámadott embernek – a szerk.) , és mindent elmondott a nyomozóknak (vagy nem – a szerk.).

Hogy mit akar Dezsõ? Nem tudni, annyi azonban bizonyos, hogy nem tud megbékélni sorsával, hiszen néhány honapja még az öngyilkosságot is megkísérelte

Jelenleg nyolc embert vádolnak Szögi Lajos agyonverésével, de rendõrségi információk szerint elképzelhetõ, hogy még egy embert megvádolnak majd, aki – akárcsak Horváth Dezsõ felesége, Éva – a gyanú szerint szóval bíztatta a feldühödött tömeget, miután kiráncigálták a tanárt gépkocsijából. Horváth és fia egyébként már beismerték tettüket, így nem maradt túl sok ütõkártya Gyuri József ügyvéd kezében.

Igaz, arra senki sem gondolt, hogy a cigányhorda elképesztõ arcátlansággal százmillió forint nem vagyoni kártérítést kér és egymilliárd forint közérdekû célra fordítandó bírság kiszabását indítványozza majd, csak mert az ügyészség és a bíróság több esetben a lincselés szót használta a bûncselekménnyel kapcsolatban. A “lincselés” szóval mindössze annyi a probléma, hogy nem szerepel a Büntetõ törvénykönyvben. A védõ véleménye az, hogy e miatt a jelzõ miatt “hátrányosan ítélik meg a romákat”, sõt még a döntéshozókat is befolyásolhatja az ítélet kimondásakor.

(Stop nyomán)