A varoteremben , erdemes a tobbit is olvasgatni.

Kezdőlap utazas.com Fórum Kivándorlás, kinti magyarok Tenyleg olyan rossz Magyarorszagon? A varoteremben , erdemes a tobbit is olvasgatni.

#209257 Hozzászólás

Varoterem

A varoteremben , erdemes a tobbit is olvasgatni.

elefi 2001 Sep 05, 11:15

Azert nem jo mert: stressz, kicsinyesseg, es irigykedes vesz korul az utcan, a buszon, remiszto az intolerancia, a szemeteles, az egymas taposasa es utalata… Ezt latom en, es azert van, hogy kifele Hegyeshalom utan megnyugszom, de egyuttal hianyolom is a meg meglevo ertekeket, a csaladot, az orszagot, es mindazt ami meg jo. Igenis, sokat tanulhatna Magyarorszag a sokszor lenezett nyugattol (nyugodt eletritmus, tisztasag, egymasra figyeles, szocialis gondoskodas, kultura..) es egyuttal sok dolgot nem kellene eltanulni pl: “ragogumi kultura” oktatasi rendszer gyengesege, …

Es tudjatok mit vettem eszre: ez az egesz kapcsolatban van a jolettel, azzal a “mocskos” penzzel. Ezt lehet lenezni, de teny, hogy aki nem kuzd napi megelhetesi gondokkal, az sokkal konnyebben, stresszmentesebben, es toleransabban viszonyul a tobbi emberhez. Nyugaton, majdnem mindenkinek megvan annyi penze, hogy legalabb egy kicsit boldog legyen, es ne kelljen aggodnia meg fillereskedni, es pl a kajan sporolni. Amig egy orszagban ennyi embernek kell a kajan sprorolni, ott valami nagyon nem stimmel. Ezert nyugaton nem idegesitik egymast hulyesegekkel az emberek, es nyugodtan tudnak aludni, kevesbe irigyek, es joval kevesbe foglalkoznak azzal, hogy a masiknak mi van, es neki mi nincs, egyszeruen azert, mert a minimum mindenkinek megvan. Jelenleg pedig ezt tagadhatatlanul konnyebb elerni kulfoldon, foleg, ha ketkezi, fix munkahoz kotodo kepzettsege van. Ez szerintem teny, es a megelozo hozzaszolasokbol is latszik. Mindenki maga donti el, hogy mit akar es hol, es ezert senkinek nincs joga utalni, akarmelyik velemenyt is hangoztatja. Ez nem fugg ossze a hazaszeretettel sem, mert az, hogy valaki anyagi biztonsagot akar, meg szeretheti Magyarorszagot, a gyokereit, a csaladjat, stb… es csakis sajat magan mulik, hogy akar kulfoldon, akar magyarorszagon!!! mennyire ragaszkodik ehhez. Sok kivandorolt magyart nagyobb es komolyabb “magyarnak” tartok, mint aki ott maradt, mert ez nem a helyszintol fugg, es ugyanigy van ellenkezo pelda is, aki meg az edes fiat sem tanitja meg a sajat anyanyelvere. Masreszrol szerintem igenis pesszimista nemzet a magyar, es aki minel jobban felul tud ezen a pesszimizmuson es onsajnalaton kerekedni, annal tobb eselye van, hogy vigye valamire.

Ez van es ENNYI az egesz.