Africsiga-nak

#227090 Hozzászólás

John Grossman2
Regisztrált – bejelentkezve üzenet küldhető

Africsiga-nak

Repteri ugyintezes kb. 20 perc, kezedbe nyomnak egy dokumentum csomagot, aztan jo utat kivannak.

A lakasberles mar kicsit meredekebb. Ha nincs munkhahelyed, es nincs rental history-d, akkor sajnos nem biztos hogy fogsz tudni berelni lakast. Co-signer kell, akinek mar van eleg credit-je Canadaban, hogy mint keszfizeto kezestars felelosseget vallaljon ertetek, es alairjon veletek egyutt a berleti szerzodest. Kethavi berlemenydijat elore kell kifizetni. Egy ketszobas lakas apartmentbilding-ben 900-1200 per ho. Ha basement apartment-et berletek maganszemelytol, lehet hogy olcsobb, es talan eltekint a credit history check-tol, hitelkepesseg vizsgalattol.
Probaljatok meg maganszemelytol berelni, mert property management company-k nem valoszinu hogy szobaallnak veletek. Bar mostanaban mindenki ingatlant vesz, igy a berlemenypiac nektek kedvez.
Bankolas: semmi esetre se menjetek a TD Canada Bank-hoz, hanem az RBC-t probaljatok meg. Konnyu credit card-ot kapni, minosegibb a szolgaltatas, flexibilisebbek.
A munkahely a legfontosabb… Ha van munkahelyed, mindened van…
Az iskolarol: kellenek az oltasi bizonyitvanyok, orvosi kartonok a gyerekeknek. Jo kornyekre kell koltozni, akkor jo iskolakba irathatjatok a kolykoket. Szar kornyeken szar iskolak vannak.
A lakokornyezet, a kornyek sokmindent meghataroz.
Itt is magas az ado, kb 25-35% lemegy a beredbol. De 3 honap utan van OHIP-od, Ontario allami egeszsegugyi biztositasod.
Hasznalt autot tudtok venni mar 1-2 ezer dollarert, ami elmegy egy par honapig. De a jogositvany megszerzese egy fore kb 400-500 dollarba kerul, mindenestol az elokeszito vezetessel, a teszttel, a dijakkal egyutt.
Hacsak nincs Eszak-Amerikai vezetesi tapasztalatod es auto biztositasi multad, nagyon sokba kerul az autobiztositas es a jogsi megszerzese.
Van tomegkozlekedes TTC, 100$ a berlet havonta, ami atruhazhato! El lehet jutni a varoson belul majdnem mindenhova.
Kezdjetek el a jogsit megszerezni mar az elso naptol kezdve ahogy kijottetek es megkaptatok a SIN-t, tarsadalombiztositasi szamot.
Keressetek fel a Scarlet Road-i Evangelical Hungarian Church-ot, ok tudnak segiteni. Angol es magyar templomok, hitkozossegek sokat tudnak segiteni. A szemelyes kapcsolatok dollar ezreket ernek, higyjetek el!
A Lampton Villa Etobico-ban, apartment building a magyarok kedvelt lakohelye. Ott lehet hogy megprobalhatjatok a berlest.
Keressetek kapcsolatokat!!!
John G.