aki ismeri Tabit,

#414456 Hozzászólás

ZKovács

aki ismeri Tabit,

az tudja, hogy nem egy egyszerû személyiséggel megáldott emberrõl van szó. Pár pszichológiai disszertációt lehet belõre irni és érdekes Tabi memóriája is, ami enyhény szólva is részlegesen hiányos. Ettõl függetlenül, az eredeti témát boncolgatva a véleményem a következõ:
A jelenlegi rendszer nem mûködik, érdekek, indulatok és mutyik keringenek a rendszerben. Ennek a borzalmas helyzetnek nem egy konkrét ember az oka, hanem az eddig szerepet kapott teljes közösség. Kevés, ha az egyik csinálja, a másiknak hagyni kell.
A legjobb megoldás talán a következõ lenne: elzavarni minden eddigi érintettet mászni, és teljesen új arcokra bízni a szövetség jövõjét. Nagyot nem tudnak hibázni, max ott tartanának, ahol a mostaniak jutottak. Bármennyire is szimpatikus mondjuk Farkas Péter, vagy látjuk hogy Gózony mennyit dolgozik, sajnos a megújjulásért õket is be kell áldozni. Ez része lenne a megújulásnak. Érdekes lenne azt megfigyelni, hogy azok a régi arcok, akik “nagy reformernek” tartják magukat mennyire nem hajlandóak átadni másnak a lehetõséget.
Nem hiszem, hogy az olyan eddig “aktív társadalmi szerepet” vállaló mászók, mint a sokat bírált Szabó Laci vagy Urbanics Áron ártanának a sportnak. Még azt sem feltételezem, hogy ártani akarnak. Egyszerûen szükség van a generáció és alapvetõen a szemléletváltásra. Ebbe a képbe Táborosi Gábor nem férhet bele sajnos. De pl Hímer, Szabadka sem vagy Lázár sem. Szomorú, hogy õk ezt nem látják és nem hajlandóak tudomásul venni, hogy múltbéli magatartásukkal vagy akár csak szerepükkel eljátszották a “köz” bizalmát. Ha tényleg olyan nagy vezetõnek tartják magukat, akkor itt az ideje, hogy egy teljesen új vezetést támogassanak. A munkájukkal, nem az intrikáikkal, mert azzal szerintem elege van mindenkinek ebben az országban.
És felmerül a kérdés: akkor kit javasolok például én? Rövidke a listám sajnos. Számomra szimpatikus elnök lenne Petrás József. Tanult ember, létezõ (nem vélt) egzisztenciával, aki egy A4-es levelet is meg tud fogalmazni. Szakterülete a munkájában a környezetvédelem, de éppen õ lehetne az, aki elõre tudná mozdítani a párbeszédet a szakhatóságokkal és tudna irányítani egy beosztott segítséget. Kár lenne Petrást elfecsérelni egy bizottság vezetõjének.
Sántha Gergõ jó választás lenne, ha vállalná az aktív munkát. Képzett, széles látókörû mászó. Katona Laci múltbéli ténykedéseirõl kevés rosszat tudnék mondani és elég távol volt az MHSSZ-tõl mostanság. Gászner Robi lehetne még aki sokat tudna segíteni a szövetségen. Gyakorlott sítúrás (bocs, telemarkos), a marketing nincs távol tõle és hála istennek, õ sem pesti.
Én úgy látom, hogy sok ember lenne, aki tudna segíteni az mhssz-en, de sajnos elég nagy számuk belekeveredett a mostani gittrágásba, így az õ szerepüket korlátozni kellene az elkövetkezõ ciklusban.