Akiket orokre megfosztanak a gyonyortol!!

Kezdőlap utazas.com Fórum Afrika intim kapcsolat arab nokkel? Akiket orokre megfosztanak a gyonyortol!!

#70444 Hozzászólás

Nikita

Akiket orokre megfosztanak a gyonyortol!!

Az arab nokrol!!!Hogy milyen gyorort tudnak nyujtani nrktrk fiuk nem tudom, mert no vagyok, de ha a leirtakat elolvassatok, akkor rajottok.
Igaz nem akarok àltalanositani, csak azokrol a nokrol beszelek akiket evszazadokon at megcsonkitanak.

Akiket örökre megfosztanak a gyönyörtõl
Nyolcvanmillió megcsonkított nõ
(Magyar Hírlap 1994-10-06)

A Kairóban megrendezett népesedési konferencián résztvevõk körében döbbenetet és tiltakozást váltott ki egy statisztikai kimutatás: a Földön legalább 80 millió nõ él – elsõsorban Fekete-Afrika huszonnyolc országában és az Egyesült Államokban –, akinek clitorisát, valamint a kis és a nagy szeméremaját megcsonkították.

A konferencia résztvevõi által megfogalmazott 113 oldalas ajánlásban egyetlen mondatnyi helyet kapott e kegyetlenség elleni tiltakozás. A dokumentumban a kormányok, a különbözõ nemzetközi szervezetek, politikai és vallási közösségek figyelmébe ajánlják: tiltakozzanak azért, hogy a nõk elleni brutális beavatkozás ne folytatódjék tovább. Kérik, hogy tiltsák be a nõk genitális megcsonkítását. A különbözõ kormányok ugyanis a szörnyû tragédia megakadályozásáért eddig semmit sem tettek, mondván, a helyi szokásokba nincs joguk beleavatkozni. Igaz, néhány civilszervezet korábban meghirdette a a harcot az embertelen mûtét ellen. Az eredmény annyi, hogy e rítusról végre tudomást szerzett a világ közvéleménye. S megindult a tiltakozás.

Persze senkinek sincs olyan illúziója, hogy azonnal eléri célját a konferencia dokumentuma. Az ellenben remélhetõ, hogy néhány nemzedék múlva intézményesen tiltani fogják a fekete földrészen is a nõi nemi szerv megcsonkítását. A kairói deklaráció már ma státust, tekintélyt, figyelmet, erkölcsi és anyagi támogatást nyújt az ügyért harcolóknak.

A. M. Rosenthal, a The New York Times szerkesztõje a kérdést elemzõ cikkében milliók figyelmét hívta fel most arra, hogy naponta ezernyi lány és fiatal nõ ellen használnak kést, akiket fizikailag és lelkileg tönkretesznek, s az életüket is megrövidítik. A beavatkozást elszenvedõknek egyébként többnyire fogalmuk sincs arról, hogy áldozatok. Sõt inkább azt hiszik, hogy éppen a mûtét által válnak szülésre alkalmas nõvé.

Valójában a nõi körülmetélés lényege az, hogy a clitoris és a külsõ nemi szervek mindkét oldalának a megcsonkításával a szüzességet prolongálják, és csökkentik a nõi nemi gyönyört. Dr. Asztalos Miklóst, a Korvin kórház szülész-nõgyógyász professzorát kérdeztük a fiziológiai következményekrõl Elmondta, hogy a beavatkozás miatt e szerencsétlenek szexuális gyönyöre vajmi csekély, hiszen a legtöbb nõ éppen a clitoris izgatásában lel beteljesülést. A szeméremajkaknak noha mindenekelõtt védõfunkciójuk van, ám a kis– és a nagyajkak között található Bartholin-mirigyek kivezetõcsövei sûrû, nyúlós váladékot termelnek a közösülésnél, s ennek hiányában a nemi aktusnál a hüvelybemenet száraz marad, a nõ a szerelmi aktusnál csak fájdalmat érez, nem pedig gyönyört.

Számolni kell még egy súlyos következménnyel: a csonkolás nyomán védtelenül maradt hüvely különbözõ fertõzéseknek van kitéve. Az ilyen mûtéten átesettek körében gyakoribb a meddõség, vagy fogyatékosan születnek a gyermekek.

A nõi nemi szerv megcsonkítása csupán egyvalamire jó: a beteljesülés örömétõl megfosztott nõ az urának garantáltan hûséges felesége, hiszen semmi késztetése sincs arra, hogy “félrelépjen”. Mindemellett – bármily különösnek és illogikusnak látszik – akadnak feminista szervezetek is, melyek rábeszélik e szörnyû beavatkozásra a lányokat és asszonyokat, azzal az érvvel, hogy a kéjérzéstõl megfosztott nõ kevésbé lesz rabja a másik nemnek.