akkor még 1x

#306723 Hozzászólás

ethanol

akkor még 1x

Akkor leírom még egyszer, azt a hangot visszautasítom! A Te hangvételed Önmagad minõsíti. Én szégyellném magam, ha diplomásként így írnék. Személyedrõl, munkádról semmi sértõt nem írtam, számtalan, a szakma magas szintjén álló gyógyszerészt ismerek.

Én az általad említett két oltás idõbeni sorrendjét nem említettem. Az azonban általános javaslat, hogy két oltás vagy egy alkalommal, vagy hat hétnek el kell köztük telni. Ez azon okból van így, mert a védõoltások az immunrendszert módosítják.

Azt nem állítottam, hogy egy tûvel be lehetne adni ;) Márcsak azért sem, mert ezek a vaccinák egy része elõretöltött fecsiben kerül kiadásra. Általában az ellenoldali vállba adjuk. Az idõbeli eltolás pedig létezik. Ennek megszegésével mindkét oltás hatékonyságát veszélyeztetnénk. A hat hét a Magyarországon is használt gyakorlat. A Magyarországon érvényben lévõ hivatalos ajánlás (Országos Epidemiológiai Központ) minimálisan négy hét szünetet javasol.

Igen, a nyomor álmodik, egy szebb jövõért, amikor a tudást megfizetik. Ha érdekel, szívesen elküldöm diplomámat bescannelve. És Laoszról is kérdezhetsz bátran, az egyik kedvenc országom.

Üdv, Orvos ;)